Huiswerk af en nog een longsleeve gemaakt

Iedere maand heb ik “huiswerk” van de Delilah quilt en de Happy Days quilt. De eerste komt per de 1e van de maand en is dus als eerste aan de beurt. Leuke blokken weer, waar je naar hartenlust met stofjes kunt “spelen”. Vier stuks deze maand en dit zijn ze geworden.

De andere BOM komt ongeveer halverwege de maand en daar moesten twee blokken voor gemaakt worden. Twee pittige dit keer. De eerste heb ik gemaakt.

Het tweede blok heb ik niet gemaakt. Het is een mooi ornament met heel veel krullen, gemaakt van 1 stofje. Eerlijk gezegd zie ik hem niet zo zitten om te maken. Er wordt ook al gesuggereerd om het blok te vervangen, omdat hij best moeilijk is. Denk dat ik het blok inderdaad ga vervangen. Heb er al ideeën voor, maar daar moet ik nog een juist plaatje voor vinden. En dan heb ik 1 ander blok ertussen dan het origineel en dat vind ik ook wel grappig.

Ook ben ik nog druk met de herfst/winterkleding voor mezelf. Ik maakte een sweater met lange mouwen van een mooie French terry. Niet te zien op de foto, maar er zitten ook nog figuurnaden in. Hij zit lekker en er volgen er vast meer. Ik hou niet van heel dikke kleding en deze is precies goed voor mij. Ik maakte hem uit een voor mij nieuw blad. Kocht hem bij een stoffenwinkel, maar zag hem inmiddels ook gewoon bij de boekenwinkel in het vak staan. Een leuk blad met mooie basispatronen en er worden erg leuke stoffen voor gebruikt in het blad. Dit is het.

Er ligt nog meer geknipt om in elkaar gezet te worden, maar nu even wat anders. Er is weer een lief baby meisje geboren waar ik de kraamcadeautjes voor mag maken. Vandaag nog even mee verder gaan, het weekend zal er weinig van komen, want de kleinkids komen een paar dagen logeren. En ja, daar kijken we hier allemaal al naar uit!

Een Swallow, Flutter-hem, My Image top en een Odette

Klinkende namen in de titel van dit blogje, maar jullie vragen je vast af wat ik nu bedoel! Het zijn namen van kledingstukken die ik de afgelopen twee weken maakte en vooral de Ottobre Woman, waar de eerste twee uit komen, verzint altijd bijzondere namen voor de modellen. Dit is de Swallow, een blouse uit de Ottobre Woman herfst/winter 5/2017. Zo ziet de rekening ervan uit.

Het is een blouse zonder kraag. Ik maakte hem van een wafelkatoen in een mooie groene kleur. Eigenlijk is het een proefblouse. Ik heb twee mooie blouse stoffen besteld en wilde eerst kijken hoe hij uitviel. In de stof die ik ga gebruiken, zit wat rek, dus daar moet ik rekening mee houden. Ik heb hier houten knopen gebruikt en heb het idee dat die wat te zwaar zijn voor dit model. Wellicht vervang ik ze nog voor een paar gewone knoopjes.

Ook uit de nieuwste Ottobre woman maakte ik de Flutter-hem. Het is een hele wijde tuniek/trui. Ik maakte hem van een mooie donkerblauwe gebreide stof. Ik had die nog liggen van het Stoffenspektakel van vorig jaar. De stof is “geknipt” voor dit model, soepel en toch heel fijn gebreid. Hier de tekening uit het blad, want donkerblauw valt niet mee om te fotograferen.

En zo is ie geworden. Heb hem na een eerste pasronde iets ingenomen.

Er lag ook nog een “gouweouwe” geknipt, een top uit de My Image van vorig jaar zomer. Al heel veel keer gemaakt en een heerlijke top. Ik had van afgelopen zomer nog een mooi dun katoentje liggen, donkerblauw met een klein wit stipje. Prima te combineren met een donkerblauw vest deze herfst/winter. Ook al zo lastig om te fotograferen, weer donkerblauw en het is ook nog eens vreselijk somber weer.

En het is lang geleden, maar ik maakte weer eens een maatje 36 -;). Helaas niet voor mij, maar voor jongste dochter. Ook voor haar maakte ik het shirt Odette uit de La Maison Victor van mei/juni. Voor mij een topper deze zomer, ik maakte hem voor mezelf diverse keren. Het is een heerlijk shirt. Voor jongste dochter maakte ik hem van een viscose tricot, soort taupe kleur met een wit stipje. Lapje nam ik mee uit de ruilhoek op de samen naai dag in Hardinxveld dit voorjaar. Ik heb hem iets versmald en ze is er blij mee. Nog meer shirtjes zijn “besteld”.

Dat was het weer voor deze keer! Echt weer om achter de naaimachine te zitten. Verder ben ik nog met leuke quiltblokken bezig en diverse haakprojectjes.

De kraammand van Morris

De mand is uitgepakt, dus ik kan hem laten zien. Met heel veel plezier gemaakt en weer heel speciaal om dat voor je kleinkind te kunnen en te mogen doen. Ik zal ze ook allemaal apart laten zien en eventueel vermelden waar het patroon uit is.

Giraf uit één van de boekjes van Christel Krukkert. Ik kocht hem als compleet pakket om te maken.

Een muziekster gemaakt met blauw Stonewashed garen. Daarop een leren label met Morris zijn naam.

Een jasje met daarop brandweerauto’s. Stofje kocht ik bij een prachtige stoffenzaak in Amersfoort, waarvan ik steeds de naam vergeet!

Broekje is gekocht. Shirtje ook, maar ik bedrukte het met Morris en een voetbalschoen. Zijn mama zit op voetbal en onze zoon is ook groot fan van voetbal.

Ik maakte een knisperdoek met allemaal “friemel- lintjes” eraan. De stof kocht ik bij Kleurenmix. Op de afbeelding staat Pieter Post. Onze zoon keek zelf vroeger heel graag naar Pieter Post, dus daarom vond ik het stofje extra leuk en toepasselijk.

Een lekkere warme slaapzak. Deze is gewoon gekocht.

Ik bedrukte een gekochte slab en romper met Morris en een voetbal.

Ik maakte een boxkleed van nieuwe stofjes, maar gebruikte ook een paar stukken spijkerstof van oude spijkerbroeken en een spijkerbloesje van Amy.

Ik haakte een dekentje voor Morris met het garen van Durable Cosy en dan de dikkere variant. Haakt heerlijk. Het patroontje is simpel en haalde ik hier vandaan http://www.wolplein.nl/blog/charming-babydeken-haken/

En een leuk (gekocht) kaartje met daarin geld om op zijn spaarbankboekje te zetten.

Hij heeft al veel plezier van zijn dekentje. Is het geen prachtig mannetje! Wat een rijkdom al twee gezonde kleinkinderen! Natuurlijk is Elin niet vergeten. Ik maakte voor haar een nieuw setje voor haar pop, kocht een nieuw shirtje voor haar en een boekje over het krijgen van een broertje of zusje.

Ook het cadeautje dat Glenn aan zijn nieuwe neefje gaf, maakte ik. Een kwijlslabje met zijn naam erop een een speenkoord met zijn naam erop.

Hier beginnen maandag de scholen weer. De vakantie is zoals zo vaak, voorbij gevlogen. Manlief is al weer een week aan het werk. Iedereen een heel fijn weekend.

Een kraammand, verfwerk en Delilah blokken

De kraammand die ik nu laat zien is NIET voor ons kleinkind. Daar wachten we nog steeds op. De baby houdt het gewoon spannend -;). De uitgerekende datum ligt al even achter ons, maar uiteindelijk blijft er geen een zitten, dus deze ook niet. Maar ik mocht ook een kraammand maken voor het eerste kleinkind van één van mijn nichten. Het jongetje kwam veel te vroeg ter wereld, met 26,5 week, maar bleek een vechter te zijn en na ruim twee maanden ziekenhuis mocht deze kanjer vorige week naar huis. Nu wist ik natuurlijk wel gelijk het geslacht en maakte ik een kraammand voor Thijs.

Hier nog een paar close up foto’s. Het was weer super leuk om te maken.

Inmiddels hebben we de mand weggebracht en is hij uitgepakt, dus kan ik hem laten zien. Dat hij er maar veel plezier van mag hebben! Het is hier nog steeds vakantie en we zijn vorige week weer diverse keren wezen fietsen. Er stond ook nog een schilderklus op de planning; namelijk ons bed. Een grenen ledikant, dat nog steeds prima en wel haast onverslijtbaar is. Maar ik wilde graag een ander kleurtje. Dus manlief sjouwde het bed naar buiten en begon te schuren.

En hij schilderde het in een prachtige vintage blauw/grijs kleur.

En nu is onze slaapkamer dus ook eindelijk af. Hij was in de kerstvakantie al geschilderd en behangen, maar voor het bed moesten we toch echt een droge dag buiten hebben.

Ook begonnen aan de nieuwe maand van de Delilah bom. Er moeten deze maand 4 blokken gemaakt worden. Weer veel tekenwerk, maar ook weer enig om te maken. Ik heb er inmiddels twee klaar.

En zo is de laatste week van onze vakantie aangebroken. Nog diverse plannen, maar uiteindelijk gaat natuurlijk een lieve kleine baby bepalen hoe deze week eruit gaat zien!

Weer van alles wat ………..

Inmiddels is hier de zomervakantie al weer bijna twee weken bezig. En de tijd vliegt gewoon door je vingers heen. Manlief heeft ook bijna vakantie en daar kijken we naar uit. Gewoon lekker rustig aan doen en vol verwachting kijken we uit naar de komst van ons tweede kleinkind. De uitgerekende datum komt nu met rasse schreden dichterbij. Vorige week mochten we nog genieten van lief klein meisje dat kwam logeren. Ze kletst er inmiddels lekker op los en windt iedereen om haar kleine vingertjes. Poppenmoeder in de dop en daar heeft deze oma, uiteraard totaal geen bezwaar tegen. Vorige week nog een nieuw naaipatroon uitgeprobeerd, de Malia top uit de laatste La Maison Victor van juli/ augustus. Ik maakte hem eerst van een viscose tricot van het laatste Stoffenspektakel. Ik verlengde hem alleen met een paar centimeter.

Het model heeft leuke rimpeltjes aan de zijkant van het voorpand. Hoop dat het op deze foto te zien is?

Ik maakte hem gelijk nog een keertje, nu van een katoenen tricot van Naaiplezier. Ook deze verlengde ik iets.

Ze zitten fijn en ik ga dit model zeker vaker gebruiken, alleen denk ik dat ik hem dan iets inneem. Ik vind hem toch een tikkeltje wijd hier en daar in de katoenen versie. Maar dat zal ik per tricot bekijken. De ene tricot is immers weer heel anders in rek dan de andere. Ook maakte ik dit shirt af.

Een heerlijk zachte tricot van Joyfitts, met bijpassende effen tricot voor de biesjes. En dan was er ook nog “het huiswerk” voor de Delilah quilt. Vijf blokken deze maand. Erg leuk om te maken en steeds weer andere kleuren combinaties te verzinnen. Dit zijn ze geworden:

De kleuren zijn in werkelijkheid mooier, maar ik krijg de foto gewoon niet beter helaas. Sinds afgelopen zaterdag ben ik de trotse bezitster van een Singer naaimachine uit 1951. Een lang gekoesterde wens. Eén van bovenstaande blokjes heb ik niet met de hand gedaan, zoals ik anders wel altijd doe, maar met het nieuwe machientje en dat viel niet tegen!

Ik denk zo maar dat wij dikke vriendinnen gaan worden!. Er wordt ook al een aantal weken gehaakt aan een strandtas. Ik kreeg het pakket voor mijn verjaardag. Het patroon en pakket komen hier vandaan. De Cal duurt 8 weken en we zijn inmiddels bij week 5. De bodem moest gehaakt worden van touw. Was wel effe een dingetje voor mijn handen, maar heb het rustig aan gedaan en ben imiddels bijna helemaal bij. Hij is lastig te fotograferen, heb er even een emmer in gezet, zodat hij wat omhoog blijft staan en je een beetje een idee krijgt hoe hij eruit gaat zien.

Ik ben niet echt een zomerstop van plan voor wat het bloggen betreft, zie gewoon wel of het er van komt. Maar uiteraard meld ik het als er baby nieuws is …………….