Prijs gewonnen, kraampakket en maand 3 Happy Days

Herinneren jullie je deze blogpost nog, die van mijn nieuwe tas? Ik heb meegedaan met de naaiwedstrijd van MaMarieke en ik heb gewonnen in de categorie Diverse. Maar liefst met 78% van de stemmen. Echt super leuk! En wat ik gewonnen heb, is te lezen op het blog van Marieke. Ook langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor het stemmen. En dan vergeet ik steeds nog een kraampakket te laten zien, dat ik vorige maand maakte.

Hier nog wat detailfoto’s. Ik bedrukte een slab en een shirt, naaide een babyjasje, maakte een knisper labeldoekje en haakte een muziekster.

Inmiddels met nog twee kraammanden bezig, maar daar kan ik nog niks van laten zien!

Vorige week kocht ik op de markt in de Beemster deze oude eiken houten naaibox. Manlief schilderde hem met de kleur Provence en nu is het deze leukerd geworden. Blij mee.

Ik loop wat achter met de bom Happy Days, maar deze week de blokken van maand 3 gemaakt. Erg leuk weer. Nu snel door met maand 4, want over twee weken rolt maand 5 door de bus.

Nu snel het huis aan kant, want ik ga vandaag gezellig met 30 vrouwen naaien. Ik heb er zin in. Mijn spullen staan al gepakt, voor als ik zo word opgehaald.

8 thoughts on “Prijs gewonnen, kraampakket en maand 3 Happy Days

 1. Je bent een terechte winaar met die tas! Hij is prachtig… blijf verliefd op het stofgebruik :). Wie wat bewaart die heeft wat ;). Ben ook heel benieuwd wat je met de andere lappen gaat doen die je al een tijdje in kast heb liggen.
  Ik hoop dat je een gezellige dag gisteren hebt gehad en geniet een jaarlang van je prijs!

  • Dankjewel Marieke, ik heb nog wel meer schatten liggen lol. En ben al bezig met een tweede tas, maar dat wordt een bewerkelijke. En met jouw stoffen ben ik ook al bezig. Maar dat komt tegen die tijd weer op het blog te staan.

 2. Wow, dat kraampakket is prachtig!!
  En proficiat met je prijs voor de tas, dat is welverdiend want ik vond je tas geweldig!
  Zo’n naaibox heb ik ook, gekregen via mijn moeder van iemand uit de familie.
  Alleen, nu ik de jouwe zie, wil ik ook een kleurtje! 🙂
  Fijn weekend, Sigrid

  • Sigrid, wij hebben de naaibox met Annie Sloan verf gedaan. Makkelijker kan bijna niet. Alleen schoonmaken, niks schuren of gronden en meteen beginnen met schilderen. Wel prijzige verf.

 3. Gefeliciteerd met je prijs, Gerda! Zo terecht, want je tas is echt geweldig mooi gemaakt. Mooi kraampakket heb je gemaakt en het zijn ook weer prachtblokken. Leuk geworden, de naaibox. Dus Annie Sloanverf is echt zo makkelijk? Echt zonder schuren en zo? Al vaak over gehoord. Heel mooi resultaat zo in het blauw! Fijn weekend verder.

  • Hoi Marjan, dankjewel voor de complimenten. Het gaat echt heel eenvoudig met Annie Sloan verf. Alleen je te schilderen object goed schoonmaken met Dreft en schilderen maar. Droog in een dagdeel als je nog een keertje wilt schilderen (hebben wij niet gedaan), daarna inwrijven met de Annie Sloan wax en klaar is ie! Het is alleen wel dure verf, dat zeg ik eerlijk. Maar wij hadden niet veel nodig. De kleur die wij gebruikt hebben, heet Provence. Fijn weekend.

 4. Wat ontzettend leuk dat je een prijs gewonnen hebt met je tas. Je maakt ook zulke mooie dingen! Het kraampakket is prachtig, wat een werk! De naaibox is zo mooi geworden, ik ben ook weg van de kleur Provence.
  Groetjes, Marijke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *