Een Pietje voor een lief grietje , quiltblokken Delilah en Happy Days en de Quiltdagen in Nieuwegein

Met haar 2,5 jaar is kleindochter Elin voor het eerst in haar jonge leventje zich bewust van Sinterklaas en Zwarte Piet. Wat het allemaal precies inhoudt, snapt ze natuurlijk nog niet. En als ze haar schoen mag zetten, vraagt ze of ze jarig is. Maar ze maken wel indruk. Dus haakte ik voor haar een Zwarte Pietje uit het boekje Ik hou van Holland & haken van Christel Krukkert. Ik kreeg de andere dag al een foto van haar mama dat ze heerlijk geslapen had met Pietje in bed. Dit was even een tussendoor projectje, want ik was druk met de blokken voor de 2 BOM’s die ik volg en graag mee wil “bij blijven”.

Als eerste moesten er deze maand 9 blokken gemaakt worden voor de Delilah quilt. Je kon ze op verschillende manieren maken en ik heb er voor gekozen om er 3 volgens de mallen te maken en er 6 te maken met behulp van de Perfect Circles en deze erop te appliqueren. Het is weer gelukt, dus op naar de volgende maand.

Voor de Happy Days quilt deze maand twee blokken. Niet moeilijk en leuk om te maken. Dus ook weer “bij”. Vandaag een heerlijk uitje gehad naar de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein met twee dames. Ik was er nog nooit geweest en heb genoten van alle mooie stofjes, patronen, leuke hebbedingetjes, etc. Er ging ook nog wat mee naar huis uiteraard. Hier een foto van mijn “buit”.

Nu lekker genieten van mijn aankopen en het is weer weekend! Een fijn weekend allemaal.

7 thoughts on “Een Pietje voor een lief grietje , quiltblokken Delilah en Happy Days en de Quiltdagen in Nieuwegein

 1. Wat een geweldige buit, altijd leuk om terug te kijken op zulke uitjes. Die cirkels zijn heel mooi geworden, wat een werk! En wat een leuk pietje!
  Fijn weekend!

 2. Wat een schattige Piet! Logisch dat Elin daar blij mee is. Erg mooie blokken heb je gemaakt: zo leuk, al die vrolijke kleurtjes! Geniet van je aankopen en fijn weekend!

 3. Wat een schattig Pietje heb je gemaakt. Goed te begrijpen dat ze daar blij mee is!

  Mooie blokken maakte je weer. Dat is zo knap telkens weer, ik weet niet of ik dat zou kunnen. Dat moeten steeds is niks voor mij!!!
  Of ja moeten, je doet het jezelf aan uiteindelijk. Maar het moet wel af natuurlijk.

  Fijne avond.

  • Daar heb je helemaal gelijk in Thea, ik doe het mezelf aan lol. Gelukkig wel heel leuk om te doen. En beide BOM’s lopen nu op een eind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *