Workshop Adinda’s World en de Persian Tiles deken

Afgelopen zaterdag 2 december was het eindelijk zo ver; de workshop bij Atelier Bonita Loka. Eigenlijk zouden we al in september gaan, maar daar kwam wat tussen en werd het uiteindelijk 2 december. Nog nooit in deze winkel geweest, maar beslist een aanrader. Wat een vrolijkheid en een mooie uitgebreide collectie op het gebied van wol. Maar er zijn ook stofjes en ook borduursters kunnen er terecht. De workshop was uitstekend verzorgd, met een heerlijke catering. We hadden een primeur; Adinda’s boek was net binnen gekomen. We hebben er een glaasje opgedronken en uiteraard ging het boek mee naar huis.

Mét handtekening van Adinda.

Ze had al haar vrolijke omslagdoeken en tassen bij zich, dus die konden we naar hartenlust bekijken en fotograferen. Je kon kiezen óf je maakte een tas óf je startte met het haken van een omslagdoek. Mijn vriendin koos voor de omslagdoek en ik voor de tas. Adinda hielp ons op weg en gaf tips hoe te beginnen. Je hebt geen echt patroon, maar haakt meer op je gevoel en meten is weten in dit geval. Uiteraard kregen we het die dag niet af, vooral het versieren van de tas en omslagdoeken neemt veel tijd in beslag. Adinda werkt graag met dik garen en dus dikke haaknaalden. Was even wennen, want ik haak daar niet vaak mee, maar daardoor ontstaan wel mooie grote bloemen. De afgelopen week thuis verder gegaan met “het jasje” voor de rieten mand. Erg leuk om te doen en steeds weer wat te verzinnen. Hier een close-up van wat details.

En zo is hij uiteindelijk geworden. Ik heb er ook nog wat kralen bij gebruikt in de kleuren van mijn haakgaren.

Ik wilde hem graag dicht kunnen maken aan de bovenkant en dat is goed gelukt.

En dan starten er momenteel heel veel CAL’s. Er zitten hele mooie bij, maar mijn oog was al een hele tijd geleden gevallen op de Persian Tiles deken; zulke mooie kleurtjes. En je kunt gewoon door haken, want het complete patroon zit er al bij.

Veel getwijfeld, zal ik wel, zal ik niet. Maar hij bleef kriebelen. Nu zijn wij dit weekend 32 jaar getrouwd en dan vragen we altijd aan elkaar: wat vindt je leuk om te krijgen. Nu is dat bij geen van beiden een verrassing (lol); ik kies altijd voor iets wat met handwerken te maken heeft en manlief kiest voor boeken. Dus hij kreeg alvast 5 boeken en ik het dekenpakket. Prachtig vind ik ze, in het echt nog mooier.

En de eerste is gehaakt. Best wel opletten met haken en heel veel draadjes om in te stoppen, maar een feestje om te maken!

Over feest gesproken, dit weekend wordt jongste dochter al weer 15 en dan vieren we gelijk nog Sinterklaas. Straks uit het werk, brengt manlief de twee kleine boefjes mee, want die komen samen een nachtje logeren bij opa en oma. Dus van haken zal er weinig komen! Maar dat vindt oma natuurlijk helemaal niet erg!

9 thoughts on “Workshop Adinda’s World en de Persian Tiles deken

 1. Wat leuk om zo’n workshop te volgen. Zo leer je altijd weer wat bij of zie je nieuwe dingen. Mooie cal…prachtige kleuren!
  Alvast een gezellig weekend toegewenst, zo te lezen zal dat wel lukken!

 2. Mooie, fleurige tas! Lijkt me een inspirerend boek. Het begin van je nieuwe CAL ziet er al heel veelbelovend uit! Succes verzekerd, met zulke mooie kleurtjes… 🙂 Wat een heerlijk cadeau van Marjo! Felicitaties alvast voor jullie beiden en voor Amy. Geniet van de kleintjes en een heel fijn weekend gewenst!

 3. Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Prachtige deken heb je gekozen als kado. Klinkt als een leuke workshop. En een prachtige tas. Geniet van je kleinkinderen en van het weekend!

 4. Gefeliciteerd met Amy en met jullie trouwdag! Ik ben helemaal verlieft op je deken. Daar zou ik bijna weer voor gaan haken, dat is niet verstandig maar hij is zo mooi. Veel plezier met je kleinkinderen.

 5. Wow, wat een prachtige kleuren zijn dat. Heel apart, die tas.
  Ja, dik garen is natuurlijk weer heel anders. Maar het is goed gelukt, dat zie ik wel.
  Die deken ziet er ook weer erg leuk uit. Wil ook wel weer eens wat gaan haken.

 6. Oh dat wordt een magnifieke deken! Wat een superleuk cadeau 🙂 Hier thuis weten wij ook heel makkelijk wat we de ander kunnen geven, dat het geen verrassing is, is niet erg, want we zijn er altijd blij mee.
  Die mand die je in Adinda-stijl hebt gehaakt is erg leuk! .
  Geniet nog van het feestje dat er aan komt. Proficiat aan de grote dochter!

 7. Wat leuk dat je een Adinda-workshop gedaan hebt. Hier in de buurt was er ook één, maar toen kon ik niet. Wat voor projecten staan er in het boek, zijn dat allemaal tassen en omslagdoeken of ook kleinere projecten?
  En wat een leuk kado voor jullie trouwdag!
  Fijne feestdagen en een gezegend nieuwjaar gewenst!
  Groetjes, Marijke

 8. Het was een hele leuke workshop en zeker in de winkel waar wij hem hadden. Het boek staat boordevol foto’s en daar haal je heel veel inspiratie uit. Ze geeft globaal aan hoe zij haar stola’s maakt en geeft patroontjes van bloemetjes e.d. in het boek. Zij geeft geen echt kant en klaar patroon van een tas of een stola, ze geeft richtlijnen van hoe het aan te pakken. Dat is ook wat zij wil, jezelf stimuleren tot een soort “vrij haken”. Gewoon steeds even passen of het nog goed gaat. Past het nog om de tas, of om mijn schouders als het een stola is. Hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *