Eindelijk ……………………

………. is de Stonefields quilt helemaal klaar en ligt hij gewassen en al op zijn bestemming; ons bed! Het is mijn grootste quilt ooit. Hij meet 200cm x 200cm. Ik heb het even opgezocht (dat is het handige van een blog hebben) dat ik begonnen ben in oktober 2014, als blok van de maand bij Carmen van Stitchers Inn (er zitten ook heel veel stofjes in die ik bij haar kocht). De top was vorig jaar januari 2016 af en ik startte vol goede moed met door quilten. Nu is dat gewoon niet mijn favoriete bezigheid. Patchen vind ik erg leuk, maar dat door quilten, whaaaw niet echt een leuk werkje. En kleine steekjes lukt mij al helemaal niet en die ring gooi ik al snel aan de kant. Ik weet het, het is bij sommige niet zoals het hoort, maar ik doe het gewoon op mijn manier. In de zomer lag hij helemaal stil, door zijn grootte en de best wel stevige tussenvulling van Hobbs was hij veel te zwaar en dus ook te warm om aan te werken. Het middenstuk bestaat uit 121 blokken en daar was ik al best een eind mee gekomen. Na de zomer pakte ik hem mondjesmaat weer ter hand en toen waren opeens vorige week alle blokjes klaar! En omdat ik deze week een bijna lege agenda had (geen enkel clubje deze week), alleen een dagje oppassen op de kleine man (die heel zoet was en oma dus naast de box, ook nog wat steekjes kon zetten) bedacht ik: ik ga er gewoon de sokken inzetten. Dus elke dag aan gewerkt! Oorspronkelijk moeten er drie rijen van hexagon bloemen langs de rand, maar dan werd hij veel te groot voor ons bed (we hebben maar een 140cm bedje). De flying geeses en de hexagon bloemen gingen eigenlijk best snel met doorquilten. En zo sneed ik gisteren de biezen voor de quilt, terwijl Roos hem vast uitprobeerde en warm hield. Helaas moest ze hem weer afstaan, want het vrouwtje moest nog aan de bak voor de afwerkbies. Ik had nog een paar mooie dunne kantoentjes liggen met kleine bloemetjes erop. Eentje met een blauwe, eentje met een groene en eentje met een roze ondergrond. Ik sneed van elke kleur, 2 stroken en de kleurtjes passen prachtig bij de rest van de stofjes. Ik zette de bies er met de naaimachine langs en zoomde hem met de hand tegen. Er moet nu alleen nog een label op de achterkant, maar dat komt wel. Ik ben er echt heel erg blij mee. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik me op het appliqueren ging storten. En ik zie zelf ook dat de latere blokjes al veel netter zijn dan de eerste. Ik heb dan ook veel geleerd van deze quilt. En nu vannacht eens uittesten hoe warm hij is! Het afgelopen weekend ook nog maand 3 van de Woodland deken gehaakt. Vandaag staat deel 4 online. De kleuren zijn echt prachtig vind ik. Maar deze deken krijgt vanaf vandaag concurrentie. Ik ga zo starten met week 1 van de Nostalgia deken in het ecru. Eten staat al in de slow cooker, dus ik kan heerlijk door haken vanmiddag. De slow cooker, daar ga ik ook eens aandacht aan schenken in een blogje. Ik heb hem sinds de kerstvakantie en heb er al veel mee gedaan. En ben je nieuwsgierig wat we vandaag dan gaan eten? Het wordt moussaka. Een heel fijn weekend alvast.

9 thoughts on “Eindelijk ……………………

 1. Jaaa, een slowcooker is dan ideaal als je nog haakplannen hebt vandaag. Leuk dat je ook de nostalgia gaat maken, ik hou wel van die stijl haakwerk.
  Je quilt is werkelijk een plaatje! Zulke mooie kleuren, staat prachtig bij de kleur van het bed.
  Een heel fijn weekend toegewenst!

 2. Gefeliciteerd Gerda, je quilt is prachtig geworden. Ik ben het met Mariette eens, de quilt past prachtig bij je bed. Fijn weekend en ik hoop dat het eten uit de slowcooker lekker was. Ik ben dol op moussaka.

  • Dankjewel Petra. Ik kan nu ook melden dat hij heerlijk warm is, na een nachtje slapen. En de moussaka was heerlijk. Had het nog nooit eerder gemaakt.

 3. Fantastisch, Gerda! Gefeliciteerd hoor met (weer) een prachtige voltooide quilt. Echt héél mooi geworden en een genot om naar te kijken. Mag je trots op zijn! Fijn weekend verder!

  • Stoofpotjes zijn hier ook zwaar favoriet. Gisteren weer eentje gemaakt in de slowcooker en daar eten we dan twee dagen van. De eerste dag met aardappelen en de tweede dag met rijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *