Blokken Delilah TOM en een nieuwe tas

Afgelopen weekend eerst de blokken van de maand juni van de Delilah TOM afgemaakt. Juli staat immers voor de deur, met weer nieuwe blokken door de brievenbus. Het was een behoorlijke klus, maar erg leuk om te doen. Kom maar weer op met maand juli!

En de tas die ik laatst maakte, smaakte absoluut naar meer! En dat ie blauw (mijn lievelingskleur) moest worden  stond ook als een paal boven water. Aanvankelijk had ik bedacht om de zijkanten echt te patchen, maar dat werd niet wat ik er van verwacht had, de stoffen waren gewoon te dik. Even laten liggen en al snel had ik bedacht hoe ik het dan wel wilde.

Deze stof leende zich echt helemaal om er de rits tussen te zetten. Een echte blikvanger dit stofje. Dit keer maakte ik ook een treklint aan de rits.

Uiteraard werd hij helemaal gevoerd en voorzien van binnenzakken, waarvan één met een rits. De naden werkte ik aan de binnenkant weer geheel met biasband af.

Ook maakte ik twee lussen aan de tas om er een tashanger aan vast te kunnen maken. De eerste maakte ik met mijn blognaam “Gerlily”. De leuke letterkralen verkochten ze een poosje geleden bij de Wibra. Blij dat ik ze meegenomen had -;).

Voor aan de andere kant haakte ik een Yellyfish. Patroontje is van Klaske van Bizzy Bee Klaske. Je kunt het patroontje voor een bescheiden prijsje van 2 Euro bij haar kopen.

Op de foto niet heel goed te zien, maar voor de tentakels gebruikte ik het nieuwe garen Twinkle van Scheepjeswol.  De hengels van de tas maakte ik van een oude spijkerbroek van jongste dochter. Omdat de onderkant van een stoffen tas wellicht snel vies wordt, gebruikte ik hiervoor een pijp van een oude spijkerbroek van manlief

Enne, dit is beslist niet de laatste tas hoor. Nog veel meer leuke stofjes en ideeën om tassen te maken. Maar nu eerst aan de slag met de blokken van de Happy Days quilt en verder met de kraammanden. Fijn weekend allemaal.

8 thoughts on “Blokken Delilah TOM en een nieuwe tas

 1. Ik verval in herhalingen maar ik vind deze tas ook al geweldig. Vooral dat stofje met die bloemen boven op. Een echte Gerda tas. Ik ben een beetje laat maar nog gefeliciteerd met je verjaardag!

 2. O wat een prachtige tas is dat geworden! Prachtige kleuren en details, daar is veel liefde en aandacht aan besteed, dat is goed te zien! Fijn weekend!

  • Dankjewel Mariëtte, is ook echt een feestje om te maken. Een volgende zit al in mijn hoofd. En eigenlijk nog wel één lol.

 3. Wat een mooie tas heb je gemaakt!
  Ik ben zelf ook gek op tassen maken. Heb al heel wat exemplaren gemaakt. Zo leuk om te doen!
  Veel naaiplezier met de volgende!

 4. Wow, echt een geweldige tas, handig én prachtig! Ook het kleine kwalletje is zo leuk! Weer knap gedaan!
  Fijn weekend, Sigrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *