Veel gemaakt ………….

Ik heb heel veel achter de naaimachine gezeten de laatste weken. Jullie hadden nog twee sweaters te goed, die ik twee weken geleden gemaakt heb. Het zijn twee Asters van LMV geworden. Eentje met lange mouwen voor de winter en eentje met driekwart mouwen, die nu heerlijk draagt.

En deze met driekwart mouwen. Stofje had ik bedoeld voor een shirtje deze zomer, maar ik vond de kleur toch erg winters. Omdat er geen lange mouwen uit het lapje konden, kocht ik er een groen stippeltjes stofje bij, dat er echt heel mooi bijstaat.

Ondertussen volgde ik twee weken geleden ook een leuke workshop van Betty Prins en startte ik met het begin van een Double Wedding ring quilt. Inmiddels ben ik al wat verder en het is echt een heel leuk werkje om te doen.

Maar er moest natuurlijk ook huiswerk gemaakt worden voor de Delilah Bom. Na het tekenen en knippen van de blokken een heerlijk werkje om voor de tv te doen. Dit zijn ze geworden.

Vorige week maakte ik ook nog een jurkje voor mezelf van een dikkere tricot. Het is de Solange jurk van LMV, ben even kwijt in welk nummer hij stond. Echt een leuk jurkje om te maken en hij zit heerlijk. Ik heb nog een (gekocht) spijkerjasje dat er erg leuk bijstaat.

En dan had ik ook nog een heerlijke dag op de Knit en Knot beurs vorige week vrijdag in Tilburg met mijn nicht en haar schoondochter. Het was voor mij de derde keer en ik heb wederom genoten van de beurs en van het gezelschap. We volgenden een (niet geplande) workshop tunisch haken waarbij we in het rond een onderzetter leerden maken. Het was echt super leuk. Hij was nog niet helemaal klaar toen we naar huis gingen en ik heb hem van de week thuis afgemaakt.

Omdat ik nogal los haak, is hij bij mij wat groter uitgevallen, maar ik ga hem zeker nog eens maken maar dan met een kleinere maat naald. Tot die tijd doet deze dienst als onderzetter voor een plantje. Gelijk de gehaakte pompoenen opgezocht die ik al een paar jaar geleden maakte en ze staan weer leuk bij elkaar op de salontafel.

Er ging ook nog wat mee naar huis, 2 nieuwe boeken, een patroon van Stip en Haak, patroon en materiaal voor een kussen om te haken en nog een pakketje van Stip en Haak om een kipje te haken. Ook deze maakte ik deze week en ze past nu op de eieren in het eierkastje.

En dan stond er in de Knipmode van november een ontzettend leuk bomberjasje. Ik was er meteen weg van en wilde hem graag maken. Ik heb er een heel mooi leren stofje voor gekocht, maar toch wilde ik graag eerst een proefjasje maken. Mijn laatste ervaring met een bloes uit de Knip was niet al te best namelijk. Hij was echt twee maten te groot. Ik kocht een goedkope jacquard stof bij Driessen Stoffen (aanrader, veel mooie stofjes voor weinig geld) van 4 Euro de meter samen met voering en boordstof en ging aan de slag. De maat zat als gegoten en ik ben er heel erg blij mee.

Hier nog wat foto’s.

Dus ik ga nu met een gerust hart de schaar zetten in mijn leren lapje. Ook nog bezig met een nieuwe tas, die ik samen met en vriendin weer als workshop volg bij Willeke van Fatquaters, maar op dat eindresultaat moeten jullie nog even wachten. Daar gaan we volgende maand pas weer heen om hem af te maken. Het is een lange post geworden en nee, ook in mijn dag zitten maar 24 uur, maar dit is het resultaat van een paar weken dat ik nu laat zien. Weer tot een volgende keer.

6 thoughts on “Veel gemaakt ………….

 1. Ja, je hebt idd veel gemaakt. Prachtige dingen weer. Het bomberjackje is voor mij toch het allerleukste geworden.
  Super mooi. Ik heb ook al stof liggen voor zoiets.
  Alleen die tijd he, ik kom nog steeds 2 dagen per week te kort!! Och ja, beter als verveling niet?
  Fijn weekend alvast.

  Groetjes Thea

 2. Wat een prachtige collectie kleding! Dat bomberjasje is zo leuk, zag ‘m al even op fb voorbij flitsen. En wat een geweldige buit van de beurs, leuk hoor, veel plezier ermee!

 3. Mooi, Gerda, je nieuwe kleding. Knap gemaakt, zeker het bomberjasje! Wat leuk zeg, de tunisch gehaakte onderzetter. En wat heb je ook weer mooie quilterige dingen gemaakt! De Double Weddingring quilt lijkt me een fijn patroon om te maken. Geniet er maar van!

 4. Wat een moois heb je weer gemaakt! Ik vind vooral het groene shirt prachtig. Heerlijk, al je spulletjes van de beurs. Ik twijfel over de Kreadoe, heb toch wel weer eens zin om heen te gaan.

 5. Beetje late reactie. Maar wat heb je veel leuke en mooie dingen gemaakt. Die trui met de vogels zo leuk! En de wedding ring quilt lijkt mij zo leuk om te maken. Ik kon helaas niet naar de beurs, hopelijk volgend jaar wel. En de bomberjack zo mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *