De kraammand van Morris

De mand is uitgepakt, dus ik kan hem laten zien. Met heel veel plezier gemaakt en weer heel speciaal om dat voor je kleinkind te kunnen en te mogen doen. Ik zal ze ook allemaal apart laten zien en eventueel vermelden waar het patroon uit is.

Giraf uit één van de boekjes van Christel Krukkert. Ik kocht hem als compleet pakket om te maken.

Een muziekster gemaakt met blauw Stonewashed garen. Daarop een leren label met Morris zijn naam.

Een jasje met daarop brandweerauto’s. Stofje kocht ik bij een prachtige stoffenzaak in Amersfoort, waarvan ik steeds de naam vergeet!

Broekje is gekocht. Shirtje ook, maar ik bedrukte het met Morris en een voetbalschoen. Zijn mama zit op voetbal en onze zoon is ook groot fan van voetbal.

Ik maakte een knisperdoek met allemaal “friemel- lintjes” eraan. De stof kocht ik bij Kleurenmix. Op de afbeelding staat Pieter Post. Onze zoon keek zelf vroeger heel graag naar Pieter Post, dus daarom vond ik het stofje extra leuk en toepasselijk.

Een lekkere warme slaapzak. Deze is gewoon gekocht.

Ik bedrukte een gekochte slab en romper met Morris en een voetbal.

Ik maakte een boxkleed van nieuwe stofjes, maar gebruikte ook een paar stukken spijkerstof van oude spijkerbroeken en een spijkerbloesje van Amy.

Ik haakte een dekentje voor Morris met het garen van Durable Cosy en dan de dikkere variant. Haakt heerlijk. Het patroontje is simpel en haalde ik hier vandaan http://www.wolplein.nl/blog/charming-babydeken-haken/

En een leuk (gekocht) kaartje met daarin geld om op zijn spaarbankboekje te zetten.

Hij heeft al veel plezier van zijn dekentje. Is het geen prachtig mannetje! Wat een rijkdom al twee gezonde kleinkinderen! Natuurlijk is Elin niet vergeten. Ik maakte voor haar een nieuw setje voor haar pop, kocht een nieuw shirtje voor haar en een boekje over het krijgen van een broertje of zusje.

Ook het cadeautje dat Glenn aan zijn nieuwe neefje gaf, maakte ik. Een kwijlslabje met zijn naam erop een een speenkoord met zijn naam erop.

Hier beginnen maandag de scholen weer. De vakantie is zoals zo vaak, voorbij gevlogen. Manlief is al weer een week aan het werk. Iedereen een heel fijn weekend.

14 thoughts on “De kraammand van Morris

  1. Wat heb je weer prachtige dingen gemaakt!. Enne….gefeliciteerd met jullie kleinzoon. Wat ontzettend leuk nu een meisje en een jongen!

  2. Fantastisch, Gerda! Wat heb je prachtige en leuke en originele dingen gemaakt! En wat is het een mooi kindje… Geniet maar lekker van hem en van z’n grote zus!

  3. Waaw zeg, zo véél mooie dingen!!!! Dat kindje is wel héél welkom, dat zie je! 🙂
    Ik weet niet welk spulletje ik het mooiste vind… misschien het boxkleed met al die vierkantjes… hoewel het gehaakte deken er zooo gezellig uit ziet… of dat knisperdoekje! Knap gedaan! Geniet er nog van, oma!
    Groetjes, Sigrid

  4. Wat veel prachtige dingen! Echt een schitterend pakket. Zo persoonlijk gemaakt door voetbalschoen en zijn mooie naam. Het boxkleed is zo mooi en de giraf. En dan nog gehaakte deken, ook al zo mooi.

    • Dankjewel Annemarie, ik vind het ook altijd erg leuk om elke zaterdag te kijken en eventueel een bijdrage te leveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *