Een kraammand, verfwerk en Delilah blokken

De kraammand die ik nu laat zien is NIET voor ons kleinkind. Daar wachten we nog steeds op. De baby houdt het gewoon spannend -;). De uitgerekende datum ligt al even achter ons, maar uiteindelijk blijft er geen een zitten, dus deze ook niet. Maar ik mocht ook een kraammand maken voor het eerste kleinkind van één van mijn nichten. Het jongetje kwam veel te vroeg ter wereld, met 26,5 week, maar bleek een vechter te zijn en na ruim twee maanden ziekenhuis mocht deze kanjer vorige week naar huis. Nu wist ik natuurlijk wel gelijk het geslacht en maakte ik een kraammand voor Thijs.

Hier nog een paar close up foto’s. Het was weer super leuk om te maken.

Inmiddels hebben we de mand weggebracht en is hij uitgepakt, dus kan ik hem laten zien. Dat hij er maar veel plezier van mag hebben! Het is hier nog steeds vakantie en we zijn vorige week weer diverse keren wezen fietsen. Er stond ook nog een schilderklus op de planning; namelijk ons bed. Een grenen ledikant, dat nog steeds prima en wel haast onverslijtbaar is. Maar ik wilde graag een ander kleurtje. Dus manlief sjouwde het bed naar buiten en begon te schuren.

En hij schilderde het in een prachtige vintage blauw/grijs kleur.

En nu is onze slaapkamer dus ook eindelijk af. Hij was in de kerstvakantie al geschilderd en behangen, maar voor het bed moesten we toch echt een droge dag buiten hebben.

Ook begonnen aan de nieuwe maand van de Delilah bom. Er moeten deze maand 4 blokken gemaakt worden. Weer veel tekenwerk, maar ook weer enig om te maken. Ik heb er inmiddels twee klaar.

En zo is de laatste week van onze vakantie aangebroken. Nog diverse plannen, maar uiteindelijk gaat natuurlijk een lieve kleine baby bepalen hoe deze week eruit gaat zien!

9 thoughts on “Een kraammand, verfwerk en Delilah blokken

 1. Hoi Gerda,

  Ja, dat blijft leuk om te maken. Die kleine frutsels, zo klein!
  Je bed is nu weer helemaal hip, goed idee! Wat een beetje verf al niet kan doen.

  Geniet er van.

 2. Wij zijn erg blij met de kraamcadeautjes. Het is erg mooi geworden. Thijs slaapt lekker warm onder zijn deken die precies bij zijn kamertje past. Hij moet nog even groeien voordat hij het rompertje past ;).
  Hartstikke bedankt Geri en Gerda.

  Hartelijke groetjes,
  Willem, Mariska en Thijs.

 3. Wat een leuk kraampakket. Gelukkig dat t nu goedmet hem gaat! Altijd spannend die prematuurtjes! En je bed is ook mooi geworden zeg!

 4. Wat een prachtige items zitten er in de kraammand, daar zitten heel wat uurtjes werk in. Het bed ziet er gelijk heel anders uit, mooi gedaan! Een fijne week toegewenst!

 5. Nou, de baby houdt het zeker spannend, zeg! Wat een leuke kraammand heb je gemaakt. Fijn dat het goed gaat met het kleine mannetje. Mooie blokken weer erbij voor de Delilah! En het bed is prachtig geworden zo in het blauw. Geniet van de laatste vakantieweek (ben benieuwd…)!

 6. Leuk om te zien, ben jaloers op je bed 😉 Knap hoor!
  En wat een prachtige kraammand, zo véél mooie spullen, ik wens Thijs hierbij ook heel veel geluk!
  Groetjes en nog veel plezier met het laatste restje vakantie,
  Sigrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *