Nieuwe tas

Momenteel volg ik samen met een vriendin de workshop “Catch all Caddy” bij Willeke van Fatquarters in Culemborg. Het is een workshop om een echte quilttas te maken, waar je al je quiltspulletjes in kwijt kunt. Google maar eens op de naam en je vindt er diverse uitvoeringen van. Voor de cursus moest flink wat huiswerk gedaan worden. Mijn vriendin en ik hebben twee avonden hard doorgewerkt om het klaar te krijgen. Afgelopen zaterdag was de eerste cursusdag. Het was super gezellig en ook daar was het: flink doorwerken. Ik laat nog geen foto zien, want we gaan nog een dag en dan is als het goed is onze tas (bijna) klaar. Voor deze tas heb je een versteviging nodig die heet Soft & Stable. Het is een hele soepele, maar toch stevige tussenvulling. Nu had ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy bij Stoffendienst een patroon gekocht voor een niet zo moeilijke tas. En die leek me nu gelijk eens leuk om Soft & Stable uit te proberen. Het vereiste enig denkwerk omdat deze tas hier niet mee gemaakt was. Ik keek een demonstratie filmpje bij Mamarieke (hier bestelde ik ook de Soft & Stable). Ik bestelde nog meer (lol), want ze heeft ook prachtige tricot stofjes. Dit zijn er twee van.

P1120682Maar dit terzijde. Er loopt momenteel een leuke naaiwedstrijd bij MaMarieke en ik heb daar deze tas voor ingezonden. Je leest er alles over op haar blog en er zijn leuke prijzen te winnen. En dit is de tas geworden. Stofjes had ik al jaren in huis, ooit eens besteld in Amerika toen dat nog leuk was en je niet bij de postbode nog eens invoerrechten moest betalen.

P1120707En zo ziet de zijkant eruit.

P1120705De tas is helemaal gevoerd en ik maakte er nog binnenzakken in.

P1120706

De binnennaden werkte ik helemaal af met biasband. Als je op bovenstaande foto klikt, kun je het zien zitten. Ik vind het echt een geinig tasje geworden. Niet zo groot, precies goed om ook bijvoorbeeld nog een handwerkje in mee te nemen. Heb al ideeën voor een volgende.

P1120681

Ik maakte ook nog een keer de Aster trui. Zelfde soort stof als de eerste, maar nu met een patchwork printje en fel blauwe boordjes. Net als de eerste zit hij heerlijk. Ik maakte er zelfs nog één, maar daar heb ik nog geen foto van. Dit keer van een dunne tricot. Ook nog een jurkje gemaakt, maar ook nog geen foto’s van. Je zult begrijpen dat er even niks op quiltgebied uit mijn handen is gekomen, want ‘s avonds heb ik veelal zitten haken. Maar nu ligt dan toch de maand mei van de TOM van Aljona op tafel. Erg leuke blokken weer.

P1120710

11 thoughts on “Nieuwe tas

  1. Ik vond de tas zo mooi, had ‘t op facebook ook al gemeld maar dat mag best nog een keer gezegd worden 🙂 Ik ben erg benieuwd naar de quilttas! Even iets anders: ik zie de melding van je blogjes op fb, via bloglovin, maar niet meer via mijn bloglijst op mijn blog. Je staat er wel in, maar de blogjes worden niet ge-update. Heb je dat al eerder gehoord van iemand? Als ik op de url klik krijg ik deze melding: geen feed gevonden voor deze url. Blogberichten en bijwerktijd worden niet weergegeven……dat je niet denkt dat ik je blog uit mijn lijst gehaald hebt 😉 Voor mij is het geen punt, ik zie je berichtjes toch wel, maar je mist nu de “doorklikkers” zeg maar.

    • Dankjewel Mariëtte! De quilttas duurt nog even. De volgende les is pas over 2 1/2 week. Maar uiteraard laat ik hem zien. Het probleem is bekend. Ik heb het al vaker gehoord. En het is jammer dat zoveel mensen nu geen update te zien krijgen. Manlief moet er nog steeds een keer induiken, hij maakte mijn blog, maar het komt er steeds niet van. Vandaar dat ik het ook altijd even op Facebook meld.

  2. Wat een prachtige tas zeg! Heel fleurig en mooi gebruik gemaakt van die verschillende prachtige stoffen. Bijna ondenkbaar dat je die al zolang had liggen ;).
    Ben natuurlijk ook heel benieuwd naar je quilttas!

    • Dankjewel Marieke, het lapje wachtte gewoon op het perfecte project ervoor lol. Ik heb nog wel meer van zulk soort lapjes. Zelfs een schattig babylapje dat ik kocht toen oudste zoon geboren was (nu 30 jaar). Niks was goed genoeg voor dat lapje. Erg hé. Maar waarschijnlijk gaat het nu toch een keer voor een van de kleinkinderen gebruikt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *