Weer van alles wat ………..

Inmiddels is hier de zomervakantie al weer bijna twee weken bezig. En de tijd vliegt gewoon door je vingers heen. Manlief heeft ook bijna vakantie en daar kijken we naar uit. Gewoon lekker rustig aan doen en vol verwachting kijken we uit naar de komst van ons tweede kleinkind. De uitgerekende datum komt nu met rasse schreden dichterbij. Vorige week mochten we nog genieten van lief klein meisje dat kwam logeren. Ze kletst er inmiddels lekker op los en windt iedereen om haar kleine vingertjes. Poppenmoeder in de dop en daar heeft deze oma, uiteraard totaal geen bezwaar tegen. Vorige week nog een nieuw naaipatroon uitgeprobeerd, de Malia top uit de laatste La Maison Victor van juli/ augustus. Ik maakte hem eerst van een viscose tricot van het laatste Stoffenspektakel. Ik verlengde hem alleen met een paar centimeter.

Het model heeft leuke rimpeltjes aan de zijkant van het voorpand. Hoop dat het op deze foto te zien is?

Ik maakte hem gelijk nog een keertje, nu van een katoenen tricot van Naaiplezier. Ook deze verlengde ik iets.

Ze zitten fijn en ik ga dit model zeker vaker gebruiken, alleen denk ik dat ik hem dan iets inneem. Ik vind hem toch een tikkeltje wijd hier en daar in de katoenen versie. Maar dat zal ik per tricot bekijken. De ene tricot is immers weer heel anders in rek dan de andere. Ook maakte ik dit shirt af.

Een heerlijk zachte tricot van Joyfitts, met bijpassende effen tricot voor de biesjes. En dan was er ook nog “het huiswerk” voor de Delilah quilt. Vijf blokken deze maand. Erg leuk om te maken en steeds weer andere kleuren combinaties te verzinnen. Dit zijn ze geworden:

De kleuren zijn in werkelijkheid mooier, maar ik krijg de foto gewoon niet beter helaas. Sinds afgelopen zaterdag ben ik de trotse bezitster van een Singer naaimachine uit 1951. Een lang gekoesterde wens. Eén van bovenstaande blokjes heb ik niet met de hand gedaan, zoals ik anders wel altijd doe, maar met het nieuwe machientje en dat viel niet tegen!

Ik denk zo maar dat wij dikke vriendinnen gaan worden!. Er wordt ook al een aantal weken gehaakt aan een strandtas. Ik kreeg het pakket voor mijn verjaardag. Het patroon en pakket komen hier vandaan. De Cal duurt 8 weken en we zijn inmiddels bij week 5. De bodem moest gehaakt worden van touw. Was wel effe een dingetje voor mijn handen, maar heb het rustig aan gedaan en ben imiddels bijna helemaal bij. Hij is lastig te fotograferen, heb er even een emmer in gezet, zodat hij wat omhoog blijft staan en je een beetje een idee krijgt hoe hij eruit gaat zien.

Ik ben niet echt een zomerstop van plan voor wat het bloggen betreft, zie gewoon wel of het er van komt. Maar uiteraard meld ik het als er baby nieuws is …………….

Alle hobby’s in één blog

Wat de titel zegt, bedacht ik tijdens het voorbereiden van dit blogje, in dit blogje mijn drie hobby’s: quilten, kleding maken en haken. Eigenlijk ook nog een vierde en wel lezen! En ik hield me bezig met alle vier deze week. Als eerste maakte ik de maandopdracht voor de Happy Days quilt. Ik ben weer bij en klaar voor de nieuwe maand. Leuke blokken weer om te maken.

Het lukt echt prima met het zelf maken van de zomerkleding dit seizoen. Ik heb 1 broek gekocht (oké ook nog diverse nieuwe schoenen), maar verder alles zelf gemaakt. Was ook nodig, want ik had driftig opgeruimd. Er kwamen nog twee heerlijke shirtjes bij. Het stofje van dit shirt vond ik echt super leuk. We hebben sinds kort een fietsendrager op de auto en zijn voornemens deze vakantie veel te gaan fietsen. Ik heb alvast een bijpassend shirtje lol.

Van deze stof bestaat ook een hele serie quiltstoffen. Hij heet In Blue. En ja, jullie weten het ik hou van blauw!  Echt super leuk. En laat ik nu een lieve vriendin hebben, die regelmatig in Amerika komt. Zij bracht de hele serie voor me mee. Dus er volgt t.z.t. nog meer hier over.

Dit leuke panel kocht ik in Ahoy op het Stoffenspektakel de laatste keer. Als achterkant en voor de biezen gebruikte ik een effen zwarte tricot die ik nog had liggen. Samen met een grijze kniebroek van vorig jaar, is het weer een leuk setje geworden.

En dan hadden we inmiddels een hele lange lijst met spulletjes die vervangen moesten worden in huis en die we bij Ikea wilden kopen. Uiteindelijk ging de kraan in de badkamer druppen en moest ook daar een nieuwe voor komen. Gewapend met een lijstje gingen we naar Ikea. Lang niet geweest en veel nieuwe dingen gezien. Ik kwam deze leuke tas tegen, afgeprijsd voor maar 4 Euro. Ik zag er meteen een leuke haaktas in en ook nog eens in precies dezelfde kleur vintage blauw als we in de kamer hebben. Gelijk in gebruik genomen voor mijn Afrikaanse bloemen haakwerk. Er kwamen er deze week nog een paar bij. Een heel leuk werkje en overal NIET WARM om op schoot te hebben.

En als ik weg ga en een haakwerk mee wil nemen, staat de tas klaar om zo mee genomen te worden.

Inmiddels het eerste blok getekend voor de Delilah quilt van de maand juli. Naaikamertje laat ik even voor wat het is. Te warm nu om daar te zitten. Geniet er nog steeds erg van om een eigen stekkie te hebben. Oh ja, lezen zou ik ook nog wat van laten zien. Momenteel lees ik dit boek

Echt schitterend. Het gaat over de uittocht uit Egypte. Het is een eerste deel, dus ik hoop dat het volgende deel niet al te lang op zich laat wachten. Er komen weer een paar warme dagen aan, dus ik dompel me weer onder in handwerken bij de ventilator en zo snel mogelijk elke dag het huis aan kant. Dan hou ik het het langste vol. Jongste dochter heeft inmiddels vakantie dus die is gezellig thuis. Een prachtig rapport en over naar VWO 4, meldt deze trotse mama.

Hygge Cal klaar, nieuw project, nog een My Image top en maand 4 Happy Days

En weer een Tadah-momentje voor mij. De Hygge Cal van Scheepjeswol is klaar! We kochten een paar weken geleden een klepbank voor bij de eethoek. Diverse stoelen waren slecht geworden doordat Kimmy (die in januari is overleden) er haar nagels wat al te vaak in gezet had. En een klepbank leek me wel wat. Daar kunnen met gemak ook een aantal kleinkinderen op (lol). Meer dan op 3 stoelen -;). De Hygge, die bedoeld is als omslagdoek was erg leuk om te maken, maar ik zag me er toch niet mee rondlopen. Hij is best groot geworden. Dus ik kreeg het idee om hem als zitting op de bank te gaan gebruiken. Ik heb hem gevoerd met een mooie dikke stof. Roos heeft hem inmiddels ook ontdekt en lag er gisteren al heerlijk op te slapen.

En als je wat af hebt, mag je wat nieuws beginnen, toch? Er start binnenkort een nieuwe Stylecraft CAL. Erg mooi vind ik hem en vooral de originele kleuren. Maar weer een CAL met steeds “huiswerk” had ik eigenlijk niet zo’n zin in. Maar de kleuren bleven kriebelen en toen ook nog een vriendin er over begon en ook zo verliefd op de kleuren was, maar ook verder geen zin had in de CAL, besloten we om toch samen het pakket te bestellen. Zij heeft er een ander plan mee en ik ook. Kijk toch eens wat een mooie kleuren.

Al lang wil ik eens iets maken, een deken of kussens, met Afrikaanse bloemen volgens dit patroon. Inmiddels heb ik er 3 gehaakt en ik vind ze helemaal mooi. Dus dat gaat het worden. Heb ik ook meteen een leuk haakwerk dat niet zo warm is. Ik haak eerst alle bloemen los en ga later alles aan elkaar zetten.

Het is echt de week van het afmaken geworden. Wat ook af kwam was de top die ik startte tijdens de samen naaidag (ik blogde hier al eerder over). De stof is een goedkoop dun katoentje dat ik voerde met een elastische voering en afzette met tricot biesjes. Patroon komt uit de MyImage van vorig jaar, het zomernummer. Heerlijk om te dragen met het warme weer.

Tot slot maakte ik ook nog maand 4 af van de Happy Days BOM. Was ook behoorlijk wat werk. Het bloemen applicatie blok heb ik een klein beetje veranderd, vond het anders té vol worden. Blij met het resultaat. Gisteren rolde maand 5 door de bus. Maar nu is eerst de Delilah BOM bij mij weer aan de beurt.

Iedereen een heel fijn weekend. Ik hoop zondag mijn verjaardag te vieren en lekker te genieten dat ze er allemaal weer zijn, inclusief lief klein meisje, die volgende maand een broertje of een zusje krijgt. Zo wordt mijn klepbank vanzelf gevuld, zonder dat ik er moeite voor hoef te doen -;).

Prijs gewonnen, kraampakket en maand 3 Happy Days

Herinneren jullie je deze blogpost nog, die van mijn nieuwe tas? Ik heb meegedaan met de naaiwedstrijd van MaMarieke en ik heb gewonnen in de categorie Diverse. Maar liefst met 78% van de stemmen. Echt super leuk! En wat ik gewonnen heb, is te lezen op het blog van Marieke. Ook langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor het stemmen. En dan vergeet ik steeds nog een kraampakket te laten zien, dat ik vorige maand maakte.

Hier nog wat detailfoto’s. Ik bedrukte een slab en een shirt, naaide een babyjasje, maakte een knisper labeldoekje en haakte een muziekster.

Inmiddels met nog twee kraammanden bezig, maar daar kan ik nog niks van laten zien!

Vorige week kocht ik op de markt in de Beemster deze oude eiken houten naaibox. Manlief schilderde hem met de kleur Provence en nu is het deze leukerd geworden. Blij mee.

Ik loop wat achter met de bom Happy Days, maar deze week de blokken van maand 3 gemaakt. Erg leuk weer. Nu snel door met maand 4, want over twee weken rolt maand 5 door de bus.

Nu snel het huis aan kant, want ik ga vandaag gezellig met 30 vrouwen naaien. Ik heb er zin in. Mijn spullen staan al gepakt, voor als ik zo word opgehaald.

Meivakantie

En toen was de meivakantie al weer voorbij. De eerste week was druk met een logeerpartij van lief klein meisje en diverse uitjes, o.a. naar de quilttentoonstelling in Amersfoort geweest, maar daar zijn al zoveel foto’s van op het internet te vinden, denk niet dat de mijne nog iets toevoegen lol. Deze week tussen alles door nog wel kans gezien om weer een rand aan mijn Ramenlap te zetten. Blijft een heerlijk werkje om eens even beet te pakken. Ik heb er nu precies 100 aan elkaar zitten en ben nu bezig aan de volgende rand.

P1120675

En toen was het zover; zondagnacht stonden we heeeel vroeg op om op tijd op het vliegveld te staan. En zo liepen we ‘s morgens al om 08.15 uur in Kopenhagen. Het was heeeeeel lang geleden dat ik gevlogen had en jongste dochter (die mee was) had nog nooit gevlogen. We gaan altijd met de auto op vakantie en het is ook wel even vreemd dat je zo beperkt bent in wat je mee kunt nemen. Normaal ben ik echt van mijn eigen koffie en thee en niet te vergeten Hollandse kaas. Maar ik heb het allemaal losgelaten lol. Achteraf was het niet gek geweest als we het mee hadden kunnen nemen, want alle mensen Kopenhagen is voor wat betreft eten en drinken echt wel heel duur. Maar ja, dan zie je ook nooit wat toch? Terwijl Nederland verregende hadden wij alle dagen een strak blauwe lucht en scheen de zon van vroeg tot laat.

collage Kopenhagen 1We gingen naar Christiania, een stukje Kopenhagen vol met graffity, vreemde bouwwerken; een echte hippie plek. Maar langs het water ook verrassend mooie plekjes waar we heerlijk in de zon hebben gezeten. En naar het park Frederiksberg, waar het ook heerlijk toeven is. Natuurlijk ook veel door de stad gebanjerd. Met name door het oude gedeelte. In de grote Lego winkel geweest, daar kun je natuurlijk niet om heen als je in Denemarken bent, met hele mooie bouwwerken. O.a. deze bij de ingang.

DSC_0204

Ook gingen we naar het pretpark Tivoli dat midden in de stad ligt. Ik ging nergens in, want ik word overal misselijk van, maar je kunt daar ook een kaartje kopen tegen een veel lagere prijs en dan mag je gewoon nergens in óf je betaald per attractie. Maar ik vind mensen kijken ook heel leuk en had mijn haakwerk mee genomen. En dat was beslist geen straf om lekker op een bankje in het zonnetje te gaan zitten haken. Natuurlijk gingen we ook kijken bij de beroemde zeemeermin in Kopenhagen. Het is echt maar een klein beeldje en je staat verbaasd van de hordes Japanners die met bussen vol naar het beeldje komen kijken. Wij waren er toevallig in de buurt toen we een paleis bezochten.

collage Kopenhagen 2

 Dit is natuurlijk maar even een kort verslagje, maar toch leuk denk ik om hier even op het blog te laten zien. Ik had garen meegenomen voor een paar cadeautjes, maar die waren eigenlijk doordat ik in het pretpartk zoveel gehaakt had, al snel klaar. Gelukkig verkopen ze in Kopenhagen ook katoen -;). Ik startte met een leuke bloemetjes omslagdoek en kocht ook nog leuke groen gemeleerde katoen. Het patroontje is van Atty.

P1120678

Ook nog een paar kleine spulletjes meegenomen. De mooie houten paardjes die je overal ziet, een potloodhouder met de bekende soldaat en uiteraard een tas met fietsen erop. Kopenhagen is een echte fietsstad. Nog nooit zoveel fietsen in een week gezien.

P1120679

De was is weer weg, koffers opgeruimd en weer terug naar “normaal”. Gisteren nog even bezig geweest met een sleutel/tashanger voor jongste dochter. Maar eigenlijk vindt ze hem te leuk om daarvoor te gebruiken, geloof ik. Een eenhoorn, kooppatroontje van Djonesgirlz. Erg leuk om te maken maar een heel gepriegel, was er wel even zoet mee.

P1120677Wens ik iedereen een fijne week!