Bowl Me Over tas en de Lost-in-time omslagdoek

Wederom gingen een vriendin en ik op tassencursus bij Willeke van Fatquarters. Eerst samen ons “huiswerk” thuis gedaan, dat bestond uit alle onderdelen op maat snijden en alvast doorstikken met de naaimachine. Toen een hele zaterdag naar Willeke en afgelopen zaterdag nog een hele dag naar Willeke. Met als resultaat dus de Bowl Me Over tas, een patroon van by Annie. Het was weer een hele klus, net als de Catch All Caddy die we al eerder maakten, maar absoluut al het werk waard. Ik ging met mijn stofkeuze echt wel buiten mijn comfort zone, zoals dat zo mooi heet. Ben ik normaal best wel van de felle kleurtjes, nu koos ik voor zachte kleuren. En zo is hij geworden.

De tas zit vol met vakjes, al dan niet afgesloten met een rits. De binnenkant voerde ik met een schattig stofje met allemaal lieveheersbeestjes erop. Ook werkte ik de onderkant van de tas af met tasvoetjes, zodat de bodem niet zo snel vies wordt, als je hem ergens op de grond zet.

Ik ben er heel erg blij mee en vooral het afwerken van de naden aan de binnenkant met biasband, was echt een pittig klusje. Maar goed dat de tas dan verder al helemaal klaar is, anders zou je zomaar “de handdoek in de ring gooien”. Inmiddels is hij in gebruik!

Ik had al een tijdje een mooie Whirl bol in huis van Scheepjeswol. Het is de kleur Salted Caramel Matcha. Ik wilde graag de Lost-in-time omslagdoek haken. Niet moeilijk maar je moet wel heel goed opletten en steeds even natellen. Ik heb diverse keren “achteruit moeten haken”, omdat het niet klopte, maar hij is af. Ik vond de bol niet groot genoeg en gebruikte nog een halve bol van het kleine zusje van De Whirl; de Whirlette kleur Grappa. Hij is heerlijk zacht en de kleuren zijn prachtig. Hier nog wat foto’s om de kleuren beter te kunnen bekijken.

Ik heb een van de foto’s gelijk als achtergrond van mijn blog gemaakt. Mooie herfstkleuren voor nu! Ook snort de naaimachine weer, heel veel leuke reacties gehad op de trui voor manlief, dus wordt vervolgd ………….

10 thoughts on “Bowl Me Over tas en de Lost-in-time omslagdoek

 1. Mooie tas. Hij lijkt mij ook best groot, of ligt dat aan de foto’s?
  Je omslagdoek is heel erg mooi. Prachtige kleuren zo.
  Ik heb eigenlijk nooit als ik zoiets zie, dat ik denk, die wil ik ook wel maken. Maar bij deze gaat het wel kriebelen. Hij is wel heel erg leuk. En dat kleurverloop gaat vanzelf?
  Je gaat hem vast met veel plezier dragen.

  • Dankjewel Thea. Nee, de tas is niet groot, dat lijkt waarschijnlijk zo op de foto’s. Het is een gewoon formaat handtas. De bol verloopt zo automatisch tijdens het haken, maar een patroon doet ook veel. Er zijn heel veel mooie kleuren van en er komen er ook steeds weer bij.

 2. Nou, wat een werk is dat geweest, maar wat een geweldig mooie tas! Echt helemaal af, met die voetjes ook; onvoorstelbaar wat jij allemaal kan maken. En dan de omslagdoek: in één woord prachtig. Heel mooi patroon, heel mooie kleuren. Fijn weekend!

 3. Wat een prachtige creaties weer! De tas is een kunstwerk, wat een precies werk. Mooi in deze kleurtjes. En de omslagdoek is ook prachtig. Het viel mij gelijk op dat je een andere achtergrond had voor je blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *