Hexagon quilt deel 6, Crochet Along dekens en een konijntje

hexagonquilt deel 6En weer ben ik flink opgeschoten met de hexagon quilt. Het is echt super leuk om hem steeds te zien groeien en te spelen met de kleuren. Op onze laatste bee bij de Schapekop kocht ik een schattig lapje met vogeltjes erop. De groene vogeltjes hebben precies de groene kleur van de effen hexjes. Ik heb ze zo uitgeknipt met een doorzichtig malletje, dat ik alleen de kopjes overhield. Dat geeft echt een heel leuk effect. Hier een close-up van de bloemetjes.

hexagonquilt deel 6aOp het lapje zitten ook vogeltjes in het rood en blauw, die ook precies de goede kleur hebben, dus die wil ik er ook nog in gaan verwerken. Nu moeten er eerst weer een aantal bloemen gemaakt worden.

P1080472Ook mijn twee dekens die ik maak met de dames van de Crochet Along 2014 staan in de steigers. Bovenste is voor onszelf, de onderste is voor Amy. Ik haak met Stylecraft DK en heb daar goede ervaringen mee van eerdere dekens en kussens.

P1080473Verder heb ik veel plezier van mijn nieuwe keukenvriendin. Er staat weer een cake in de oven te geuren. Ze komt straks nog beter tot tot haar recht als over 2,5 week de keuken op de schop gaat. Kijk eerlijk gezegd niet uit naar de rommel die dat gaat geven ;-). Maar ja, het moet eerst een rotzooi worden, wil het op gaan knappen.

P1080477Tot slot haakte ik in snel tempo nog een haasje voor een vriendin. Ze had het haasje bij Marijke van Marmarel gezien. Toen ik aan Marijke vroeg waar het patroontje vandaan kwam, vertelde ze dat ze het zelf gemaakt had. Ze wilde wel, als goede stok achter de deur om er eens voor te gaan zitten, het patroontje voor me uitschrijven. Lief hé, ze gaat het binnenkort ook aanbieden op haar blog, dus hou het in de gaten. Vandaag ben ik aan het rommelen met Amy haar sterrenquilt, ook daar heb ik mooie nieuwe lapjes voor. Had ze al op Facebook laten zien. Maar vanmiddag eerst weer naar de fysiotherapie.

collage stofjes

 

7 thoughts on “Hexagon quilt deel 6, Crochet Along dekens en een konijntje

  1. Geweldig, dat vogeltjesstofje. Zo leuk om te volgen, je (hard!) groeiende hexagonquilt! Hij wordt zo mooi. Wat gebruik jij ook leuke kleurtjes voor je twee(!) dekens. Heerlijk karweitje is dat ook hè… En dat haasje is ook weer zo’n dotje! Geniet van de cake (of is-ie al op? 😉 ) en veel sterkte straks met de verbouwing!

  2. Was de cake lekker? Wat leuk dat je de vogeltjes gebruikt heb op een manier die ik ook in gedachte had toen we het lapje bekeken. 🙂 Ga je de andere kleuren vogels later ook gebruiken? Het effect is geweldig. Fijn weekend.

    • Cake was heerlijk, is nog over voor het weekend. Moet hem streng bewaken anders is alles al in een dag verdwenen. Ik wil de andere kleuren vogeltjes ook gaan gebruiken, heb er al een paar klaar liggen, maar eerst komen andere stofjes weer aan de beurt. Neem hem dinsdag mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *