Nieuw speldenkussen, naaldenmapje, quiltblokken en een haakwerkje

En zo is er weer een week voorbij. De eerste week vakantie van manlief zit er op. Een gezellige week waarin we samen twee dagen op pad zijn geweest en overnacht hebben in een hotelletje. Heerlijk zijn wezen fietsen in de bossen en er in huis ook nog het e.e.a. af gekomen is op klusgebied (lees de gang verven). Zelf ben ik afgelopen zaterdag lekker aan het spelen geweest met mijn Singertje. Toen ik hem op ging halen in Purmerend, hadden we de fietsen meegenomen en gingen we van daar op de fiets naar Oosthuizen; naar de Quiltmuis. Nog nooit geweest, wat een leuk “snoepwinkeltje”. Ik nam deze twee pakketjes mee naar huis; eentje voor een speldenkussen en eentje voor een naaldenmapje. Ik heb pas mijn oude speldenkussen helemaal leeg gemaakt en open getornd. Er kwamen zeker 20 kwijt-geraakte-naalden uit!

Hoog tijd dus voor een nieuw speldenkussen en een naaldenmapje. Ik heb ze helemaal op het Singertje gemaakt. En zo zijn ze geworden.

Binnenin het naaldenmapje zit ook nog een vakje waar je b.v. je schaartje in kunt bewaren.

Ook lagen de blokken voor de Happy Days BOM van Sarah Fielke voor de maand juli al helemaal voorbereid klaar. Hoefde alleen nog maar alles vast te zetten. Dit zijn ze geworden.

En er stond nog wat klaar en wel deze mand:

Heel veel kleurtjes Héél véél bolletjes Maxi Bonbon van Scheepjes. Ik maak er niet het patroon van, zoals je overal tegenkomt van Scheepjes, van het bloemetjes tafelkleed. Nee, ik haak andere bloemen. Allemaal op naald 2, een heel fijn werkje dus, maar ontzettend leuk om te doen en steeds weer nieuwe kleurencombi’s te verzinnen. Het ging deze week ook steeds mee in de auto, want we hadden een paar lange ritten. Inmiddels heb ik een gedeelte aan elkaar gehaakt en ga ik voorlopig nog lekker verder hiermee.

Afrikaanse bloemen dus. Heerlijk patroontje met maar één kleurwissel dit keer. Lastig weer om goed te fotograferen, misschien zo iets duidelijker\

Fijn weekend iedereen en inderdaad we wachten nog steeds met spanning op de baby, die nu elk moment geboren kan worden. Weer net zo spannend als de eerste keer, om weer oma te worden!

5 thoughts on “Nieuw speldenkussen, naaldenmapje, quiltblokken en een haakwerkje

 1. Wat een leuke, mooie dingen weer… Het speldenkussentje en het verhaal over de zoekgeraakte naalden :-)… de mooie gehaakte bloemetjes!… en de fijne week vakantie… Geniet er nog van!

 2. Vreemd, nooit aan gedacht dat er ook naalden in een speldenkussen kunnen verdwijnen. Maar als ik er over nadenk is dat niet vreemd. Ik gebruikte eerder altijd erg fijne naalden. Dus wie weet..
  Prachtig al die kleuren garen. Mooie blokjes maak jij er van. Ja, onderweg haak je natuurlijk zo een eind weg. Geen slecht idee van je
  Leuk zo’n winkeltje, en je hebt weer iets moois meegebracht. Hoef jij je niet te vervelen! Hihihi…dat woord staat helemaal niet in jou woordenboek. Trouwens bij mij ook niet.

  Fijn weekend verder.

  Groetjes Thea?

  • Thea, zou ik zeker eens doen je speldenkussen leeghalen. Je zult versteld staan wat eruit komt. Ik hoop dit nu d.m.v. een naaldenmapje te voorkomen. Moet ik natuurlijk wel steeds braaf mijn naald daarin opbergen, maar uit gewoonte steek ik de naald toch weer steeds in mijn speldenkussen.

 3. Mooie speldenkussen en naaldenboekje. Grappig al die gevonden naalden. Altijd leuk een weekje weg. Mooie wol voor al die bloemen. Ik hoop dat er weer wat droger weer aan komt, dat hoort toch beetje zo in de zomer. Fijne week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *