Kahakai Beachbag en Happy Days quilt blokken

Hij is af de Kahakai Beachbag een CAL van Kreafabriek. Ik kreeg het pakket voor mijn verjaardag. Hij was erg leuk om te maken, met verschillende steken, die ik nog nooit gehaakt had. Echt wel een uitdaging. Hij is royaal van formaat, daar gaan met gemak je strandspullen in. Aan de bovenkant sluit hij met een koord met kwastjes eraan.

En er zat ook een leuk leren label bij om je tas helemaal mee af te maken. De bodem was wel pittig om te maken. Je haakte met dun touw om dik touw heen. Niet erg fijn voor je handen, dus dat heb ik echt rustig aan gedaan.

Ik bestelde er geen stof bij. Had zelf nog wel wat liggen -;). Het werd een lief stofje met roosjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt een strandmens ben, maar hij doet bij mij dienst als opbergzak voor grote bollen wol in mijn hobby kamertje. Je haakte er ook een etui bij om kleine spulletjes in op te bergen, die anders snel zoek zijn in zo’n grote tas. De etui heb ik ook al in gebruik. Is namelijk ideaal om je schaar, haaknaalden en stopnaalden in mee te nemen. Ik voerde hem met hetzelfde stofje als de tas. Alleen deed ik per ongeluk de goede kant van de stof aan de verkeerde kant, maar ik heb het fijn laten zitten. Gaat toch om het haakwerkje en ik vind het echt een handig etuitje.

Al met al ben ik er blij mee en was het een leuke uitdaging. Ook maakte ik deze week de twee blokken voor de Happy Days quilt van Sarah Fielke.

Ik ben weer helemaal bij en nu is het wachten op de nieuwe maandopdracht voor de Delilah quilt. Maar jullie zullen begrijpen dat ik me tot die tijd niet ga zitten vervelen! Fijn weekend allemaal.

De kraammand van Morris

De mand is uitgepakt, dus ik kan hem laten zien. Met heel veel plezier gemaakt en weer heel speciaal om dat voor je kleinkind te kunnen en te mogen doen. Ik zal ze ook allemaal apart laten zien en eventueel vermelden waar het patroon uit is.

Giraf uit één van de boekjes van Christel Krukkert. Ik kocht hem als compleet pakket om te maken.

Een muziekster gemaakt met blauw Stonewashed garen. Daarop een leren label met Morris zijn naam.

Een jasje met daarop brandweerauto’s. Stofje kocht ik bij een prachtige stoffenzaak in Amersfoort, waarvan ik steeds de naam vergeet!

Broekje is gekocht. Shirtje ook, maar ik bedrukte het met Morris en een voetbalschoen. Zijn mama zit op voetbal en onze zoon is ook groot fan van voetbal.

Ik maakte een knisperdoek met allemaal “friemel- lintjes” eraan. De stof kocht ik bij Kleurenmix. Op de afbeelding staat Pieter Post. Onze zoon keek zelf vroeger heel graag naar Pieter Post, dus daarom vond ik het stofje extra leuk en toepasselijk.

Een lekkere warme slaapzak. Deze is gewoon gekocht.

Ik bedrukte een gekochte slab en romper met Morris en een voetbal.

Ik maakte een boxkleed van nieuwe stofjes, maar gebruikte ook een paar stukken spijkerstof van oude spijkerbroeken en een spijkerbloesje van Amy.

Ik haakte een dekentje voor Morris met het garen van Durable Cosy en dan de dikkere variant. Haakt heerlijk. Het patroontje is simpel en haalde ik hier vandaan http://www.wolplein.nl/blog/charming-babydeken-haken/

En een leuk (gekocht) kaartje met daarin geld om op zijn spaarbankboekje te zetten.

Hij heeft al veel plezier van zijn dekentje. Is het geen prachtig mannetje! Wat een rijkdom al twee gezonde kleinkinderen! Natuurlijk is Elin niet vergeten. Ik maakte voor haar een nieuw setje voor haar pop, kocht een nieuw shirtje voor haar en een boekje over het krijgen van een broertje of zusje.

Ook het cadeautje dat Glenn aan zijn nieuwe neefje gaf, maakte ik. Een kwijlslabje met zijn naam erop een een speenkoord met zijn naam erop.

Hier beginnen maandag de scholen weer. De vakantie is zoals zo vaak, voorbij gevlogen. Manlief is al weer een week aan het werk. Iedereen een heel fijn weekend.

Blokken Delilah BOM augustus en byClaire kussen.

Iedereen bedankt voor de felicitaties, hier en heel veel via Facebook. Genieten hoor weer zo’n klein hummeltje. Echt heerlijk. We zijn al een paar keer bij Morris wezen kijken en straks gaan we op ander kraambezoek; oudste dochter en schoonzoon hebben sinds gisteren een klein poesje, Bonnie.

Inmiddels zijn alle vier de blokken voor de Delilah Bom voor augustus klaar. Leuke blokken waarbij je naar harte lust met kleurtjes kunt spelen. Ik ben er weer klaar voor om voor deze maand de blokken voor de Happy Days quilt van Sarah Fielke te ontvangen. Denk dat die deze week weer in de brievenbus komen rollen.

Ook haakte ik voor jongste dochter nog een nieuw kussen voor haar kamer. Niet zo kleurrijk als jullie van mij gewend zijn, maar ze zit nu eenmaal in haar zwart/wit./grijs fase, dus ja moeders past zich ook aan (lol). De witte met de zwarte randjes er om heen haakte ik al eerder een keer.

En hij was leuk om te maken en ze is er erg blij mee. Het garen is van byClair Soft, een mix van katoen en acryl, gehaakt op naald 6 en haakt heerlijk weg. Het patroon van het kussen vindt je op het blog van Claire. Er staat nog een ander kussen in dezelfde kleuren op het programma, maar daar moet ik nog aan beginnen.

En dan kocht ik deze week bovenstaande portemonnee. Is hij niet enig (ik had hem niet nodig, maar zeg nou zelf, die kun je toch niet laten liggen)? Morgen gaat manlief weer aan het werk. Zal wel weer even wennen zijn. We hebben heerlijke weken gehad en natuurlijk als absolute topper de geboorte van kleinzoon Morris.

Een kraammand, verfwerk en Delilah blokken

De kraammand die ik nu laat zien is NIET voor ons kleinkind. Daar wachten we nog steeds op. De baby houdt het gewoon spannend -;). De uitgerekende datum ligt al even achter ons, maar uiteindelijk blijft er geen een zitten, dus deze ook niet. Maar ik mocht ook een kraammand maken voor het eerste kleinkind van één van mijn nichten. Het jongetje kwam veel te vroeg ter wereld, met 26,5 week, maar bleek een vechter te zijn en na ruim twee maanden ziekenhuis mocht deze kanjer vorige week naar huis. Nu wist ik natuurlijk wel gelijk het geslacht en maakte ik een kraammand voor Thijs.

Hier nog een paar close up foto’s. Het was weer super leuk om te maken.

Inmiddels hebben we de mand weggebracht en is hij uitgepakt, dus kan ik hem laten zien. Dat hij er maar veel plezier van mag hebben! Het is hier nog steeds vakantie en we zijn vorige week weer diverse keren wezen fietsen. Er stond ook nog een schilderklus op de planning; namelijk ons bed. Een grenen ledikant, dat nog steeds prima en wel haast onverslijtbaar is. Maar ik wilde graag een ander kleurtje. Dus manlief sjouwde het bed naar buiten en begon te schuren.

En hij schilderde het in een prachtige vintage blauw/grijs kleur.

En nu is onze slaapkamer dus ook eindelijk af. Hij was in de kerstvakantie al geschilderd en behangen, maar voor het bed moesten we toch echt een droge dag buiten hebben.

Ook begonnen aan de nieuwe maand van de Delilah bom. Er moeten deze maand 4 blokken gemaakt worden. Weer veel tekenwerk, maar ook weer enig om te maken. Ik heb er inmiddels twee klaar.

En zo is de laatste week van onze vakantie aangebroken. Nog diverse plannen, maar uiteindelijk gaat natuurlijk een lieve kleine baby bepalen hoe deze week eruit gaat zien!

Nieuw speldenkussen, naaldenmapje, quiltblokken en een haakwerkje

En zo is er weer een week voorbij. De eerste week vakantie van manlief zit er op. Een gezellige week waarin we samen twee dagen op pad zijn geweest en overnacht hebben in een hotelletje. Heerlijk zijn wezen fietsen in de bossen en er in huis ook nog het e.e.a. af gekomen is op klusgebied (lees de gang verven). Zelf ben ik afgelopen zaterdag lekker aan het spelen geweest met mijn Singertje. Toen ik hem op ging halen in Purmerend, hadden we de fietsen meegenomen en gingen we van daar op de fiets naar Oosthuizen; naar de Quiltmuis. Nog nooit geweest, wat een leuk “snoepwinkeltje”. Ik nam deze twee pakketjes mee naar huis; eentje voor een speldenkussen en eentje voor een naaldenmapje. Ik heb pas mijn oude speldenkussen helemaal leeg gemaakt en open getornd. Er kwamen zeker 20 kwijt-geraakte-naalden uit!

Hoog tijd dus voor een nieuw speldenkussen en een naaldenmapje. Ik heb ze helemaal op het Singertje gemaakt. En zo zijn ze geworden.

Binnenin het naaldenmapje zit ook nog een vakje waar je b.v. je schaartje in kunt bewaren.

Ook lagen de blokken voor de Happy Days BOM van Sarah Fielke voor de maand juli al helemaal voorbereid klaar. Hoefde alleen nog maar alles vast te zetten. Dit zijn ze geworden.

En er stond nog wat klaar en wel deze mand:

Heel veel kleurtjes Héél véél bolletjes Maxi Bonbon van Scheepjes. Ik maak er niet het patroon van, zoals je overal tegenkomt van Scheepjes, van het bloemetjes tafelkleed. Nee, ik haak andere bloemen. Allemaal op naald 2, een heel fijn werkje dus, maar ontzettend leuk om te doen en steeds weer nieuwe kleurencombi’s te verzinnen. Het ging deze week ook steeds mee in de auto, want we hadden een paar lange ritten. Inmiddels heb ik een gedeelte aan elkaar gehaakt en ga ik voorlopig nog lekker verder hiermee.

Afrikaanse bloemen dus. Heerlijk patroontje met maar één kleurwissel dit keer. Lastig weer om goed te fotograferen, misschien zo iets duidelijker\

Fijn weekend iedereen en inderdaad we wachten nog steeds met spanning op de baby, die nu elk moment geboren kan worden. Weer net zo spannend als de eerste keer, om weer oma te worden!