Een bomber jasje, Mug rug workshop en deel 1 Woodland blanket

We hebben 1 keer in de maand een heel gezellig naaiclubje met een aantal dames. We naaien dan een hele dag in het kerkgebouw van één van de dames. Je kunt dan letterlijk “meters maken” op de naaimachine, want je hoeft er niet “af”. Uiteraard drinken en eten we ook gezellig met elkaar, maar daarna is het weer “door”. Doordat ik ziek geweest was, moest ik maandag nog haastje repje een project verzinnen. Moest zelfs nog om een rits en voering. Maar dinsdag was ik startklaar. Ik koos voor een bomberjasje, patroon staat in de Ottobre Woman nummer 2/2017. Een fijn patroon en precies goed in de door mij gekozen maat.

Er zitten steekzakken in en de boordjes maakte ik van effen zwarte boordstof. Ik voerde het jasje met effen zwarte rekbare voering. De stof van het jasje kocht ik bij Driessen.

Een tweede jasje is gedeeltelijk geknipt. Ik had een paar weken geleden een leuke coupon voor een prikje bij de plaatselijke stoffenwinkel. En ik ga later ook zeker nog een zomers exemplaar maken, want hij is ook heel leuk als zomerjasje.

Afgelopen zaterdag stond ook al een tijdje een workshop op de planning bij Quiltshop Leur. Gelukkig was ik zover opgeknapt dat ik er heen kon. De workshop werd gegeven door Jeanneke. Zij ontwerpt mooie quilts en werkt met quiltstempels. We konden een pakketje kiezen, dat bestond uit reeds voorgestempelde vingerhoedjes, een middenstuk, tussen vulling en achterkant , ‘s Morgens naaiden we deze aan elkaar en als je tijd had, kon je hem ook gelijk even doorquilten. Na een heerlijke lunch gingen we ‘s middags verder met het haken van de rand. Ik koos voor heel dun lichtblauw haakgaren van Durable. En ging met een affe Mug Rug (onderzetter) huiswaarts. Het was een super leuke dag en ik ga er zeker nog een paar maken.

Tot slot week 1 van de Woodland blanket een meehaakdeken van Lucy van Attic 24. Week 1 helemaal klaar. Vandaag komt deel 2 op haar site. Prachtige kleuren om mee te haken. Inmiddels ligt ook maand 11 van de Delilah quilt op tafel. Gisterenavond op de bee alvast begonnen met het eerste blok. Er moeten er 9 gemaakt worden deze maand, dus ik hoop hier in het weekend mee verder te gaan. Fijn weekend allemaal.

5 thoughts on “Een bomber jasje, Mug rug workshop en deel 1 Woodland blanket

 1. Wat een schoonheid…die meehaakdeken!!
  Je bomberjasje is erg goed gelukt.Het ziet er heel goed uit.
  Maar is dat niet erg dun zo? Ik dacht namelijk dat deze stof erg dun is. Als het gewoon als vest bedoeld is, maakt dat natuurlijk niks uit.
  En binnen dragen kan ook altijd.
  Ik wil er ook wel een maken, maar twijfel nog. Ik draag zelden een lange broek en op een jurk?? Of het moet van dezelfde stof zijn als de jurk, maar dat is meteen weer zo truttig.

  Ook voor jou een heel mooi weekend!!

  • De stof is absoluut niet dun. Het is heerlijk warm, maar nu zou ik het niet als buitenjas dragen, maar in het voorjaar kan het zeker. Ik draag het nu op een broek, met een dun zwart bloesje eronder. Ik draag eigenlijk altijd vesten en jasjes, want die kun je zo lekker even uittrekken, als je het warm krijgt (lees opvliegers lol). Op een jurk draag ik ook gewoon vestjes en korte jasjes. Deze is ook leuk om te maken van een nep leren stofje. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *