Anne of Greengables tas of Anne with an “E” tas

We hebben ze alle drie; de 3 seizoenen van de serie Anne of Greengables. En we hebben ze al heel lang. Ik zag het eerste deel denk ik meer dan 20 jaar geleden op de televisie en was meteen verkocht. Wat een heerlijke film met een hoog “kleine huis op de prairie gehaalte”. Later ontdekten we in de Evangelische boekwinkel dat er nog twee delen waren en die waren snel gekocht. En toen, een paar maanden geleden, zag ik bij Carmen van Stitchers Inn een complete stoffenserie van Anne of Greengables. Natuurlijk was ik meteen “verliefd” op de stofjes en een poosje later kocht ik ze bij Carmen. Hier een greep uit de stofjes, er zitten ook een paar andere stofjes van Carmen tussen, welke ik ook voor de tas gebruikt heb.

Eigenlijk wilde ik er meteen de schaar in zetten, maar ik wist dat Carmen bezig was met een patroon voor de stofjes en er kwamen twee kraammanden tussendoor. Tot een paar weken geleden Carmen me mailde dat het patroon klaar was en naar me onderweg. En ja, toen had ik meteen bedacht hoe ik de stof zou gaan gebruiken. Niet voor een quiltje, maar voor een tas.

Ik maakte het middenstuk van het quiltje twee keer voor de zijkanten van de tas en ook  twee keer een groter middenstuk voor de voor- en achterkant van de tas.. Ik maakte de blokken met de hand.

En zette er daarna een rand omheen van een mooi jeansachtig stofje met kleine witte bloemetjes. Dit deed ik met mijn Singertje uit 1951!

Ik stikte ze door op de naaimachine en sneed ze op maat van mijn patroon.

Als patroon gebruikte ik weer het taspatroon van Stoffendienst. Ik maakte er een binnenvoering in van zachtblauwe stof met witte strikjes en uiteraard weer binnenzakken, met en zonder ritsje.

Ik maakte de tashengsels iets langer dan de vorige twee tassen, zodat hij ook met een dikke winterjas blijft hangen. En zo ziet hij er nu uit. Eerste kant.

Detail van de hanger die ik eraan gemaakt heb, met Gerlily erop.

Zijkant 1

Zijkant 2

Voorkant 2

Ik ben er weer super blij mee en hij was weer enig en toch ook weer totaal anders om te maken dan de vorige twee. En eigenlijk zitten er nog wel tien tassen in mijn hoofd!

Inmiddels is de serie voor de tweede keer verfilmd en heet nu Anne with an “E”. Seizoen 1 staat nu op Neflix en seizoen 2 komt volgend jaar. Uiteraard heb ik 1 al gezien. Een heel ander meisje dat nu Anne speelt, jongste dochter vond haar super druk, lol. Maar heeft hem gewoon afgekeken hoor -;).

3 thoughts on “Anne of Greengables tas of Anne with an “E” tas

 1. Weer super leuk geworden, die tas. Heel apart ook!
  Mooie stofjes zijn dat, lijkt me ook leuk in combinatie met spijkerstof!
  En die tashanger is ook zo leuk. Dat idee had ik ook al eens. Maar helaas is Crea by Thea veel te lang voor zoiets. Al zou het wel kunnen als hij voor mezelf is, dan natuurlijk gewoon Thea er op!

  Fijne week verder.

  Groetjes Thea?

  • Dankjewel Thea, jij weet hoe leuk het is om tassen te maken. Ik zou ook gewoon Thea doen of anders als een soort lijntje met twee ringen op je tas doen, in de lengte, dan past het wel. Hoop dat je snapt wat ik bedoel lol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *