Nieuwe zomerkleding

De afgelopen 2 weken weer van alles gemaakt, maar een gedeelte kan ik pas later laten zien. Het is een kraampakket dat ik weer mocht verzorgen, maar dat moet nog gegeven worden. Als eerste een shirt dat jullie nog te goed hadden, daar had ik het in mijn vorige blogpost al over, maar toen had ik nog geen foto. Dat is deze. Een shirt uit de Knip van ik dacht april van twee jaar geleden. Al vaker gemaakt, maar nu zonder boord ( het originele shirt is met een boord). Het stofje vond ik zo leuk; het heeft een print van gehaakte granny’s,

P1120668

En dan kreeg ik de Knip binnen, het meinummer in dit geval. Daar zag ik meteen een leuk shirt in; een overslagshirt en je kunt het ook nog als jurk maken. Uit voorzorg verlengde ik de panden vast.

P1120671Dit is het model. Er zit dus op het voorpand een leuke hoek in, maar ja, dat is met een druk stofje niet zo goed te zien! Dus vandaar maar even de tekening op de foto gezet.

P1120662

En hier op model, nu met nog een vest, want het is nog geen korte-mouwen-weer.

P1120664Ik wilde hem toch ook wel even maken zonder de driehoek erin. Je ziet er immers toch niks van met een druk stofje. Dus de onderste twee delen van het shirt even tegen elkaar aangelegd voor het knippen. Gaat dus ook prima. Nog wel iets meer verlengd en ik heb wat meer naad aangeknipt in de zijnaad. Verder zit hij helemaal goed.

P1120667Modelletje gaat er vast nog wel eens een keer komen.

collage knip shirtsEn ik bedacht dat ik ook nog een omslagdoek gemaakt had (al weer een paar weken geleden) en deze ook nog niet geblogd had, maar hij wordt al wel volop gedragen. Ik haakte hem met een bol verloopgaren van Katia. Ik gebruikte 1,5 bol en haakte hem gewoon simpel in granny strepen. Hij is echt super zacht en draagt fijn.

P1120670

Zo dat was het weer voor nu. Alle naaispullen in mijn kamertje (wat geniet ik daar toch van een hobbykamertje) zijn weer opgeruimd, want lief klein meisje komt volgende week logeren en dan staat haar bedje er weer in. Iedereen nog een fijn weekend verder.

9 thoughts on “Nieuwe zomerkleding

 1. Heerlijke sjaal en wat een leuke shirts uit de nieuwe Knip. Ik heb daar dus overheen gekeken bij het doorbladeren, is me totaal niet opgevallen. Jouw versies vind ik super en ik ga er zeker nog eens naar kijken. Je gaat goed met je zomergarderobe! Fijn weekend!

  • Dankje Mariette, je ziet het ook altijd beter op het patronen overzicht. Deze viel me meteen op. Vaak is een overslag model bij mij te wijd aan de bovenkant en dan nu eindelijk een goed passende voor mezelf gevonden. Blij mee.

  • Dankjewel Marjan, stoffenjunkies zijn altijd op zoek naar mooie stofjes en gelukkig zijn er naast qulltlapjes ook heel veel leuke tricot lapjes te koop.

 2. Zoveel mooie spullen! De kleuren van de omslagdoek vind ik geweldig!
  Ik kan zelf niet naaien, maar ik vind het fantastisch om er meer over te lezen en te zien bij anderen. De shirts zien er echt knap uit hoor!
  Fijne zondag, Sigrid

  • Dankjewel Sigrid, het is heerlijk om zelf je kleding te kunnen naaien en aan te passen aan je figuur. Jij ook een fijne zondag.

  • Dankjewel Nina, ik heb de wikkel niet meer, maar ik dacht dat het garen Rainbow van Katia is. Ze hebben nog meer mooie kleurtjes -;).

 3. Wat een prachtige omslagdoek. Hij ziet er al heel zacht en aaibaar uit. Lijkt me heel fijn om te dragen. Veel plezier met je kleindochter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *