Girls Day Out blok 2 en nieuwe poppenkleertjes

girlsdayoutblok2Ook de stitchery blokken van blok 2 van de Girls Day Out quilt zijn klaar. Inmiddels ben ik bezig met blok 3, dat veel op blok 2 lijkt. Erg leuk ontspannend werkje!

collage hello kitty kleertjesOok zijn er 2 nieuwe setjes in mijn webwinkeltje geplaatst voor Baby Born of andere 43cm baby poppen. Uitgebreide setjes dit keer, compleet met lekker warm vestje of poncho.

P1080263Tot slot een mooie foto van Roos. Omdat Kimmy helemaal zwart is en Roos verder ook erg donker, is het altijd moeilijk om een duidelijke foto van ze te maken. Amy heeft deze gemaakt en ze is nu eens een keer vrij duidelijk te zien. Weer regen vandaag, dus ik kruip weer lekker achter de naaimachine en mijn haak- en breinaalden.

Nieuwe kleertjes, kleurrijk haakwerk en luie katten.

collage hertjeskleertjesEr zijn weer nieuwe kleertjes gemaakt voor ChouChou/Annabell en Baby Born. Je vindt ze in mijn winkeltje. En er zijn nog meer nieuwe kleertjes in de maak!

Het is heerlijk toeven buiten. En mijn handen waren plots bezig met deze vierkantjes (lol). Ze haken zo heerlijk weg en Amy is helemaal enthousiast, die komt steeds met kleuren combi’s aanzetten en heeft natuurlijk al bedongen dat het voor haar is (lol). Zwart moest er tussen. Hier haalde ik het idee van de vierkantjes vandaan en Amy het idee dat er zwart tussen moest bij een andere deken van haar. Het zgn. “Willowpatroon” komt uit een boek van Jan Eaton en dat boek had ik ook in mijn bezit. Echt een aanrader, want er staan zulke mooie blokken in. Ik kocht het boek vorig jaar hier.

P1070699Van die kleuren wordt je toch helemaal vrolijk? Net als van die luie katten in de tuin. Ze zijn nu het liefst de hele dag buiten aan het zonnebaden. Roos slaapt graag op het trapje in de achtertuin en zocht wat verkoeling in de schaduw van een tuinstoel.

P1070698Kim ligt het liefst in de volle zon en dat met haar zwarte vacht. Krijg het al warm als ik naar haar kijk!

P1070697

El Porto tas op bestelling en kleertjes op bestelling

Deze week druk geweest met bestellingen. Ik maakte nog een El Porto tas voor iemand die hem als verzorgingstas gaat gebruiken. Leuke vrolijke kleurtjes in rood/grijs/wit. Weer heel anders dan de Londense uitvoering.

Ben nu wel even klaar met de tas na er twee achter elkaar gemaakt te hebben ;-). Ook maakte ik nog twee kledingsetjes voor Baby Born op bestelling. Het moesten jurkjes zijn met de prinsessen en Strawberry Shortcake. Shirtje, legging en mutsje kan bij beide jurkjes gedragen worden.

En deze foto wil ik jullie ook niet onthouden. Zo lief. Ik zat de knutsel voor te bereiden voor de kindernevendienst van a.s. zondag en Roos kwam gezellig meekijken. Ze viel al snel in slaap en heeft er alle vertrouwen in dat ik geen schaar of wat dan ook in haar steek (lol); ze geeft zich gewoon helemaal over als ze moe is zzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Lentekriebels

Net als de meeste mensen geniet ik enorm van het heerlijke lenteweer. Voor mij de tijd om nu echt lekker buiten te zitten, want als het verder in de tijd tegen de 25 graden gaat lopen, kan ik er erg slecht tegen. Is altijd al zo geweest, als kind moest ik de zon al mijden. Dus nu probeer ik zoveel mogelijk te genieten. Donderdagmiddag heb ik buiten alle blokjes gesneden voor de horizontale stroken tussen de Civil War blokken en inmiddels zitten er ook al 5 van de 9 stroken aan elkaar. Gisteren ging ik boodschappen doen en kocht ik mooie tulpen en ook staat de teil in de tuin weer vol met viooltjes. Ik wipte ook even bij de Wibra naar binnen. Had er al vaker katoen zien liggen, maar altijd maar een paar bolletjes in vaak kleuren die ik niet mooi vind. Tot mijn verbazing lagen er gisteren opeens allerlei vrolijke kleuren in het vak. En ja, toen kon ik het natuurlijk niet laten er een aantal in mijn mandje te laten verdwijnen ;-). Had er nog nooit mee gehaakt en ik moet zeggen, het valt me niet tegen. Nu schijnt de ene Wibra katoen de andere niet te zijn, zo las ik op het haakforum waar ik lid van ben, maar deze gaat goed. Lekker buiten nog een poosje zitten haken en ik wil er een zomerdekentje of zo van maken. Het patroontje vond ik hier. Ik heb het tot mijn “buiten-haakwerk” gebombardeerd. Kimmy en Roos genieten ook volop. Zit ik buiten, dan komen ze steevast bij me liggen. Roos rollebolt wat af in het zonnetje. Vandaag weer zo’n heerlijke dag. Ik ga er weer fijn van genieten. Fijn weekend allemaal.

Nieuw shirt, kittens en cupcakes

Vandaag heb ik mijn haakdag en ik heb een toepasselijk shirt aan ;-). Vanmorgen ga ik naar de Haak-Inn van de kerk en vanavond een avondje haken bij een vriendin. De stof kocht ik in het najaar op het Stoffenspektakel in Ahoy. Ik was er gelijk helemaal weg van. En omdat ik deze lap ook nog soldaat wilde maken, heb ik er nog snel een tuniek van gemaakt. Dit alles ook omdat ik vrijdag weer naar het Stoffenspektakel in Ahoy ga en natuurlijk graag ruimte in de kast wil hebben voor nieuwe lappen ;-). Het is een model uit de Knip bijlage van oktober 2010. Al vaker gemaakt en voor mij een topmodel.

Onze poes Roos komt bij een vriendinnetje van Amy vandaan en daar zijn nu weer jonge poesjes en nee, wij vinden twee poezen meer dan zat, dus hier komt er geen één bij, hoe lief ze ook zijn. Nee, het zwarte poesje, hij gaat Joep heten, gaat als hij groot genoeg is, wonen bij oudste zoon en zijn vriendin. Kunnen we er toch lekker van meegenieten en jullie begrijpen dat Amy helemaal in de wolken is, dat ze Joep nog vaak gaat zien. Ze zijn nu een week oud. Joep heeft nog twee broertjes, een rode en een grijsje. Maar lief blijft het!

En dan haakte ik op bestelling nog twee cupcakes, beiden op verzoek in het lila.  De grote is gemaakt om een doosje van de Xenos. Blijft ook erg leuk om te doen.