Maand 3 Delilah TOM, Ottobre shirt en Odette shirt

Allereerst iedereen bedankt voor de complimenten voor mijn tas in mijn vorige post. Hij bevalt ontzettend goed. Precies een mooi maatje! En, een tweede is in de maak, maar die duurt nog even want ik heb hiervoor iets bedacht dat meer werk is; namelijk een buitenkant die uit verschillende lapjes bestaat. Maar eerst was ik begonnen met waar ik mijn vorige blogpost mee eindigde; de blokken van maand 3 van de Delilah TOM van Aljona. Ik vond ze weer ontzettend leuk om te maken en het pakket was wederom weer heel goed verzorgd. Ik heb behalve de lapjes die erbij zaten ook gebruik gemaakt van mijn eigen lapjes. Het is altijd weer even een dingetje met “in spiegelbeeld”. Ik moet eerlijk zeggen, ik ga er wel eens even de mist mee in (lol). Maar het is goed gekomen en ik ben blij met mijn blokken.

Ook maakte ik nog een shirt met driekwart mouwen voor mezelf. Het patroon komt uit een oudere Ottobre Woman, ben even kwijt welk nummer het ook alweer was. Ik maakte hem vorig jaar ook al een keertje. Precies een fijn shirt voor als het wat frisser is. Stof kocht ik op het afgelopen Stoffenspektakel in Ahoy voor een tientje.

Ook kocht ik deze maand de nieuwe La Maison Victor en maakte daaruit het Odette shirt. En ook deze is helemaal naar mijn zin. Ik maakte mijn gewone confectie maat en verlengde de panden met 5cm. Ook knipte ik geen zoom aan de halsnaden, anders vond ik op voorhand al dat deze te hoog zouden vallen. Verder veranderde ik er niets aan. Hij zit heerlijk en ook dit stofje kocht ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy. Ik heb zelfs al een tweede exemplaar gemaakt, maar nog geen foto daarvan.

En dan was het deze Hemelvaartsdag ook nog schitterend weer. Hoog tijd om onze pas aangeschafte fietsendrager uit te proberen. We vertrokken vanmorgen richting de Beemster. Hier was van alles te doen o.a. een hele leuke fair. Hier stonden o.a. Aljona en de Quiltmuis met een kraam. Ook was er een tentoonstelling van verschillende quilts en kon er koffie met taart worden genuttigd. Er was ook nog een demonstratie van verschillende Singer naai machientjes. Wat zijn ze leuk en ik mocht er eentje uitproberen! Nou, ik ben verkocht, hahaha, hij staat op mijn verjaardagslijstje -;).

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. En nee, het naai machientje ging niet mee, daar droom ik nog even van, maar wel deze leuke lapjes en de mallen voor de quilt Halo van Jen Kingwell.

Hierna zijn we echt op de fiets gestapt en hebben heerlijk in de omgeving gefietst en nog diverse boerderijen bezocht waar wat te zien en te doen viel. Het was echt een heerlijke dag.

5 thoughts on “Maand 3 Delilah TOM, Ottobre shirt en Odette shirt

  1. Mooie shirts weer! Jullie hadden een volle dag zo te zien.
    En dat met zulk prachtig weertje.

    Bij ons in het dorp was Asperges shopdag! Winkels open en van alles te zien en te beleven….en bovenal goed terrasjes weer!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *