Blokken Happy Days quilt, nog een bomberjackje en een Lost-in-time omslagdoek

Het afgelopen weekend eerst aan de slag gegaan met de blokken van de Happy Days quilt van deze maand. Twee stuks dit keer. Ik vond ze best pittig, maar het is weer gelukt. Ze zijn klaar.

Ik had alleen bij de grote ster twee kleuren verwisseld, maar ik heb het zo gelaten. Het is ondertussen al een aardig stapeltje blokken geworden en ik ben blij dat het elke maand weer lukt om ze te maken.

En omdat mijn bomberjasje uit de vorige post goed gelukt was, durfde ik de schaar te zetten in het dure leren stofje dat ik had. Ik heb het jasje dit keer gevoerd met een dunne tricot i.p.v. gewone voering stof. De stof stikte heel lastig door, verschillende naalden geprobeerd, maar ik vind het nog steeds niet echt mooi. Maar goed, het valt ook haast niet op door de bloemen, dus dat is een voordeel. Maar het blijft ergerlijk. Inmiddels heb ik een ander voetje voor bij mijn naaimachine besteld en daar moet het bij een volgend leerproject beter mee gaan. Verder vind ik hem erg leuk geworden.

De tuniek eronder kocht ik voor een prikkie in de opruiming en past er qua kleur helemaal bij. Het was weer even geleden dat ik een omslagdoek gehaakt had, maar ik ben begonnen met een nieuwe voor de winter. Ik maak hem van een o zo mooie Whirl bol van Scheepjes. Het patroon heet Lost-in-time. Hij is niet moeilijk, maar je moet wel goed op blijven letten. Ik vind hem erg mooi worden. Ook heb ik een patroon getekend voor een nieuwe winterjas voor mezelf. De omslagdoek is voor bij deze jas bedoeld. De stof is inmiddels gewassen en ik hoop hem eerdaags te gaan knippen.

De post bracht vandaag twee prachtige nieuwe haakboeken. Daar ga ik me dit weekend eens lekker in verdiepen. Fijn weekend allemaal.

7 thoughts on “Blokken Happy Days quilt, nog een bomberjackje en een Lost-in-time omslagdoek

 1. O wat een leuk nieuw leesvoer, dat boek van Claire lijkt me super. Prachtig jasje! Mooie sjaal ook en veel succes met je winterjas. Je bent erg productief, leuk om te zien. Fijn weekend!

 2. Mooi bont jasje. En dat is leer?
  Nooit gezien zoiets, of lees ik het fout?
  Vervelend als je het niet mooi kunt door stikken.
  Mooie boeken lijken me dat.

  Fijne week.

  • Hoi Thea, het is kunstleer. Op de website kan ik hem niet vinden. Heb nu een teflonvoetje besteld. Dan gaat het hopelijk beter.

 3. Dat is ook een heel mooie omslagdoek, Gerda! Prachtig blauw. Je blokken zijn goed gelukt: zo leuk, die vrolijke stofjes. En het jasje: schitterend geworden. Groot respect weer voor je naaikunsten!

 4. De blokken lijken mij erg lastig. Maar de punten zijn super strak. Mooie bomberjack. De shawl wordt ook schitterend. Ik ken de boeken niet. Ben benieuwd wat je eruit gaat maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *