Nog een nieuwe jas!

Al eerder maakte ik deze jas voor Amy. Hij zit haar heerlijk. Het liefst heeft ze hem elke dag aan. Maar ……… de voering heb ik van fleece gedaan en fleece is zwaar en gaat dan uitzakken. Het gevolg is dat de voering er steeds aan de achterkant uit komt piepen. Ik erger me er groen en geel aan. Zelf heeft ze er overigens helemaal geen last van. Ook maakte ik deze jas voor haar. Hij staat haar echt super en zelf vindt ze hem ook helemaal leuk. Maar ………… het is echt geen speeljas. Daar is hij te stug voor. Dus draagt ze hem voor “netjes”. Toen zag ik bij de Stoffenkraam leuke gestepte voering voor maar 5 Euro de meter en in het couponnenrek een mooie fleece voor een prikkie. En toen kwamen vorige week de borduurtjes die ik weer proef mocht borduren voor Kunterbunt en ze heten Nachteulen. Ja, toen was het idee snel geboren. Ik maak gewoon nog een jas, maar nu wel met de ervaring van de andere jas met fleece voering. Ik heb als basis patroon Orella van Farbenmix genomen en heb alle deelnaden weggelaten. Andere zakken erop gemaakt, die vastzitten in de zijnaad. En de voering heb ik zonder naad geknipt. En nu, zit ie perfect, geen gepiep van voering eronderuit. Nu ze deze jas heeft, ga ik de gebloemde jas “slopen” en het probleem verhelpen door de fleecevoering in te korten.

Nog foto’s op het model.

9 thoughts on “Nog een nieuwe jas!

  1. Jezus Gerda, je hebt gezelf weer overtroffen !!! Wat een gaaf exemplaar is dat geworden !!
    En zo’n mooie kleuren ook !

    Wat zal de dame in kwestie trots zijn!!

    Ik doe m’n petje voor je af!! Toppie hoor !

    Fijne dag,groetjes Thea

  2. Gerda, je hebt natuurlijk wel een prachtig fotomodel uitgekozen! Amy, ik vind je jas supermooi. Hij is denk ik wel heerlijk warm. Je laatste foto vind ik het mooist. Lekker stoer met je handen in je zij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *