Alle hobby’s in één blog

Wat de titel zegt, bedacht ik tijdens het voorbereiden van dit blogje, in dit blogje mijn drie hobby’s: quilten, kleding maken en haken. Eigenlijk ook nog een vierde en wel lezen! En ik hield me bezig met alle vier deze week. Als eerste maakte ik de maandopdracht voor de Happy Days quilt. Ik ben weer bij en klaar voor de nieuwe maand. Leuke blokken weer om te maken.

Het lukt echt prima met het zelf maken van de zomerkleding dit seizoen. Ik heb 1 broek gekocht (oké ook nog diverse nieuwe schoenen), maar verder alles zelf gemaakt. Was ook nodig, want ik had driftig opgeruimd. Er kwamen nog twee heerlijke shirtjes bij. Het stofje van dit shirt vond ik echt super leuk. We hebben sinds kort een fietsendrager op de auto en zijn voornemens deze vakantie veel te gaan fietsen. Ik heb alvast een bijpassend shirtje lol.

Van deze stof bestaat ook een hele serie quiltstoffen. Hij heet In Blue. En ja, jullie weten het ik hou van blauw!  Echt super leuk. En laat ik nu een lieve vriendin hebben, die regelmatig in Amerika komt. Zij bracht de hele serie voor me mee. Dus er volgt t.z.t. nog meer hier over.

Dit leuke panel kocht ik in Ahoy op het Stoffenspektakel de laatste keer. Als achterkant en voor de biezen gebruikte ik een effen zwarte tricot die ik nog had liggen. Samen met een grijze kniebroek van vorig jaar, is het weer een leuk setje geworden.

En dan hadden we inmiddels een hele lange lijst met spulletjes die vervangen moesten worden in huis en die we bij Ikea wilden kopen. Uiteindelijk ging de kraan in de badkamer druppen en moest ook daar een nieuwe voor komen. Gewapend met een lijstje gingen we naar Ikea. Lang niet geweest en veel nieuwe dingen gezien. Ik kwam deze leuke tas tegen, afgeprijsd voor maar 4 Euro. Ik zag er meteen een leuke haaktas in en ook nog eens in precies dezelfde kleur vintage blauw als we in de kamer hebben. Gelijk in gebruik genomen voor mijn Afrikaanse bloemen haakwerk. Er kwamen er deze week nog een paar bij. Een heel leuk werkje en overal NIET WARM om op schoot te hebben.

En als ik weg ga en een haakwerk mee wil nemen, staat de tas klaar om zo mee genomen te worden.

Inmiddels het eerste blok getekend voor de Delilah quilt van de maand juli. Naaikamertje laat ik even voor wat het is. Te warm nu om daar te zitten. Geniet er nog steeds erg van om een eigen stekkie te hebben. Oh ja, lezen zou ik ook nog wat van laten zien. Momenteel lees ik dit boek

Echt schitterend. Het gaat over de uittocht uit Egypte. Het is een eerste deel, dus ik hoop dat het volgende deel niet al te lang op zich laat wachten. Er komen weer een paar warme dagen aan, dus ik dompel me weer onder in handwerken bij de ventilator en zo snel mogelijk elke dag het huis aan kant. Dan hou ik het het langste vol. Jongste dochter heeft inmiddels vakantie dus die is gezellig thuis. Een prachtig rapport en over naar VWO 4, meldt deze trotse mama.

9 thoughts on “Alle hobby’s in één blog

 1. Ja, die panelen zijn super leuk. Je boft maar met een vriendin in Amerika!
  Daar kun je altijd wel wat leuks van maken.

  Ikea , ik hou er niet van. Maar zo eens in de paar jaren dat lukt me nog net! Soms kom je er echt iets leuks tegen.
  Een heerlijke tijd die vakantieperiode.Gezellig ook. Gefeliciteerd voor je dochter. En nu genieten!!

  • Thea, ik vind het altijd wel leuk om naar Ikea te gaan, maar dan wel met een doel en echt wel met een lijstje, anders zie je daar door de bomen het bos niet meer. En we doen altijd bij de uitgang een ijsje, die vinden we zo lekker voor maar 50 cent.

 2. Super, zo’n blog met al je hobby’s! Moet ik ook eens proberen 🙂
  En het ziet er allemaal zo mooi uit: de quilt met de bloemen, de shirts, de gehaakte vierkantjes! Echt fijn 🙂
  Groetjes, Sigrid

 3. Leuke blokken zijn het geworden, Gerda! En je hebt – alweer – erg mooie kleding gemaakt. De Afrikaanse bloemen vind ik schitterend: geweldige kleuren! En die Ikea-tas is er ideaal voor. Geniet lekker van al je hobby’s!

 4. Ikea ben ik ook al veel te lang niet meer geweest..ik heb al wel wat dingen op m’n lijstje staan en als die nog wat verder aangevuld is gaan we weer een keertje. Altijd gezellig! Dat paneel is zo mooi, goeie vondst. Je gaat aardig vlot door je lapjes heen zo. Haakwerk en blokken ook mooi! Gefeliciteerd met je dochter!

 5. LOVE your bag! Pretty, and perfect for packing on-the-go yarn projects, amongst other things – would also make a nice bag to take out on a picnic with blanket and book in or beach towel and magazines for a beach trip.
  I am running a year long Granny-Spiration Challenge, and would love if you came and linked up with us 🙂 There’s also a yarn and crochet pattern giveaway going on right now. It can be found here: https://eyeloveknots.blogspot.com/2017/06/single-solid-granny-square-ottoman.html

 6. Wat maak je toch prachtige dingen de blokken, tas en de panel tshirt zijn zo leuk! Je hebt ook zoveel leuke hobby’s. Vervelen doen we niet he? Ik ben niet zo dol op de benauwdheid hier.

  • Nee vervelen, dat woord ken ik niet. Eerder altijd tijd tekort. Blij dat we weer in de betere temperaturen zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *