Kraammand en Stonefields quilt maand 6

Jullie hadden nog de inhoud van de kraammand te goed. Alles is nu uitgepakt, dus ik kan het laten zien. Van de 10 cadeautjes heb ik er 8 zelf gemaakt. De andere twee cadeautjes bevatten ieder boeken. En nee, die had ik niet zelf geschreven (lol). Als eerste de gehaakte spulletjes. Ik maakte een uil, patroon van Stip en Haak, een baby dekentje van Stylecraft DK en Stylecraft Merry Go Round. Dit is een kleiner dekentje dan de uilendeken. Deze is bestemd voor in de wieg en om even mee te nemen als het fris is met de Maxi Cosy, e.d. En een olifantje met een rammelbal erin, gemaakt naar een pakketje van Wolcafé.


collage haakselsOok de naaimachine en de borduurmachine hebben hun werk gedaan. Ik maakte een baby jasje van mooie bedrukte badstof van Hilco en voerde het met gestreepte tricot ook van Hilco. Erop naaide ik een houten uil met mijn werkstukken-naam Gerlily. Ik maakte een legging en een bijpassend shirtje en kocht deze stof bij Lilian van Kleurenmix. Borduurde er een bijpassend mutsje bij met Elin erop, een handdoek en een slab.

collage naai en borduurprojectenEn ik haakte de pop uit het boek Mijn gehaakte pop met een pyjama en slaapmuts. Ik kocht een schattig rieten schommelwiegje en maakte daarvoor een lakentje en haakte een dekentje dat hetzelfde is als de uilendeken die ik haakte voor Elin haar ledikantje.

collage pop en wiegjeGelukkig had ik een paar maanden de tijd om dit allemaal te maken en eigenlijk onnodig om te zeggen, maar ik heb genoten van iedere steek!

Deze week me vooral bezig gehouden met de Stonefields blokken, want ik wil bij blijven en maand 6 is dan ook klaar. Dit zijn mijn 12 blokken voor maand 6.

P1090882En ik maakte de eerste 6 hexagonnen voor de buitenrand.

P1090883Op naar maand 7, ik ben er weer klaar voor, hij mag in de brievenbus vallen. Ook ben ik gezwicht voor de nieuwe CAL, Lily Pond van Stylecraft. Hier vindt je er meer informatie over. Ik ga hem in iets lichtere kleuren haken en heb een pastel pakket gekocht. Ik vind de kleuren erg mooi. De CAL begint op 7 april en ook hier ben ik klaar voor.

P1090880Tot slot vanmorgen bij de boodschappen twee mooie tijdschriften gescoord. Die bewaar ik lekker voor het lange paasweekend om door te kijken.

P1090884Wens ik iedereen fijne en gezegende Paasdagen toe.

Nog meer van prinses Lot

lotkop

Er is nu ook een website over de boekjes van prinses Lot. Echt een heerlijke, échte prinsessen website in roze! Je vindt hem hier. En, ik mocht nog meer maken met prinses Lot in de hoofdrol. Manlief digitaliseerde de tekening van Lot voor mij en ik borduurde haar op slabben, zakdoeken en een t-shirt. Ga eens een kijkje nemen op de website en deze week, oh zo spannend, komt het boekje uit!

Prinses Lot

Enige tijd geleden kreeg ik het verzoek een pop te maken. Nu gebeurt dat wel vaker (lol), maar dit was toch wel een bijzonder verzoek. De opdrachtgeefster legde uit dat ze een boekje geschreven had over een prinses, prinses Lotje. Dat het boekje ook echt uitgegeven gaat worden en of ik de hoofdrolspeelster uit het boek, Lotje dus, voor haar wilde maken als pop. Oei, was mijn eerste reactie, kan ik dat wel? Ik heb gevraagd of ik er eerst even over na mocht denken en of ik een tekening van Lotje zou kunnen krijgen. Na overleg met mezelf (!) ben ik de uitdaging aangegaan en heb ik Lot gemaakt, zoals ze er volgens mij als zonnekindpop uit moest komen te zien. En hier is ze dan. Ik mag haar nu laten zien, omdat het boekje volgende week uitkomt. Ter promotie is er al een Faceboek pagina over Lot vandaag geopend. Het boek komt volgende week uit. Spannend! Ik wil Patricia, de schrijfster, alvast heel veel succes toewensen. Ik heb nog meer voor Lot gemaakt, maar dat zullen jullie t.z.t. wel zien.

Een nieuw poppenkind op bestelling

De laatste weken ben ik ook druk geweest met een bestelling van een nieuw poppenkind. Ze moest net zo iets worden als Rosanne, maar dan voor een meisje dat dol is op roze. Verder mocht ik me uitleven ;-). Natuurlijk heb ik dat met veel plezier gedaan en als verrassing heb ik er nog een tasje bij gehaakt. Wil je ook zo’n pop laten maken? Hier kun je er meer over lezen in de linkerkolom onder de kop “Lijspoppen”.  Nu ben ik druk bezig met cadeautjes maken voor de juffen, die bijna hun verjaardag vieren en voor moederdag wil ik, als het lukt, ook nog wat knutselen.

Gehaakte blokkendeken

Het haakt zo heerlijk deze blokken. Lekker spelen met kleuren. Je wordt er helemaal vrolijk van. Inmiddels heb ik 25 blokken gehaakt en het begint al wat te worden. Maar ik ga nog even door. Ontdekte deze week in de plaatselijke wolwinkel dat er ook een paar nieuwe kleurtjes zijn van het Catania garen, dus die worden ook gelijk verwerkt.

Deze week ook twee nieuwe setjes poppenkleertjes gemaakt voor in mijn winkeltje, ben ik heerlijk aan de brei voor een van de lijspoppen (komt nog een foto van), heb ik een oud ledematenpopje onder handen genomen (zie foto hoe ze eerst was) en is er ook een nieuw ledematenpopje “geboren”. Van beide dames volgt ook nog een foto, maar ze zitten momenteel in hun onderbroek en dat vind ik niet zo netjes (lol). Dan kocht ik hier beeldig nieuw garen voor nieuwe projecten. Het is het nieuwe winkeltje van Claire van Haken en meer. Het ziet er geweldig uit en mijn handen jeuken. Prachtige kleurtjes! En zo blijf ik lekker bezig met alles. Alvast fijn weekend allemaal!