Achter de naaimachine en de Catch All Caddy

Het is inmiddels al weer een week geleden; de leuke samen naaidag georganiseerd door Daniëlle van het blog Mijn Naaicreaties. Het was echt een topdag. Heel gezellig en ontzettend goed verzorgd. Met op het einde nog een leuke verloting en een goody bag die mee naar huis ging. Ik heb die dag twee shirts gemaakt en startte nog met een topje. Het zijn deze shirts geworden:

Model Odette uit de Maison Victor mei/juni 2017. Stofje komt van een mooie stoffenzaak uit Amersfoort. Ik weet even de naam van de winkel niet meer. En deze:

Zelfde model, maar dan van een mooi stofje van MaMarieke. Een mooie katoenen tricot met bijpassende effen stof voor de mouwafzet en de hals. Niet zo goed te zien op de foto. Het topje moet nog afgemaakt worden, daar is deze week niets meer van gekomen. Maar komt goed. Het shirt kan ik ondertussen dromen, want ik maakte het van tevoren ook al twee keer. Echt een toppertje dit model en steeds weer anders met een ander stofje. Deze

maakte ik ook van een stofje van Mamarieke en in mijn vorige blog staat de eerste die ik maakte. De kast komt zo lekker gevuld. Hij is drastisch opgeruimd en ik probeer elk seizoen zoveel mogelijk zelf te maken. Nog langer geleden maakte ik ook nog een Aster, ook een model van Maison Victor. Wederom een stofje van Mamarieke (nee, ik heb geen aandelen, ze heeft gewoon hele mooie stofjes van een goede kwaliteit). Een echt retro stofje. Heb hem door het aanhoudende warme weer nog steeds niet aangehad. Komt dan wel weer in het najaar. Ligt ie vast klaar!

Ook al enige tijd geleden gemaakt en wordt ook al gedragen, dit jurkje. Stofje was een coupon op het Stoffenspektakel in Ahoy. Heerlijk jurkje. Is een Duits patroon dat ik al lang in huis heb. Eigenlijk is het een tuniek. Deze maakte ik een paar jaar geleden al een aantal keren. Ik heb hem nu verlengd tot een jurk.

Na een dag bijkomen, kroop ik zaterdag weer achter de naaimachine. De tweede cursus dag bij Willeke van Fatquarters Als je op de link klikt, zie je Willeke’s mooie vernieuwde website. Ook hier was het weer doorwerken geblazen met ons vieren en gingen we allemaal met een bijna klare tas naar huis. ‘s Avonds nog de biezen tegengezoomd en toen was hij klaar! Hier de buitenkant.

En  hier de binnenkant met alle bewerkelijke zakken erin.

Het was echt een groot werk, maar als hij dan klaar is, is de voldoening groot. Hier nog een foto van de zijkant van de tas, ook daar kan wat in opgeborgen worden, compleet met rits.

Alle moeite meer dan waard en we hebben ons al opgegeven om later in het jaar nog een workshop te gaan doen van nog een andere tas, want Willeke heeft er meerdere die een hoog “wil-ik-maken-gehalte” hebben.

De afgelopen week aan het bijkomen van al het “naaimachine geweld” en lekker bezig met de blokken van maand 4 van de Happy Days quilt. Die hoop ik de volgende keer te laten zien. En er wordt nog gehaakt, maar dat kan ik helaas nog niet laten zien. Weer tot de volgende keer!

P.s. In oktober is de volgende samen-naaidag en natuurlijk heb ik me al opgegeven. Leuk vooruitzicht na de zomer!

9 thoughts on “Achter de naaimachine en de Catch All Caddy

 1. Hoi Gerda, mooie shirts heb je ook gemaakt. En je tas is helemaal super geworden. Dank je wel voor al je goede kritieken en aanbevelingen in je blog.
  Lieve groetjes Willeke

  • Dankje Willeke, jammer dat je er zaterdag niet was, maar was met Stien ook gezellig hoor. Tot gauw weer!

 2. Geweldig, Gerda, wat een leuke kleding heb je weer gemaakt. Jij bent toch ook zo enorm handig met de naaimachine… jaloersmakend gewoon! 😉 Want zo’n tas zou ik dus nóóit voor elkaar krijgen. Echt schitterend!! Complimenten hoor!

  • Tas zou ik zelf ook moeilijk vinden hoor Marjan. Er zitten zo ontzettend veel stappen in die je moet nemen. Maar Willeke van Fatquarters heeft ons er feilloos doorheen geloosd..

   • Ooh, da’s wel fijn zeg, zo’n goeie “juf”… Maar het blijft knap hoor, vind ik!! Tja, en Willeke is sowieso geweldig: ik ontvang elke maand haar Stoffenpost en word er elke maand weer heel blij van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *