Weer van alles wat ………..

Inmiddels is hier de zomervakantie al weer bijna twee weken bezig. En de tijd vliegt gewoon door je vingers heen. Manlief heeft ook bijna vakantie en daar kijken we naar uit. Gewoon lekker rustig aan doen en vol verwachting kijken we uit naar de komst van ons tweede kleinkind. De uitgerekende datum komt nu met rasse schreden dichterbij. Vorige week mochten we nog genieten van lief klein meisje dat kwam logeren. Ze kletst er inmiddels lekker op los en windt iedereen om haar kleine vingertjes. Poppenmoeder in de dop en daar heeft deze oma, uiteraard totaal geen bezwaar tegen. Vorige week nog een nieuw naaipatroon uitgeprobeerd, de Malia top uit de laatste La Maison Victor van juli/ augustus. Ik maakte hem eerst van een viscose tricot van het laatste Stoffenspektakel. Ik verlengde hem alleen met een paar centimeter.

Het model heeft leuke rimpeltjes aan de zijkant van het voorpand. Hoop dat het op deze foto te zien is?

Ik maakte hem gelijk nog een keertje, nu van een katoenen tricot van Naaiplezier. Ook deze verlengde ik iets.

Ze zitten fijn en ik ga dit model zeker vaker gebruiken, alleen denk ik dat ik hem dan iets inneem. Ik vind hem toch een tikkeltje wijd hier en daar in de katoenen versie. Maar dat zal ik per tricot bekijken. De ene tricot is immers weer heel anders in rek dan de andere. Ook maakte ik dit shirt af.

Een heerlijk zachte tricot van Joyfitts, met bijpassende effen tricot voor de biesjes. En dan was er ook nog “het huiswerk” voor de Delilah quilt. Vijf blokken deze maand. Erg leuk om te maken en steeds weer andere kleuren combinaties te verzinnen. Dit zijn ze geworden:

De kleuren zijn in werkelijkheid mooier, maar ik krijg de foto gewoon niet beter helaas. Sinds afgelopen zaterdag ben ik de trotse bezitster van een Singer naaimachine uit 1951. Een lang gekoesterde wens. Eén van bovenstaande blokjes heb ik niet met de hand gedaan, zoals ik anders wel altijd doe, maar met het nieuwe machientje en dat viel niet tegen!

Ik denk zo maar dat wij dikke vriendinnen gaan worden!. Er wordt ook al een aantal weken gehaakt aan een strandtas. Ik kreeg het pakket voor mijn verjaardag. Het patroon en pakket komen hier vandaan. De Cal duurt 8 weken en we zijn inmiddels bij week 5. De bodem moest gehaakt worden van touw. Was wel effe een dingetje voor mijn handen, maar heb het rustig aan gedaan en ben imiddels bijna helemaal bij. Hij is lastig te fotograferen, heb er even een emmer in gezet, zodat hij wat omhoog blijft staan en je een beetje een idee krijgt hoe hij eruit gaat zien.

Ik ben niet echt een zomerstop van plan voor wat het bloggen betreft, zie gewoon wel of het er van komt. Maar uiteraard meld ik het als er baby nieuws is …………….

4 thoughts on “Weer van alles wat ………..

 1. Leuke tops en mooie blokken! Wat leuk zeg, je Singertje uit 1951… mooi bezit! Wat zal je daar een hoop plezier aan hebben. En de strandtas: ook al zo leuk. Fijne vakantietijd verder en ik hoop dat de baby niet te lang op zich laat wachten!

 2. Spannend wanneer de baby komt! Mooie nieuwe tops. En zo’n oude naaimachine is toch echt een droom zeg. Lijkt mij zo leuk om de blokken mee te maken. Ze zijn trouwens prachtig!

 3. Wat spannend, dat de geboorte van jullie kleinkind al zo dichtbij komt!
  Prachtige tops, heerlijk dragen met dit weer!
  Wat een geweldige naaimachine!! Ik heb ergens nog zo’n zwarte handnaaimachine staan, die is van mijn oma geweest. Ik wil ‘m binnenkort een ereplek in de huiskamer geven.
  Geniet van de vakantie, het gaat inderdaad zo snel.
  Groetjes, Marijke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *