Achter de naaimachine en met de hand

De afgelopen twee weken weer regelmatig achter de naaimachine gezeten. Als eerste “een gouwe ouwe”; het vest uit de MyImage dat ik al vaker maakte. Ik kocht de leuke, soort dikke tricot, stof bij de Stoffenkraam voor maar 5 Euro de meter en ben zo weer, voor een koopje, een leuk vest rijker! Er zitten rozen op de stof gedrukt.

P1120635En deze trui stond al heel lang op mijn lijstje om te maken; de Aster trui uit de La Maison Victor, een Belgisch naaiblad, waar ik een proefabonnement op heb gehad. Ik was hem al ettelijke keren tegengekomen op de verschillende naaiblogs. Veel tips gelezen, omdat iedereen er “nogal wat aan verbouwd” had. Deze ter harte genomen en meteen de panden met 10cm verlengd. De mouwen ook, maar ondanks de 10cm waren ze nog te kort voor lange mouwen, dus er toen toch maar weer een paar cm afgehaald, zodat het wel echte driekwart mouwen werden. Ook het boord bij de hals gedaan, zoals zovelen het hadden gedaan; het achterpandboord ook voor het voorpand gebruikt en meteen op de midden achter naad aan weerszijden nog een cm ingevouwen. Zat met al deze aanpassingen helemaal naar mijn zin. Bij een volgende dan wel voor lange mouwen er nog wat meer lengte aanknippen. Dan komt het helemaal goed. Komt vast een tweede exemplaar van, want hij zit lekker. De stof is een leuke wat dikkere tricot die ik een keer bij Karteris kocht.

P1120641

Ik maakte nog een shirt, ook al gedragen, maar vergeten een foto van te maken. Deze volgt wellicht later nog een keer. Nu bezig met een overslagshirt uit de nieuwste Knip van mei 2017. Net een eerste pas sessie gemaakt en valt me niet tegen. Hoop hem deze week af te maken.

Er moest ook nog huiswerk gemaakt worden voor de twee BOM’s waar ik aan mee doe. Ten eerste blok 2 van de Sarah Fielke BOM Happy Days. Was een leuk blok om te maken en zo is hij geworden.
P1120644En ook vandaag de twee nieuwe blokken van maand twee van de Delilah TOM van Jen Kingwell afgemaakt. Het is iedere keer een feestje om het pakket open te maken. Zulke leuke stofjes en mooie mallen, een prachtig verzorgd pakket iedere maand van Aljona uit Schagen. Het is mijn derde Jen Kingwell quilt. Jen was in Nederland, maar helaas kon ik er niet heen.

P1120655

Nu ligt er nog een blok voorbereid van de quilt Seizoen der Lapjes. Er worden af en toe ook nog steekjes gezet aan de “Ramen lappen” quilt en er wordt nog gehaakt. Maar dat komt een volgende keer weer aan de beurt.

6 thoughts on “Achter de naaimachine en met de hand

 1. Leuk die bom blokken. Lekker vrolijk. Jij was ook bezig met zo’n leuke applicatie blokken, volgens mij waren ze driehoekig. Hoe is het daarmee? Ik kon zo lang niet naar de bee, ik heb vast wat gemist.

  • Ik denk dat je de Sweet Surrender bedoelt Petra. Die ligt al een tijdje stil, ongeveer de helft is klaar. Komt wel weer een keer. Teveel leuks momenteel lol.

   • Ja, die was het het. Nu je de naam noemt weet ik het weer. Je kunt ook niet alles te gelijk doen maar ik vond hem zo leuk, hoop dat je binnenkort weer tijd (en zin) hebt om hier aan door te gaan.

 2. Mooie kleding heb je weer gemaakt, Gerda! Leuke stoffen gebruik je. Heerlijk om zo je eigen garderobe te maken. En wat een vrolijke quiltblokken! De Jen Kingwellquilts zijn echt leuk hè…

 3. Wow, jij bent goed bezig! Mooie quiltlapjes!
  En dat vest en die trui, daar kun je nog héél lang plezier van hebben.
  Ziet er mij goed combineerbaar en tijdloos uit, knap gedaan.
  Groetjes, Sigrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *