Een Swallow, Flutter-hem, My Image top en een Odette

Klinkende namen in de titel van dit blogje, maar jullie vragen je vast af wat ik nu bedoel! Het zijn namen van kledingstukken die ik de afgelopen twee weken maakte en vooral de Ottobre Woman, waar de eerste twee uit komen, verzint altijd bijzondere namen voor de modellen. Dit is de Swallow, een blouse uit de Ottobre Woman herfst/winter 5/2017. Zo ziet de rekening ervan uit.

Het is een blouse zonder kraag. Ik maakte hem van een wafelkatoen in een mooie groene kleur. Eigenlijk is het een proefblouse. Ik heb twee mooie blouse stoffen besteld en wilde eerst kijken hoe hij uitviel. In de stof die ik ga gebruiken, zit wat rek, dus daar moet ik rekening mee houden. Ik heb hier houten knopen gebruikt en heb het idee dat die wat te zwaar zijn voor dit model. Wellicht vervang ik ze nog voor een paar gewone knoopjes.

Ook uit de nieuwste Ottobre woman maakte ik de Flutter-hem. Het is een hele wijde tuniek/trui. Ik maakte hem van een mooie donkerblauwe gebreide stof. Ik had die nog liggen van het Stoffenspektakel van vorig jaar. De stof is “geknipt” voor dit model, soepel en toch heel fijn gebreid. Hier de tekening uit het blad, want donkerblauw valt niet mee om te fotograferen.

En zo is ie geworden. Heb hem na een eerste pasronde iets ingenomen.

Er lag ook nog een “gouweouwe” geknipt, een top uit de My Image van vorig jaar zomer. Al heel veel keer gemaakt en een heerlijke top. Ik had van afgelopen zomer nog een mooi dun katoentje liggen, donkerblauw met een klein wit stipje. Prima te combineren met een donkerblauw vest deze herfst/winter. Ook al zo lastig om te fotograferen, weer donkerblauw en het is ook nog eens vreselijk somber weer.

En het is lang geleden, maar ik maakte weer eens een maatje 36 -;). Helaas niet voor mij, maar voor jongste dochter. Ook voor haar maakte ik het shirt Odette uit de La Maison Victor van mei/juni. Voor mij een topper deze zomer, ik maakte hem voor mezelf diverse keren. Het is een heerlijk shirt. Voor jongste dochter maakte ik hem van een viscose tricot, soort taupe kleur met een wit stipje. Lapje nam ik mee uit de ruilhoek op de samen naai dag in Hardinxveld dit voorjaar. Ik heb hem iets versmald en ze is er blij mee. Nog meer shirtjes zijn “besteld”.

Dat was het weer voor deze keer! Echt weer om achter de naaimachine te zitten. Verder ben ik nog met leuke quiltblokken bezig en diverse haakprojectjes.

8 thoughts on “Een Swallow, Flutter-hem, My Image top en een Odette

 1. Goed bezig weer. Je hebt weer een boel mooie kledingstukken gemaakt!
  Gek he, met iets minder mooi weer ga je meteen weer met plezier achter de machine zitten.
  Hier van hetzelfde.
  En idd, donkere stoffen laten zich moeilijk fotograferen. Zeker als het dan ook nog eens donker weer is.
  Het shirtje voor je dochter ziet er ook leuk uit. Leuk om te maken, zo’n klein maatje!

  • Dankjewel Thea. Als ik de weersverwachting bekijk, kunnen we de rest van de week ook achter de naaimachine lol.

 2. Wow, knap gemaakt! Fijn dat je dochter fan is 🙂 Die 3de top lijkt me inderdaad heel aangenaam om te dragen. Misschien moet ik toch echt eens leren naaien… Het voordeel van het zelf te maken is dat je echte kwaliteitsstof kunt nemen en de kledij dus lang meegaat hé. Als je confectie koopt, hangen de draadjes heel snel los, of zit er een scheurtje in… In elk geval, ik geniet mee van jouw creaties 🙂

  • Dankjewel. Het nadeel is wel weer dat je heel kritisch wordt en al snel denkt, dat kan ik zelf wel maken. Maar het is en blijft een heerlijke hobby.

 3. Wat leuk, wat mooi en wat knap gemaakt! Vooral de Flutter-hem vind ik geweldig. Heel mooie stof ook: ben toch al zo gek op blauw. Als ik op kleding uit geweest ben, ontdek ik bij thuiskomst meestal dat ik, helemaal onbewust, wéér iets blauws heb gekocht! 🙂 Fijn weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *