Er rolde weer van alles van de naaimachine ………………

Ik zit de laatste tijd veel achter de naaimachine, dat blijkt ook weer uit dit blogje. Altijd al heel graag kleding gemaakt, maar sinds een paar maanden ga ik, een keer in de maand, naar een heel gezellig naaiclubje. We naaien dan de hele dag (van 09.00 uur tot 16.00 uur) in het kerkgebouw van een van de dames. Het is niet alleen ontzettend gezellig, maar je kunt ook de hele dag “door”. En snap je iets niet? Met elkaar kom je er altijd wel weer uit. Ook gaat mijn uitdaging, zo veel mogelijk kleding zelf maken, erg goed zo. Allereerst deze Aster trui uit de La Maison Victor. Al meerdere keren gemaakt, maar nu een versie met lange mouwen. Stofje is van Stenzo en ik vind de panterkop echt gaaf. Het achterpand heeft een pantermotief.

Ook maakte ik het Jackie vestje van een dun gebreid stofje. Ook dit is een patroon van La Maison Victor. Het zit heerlijk en er is zelfs al een nieuwe geknipt. Er onder een gekocht rood bloesje, dat op de foto veel roder is dan in werkelijkheid, maar ik krijg het niet beter. Er zitten veel deelnaden in het vestje, niet zo goed te zien op de foto’s, maar heeft daardoor een hele mooie belijning.

In het verleden maakte ik ook regelmatig iets voor manlief, maar dat is echt lang geleden. Omdat de La Maison Victor ook regelmatig een leuk heren patroon in het blad op neemt, was mijn oog gevallen op de Titus trui. Manlief opgemeten en de maat bepaald. Ik maakte deze warme trui voor hem. Zeg nou zelf, hij staat hem super! We zijn er allebei heel blij mee en er volgt zeker nog meer kleding voor hem. Er zijn al diverse lappen in huis.

In de avonduurtjes wordt er nog aan de quilts gewerkt en ook de omslagdoek die ik aan het haken ben, de lost in time, is bijna klaar. Voor deze maand moeten we voor de Delilah quilt 9 blokken maken. Ik heb er nu drie af. Erg leuk weer om te maken en een uitdaging die ronde vormen.

Inmiddels ook bezig met een colbertje voor mezelf, dat is ook bijna klaar. Morgen weer een workshop dag bij Willeke van Fatquarters. We hopen dan de nieuwe tas af te maken. Uiteraard volgen daar t.z.t. foto’s van. Iedereen alvast een fijn weekend.

 

10 thoughts on “Er rolde weer van alles van de naaimachine ………………

 1. Je bent er maar druk mee. Maar wel met ontzettend leuke resultaten.
  Je jasje is goed gelukt, de naden zie je op de foto’s idd bijna niet. Maar dat lukt mij ook bijna nooit.
  De trui voor je man is mooi, en vast heel warm. Dat hij er blij mee is, kun je zien!

  Zo vliegt de week wel om, niet?

  Fijn weekend.

  • Dankjewel Thea, gisteren een stapel stofjes gehad van Driessen. Klinkt je vast bekend in de oren lol. Ik zit te wachten op de Ottobre Family, een uitgave van Ottobre, er staan veel mannen patronen in. En een week is inderdaad in een zucht voorbij.

 2. Klinkt zo leuk en z├ęker als ik zie wat je allemaal maakt! Heerlijk om je eigen unieke kleding te kunnen maken! Je pantertrui vind ik het allermooist, daar ga je vast veel plezier van hebben.

 3. Geweldig zeg! Leuk om zo’n dagje met anderen kleding te maken, dat geeft ook weer een heleboel inspiratie denk ik. Mooie resultaten! Veel plezier vandaag en fijn weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *