Van alles wat

Er worden nog steeds ramen gelapt. Het is en blijft een leuk werkje. Inmiddels ben ik al wat verder dan op deze foto en probeer ik nu te variëren met een ander achtergrond stofje.

P1120534Maar eerst moest er een ander werkje af en wel blok 5 van de quilt Seizoen der Lapjes. Blok 6 ligt ook al klaar, maar daar moet ik nog aan beginnen.

P1120530

En nog eentje die vorige week af moest, week 2 van de Hygge Scheepjes Cal. Was even wennen borduren op haakwerk en na een paar keer uithalen is het dit geworden.

P1120531Ik hoop dit weekend nog week 3 te maken. Ik heb de kleuren van het borduurwerk iets anders gebruikt, omdat ik de sneeuwsterren zo mooier vond. Scheelt niet heel veel, is gewoon een kwestie van smaak.

En aan deze grote jongen was ik ook al een poosje bezig en die moest ook maar eens af. En wat is ie leuk om te maken; de Beatrix Potter haas van het boek Pasen Haken van Anja Toonen. Ik heb ander garen gebruikt dan in het boek. Ik had nog mooi garen liggen van de Xenos. Een stonewashed garen dat heet Vintage garen. Het is wat fijner dan de Stonewashed van Scheepjeswol. En ik maakte mijn haas in het grijs. Je ziet ze momenteel overal opduiken in het bruin, maar ik dacht ik maak eens een andere.

DSC_0104Het is een flinke jongen geworden en ik vind hem echt heel leuk geworden. Voor zijn buik gebruikte ik ook garen van de Xenos, het heet Breigaren en is een mix van acryl en wol. Het is heel zacht.

P1120565Hier zie je wat beter dat de mijne grijs is. Zijn jas haakte ik weer met ander garen Anna & Claras Cotton yarn van een leuke Scandinavische winkel die overal in Nederland opduikt; Sastrenegrene. Ik had daar nog verschillende kleurtjes van liggen. Haakte ook lekker. Ik haakte alles met naald 3.

P1120563En vandaag volgde ik nog een workshop Tunisch haken bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn met een vriendin. Wat was het leuk, leuke juf, leuke mede haaksters, een heerlijke winkel vol garen . Hier mijn eerste proeflap van het Tunisch haken.

P1120566Zeker ook iets om mee door te gaan. Leuke steken geleerd en natuurlijk een paar leuke bolletjes mee naar huis genomen, wat dachten jullie dan lol. Voor nu iedereen een fijn weekend verder. Ik ga met de beentjes omhoog en aan de slag voor veel kraamcadeautjes want baby’s, baby’s en nog eens baby’s worden er om mij heen verwacht.

7 thoughts on “Van alles wat

 1. Wat is-ie leuk geworden, de Beatrix Potter haas!! Ook verder heb je weer niet stil gezeten! 😉 Mooie quiltprojecten en de Hygge CAL wordt prachtig. Het tunisch haakwerk ziet er erg mooi uit. Fijn weekend verder!

 2. Ooooo geweldig de haas. Ik heb het boekje ook gekocht, vind het zo’n leuk patroon. Ik kijk eigenlijk nooit bij xenos voor garen, toch maar eens doen. Mooi de hygge cal! Je bent weer druk met vanalles, erg leuk om te zien! Goed weekend nog!

  • Dankje. Haakt echt lekker, alleen zijn er maar een paar kleuren van helaas. Grijs, rood/roze, blauw en ik dacht nog eentje. De effen kleur is heel zacht, beetje fluweelachtig voelt die aan.

 3. Wat is je haas mooi geworden. Ik vind hem in het grijs ook erg mooi. En je bent weer flink aan het quilten. De hyge zie ik overal verschijnen een erg leuk en origineel patroon.

 4. Hoi Gerda,

  Dat ‘ramen lappen’ van jou ziet er zo leuk uit.
  Kun je mij uitleggen hoe je dat doet, of is er ergens op het internet een beschrijving van?
  Ik zou het graag eens proberen.

  Groetjes,
  Gerrie van Tellingen

 5. Wow, hij is echt leuk, je haas! Prachtig en zo groot! Ik kan me voorstellen dat je er even mee bezig was. Maar wel met een mooi resultaat!

  Fijn weekend alvast.

  Groetjes Thea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *