Workshop Ramen Lappen, nieuwe Scheepjes CAL en een affe Smitten top!

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de workshop Ramen Lappen bij Quiltstudio het Gooi. Er zijn al genoeg verhalen en foto’s op internet te vinden, dus ik hou het even bij een beknopt verslag. Het was super leuk! Gezellig, heerlijke zelfgemaakte soep met dito broodjes, genoeg te kijken, te leren en te lachen met elkaar. Toen ik naar huis ging, zag mijn lappie er zo uit

P1120466Inmiddels ben ik thuis al weer wat verder, want ik ben natuurlijk besmet! Errug leuk om te doen en mijn lappie mag gaan groeien. Denk dat ik hem in rood-wit-blauw ga houden. Makkelijk werkje om mee te nemen en gewoon altijd een doosje mee onder handbereik te hebben. Mijn lappie is nu zo

P1120493

Er mogen weer een paar raampjes gelapt worden!
P1120467

En ja, als je dan toch in een quiltwinkel bent, dan kan het gebeuren dat er een paar lapjes heel hard roepen: neem mij mee naar huis! En ja wat doe je dan? Luisteren natuurlijk!

Gisteren begon ook de nieuwe Scheepjes CAL; de prachtige gehaakte sjaal versierd met borduurwerk. Ik koos voor pakket Zeemeermin (en ooooooooh wat erg óók nog voor het pakket met de felle kleurtjes). ( Gelukkig inmiddels van diverse handwerkmaatjes gehoord dat zij er OOK twee gaan maken.)  Beiden favoriet bij mij, de Zeemeermin in mijn lievelingskleuren blauw en groen en het andere pakket door de mooie regenboogkleurtjes. Gestart met de Zeemeermin en week 1 is klaar. Heel erg tevreden tot zo ver.

P1120499

Maar eigenlijk heb ik hier het meeste aan gewerkt deze week. De top van de Smitten van Jen Kingwell. Helemaal af! Helemaal mijn ding met die kleurtjes. Een feest om aan te werken.
P1120488

Ik heb nog een aantal close ups van de blokken gemaakt.

P1120490 P1120491 P1120492

Ik wilde hem ook heel graag af hebben, want vandaag viel maand 1 op de mat van de quilt Happy Days van Sarah Fielke. Bom georganiseerd door Bossche Quilts. Mooi hé. Alle stof voor de ster blokken zit er al bij. Hier ga ik morgen of het weekend eens op mijn gemak voor zitten.

P1120497

6 thoughts on “Workshop Ramen Lappen, nieuwe Scheepjes CAL en een affe Smitten top!

  1. Oh Gerda, wat een ontzettend mooie quilt van Jen Kingwell! Heerlijke kleurtjes. De vrolijkheid spat er van af. Ik ben bezig met de Steam Punk van haar en gebruik ook kleurige, moderne stoffen. Ik heb eraan moeten wennen, maar vind het inmiddels een feestje om een blok te maken.
    Veel plezier met je nieuwe project! Wordt vast superleuk.

  2. Ik dacht al: Workshop ramen lappen?! Ziet er mooi uit! 🙂
    Wat heb je weer een mooie dingen onder handen. Die omslagdoek lijkt mij leuk, maar ik heb nog zoveel andere projecten liggen. Ik begin er nog maar niet aan.
    Groetjes, Marijke

  3. Mooi, mooi en nog eens mooi! Wat leuk, je enthousiasme over de gelapte raampjes. Wat zijn ze klein, hè… Maar dat gaat een prachtig lappie worden, zo in rood, wit en blauw. De Smitten is fantastisch geworden! Een genot om naar te kijken. En je Scheepjes CAL ziet er schitterend uit. Ik heb het Jewelpakket, ben nog niet begonnen… komt wel. Leuk dat je er twee doet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *