Een Blijhakertje en een blouse uit Knip Mode oktober 2017

Vorig weekend kwamen lief klein meisje en het kleine mannetje gezellig logeren bij opa en oma. En oma had juist de week ervoor een ontzettend leuk boekje binnen gekregen; Blijhakertjes van Marlies Strijker-During. Het zijn knuffels gehaakt in de tapestry techniek. Een boek vol leuke knuffeltjes waar je echt “blij” van wordt.

Eigenlijk zijn ze gewoon allemaal leuk, maar het konijn riep het hardst, maak mij, maak mij. De techniek wordt duidelijk uitgelegd en de patronen zijn prima te volgen. Dus lag er ‘s avonds een lief konijn in Elin haar bedje klaar. Natuurlijk samen met oma’s gehaakte dekentje.

Het was druk en ook wel weer onwennig, twee van die ukkies in huis, waarvan er eentje nog om de 3/4 uur de fles krijgt, inclusief de nachtvoeding. En deden we Morris gewoon in bad in de aanrechtbak. Maar het leuke van opa en oma zijn is, dat ze na een paar dagen gewoon weer opgehaald worden. En dan kunnen wij weer bijslapen en nagenieten van ook de vele leuke momenten die er zijn tijdens een logeerpartij. Het blijft heerlijk spul, kleinkinderen!

Vorige week had ik al een blouse voor mezelf getekend en geknipt, uit de bijlage van de Knip Mode van oktober 2017. Alles alvast verstevigd en waar nodig doorgeslagen. Ik ging vol goede moed van start. De polosluiting en kraag lukten wonderlijk goed (was lang geleden dat ik dat gedaan had). Toen de figuurnaden. Ik dacht al, die zitten beslist te laag. En ja hoor, ze kwamen ongeveer op mijn buik uit. Dus ze een stuk omhoog gezet. Na het sluiten van de zijnaden dacht ik al, best ruim, maar goed toch maar eerst de mouwen in elkaar gezet, splitjes gemaakt en de manchetten eraan gezet. De mouwen erin geregen en passen maar. Echt veel te groot. De bedoeling was een soort van afgezakte mouwkop, maar hij kwam wel heel laag te zitten grrrrrrrrr. De boel weer losgehaald en eerst de zijnaden van het voor- en achterpand ingenomen. Toen de mouwen smaller gemaakt aan de bovenkant en rigoureus de mouwinzet van de panden, vooral bij de schoudernaad, versmald (Volgen jullie het nog?). Mouwen er weer ingeregen en passen weer. Echt veel beter. Hier werd ik blij van. Deze is draagbaar!

 Trots op mijn polosluiting en weer een hoop geleerd. Voor vandaag staat de naaimachine beneden op tafel. Zo komt er een vriendin met haar naaimachine en gaan we samen het huiswerk maken voor een nieuwe workshop bij Willeke van Fatquaters. Na de Catch all Caddy tas, gaan we nu een schoudertas bij haar maken. We gaan vandaag alles op maat snijden en waar nodig vast doorstikken. Volgende week op kraamvisite bij een klein meisje. Cadeautjes liggen klaar en die laat ik de volgende keer zien. Fijn weekend allemaal.

5 thoughts on “Een Blijhakertje en een blouse uit Knip Mode oktober 2017

  1. Het is idd erg leuk, Oma en Opa zijn. Maar je hebt wel de handen vol. Zeker als ze nog zo klein zijn.
    Vervelend als je telkens uit moet halen omdat de maat niet klopt. Daar gaat zoveel tijd in zitten. Gelukkig ben jij een doorzetter die het tot een goed einde brengt! Veel draagplezier.

    Fijn weekend.

  2. Geweldig konijn, Gerda! En oooh… wat een gedoe met de blouse… zo knap dat je er dan toch nog uitkomt. En met z’n mooi resultaat! Complimenten hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *