Achter de naaimachine en aan de haak

Inmiddels zijn we al weer twee weken verder sinds mijn laatste blogje. Het kwam er vorige week niet van en ik had ook weinig te melden. Was het e.e.a. aan het voorbereiden op kleding maken gebied. Afgelopen dinsdag hadden we weer ons maandelijkse naaidagje met een gezellig clubje dames. Ik tekende en knipte een shirt en een vest voor mezelf. Het vest kwam dinsdag grotendeels af en het shirt is nu ook klaar. Het is een leuke set geworden.

Oker geel is momenteel een echte modekleur. Ik draag echt nooit geel, te blond (nou ja ondertussen met grijs er door) en een te lichte huid, er voor. Maar dat oker geel is natuurlijk toch wel anders en ik vind het echt een mooie kleur. De stof voor het vest, een wat dikkere tricot, wil het geen jogging noemen, dat is volgens mij nog wel dikker, kocht ik online bij Driessen. De streeptricot kocht ik bij de Stoffenkraam en de kleuren pasten precies bij elkaar. Het shirt had ik al eens eerder gemaakt, maar dan met een heupboord eraan. Dat heb ik nu dus weggelaten. Het model komt uit een Knip van twee jaar geleden geloof ik.

Het vest komt uit de Ottobre Woman nr. 5 van 2017. Er hoorden steekzakken in, maar die heb ik weggelaten, maakt alleen maar dik en ik doe er toch niks in (wordt het nog dikker lol). De capuchon heb ik gevoerd met de blauw/gele streepstof. Dat vest is waarschijnlijk ook een blijvertje, daar komt er in de toekomst vast nog wel eens eentje van in een andere kleur.

Er wordt ook nog gehaakt. Ben niet meer helemaal bij met de Woodland deken van Lucy, maar het is ondertussen al een flinke lap aan het worden.

Bovenstaande foto is tot en met week 4, ben inmiddels iets verder. Hij is vooral lekker warm op schoot met dit koude weer.

Ook startte ik twee weken gelden met de Nostalgia Cal. Wat is dat weer leuk om te doen. Vroeger op deze manier zoveel gordijntjes, spreien, etc. gehaakt. Snap helemaal waar de naam van deze Cal vandaan komt.

En dan waren er de afgelopen weken een paar kleine projectjes die afkwamen. Ik had een hele leuke serie stoffen, Smarty Cats heet de serie, en ja als echte katten liefhebster kon ik daar wel wat mee. Als eerste maakte ik voor mezelf een opbergmandje van stof (verstevigd met Soft en Stable) voor bollen garen. Ik maakte er gelijk een etui bij en verstevigde deze met Decovil, ook nog nooit gebruikt, maar super voor zo’n project, lekker stevig. Toen Amy hem zag, was het meteen, wil ik ook! Dus maakte ik er voor haar ook een, maar met een andere binnenvoering. Op school vonden vriendinnen hem ook heel leuk en dus maakte ik er als verrassing voor een goede vriendin van haar er nog eentje. Patronen zijn niet moeilijk en komen van Stoffendienst. Dat was het weer voor deze keer. Volgende keer weer wat op quiltgebied, want ook daar ben ik nog lekker mee bezig.

5 thoughts on “Achter de naaimachine en aan de haak

  1. Erg mooi gemaakt Gerda, shirt en vest: mooi met de terugkomende stof in de capuchon. Complimenten weer. (Ik heb sinds ruim een jaar een nieuwe collega die ook zelf kleding maakt: ook zo knap en zo leuk om de resultaten te zien.) Beide dekens worden schitterend! De nostalgia vind ik ook echt “nostalgisch”. Ik was net aan een andere deken begonnen (ga ik nog over bloggen), maar anders… 😉 En ja, die etuis zijn inderdaad hartstikke leuk!! Fijne zondag verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *