Achter de naaimachine en aan de haak

Inmiddels zijn we al weer twee weken verder sinds mijn laatste blogje. Het kwam er vorige week niet van en ik had ook weinig te melden. Was het e.e.a. aan het voorbereiden op kleding maken gebied. Afgelopen dinsdag hadden we weer ons maandelijkse naaidagje met een gezellig clubje dames. Ik tekende en knipte een shirt en een vest voor mezelf. Het vest kwam dinsdag grotendeels af en het shirt is nu ook klaar. Het is een leuke set geworden.

Oker geel is momenteel een echte modekleur. Ik draag echt nooit geel, te blond (nou ja ondertussen met grijs er door) en een te lichte huid, er voor. Maar dat oker geel is natuurlijk toch wel anders en ik vind het echt een mooie kleur. De stof voor het vest, een wat dikkere tricot, wil het geen jogging noemen, dat is volgens mij nog wel dikker, kocht ik online bij Driessen. De streeptricot kocht ik bij de Stoffenkraam en de kleuren pasten precies bij elkaar. Het shirt had ik al eens eerder gemaakt, maar dan met een heupboord eraan. Dat heb ik nu dus weggelaten. Het model komt uit een Knip van twee jaar geleden geloof ik.

Het vest komt uit de Ottobre Woman nr. 5 van 2017. Er hoorden steekzakken in, maar die heb ik weggelaten, maakt alleen maar dik en ik doe er toch niks in (wordt het nog dikker lol). De capuchon heb ik gevoerd met de blauw/gele streepstof. Dat vest is waarschijnlijk ook een blijvertje, daar komt er in de toekomst vast nog wel eens eentje van in een andere kleur.

Er wordt ook nog gehaakt. Ben niet meer helemaal bij met de Woodland deken van Lucy, maar het is ondertussen al een flinke lap aan het worden.

Bovenstaande foto is tot en met week 4, ben inmiddels iets verder. Hij is vooral lekker warm op schoot met dit koude weer.

Ook startte ik twee weken gelden met de Nostalgia Cal. Wat is dat weer leuk om te doen. Vroeger op deze manier zoveel gordijntjes, spreien, etc. gehaakt. Snap helemaal waar de naam van deze Cal vandaan komt.

En dan waren er de afgelopen weken een paar kleine projectjes die afkwamen. Ik had een hele leuke serie stoffen, Smarty Cats heet de serie, en ja als echte katten liefhebster kon ik daar wel wat mee. Als eerste maakte ik voor mezelf een opbergmandje van stof (verstevigd met Soft en Stable) voor bollen garen. Ik maakte er gelijk een etui bij en verstevigde deze met Decovil, ook nog nooit gebruikt, maar super voor zo’n project, lekker stevig. Toen Amy hem zag, was het meteen, wil ik ook! Dus maakte ik er voor haar ook een, maar met een andere binnenvoering. Op school vonden vriendinnen hem ook heel leuk en dus maakte ik er als verrassing voor een goede vriendin van haar er nog eentje. Patronen zijn niet moeilijk en komen van Stoffendienst. Dat was het weer voor deze keer. Volgende keer weer wat op quiltgebied, want ook daar ben ik nog lekker mee bezig.

Deel 2 Woodland deken, onderzetters en nog een bomberjasje

Het was een rare week. We begonnen de week met jongste dochter die buikgriep kreeg. Niet gek, want het heerst. Na een dag was ze al weer opgeknapt en dan denk je, zo dat hebben we ook weer gehad. En toen een dag later jongste zoon ziek uit zijn werk kwam, was dat niet gek. Nee, het heerst, zeiden we. Maar dat pakte toch anders uit, hij belandde ‘s nachts in het ziekenhuis en werd de andere dag geopereerd; een blindedarm ontsteking. Gelukkig is hij inmiddels weer thuis en aan het opknappen.

Afgelopen vrijdag stond deel twee online van de Woodland blanket van Lucy van Attic24. Er moet aardig wat gehaakt worden per week, maar het is weer gelukt. Vandaag deel 3 en uiteraard hoop ik weer “aan te haken”. Ik had ook nog restjes over van de Persian Tiles deken en bedacht dat ik daar wel nieuwe onderzettertjes van kon haken. Patroontje haalde ik uit het boek Round and round the crochet hook. Het boek liet ik een paar blogjes geleden voorbij komen. Alleen veranderde ik de laatste rondes, zodat ze niet te groot zouden worden.

En dan vertelde ik al dat het bomberjasje een vervolg zou krijgen. Ik knipte er nog eentje van een soort velours de panne couponnetje dat ik kocht voor 3 Euro, haalde er een voering en rits bij en zette nog een jasje in elkaar. Foto is lastig te maken, omdat het snel erg gaat glimmen op een foto. De ondergrond is zwart met fleurige bloemen erop. Kreeg hem niet beter. In werkelijkheid is hij wat lichter van kleur. Maar hij is klaar en ik ben er weer blij mee! Hoop dat hij net zo lekker zit als het vorige exemplaar.

Fijn weekend allemaal!

Een bomber jasje, Mug rug workshop en deel 1 Woodland blanket

We hebben 1 keer in de maand een heel gezellig naaiclubje met een aantal dames. We naaien dan een hele dag in het kerkgebouw van één van de dames. Je kunt dan letterlijk “meters maken” op de naaimachine, want je hoeft er niet “af”. Uiteraard drinken en eten we ook gezellig met elkaar, maar daarna is het weer “door”. Doordat ik ziek geweest was, moest ik maandag nog haastje repje een project verzinnen. Moest zelfs nog om een rits en voering. Maar dinsdag was ik startklaar. Ik koos voor een bomberjasje, patroon staat in de Ottobre Woman nummer 2/2017. Een fijn patroon en precies goed in de door mij gekozen maat.

Er zitten steekzakken in en de boordjes maakte ik van effen zwarte boordstof. Ik voerde het jasje met effen zwarte rekbare voering. De stof van het jasje kocht ik bij Driessen.

Een tweede jasje is gedeeltelijk geknipt. Ik had een paar weken geleden een leuke coupon voor een prikje bij de plaatselijke stoffenwinkel. En ik ga later ook zeker nog een zomers exemplaar maken, want hij is ook heel leuk als zomerjasje.

Afgelopen zaterdag stond ook al een tijdje een workshop op de planning bij Quiltshop Leur. Gelukkig was ik zover opgeknapt dat ik er heen kon. De workshop werd gegeven door Jeanneke. Zij ontwerpt mooie quilts en werkt met quiltstempels. We konden een pakketje kiezen, dat bestond uit reeds voorgestempelde vingerhoedjes, een middenstuk, tussen vulling en achterkant , ‘s Morgens naaiden we deze aan elkaar en als je tijd had, kon je hem ook gelijk even doorquilten. Na een heerlijke lunch gingen we ‘s middags verder met het haken van de rand. Ik koos voor heel dun lichtblauw haakgaren van Durable. En ging met een affe Mug Rug (onderzetter) huiswaarts. Het was een super leuke dag en ik ga er zeker nog een paar maken.

Tot slot week 1 van de Woodland blanket een meehaakdeken van Lucy van Attic 24. Week 1 helemaal klaar. Vandaag komt deel 2 op haar site. Prachtige kleuren om mee te haken. Inmiddels ligt ook maand 11 van de Delilah quilt op tafel. Gisterenavond op de bee alvast begonnen met het eerste blok. Er moeten er 9 gemaakt worden deze maand, dus ik hoop hier in het weekend mee verder te gaan. Fijn weekend allemaal.

Een update van de laatste projecten en een kleine blogpauze

Nog diverse dingen om te laten zien in dit blogje. Als eerste een kraamcadeau dat ik weer op bestelling mocht maken. Ik had de vrije hand en koos voor het thema schaap. Bedrukte een shirt met een leuke afbeelding met schaapjes en haakte een schaap uit het boek Gehaakte Lappenpoppen deel 1.

De lappenpoppen zijn zo leuk om te maken. Ik gaf het schaapje nog een bandana om met de naam van de baby erop.

Sinterklaas vierden we het afgelopen weekend gelijk met Amy haar 15e verjaardag. Voor de boefjes maakte ik nog wat als Sinterklaascadeautje. Voor Morris een nieuw jasje met leeuwen erop..

En voor Elin een tuniek/sweater van Efteling stof. Hij is nog wat te groot, dus ze kan er nog ingroeien.

Ook was het weer tijd voor een nieuwe maand Delilah blokken maken. Het waren er deze maand 9. Maar leuk en makkelijk om te maken met allemaal rechte kanten. Dus de klus is weer geklaard.

Gisteren rolde het pakketje voor de Happy Days quilt door de bus en dat is deze maand maar 1 blok en het einde nadert van deze quilt. Dus deze hoop ik ook binnenkort te maken. Fijn gevoel om met beide quilts ‘bij” te zijn.

Haken blijft toch ook trekken. De blokken voor de Persian Tiles deken zijn zo verschrikkelijk leuk om te haken, dat er inmiddels 4 zijn bij gekomen. Vanavond nog een feestje voor Amy’s verjaardag met ruim 20 meiden en 1 jongen. En morgen komen de boefjes weer logeren. Dus wederom zal er dit weekend niet heel veel gehandwerkt worden. Neem ik nu even een korte blogpauze tot het nieuwe jaar. Wens ik iedereen alvast hele fijne en gezegende Kerstdagen en een voorspoedig, gezond en creatief 2018.

 

 

Langetantesetjeshawl, wagenspanner, Blanche vest en nog een Lichtpietje

Op het blog van tante Setje vond ik het patroon van een leuke eenvoudige shawl. De kleurtjes spraken me meteen aan. Maar ja, nog genoeg garen in huis, dus ik besloot om zelf een keuze te maken uit mijn eigen voorraad. Ik gebruikte drie verschillende bollen Lucie (van de Wibra) en combineerde deze met een paar effen bolletjes Epic van Yarn en Colors. Het is een hele fijne shawl en hij is lekker zacht. Hier nog een paar kiekjes.

Op bestelling maakte ik een leuke wagenspanner. Inspiratie vond ik in het leuke boek van Joke Postma, Box, bed en buggyspeeltjes.

Ik bedrukte er ook nog een romper bij.

Inmiddels nog meer op bestelling gemaakt, maar dat kan ik nog niet laten zien.

Ik naaide voor mezelf ook nog dit jasje in de afgelopen weken. Stof kocht ik bij Driessen, het is een jacquard stof. Ik voerde het jasje helemaal met roze voeringstof. Hier heb ik geen foto van, vergeten te maken. Het patroon komt uit een nummer van La Maison Victor en heet het Blanche vest. Het was even lastig met de kraag, daar kwam ik niet helemaal uit, maar gelukkig waren er dames op ons naaiclubje die raad verschaften. Ik ben er erg blij mee en hou het voor de feestdagen. Eronder op de foto een gekocht bloesje, maar ik heb er inmiddels ook een donkerrood exemplaar bij gekocht. Maar twijfel nog of ik er niet ook nog een jurk bij zal maken. Hier nog een paar detailfoto’s.

Het jasje bestond uit iets van 15 deeltjes, maar dat is op de foto niet goed te zien, helaas. Ga hem zeker nog eens maken.

Tot slot nog een Pietje voor het lieve grietje (lees kleindochter Elin). Ze duiken overal op de Pietjes op een lichtbol en ja, ik kon het niet laten om er voor haar ook eentje te maken.

Patroontje is een kooppatroon van Bizzy Bee Klaske. Alleen heb ik er nog een lijfje aangehaakt. Ze was er weer blij mee! Weer tot een volgende keer!