Hygge Cal klaar, nieuw project, nog een My Image top en maand 4 Happy Days

En weer een Tadah-momentje voor mij. De Hygge Cal van Scheepjeswol is klaar! We kochten een paar weken geleden een klepbank voor bij de eethoek. Diverse stoelen waren slecht geworden doordat Kimmy (die in januari is overleden) er haar nagels wat al te vaak in gezet had. En een klepbank leek me wel wat. Daar kunnen met gemak ook een aantal kleinkinderen op (lol). Meer dan op 3 stoelen -;). De Hygge, die bedoeld is als omslagdoek was erg leuk om te maken, maar ik zag me er toch niet mee rondlopen. Hij is best groot geworden. Dus ik kreeg het idee om hem als zitting op de bank te gaan gebruiken. Ik heb hem gevoerd met een mooie dikke stof. Roos heeft hem inmiddels ook ontdekt en lag er gisteren al heerlijk op te slapen.

En als je wat af hebt, mag je wat nieuws beginnen, toch? Er start binnenkort een nieuwe Stylecraft CAL. Erg mooi vind ik hem en vooral de originele kleuren. Maar weer een CAL met steeds “huiswerk” had ik eigenlijk niet zo’n zin in. Maar de kleuren bleven kriebelen en toen ook nog een vriendin er over begon en ook zo verliefd op de kleuren was, maar ook verder geen zin had in de CAL, besloten we om toch samen het pakket te bestellen. Zij heeft er een ander plan mee en ik ook. Kijk toch eens wat een mooie kleuren.

Al lang wil ik eens iets maken, een deken of kussens, met Afrikaanse bloemen volgens dit patroon. Inmiddels heb ik er 3 gehaakt en ik vind ze helemaal mooi. Dus dat gaat het worden. Heb ik ook meteen een leuk haakwerk dat niet zo warm is. Ik haak eerst alle bloemen los en ga later alles aan elkaar zetten.

Het is echt de week van het afmaken geworden. Wat ook af kwam was de top die ik startte tijdens de samen naaidag (ik blogde hier al eerder over). De stof is een goedkoop dun katoentje dat ik voerde met een elastische voering en afzette met tricot biesjes. Patroon komt uit de MyImage van vorig jaar, het zomernummer. Heerlijk om te dragen met het warme weer.

Tot slot maakte ik ook nog maand 4 af van de Happy Days BOM. Was ook behoorlijk wat werk. Het bloemen applicatie blok heb ik een klein beetje veranderd, vond het anders té vol worden. Blij met het resultaat. Gisteren rolde maand 5 door de bus. Maar nu is eerst de Delilah BOM bij mij weer aan de beurt.

Iedereen een heel fijn weekend. Ik hoop zondag mijn verjaardag te vieren en lekker te genieten dat ze er allemaal weer zijn, inclusief lief klein meisje, die volgende maand een broertje of een zusje krijgt. Zo wordt mijn klepbank vanzelf gevuld, zonder dat ik er moeite voor hoef te doen -;).

9 thoughts on “Hygge Cal klaar, nieuw project, nog een My Image top en maand 4 Happy Days

 1. Wat een geweldig mooie loper/kussenhoes is het geworden en ergens zonde om op te gaan zitten maar het staat geweldig! Ook je blokken zijn weer prachtig en ik wens je vast een heel fijne verjaardag! Groetjes
  Lida

 2. Wat origineel om je hygge werkstuk zo in te zetten, staat echt prachtig! Fijn he om dingen af te ronden, het topje is ook zo leuk geworden! Fijn weekend!

 3. Wat is je Hygge CAL prachtig geworden! En een leuke bestemming zeg, zo op de nieuwe bank. Perfect idee! Ik heb het hele pakket nog liggen… ben er helemaal niet aan toe gekomen… komt vast nog wel! En de bloemen voor je nieuwe project zien er veelbelovend uit: erg mooie kleuren. Geniet van het weekend en van je verjaardag morgen!

  • Dankjewel Marjan, alles is klaar voor morgen. Hoeven we alleen maar aan te vallen. Dat pakket eet geen brood en anders maak je er gewoon wat anders van. Zag er ook kussens van. Ook een leuk idee vond ik. Jij ook een fijn weekend.

 4. Wat een leuk idee om de sjaal als bekleding voor de bank te gebruiken, echt heel mooi zo! En de kleuren van het haakpakket zijn ook al zo mooi.
  Heerlijk, zo’n zomerse top!
  Leuk om te lezen dat jouw dochters ook dezelfde jurken gedragen hebben. Twee van de drie lijken veel op elkaar, ze hebben ook hetzelfde figuur. De middelste is heel anders, zowel van bouw als van uiterlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *