Nieuwe zomerkleding

De afgelopen 2 weken weer van alles gemaakt, maar een gedeelte kan ik pas later laten zien. Het is een kraampakket dat ik weer mocht verzorgen, maar dat moet nog gegeven worden. Als eerste een shirt dat jullie nog te goed hadden, daar had ik het in mijn vorige blogpost al over, maar toen had ik nog geen foto. Dat is deze. Een shirt uit de Knip van ik dacht april van twee jaar geleden. Al vaker gemaakt, maar nu zonder boord ( het originele shirt is met een boord). Het stofje vond ik zo leuk; het heeft een print van gehaakte granny’s,

P1120668

En dan kreeg ik de Knip binnen, het meinummer in dit geval. Daar zag ik meteen een leuk shirt in; een overslagshirt en je kunt het ook nog als jurk maken. Uit voorzorg verlengde ik de panden vast.

P1120671Dit is het model. Er zit dus op het voorpand een leuke hoek in, maar ja, dat is met een druk stofje niet zo goed te zien! Dus vandaar maar even de tekening op de foto gezet.

P1120662

En hier op model, nu met nog een vest, want het is nog geen korte-mouwen-weer.

P1120664Ik wilde hem toch ook wel even maken zonder de driehoek erin. Je ziet er immers toch niks van met een druk stofje. Dus de onderste twee delen van het shirt even tegen elkaar aangelegd voor het knippen. Gaat dus ook prima. Nog wel iets meer verlengd en ik heb wat meer naad aangeknipt in de zijnaad. Verder zit hij helemaal goed.

P1120667Modelletje gaat er vast nog wel eens een keer komen.

collage knip shirtsEn ik bedacht dat ik ook nog een omslagdoek gemaakt had (al weer een paar weken geleden) en deze ook nog niet geblogd had, maar hij wordt al wel volop gedragen. Ik haakte hem met een bol verloopgaren van Katia. Ik gebruikte 1,5 bol en haakte hem gewoon simpel in granny strepen. Hij is echt super zacht en draagt fijn.

P1120670

Zo dat was het weer voor nu. Alle naaispullen in mijn kamertje (wat geniet ik daar toch van een hobbykamertje) zijn weer opgeruimd, want lief klein meisje komt volgende week logeren en dan staat haar bedje er weer in. Iedereen nog een fijn weekend verder.

Cadeautjes voor een jarig meisje ……….

Vorig week werd een lief klein meisje al weer twee jaar en afgelopen zondag vierden we dat heuglijke feit samen met de verjaardag van haar mama en papa die ook rond deze tijd jarig zijn. Ik wist al snel wat ik wilde geven. Hier speelt ze heel graag met de rieten poppenwagen die van haar twee tantes is geweest. En een poppenwagen had ze thuis nog niet. Ik ging op zoek naar eentje waar ze ook fijn mee buiten kon rijden (met een rieten poppenwagen is dat toch lastiger). En vond deze vrolijke poppenwagen, zonder beddengoed, want dat wilde ik ook graag zelf maken.P1120619

Ik kocht schuimrubber bij de Stoffenkraam en opa sneed er een matrasje van. Ik bekleedde dat met een leuk stofje.

P1120620

Ik haakte er een tunisch dekentje bij in zachte kleuren.

P1120621

Op de Knit en Knot beurs kocht ik nog een leuk bijpassend label.

P1120615

Uiteraard hoort daar ook een pop bij. De Baby Born komt gewoon hier vandaan, ik heb er diverse (kan eventueel nog meer kleindochters er ook nog mee voorzien (lol)). uit de periode dat ik baby born kleding maakte en verkocht. Ik stak haar in de kleren.

P1120617

En naaide twee jasjes, eentje voor Elin en eentje voor haar pop. Dezelfde jasjes dus. Deed ik bij mijn eigen dochters ook altijd.

P1120616

De pop kreeg er eentje aan.

P1120618

En ze kon warm ingepakt in de wagen mee uit rijden.

P1120623

Elin vond alles prachtig, net als alle andere leuke cadeautjes die ze kreeg. Ze was ECHT jarig! Compleet met feestmuts. En kijk toch dit zorgzame meisje eens. Is het geen dotje, die kleindochter van ons?

IMG-20170326-WA0029 (1)Deze week nog voor mezelf achter de naaimachine gezeten, maar ik heb nog niet overal foto’s van. Morgen Stoffenspektakel in Ahoy en daar heb ik heel veel zin in!

Lange post ……

Het bloggen schoot er bij in, maar hier dan weer een berichtje. Veel gemaakt, maar er zat ook het e.e.a. bij wat ik nog niet kon laten zien. Verschillende dingen zijn nu gegeven, dus de kust is “veilig”.

P1120568Deze muziek ster haakte ik in opdracht van oudste dochter voor haar vriendin die beviel van een mooi meisje. Geslacht was al bekend, dus hij lag al klaar.

P1120601En nog een kraamcadeau dat ik mocht maken in opdracht van één van de schoondochters. Het jasje heb ik vaker gemaakt en is en blijft een geliefd cadeau bij de a.s. moeders. Voor eentje mocht ik zelfs al weer een maat groter maken, omdat ze het zo’n fijn jasje vindt.

P1120600Het slapende schaapje was echt een schatje om te maken. Hij heeft de toepasselijke naam “hazeslaapje”. Het is een koop patroontje van Mrs. Hooked en ik heb nog een rammelbal in het lijfje gedaan.

P1120569

Je kunt eventueel nog een speenklem op zijn voorpootje vast zetten. Deze ga ik beslist vaker maken. Leuk om te maken en om cadeau te doen.

P1120570Ook aan de Scheepjes CAL is driftig gewerkt en ik ben helemaal “bij”. Hier tot en met week 4

P1120575

En hier tot en met week 5. Ik heb het pakket Zeemeermin, maar ik hou me niet aan de voorgeschreven kleuren voor het borduren. Ik gebruik wel dezelfde kleuren, maar naar eigen inzicht.

P1120607

En nog een gehaakte portemonnee, ik kocht het pakketje vorig jaar op de Knit en Knot beurs in Tilburg, maar moest hem nog steeds maken. Ik vond het patroon ervoor toch niet zo leuk ( te open en dat vind ik niet zo handig voor een portemonnee) en ik kwam op een gegeven moment er ook niet uit, zeg ik eerlijk. Dus mijn eigen draai eraan gegeven en hem nog versierd met een bedeltje, houten knoopjes en een leren label.

P1120611Afgelopen vrijdag ben ik weer naar de Knit en Knot beurs in Tilburg geweest. Ik had een super gezellige dag met mijn nicht en haar schoondochter. Diverse leuke dingen gekocht, maar helaas pindakaas, er zit het e.e.a. bij om te maken voor het te verwachten 2e kleinkind deze zomer, dus dat moet nog een verrassing blijven.

P1120606Uiteraard wordt er ook nog aan diverse quilts gewerkt. Ik ben weer bezig geweest met het doorpitten van de Stonefileds quilt. Ben inmiddels bij blok 95. Nog 26 te gaan dus + de rand. Ik maakte ook bovenstaand blok; blok 1 van de Happy Days quilt van Sarah Fielke, die ik iedere maand toegestuurd krijg van Bossche quilts. Op de foto lijkt hij een beetje scheef, maar dat is hij niet. Heerlijk die felle kleuren. Blok 2 is inmiddels ook binnen. Maar eigenlijk ben ik nog steeds verslaafd aan het ramen lappen.

P1120613De lap groeit en groeit en ook de plannetjes ervoor in mijn hoofd (Iol). Hij ging mee naar de Supergoofdag in Lunteren het vorige weekend. Wat een leuke dag heb ik daar gehad met een vriendin. Echt genieten en een gezellige tafel met mede quiltsters. Op het wereldwijde web zijn er al veel foto’s van rond gegaan. Ik hoop dat er nog eens zo’n dag wordt georganiseerd. En dan was ik ook nog druk met de 2e verjaardag van kleindochter Elin. Morgen wordt ze al weer twee, maar we vieren het een paar dagen later. Oma is druk in de weer geweest met naaimachine en haaknaald. En uiteraard moet dit nog een verrassing blijven, dus dat zien jullie weer een volgende keer. Iedereen een hele fijne week.

Van alles wat

Er worden nog steeds ramen gelapt. Het is en blijft een leuk werkje. Inmiddels ben ik al wat verder dan op deze foto en probeer ik nu te variëren met een ander achtergrond stofje.

P1120534Maar eerst moest er een ander werkje af en wel blok 5 van de quilt Seizoen der Lapjes. Blok 6 ligt ook al klaar, maar daar moet ik nog aan beginnen.

P1120530

En nog eentje die vorige week af moest, week 2 van de Hygge Scheepjes Cal. Was even wennen borduren op haakwerk en na een paar keer uithalen is het dit geworden.

P1120531Ik hoop dit weekend nog week 3 te maken. Ik heb de kleuren van het borduurwerk iets anders gebruikt, omdat ik de sneeuwsterren zo mooier vond. Scheelt niet heel veel, is gewoon een kwestie van smaak.

En aan deze grote jongen was ik ook al een poosje bezig en die moest ook maar eens af. En wat is ie leuk om te maken; de Beatrix Potter haas van het boek Pasen Haken van Anja Toonen. Ik heb ander garen gebruikt dan in het boek. Ik had nog mooi garen liggen van de Xenos. Een stonewashed garen dat heet Vintage garen. Het is wat fijner dan de Stonewashed van Scheepjeswol. En ik maakte mijn haas in het grijs. Je ziet ze momenteel overal opduiken in het bruin, maar ik dacht ik maak eens een andere.

DSC_0104Het is een flinke jongen geworden en ik vind hem echt heel leuk geworden. Voor zijn buik gebruikte ik ook garen van de Xenos, het heet Breigaren en is een mix van acryl en wol. Het is heel zacht.

P1120565Hier zie je wat beter dat de mijne grijs is. Zijn jas haakte ik weer met ander garen Anna & Claras Cotton yarn van een leuke Scandinavische winkel die overal in Nederland opduikt; Sastrenegrene. Ik had daar nog verschillende kleurtjes van liggen. Haakte ook lekker. Ik haakte alles met naald 3.

P1120563En vandaag volgde ik nog een workshop Tunisch haken bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn met een vriendin. Wat was het leuk, leuke juf, leuke mede haaksters, een heerlijke winkel vol garen . Hier mijn eerste proeflap van het Tunisch haken.

P1120566Zeker ook iets om mee door te gaan. Leuke steken geleerd en natuurlijk een paar leuke bolletjes mee naar huis genomen, wat dachten jullie dan lol. Voor nu iedereen een fijn weekend verder. Ik ga met de beentjes omhoog en aan de slag voor veel kraamcadeautjes want baby’s, baby’s en nog eens baby’s worden er om mij heen verwacht.

Workshop Ramen Lappen, nieuwe Scheepjes CAL en een affe Smitten top!

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de workshop Ramen Lappen bij Quiltstudio het Gooi. Er zijn al genoeg verhalen en foto’s op internet te vinden, dus ik hou het even bij een beknopt verslag. Het was super leuk! Gezellig, heerlijke zelfgemaakte soep met dito broodjes, genoeg te kijken, te leren en te lachen met elkaar. Toen ik naar huis ging, zag mijn lappie er zo uit

P1120466Inmiddels ben ik thuis al weer wat verder, want ik ben natuurlijk besmet! Errug leuk om te doen en mijn lappie mag gaan groeien. Denk dat ik hem in rood-wit-blauw ga houden. Makkelijk werkje om mee te nemen en gewoon altijd een doosje mee onder handbereik te hebben. Mijn lappie is nu zo

P1120493

Er mogen weer een paar raampjes gelapt worden!
P1120467

En ja, als je dan toch in een quiltwinkel bent, dan kan het gebeuren dat er een paar lapjes heel hard roepen: neem mij mee naar huis! En ja wat doe je dan? Luisteren natuurlijk!

Gisteren begon ook de nieuwe Scheepjes CAL; de prachtige gehaakte sjaal versierd met borduurwerk. Ik koos voor pakket Zeemeermin (en ooooooooh wat erg óók nog voor het pakket met de felle kleurtjes). ( Gelukkig inmiddels van diverse handwerkmaatjes gehoord dat zij er OOK twee gaan maken.)  Beiden favoriet bij mij, de Zeemeermin in mijn lievelingskleuren blauw en groen en het andere pakket door de mooie regenboogkleurtjes. Gestart met de Zeemeermin en week 1 is klaar. Heel erg tevreden tot zo ver.

P1120499

Maar eigenlijk heb ik hier het meeste aan gewerkt deze week. De top van de Smitten van Jen Kingwell. Helemaal af! Helemaal mijn ding met die kleurtjes. Een feest om aan te werken.
P1120488

Ik heb nog een aantal close ups van de blokken gemaakt.

P1120490 P1120491 P1120492

Ik wilde hem ook heel graag af hebben, want vandaag viel maand 1 op de mat van de quilt Happy Days van Sarah Fielke. Bom georganiseerd door Bossche Quilts. Mooi hé. Alle stof voor de ster blokken zit er al bij. Hier ga ik morgen of het weekend eens op mijn gemak voor zitten.

P1120497