Langetantesetjeshawl, wagenspanner, Blanche vest en nog een Lichtpietje

Op het blog van tante Setje vond ik het patroon van een leuke eenvoudige shawl. De kleurtjes spraken me meteen aan. Maar ja, nog genoeg garen in huis, dus ik besloot om zelf een keuze te maken uit mijn eigen voorraad. Ik gebruikte drie verschillende bollen Lucie (van de Wibra) en combineerde deze met een paar effen bolletjes Epic van Yarn en Colors. Het is een hele fijne shawl en hij is lekker zacht. Hier nog een paar kiekjes.

Op bestelling maakte ik een leuke wagenspanner. Inspiratie vond ik in het leuke boek van Joke Postma, Box, bed en buggyspeeltjes.

Ik bedrukte er ook nog een romper bij.

Inmiddels nog meer op bestelling gemaakt, maar dat kan ik nog niet laten zien.

Ik naaide voor mezelf ook nog dit jasje in de afgelopen weken. Stof kocht ik bij Driessen, het is een jacquard stof. Ik voerde het jasje helemaal met roze voeringstof. Hier heb ik geen foto van, vergeten te maken. Het patroon komt uit een nummer van La Maison Victor en heet het Blanche vest. Het was even lastig met de kraag, daar kwam ik niet helemaal uit, maar gelukkig waren er dames op ons naaiclubje die raad verschaften. Ik ben er erg blij mee en hou het voor de feestdagen. Eronder op de foto een gekocht bloesje, maar ik heb er inmiddels ook een donkerrood exemplaar bij gekocht. Maar twijfel nog of ik er niet ook nog een jurk bij zal maken. Hier nog een paar detailfoto’s.

Het jasje bestond uit iets van 15 deeltjes, maar dat is op de foto niet goed te zien, helaas. Ga hem zeker nog eens maken.

Tot slot nog een Pietje voor het lieve grietje (lees kleindochter Elin). Ze duiken overal op de Pietjes op een lichtbol en ja, ik kon het niet laten om er voor haar ook eentje te maken.

Patroontje is een kooppatroon van Bizzy Bee Klaske. Alleen heb ik er nog een lijfje aangehaakt. Ze was er weer blij mee! Weer tot een volgende keer!

6 thoughts on “Langetantesetjeshawl, wagenspanner, Blanche vest en nog een Lichtpietje

  1. Een prachtig jasje heb je gemaakt, Gerda! Mooie stof en gewoon weer ontzettend knap… De wagenspanner is leuk! En de sjaal vind ik helemaal het einde… Ik heb nog wat mooie bollen liggen… ik weet niet hoe lang ik het nog volhoud om op mijn handen te blijven zitten… 😉 Fijn weekend!

    • Dankjewel Marjan, je hebt ondertussen vast zere handen van het erop zitten lol. Gewoon doen joh! Is echt een leuk, best wel een snel klaar tussendoor project. Fijn weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *