Deel 2 Woodland deken, onderzetters en nog een bomberjasje

Het was een rare week. We begonnen de week met jongste dochter die buikgriep kreeg. Niet gek, want het heerst. Na een dag was ze al weer opgeknapt en dan denk je, zo dat hebben we ook weer gehad. En toen een dag later jongste zoon ziek uit zijn werk kwam, was dat niet gek. Nee, het heerst, zeiden we. Maar dat pakte toch anders uit, hij belandde ‘s nachts in het ziekenhuis en werd de andere dag geopereerd; een blindedarm ontsteking. Gelukkig is hij inmiddels weer thuis en aan het opknappen.

Afgelopen vrijdag stond deel twee online van de Woodland blanket van Lucy van Attic24. Er moet aardig wat gehaakt worden per week, maar het is weer gelukt. Vandaag deel 3 en uiteraard hoop ik weer “aan te haken”. Ik had ook nog restjes over van de Persian Tiles deken en bedacht dat ik daar wel nieuwe onderzettertjes van kon haken. Patroontje haalde ik uit het boek Round and round the crochet hook. Het boek liet ik een paar blogjes geleden voorbij komen. Alleen veranderde ik de laatste rondes, zodat ze niet te groot zouden worden.

En dan vertelde ik al dat het bomberjasje een vervolg zou krijgen. Ik knipte er nog eentje van een soort velours de panne couponnetje dat ik kocht voor 3 Euro, haalde er een voering en rits bij en zette nog een jasje in elkaar. Foto is lastig te maken, omdat het snel erg gaat glimmen op een foto. De ondergrond is zwart met fleurige bloemen erop. Kreeg hem niet beter. In werkelijkheid is hij wat lichter van kleur. Maar hij is klaar en ik ben er weer blij mee! Hoop dat hij net zo lekker zit als het vorige exemplaar.

Fijn weekend allemaal!

5 thoughts on “Deel 2 Woodland deken, onderzetters en nog een bomberjasje

 1. Zo, dat moet schrikken geweest zijn… ik hoop dat hij aan de beterende hand is nu?! Intussen wordt je deken echt fantastisch mooi… die kleurtjes! Ook de onderzetters vind ik prachtig. En complimenten weer voor je naaikunsten. Wat een mooi jasje! Fijn weekend en beterschap voor de (hopelijk al een eind opgeknapte) patiënten!

 2. Gelukkig is alles goed gekomen met je zoon! Niet leuk zeg!
  Hopelijk is hij snel weer de oude!
  Die deken ziet er nu al prachtig uit, haak maar fijn verder, dat wordt een meesterwerk 🙂
  En dat jasje… super! Lijkt me echt heel comfortabel en nog mooi ook!
  Fijn weekend, Sigrid

 3. Wat een schrik! Ik lees gelukkig dat het de goede kant weer op gaat met je zoon.
  Dat zijn inderdaad flinke stukken die gehaakt moeten worden! Maar het resultaat is prachtig! Het jasje is weer super.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *