Verslag van een heerlijk weekend, een affe top en patroon Rowdy Flat Library quilt te koop – VERKOCHT

Afgelopen vrijdag was verdrietig omdat we afscheid namen van onze Kimmy. Ze heeft een mooi plekje gekregen bij de schommelbank. We zullen nog vaak aan haar denken, maar het is echt beter zo. De dierenarts vermoedde dat ze ook helemaal dement was en een poliep in haar oor had. Gelukkig bracht het weekend veel leuke afleiding. Het was echt weer GEWELDIG. Weer een heel andere groep, maar gelukkig was Judith er ook weer. Op haar blog kun je ook een leuk verslag lezen. Wat een leuk mens Margaret Simpson George. Heel benaderbaar, heel geduldig en een duidelijke uitleg over kleuren- en stof gebruik, tips en tricks, etc.

DSC_0079

Ze had geweldige quilts bij zich, gemaakt door haarzelf, maar ook door leerlingen van haar. En alle quilts mochten naar hartenlust gefotografeerd worden en er ook aanzitten!

DSC_0082Ik heb veel detailfoto’s gemaakt. Prachtig kleurgebruik van deze quilt. Modern en toch met een nostalgische uitstraling. Echt genieten.

DSC_0098

En natuurlijk haar prachtige quilt uit haar boek Take an element .

DSC_0102En deze

DSC_0103Haar boek had ik al en natuurlijk heb ik het meegenomen voor een handtekening. Ze schreef er ook nog wat bij.

P1120362

Natuurlijk brachten we ook de nodige bezoekjes aan de winkel (lol). Ik startte met het maken van de vogelkooi. Natuurlijk met de tips van Margaret!

P1120359Na afloop van de eerste dag, gingen we met zijn zessen uit eten, Judith, Annemarie en twee nieuwbakken quiltvriendinnen uit Noorwegen, Ellen en Randi, mijn vriendin en ik. Wat hebben we een lol gehad bij de Italiaan (die overigens heerlijk eten had). En wat klets je toch gelijk heerlijk weg met mensen met dezelfde hobby en passie voor stofjes (lol). Vervolgafspraken zijn al gemaakt en Ellen en Randi hopen we in april in Nantes te zien! Hierna togen we naar onze B&B, gewoon maar dezelfde geboekt als vorig jaar. ‘s Morgens moesten we al weer eten, lol. Heerlijk ontbijt stond er voor ons klaar.

DSC_0101Ook de tweede dag was weer even leuk en gezellig. We gingen allemaal nog een keer shoppen bij Petra Prins, want ja, als je er toch bent, zeg nou zelf! Ik kocht ook Petra’s nieuwe boek, helaas vergeten te vragen om te signeren en natuurlijk nog een paar lapjes (schaam).

P1120360

Ik hoop echt dat er volgend jaar weer zo’n weekend wordt georganiseerd, want het was weer TOP.

En dan nog een affe top, the Rowdy Flat Library Quilt. Hé, zul je zeggen, daar hoort toch nog meer bij? Jazeker, maar voor mij is hij nu af. Het middenstuk lag er al een tijdje en ik zat te verzinnen, hoe nu verder? Want mijn basis stof was niet meer genoeg voor de randen, die eigenlijk nog moesten. Stof niet meer te krijgen, want de quiltwinkel waar ik hem destijds kocht, is er niet meer. Nu de knoop doorgehakt. Ik vind hem ook wel groot genoeg zo (150cm x 150cm). Ik maakte er nog een stoffenrand om deze week, van stofjes die in de quilt zitten. Hij is nu klaar om gedubbeld te worden. Eerst nog tussenvulling scoren en een achterkant. Maar hij is toch nog niet aan de beurt, want ik ben nog druk met de Stone Fields. Ben nu over de helft met de blokken en probeer er de vaart in te houden.

P1120418Ik verkoop overigens de patronen, de gehele BOM dus, want ik ga hem echt niet nog een keer maken pffffffff. Dus bij interesse kun je me mailen of hier reageren. Bovenaan dit blog staat een kopje waar je contact met me op kunt nemen. En ik kan nog wat laten zien, een rammelaar die ik maakte voor oudste dochter om te geven op een baby shower.

P1120326Patroontje is een gratis patroon van Stip en Haak. Nog een leren label erop gemaakt met “lief”. Sorry, het is een lange post geworden, maar ik hoop dat jullie het tot hier gehaald hebben (lol). Weer tot een volgende keer!

6 thoughts on “Verslag van een heerlijk weekend, een affe top en patroon Rowdy Flat Library quilt te koop – VERKOCHT

  1. Ik heb t gehaald hoor ? Wat een super weekend ?? veel aan contact building gedaan zeker ? De rammelaar vind ik ook schattig en super met dat label!

  2. Wat een leuk verslag, Gerda! Dat was dus een geweldig geslaagd weekend. Mooie foto’s laat je zien. En prachtige stofjes heb je gekocht. Je top is schitterend geworden. Wat een werk joh, al die kleine vierkantjes… Begrijp ik nu goed dat je naar Nantes gaat in april? L’amour du fil heet dat toch? Is dat niet richting Bretagne? Dan maak je ook wel weer zo’n leuk verslag, hè! Beloofd? 🙂

  3. De lange blogs zijn erg leuk! Gelukkig had je goede afleiding, wat klinkt het als een gezellig en leuk weekend. En wat een mooie quilts. En tja, in een quiltwinkel hoor je natuurlijk een paar lapjes te kopen. Leuk kraamcadeautje! Fijne dag!

  4. Ik heb het einde gehaald! :-)) Met veel plezier, wat een mooie foto’s en een gezellig verslag van je quiltweekend. Leuk dat het zo geslaagd was!
    Wat een schattige rammelaar! Ik heb een tijdje terug een stel van die ringen gekocht. Toch eens mee aan de slag gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *