Maand 3 Delilah TOM, Ottobre shirt en Odette shirt

Allereerst iedereen bedankt voor de complimenten voor mijn tas in mijn vorige post. Hij bevalt ontzettend goed. Precies een mooi maatje! En, een tweede is in de maak, maar die duurt nog even want ik heb hiervoor iets bedacht dat meer werk is; namelijk een buitenkant die uit verschillende lapjes bestaat. Maar eerst was ik begonnen met waar ik mijn vorige blogpost mee eindigde; de blokken van maand 3 van de Delilah TOM van Aljona. Ik vond ze weer ontzettend leuk om te maken en het pakket was wederom weer heel goed verzorgd. Ik heb behalve de lapjes die erbij zaten ook gebruik gemaakt van mijn eigen lapjes. Het is altijd weer even een dingetje met “in spiegelbeeld”. Ik moet eerlijk zeggen, ik ga er wel eens even de mist mee in (lol). Maar het is goed gekomen en ik ben blij met mijn blokken.

Ook maakte ik nog een shirt met driekwart mouwen voor mezelf. Het patroon komt uit een oudere Ottobre Woman, ben even kwijt welk nummer het ook alweer was. Ik maakte hem vorig jaar ook al een keertje. Precies een fijn shirt voor als het wat frisser is. Stof kocht ik op het afgelopen Stoffenspektakel in Ahoy voor een tientje.

Ook kocht ik deze maand de nieuwe La Maison Victor en maakte daaruit het Odette shirt. En ook deze is helemaal naar mijn zin. Ik maakte mijn gewone confectie maat en verlengde de panden met 5cm. Ook knipte ik geen zoom aan de halsnaden, anders vond ik op voorhand al dat deze te hoog zouden vallen. Verder veranderde ik er niets aan. Hij zit heerlijk en ook dit stofje kocht ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy. Ik heb zelfs al een tweede exemplaar gemaakt, maar nog geen foto daarvan.

En dan was het deze Hemelvaartsdag ook nog schitterend weer. Hoog tijd om onze pas aangeschafte fietsendrager uit te proberen. We vertrokken vanmorgen richting de Beemster. Hier was van alles te doen o.a. een hele leuke fair. Hier stonden o.a. Aljona en de Quiltmuis met een kraam. Ook was er een tentoonstelling van verschillende quilts en kon er koffie met taart worden genuttigd. Er was ook nog een demonstratie van verschillende Singer naai machientjes. Wat zijn ze leuk en ik mocht er eentje uitproberen! Nou, ik ben verkocht, hahaha, hij staat op mijn verjaardagslijstje -;).

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. En nee, het naai machientje ging niet mee, daar droom ik nog even van, maar wel deze leuke lapjes en de mallen voor de quilt Halo van Jen Kingwell.

Hierna zijn we echt op de fiets gestapt en hebben heerlijk in de omgeving gefietst en nog diverse boerderijen bezocht waar wat te zien en te doen viel. Het was echt een heerlijke dag.

Nieuwe tas

Momenteel volg ik samen met een vriendin de workshop “Catch all Caddy” bij Willeke van Fatquarters in Culemborg. Het is een workshop om een echte quilttas te maken, waar je al je quiltspulletjes in kwijt kunt. Google maar eens op de naam en je vindt er diverse uitvoeringen van. Voor de cursus moest flink wat huiswerk gedaan worden. Mijn vriendin en ik hebben twee avonden hard doorgewerkt om het klaar te krijgen. Afgelopen zaterdag was de eerste cursusdag. Het was super gezellig en ook daar was het: flink doorwerken. Ik laat nog geen foto zien, want we gaan nog een dag en dan is als het goed is onze tas (bijna) klaar. Voor deze tas heb je een versteviging nodig die heet Soft & Stable. Het is een hele soepele, maar toch stevige tussenvulling. Nu had ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy bij Stoffendienst een patroon gekocht voor een niet zo moeilijke tas. En die leek me nu gelijk eens leuk om Soft & Stable uit te proberen. Het vereiste enig denkwerk omdat deze tas hier niet mee gemaakt was. Ik keek een demonstratie filmpje bij Mamarieke (hier bestelde ik ook de Soft & Stable). Ik bestelde nog meer (lol), want ze heeft ook prachtige tricot stofjes. Dit zijn er twee van.

P1120682Maar dit terzijde. Er loopt momenteel een leuke naaiwedstrijd bij MaMarieke en ik heb daar deze tas voor ingezonden. Je leest er alles over op haar blog en er zijn leuke prijzen te winnen. En dit is de tas geworden. Stofjes had ik al jaren in huis, ooit eens besteld in Amerika toen dat nog leuk was en je niet bij de postbode nog eens invoerrechten moest betalen.

P1120707En zo ziet de zijkant eruit.

P1120705De tas is helemaal gevoerd en ik maakte er nog binnenzakken in.

P1120706

De binnennaden werkte ik helemaal af met biasband. Als je op bovenstaande foto klikt, kun je het zien zitten. Ik vind het echt een geinig tasje geworden. Niet zo groot, precies goed om ook bijvoorbeeld nog een handwerkje in mee te nemen. Heb al ideeën voor een volgende.

P1120681

Ik maakte ook nog een keer de Aster trui. Zelfde soort stof als de eerste, maar nu met een patchwork printje en fel blauwe boordjes. Net als de eerste zit hij heerlijk. Ik maakte er zelfs nog één, maar daar heb ik nog geen foto van. Dit keer van een dunne tricot. Ook nog een jurkje gemaakt, maar ook nog geen foto’s van. Je zult begrijpen dat er even niks op quiltgebied uit mijn handen is gekomen, want ‘s avonds heb ik veelal zitten haken. Maar nu ligt dan toch de maand mei van de TOM van Aljona op tafel. Erg leuke blokken weer.

P1120710

Nieuwe zomerkleding

De afgelopen 2 weken weer van alles gemaakt, maar een gedeelte kan ik pas later laten zien. Het is een kraampakket dat ik weer mocht verzorgen, maar dat moet nog gegeven worden. Als eerste een shirt dat jullie nog te goed hadden, daar had ik het in mijn vorige blogpost al over, maar toen had ik nog geen foto. Dat is deze. Een shirt uit de Knip van ik dacht april van twee jaar geleden. Al vaker gemaakt, maar nu zonder boord ( het originele shirt is met een boord). Het stofje vond ik zo leuk; het heeft een print van gehaakte granny’s,

P1120668

En dan kreeg ik de Knip binnen, het meinummer in dit geval. Daar zag ik meteen een leuk shirt in; een overslagshirt en je kunt het ook nog als jurk maken. Uit voorzorg verlengde ik de panden vast.

P1120671Dit is het model. Er zit dus op het voorpand een leuke hoek in, maar ja, dat is met een druk stofje niet zo goed te zien! Dus vandaar maar even de tekening op de foto gezet.

P1120662

En hier op model, nu met nog een vest, want het is nog geen korte-mouwen-weer.

P1120664Ik wilde hem toch ook wel even maken zonder de driehoek erin. Je ziet er immers toch niks van met een druk stofje. Dus de onderste twee delen van het shirt even tegen elkaar aangelegd voor het knippen. Gaat dus ook prima. Nog wel iets meer verlengd en ik heb wat meer naad aangeknipt in de zijnaad. Verder zit hij helemaal goed.

P1120667Modelletje gaat er vast nog wel eens een keer komen.

collage knip shirtsEn ik bedacht dat ik ook nog een omslagdoek gemaakt had (al weer een paar weken geleden) en deze ook nog niet geblogd had, maar hij wordt al wel volop gedragen. Ik haakte hem met een bol verloopgaren van Katia. Ik gebruikte 1,5 bol en haakte hem gewoon simpel in granny strepen. Hij is echt super zacht en draagt fijn.

P1120670

Zo dat was het weer voor nu. Alle naaispullen in mijn kamertje (wat geniet ik daar toch van een hobbykamertje) zijn weer opgeruimd, want lief klein meisje komt volgende week logeren en dan staat haar bedje er weer in. Iedereen nog een fijn weekend verder.

Achter de naaimachine en met de hand

De afgelopen twee weken weer regelmatig achter de naaimachine gezeten. Als eerste “een gouwe ouwe”; het vest uit de MyImage dat ik al vaker maakte. Ik kocht de leuke, soort dikke tricot, stof bij de Stoffenkraam voor maar 5 Euro de meter en ben zo weer, voor een koopje, een leuk vest rijker! Er zitten rozen op de stof gedrukt.

P1120635En deze trui stond al heel lang op mijn lijstje om te maken; de Aster trui uit de La Maison Victor, een Belgisch naaiblad, waar ik een proefabonnement op heb gehad. Ik was hem al ettelijke keren tegengekomen op de verschillende naaiblogs. Veel tips gelezen, omdat iedereen er “nogal wat aan verbouwd” had. Deze ter harte genomen en meteen de panden met 10cm verlengd. De mouwen ook, maar ondanks de 10cm waren ze nog te kort voor lange mouwen, dus er toen toch maar weer een paar cm afgehaald, zodat het wel echte driekwart mouwen werden. Ook het boord bij de hals gedaan, zoals zovelen het hadden gedaan; het achterpandboord ook voor het voorpand gebruikt en meteen op de midden achter naad aan weerszijden nog een cm ingevouwen. Zat met al deze aanpassingen helemaal naar mijn zin. Bij een volgende dan wel voor lange mouwen er nog wat meer lengte aanknippen. Dan komt het helemaal goed. Komt vast een tweede exemplaar van, want hij zit lekker. De stof is een leuke wat dikkere tricot die ik een keer bij Karteris kocht.

P1120641

Ik maakte nog een shirt, ook al gedragen, maar vergeten een foto van te maken. Deze volgt wellicht later nog een keer. Nu bezig met een overslagshirt uit de nieuwste Knip van mei 2017. Net een eerste pas sessie gemaakt en valt me niet tegen. Hoop hem deze week af te maken.

Er moest ook nog huiswerk gemaakt worden voor de twee BOM’s waar ik aan mee doe. Ten eerste blok 2 van de Sarah Fielke BOM Happy Days. Was een leuk blok om te maken en zo is hij geworden.
P1120644En ook vandaag de twee nieuwe blokken van maand twee van de Delilah TOM van Jen Kingwell afgemaakt. Het is iedere keer een feestje om het pakket open te maken. Zulke leuke stofjes en mooie mallen, een prachtig verzorgd pakket iedere maand van Aljona uit Schagen. Het is mijn derde Jen Kingwell quilt. Jen was in Nederland, maar helaas kon ik er niet heen.

P1120655

Nu ligt er nog een blok voorbereid van de quilt Seizoen der Lapjes. Er worden af en toe ook nog steekjes gezet aan de “Ramen lappen” quilt en er wordt nog gehaakt. Maar dat komt een volgende keer weer aan de beurt.

Cadeautjes voor een jarig meisje ……….

Vorig week werd een lief klein meisje al weer twee jaar en afgelopen zondag vierden we dat heuglijke feit samen met de verjaardag van haar mama en papa die ook rond deze tijd jarig zijn. Ik wist al snel wat ik wilde geven. Hier speelt ze heel graag met de rieten poppenwagen die van haar twee tantes is geweest. En een poppenwagen had ze thuis nog niet. Ik ging op zoek naar eentje waar ze ook fijn mee buiten kon rijden (met een rieten poppenwagen is dat toch lastiger). En vond deze vrolijke poppenwagen, zonder beddengoed, want dat wilde ik ook graag zelf maken.P1120619

Ik kocht schuimrubber bij de Stoffenkraam en opa sneed er een matrasje van. Ik bekleedde dat met een leuk stofje.

P1120620

Ik haakte er een tunisch dekentje bij in zachte kleuren.

P1120621

Op de Knit en Knot beurs kocht ik nog een leuk bijpassend label.

P1120615

Uiteraard hoort daar ook een pop bij. De Baby Born komt gewoon hier vandaan, ik heb er diverse (kan eventueel nog meer kleindochters er ook nog mee voorzien (lol)). uit de periode dat ik baby born kleding maakte en verkocht. Ik stak haar in de kleren.

P1120617

En naaide twee jasjes, eentje voor Elin en eentje voor haar pop. Dezelfde jasjes dus. Deed ik bij mijn eigen dochters ook altijd.

P1120616

De pop kreeg er eentje aan.

P1120618

En ze kon warm ingepakt in de wagen mee uit rijden.

P1120623

Elin vond alles prachtig, net als alle andere leuke cadeautjes die ze kreeg. Ze was ECHT jarig! Compleet met feestmuts. En kijk toch dit zorgzame meisje eens. Is het geen dotje, die kleindochter van ons?

IMG-20170326-WA0029 (1)Deze week nog voor mezelf achter de naaimachine gezeten, maar ik heb nog niet overal foto’s van. Morgen Stoffenspektakel in Ahoy en daar heb ik heel veel zin in!