Achter de naaimachine en met de hand

De afgelopen twee weken weer regelmatig achter de naaimachine gezeten. Als eerste “een gouwe ouwe”; het vest uit de MyImage dat ik al vaker maakte. Ik kocht de leuke, soort dikke tricot, stof bij de Stoffenkraam voor maar 5 Euro de meter en ben zo weer, voor een koopje, een leuk vest rijker! Er zitten rozen op de stof gedrukt.

P1120635En deze trui stond al heel lang op mijn lijstje om te maken; de Aster trui uit de La Maison Victor, een Belgisch naaiblad, waar ik een proefabonnement op heb gehad. Ik was hem al ettelijke keren tegengekomen op de verschillende naaiblogs. Veel tips gelezen, omdat iedereen er “nogal wat aan verbouwd” had. Deze ter harte genomen en meteen de panden met 10cm verlengd. De mouwen ook, maar ondanks de 10cm waren ze nog te kort voor lange mouwen, dus er toen toch maar weer een paar cm afgehaald, zodat het wel echte driekwart mouwen werden. Ook het boord bij de hals gedaan, zoals zovelen het hadden gedaan; het achterpandboord ook voor het voorpand gebruikt en meteen op de midden achter naad aan weerszijden nog een cm ingevouwen. Zat met al deze aanpassingen helemaal naar mijn zin. Bij een volgende dan wel voor lange mouwen er nog wat meer lengte aanknippen. Dan komt het helemaal goed. Komt vast een tweede exemplaar van, want hij zit lekker. De stof is een leuke wat dikkere tricot die ik een keer bij Karteris kocht.

P1120641

Ik maakte nog een shirt, ook al gedragen, maar vergeten een foto van te maken. Deze volgt wellicht later nog een keer. Nu bezig met een overslagshirt uit de nieuwste Knip van mei 2017. Net een eerste pas sessie gemaakt en valt me niet tegen. Hoop hem deze week af te maken.

Er moest ook nog huiswerk gemaakt worden voor de twee BOM’s waar ik aan mee doe. Ten eerste blok 2 van de Sarah Fielke BOM Happy Days. Was een leuk blok om te maken en zo is hij geworden.
P1120644En ook vandaag de twee nieuwe blokken van maand twee van de Delilah TOM van Jen Kingwell afgemaakt. Het is iedere keer een feestje om het pakket open te maken. Zulke leuke stofjes en mooie mallen, een prachtig verzorgd pakket iedere maand van Aljona uit Schagen. Het is mijn derde Jen Kingwell quilt. Jen was in Nederland, maar helaas kon ik er niet heen.

P1120655

Nu ligt er nog een blok voorbereid van de quilt Seizoen der Lapjes. Er worden af en toe ook nog steekjes gezet aan de “Ramen lappen” quilt en er wordt nog gehaakt. Maar dat komt een volgende keer weer aan de beurt.

Lange post ……

Het bloggen schoot er bij in, maar hier dan weer een berichtje. Veel gemaakt, maar er zat ook het e.e.a. bij wat ik nog niet kon laten zien. Verschillende dingen zijn nu gegeven, dus de kust is “veilig”.

P1120568Deze muziek ster haakte ik in opdracht van oudste dochter voor haar vriendin die beviel van een mooi meisje. Geslacht was al bekend, dus hij lag al klaar.

P1120601En nog een kraamcadeau dat ik mocht maken in opdracht van één van de schoondochters. Het jasje heb ik vaker gemaakt en is en blijft een geliefd cadeau bij de a.s. moeders. Voor eentje mocht ik zelfs al weer een maat groter maken, omdat ze het zo’n fijn jasje vindt.

P1120600Het slapende schaapje was echt een schatje om te maken. Hij heeft de toepasselijke naam “hazeslaapje”. Het is een koop patroontje van Mrs. Hooked en ik heb nog een rammelbal in het lijfje gedaan.

P1120569

Je kunt eventueel nog een speenklem op zijn voorpootje vast zetten. Deze ga ik beslist vaker maken. Leuk om te maken en om cadeau te doen.

P1120570Ook aan de Scheepjes CAL is driftig gewerkt en ik ben helemaal “bij”. Hier tot en met week 4

P1120575

En hier tot en met week 5. Ik heb het pakket Zeemeermin, maar ik hou me niet aan de voorgeschreven kleuren voor het borduren. Ik gebruik wel dezelfde kleuren, maar naar eigen inzicht.

P1120607

En nog een gehaakte portemonnee, ik kocht het pakketje vorig jaar op de Knit en Knot beurs in Tilburg, maar moest hem nog steeds maken. Ik vond het patroon ervoor toch niet zo leuk ( te open en dat vind ik niet zo handig voor een portemonnee) en ik kwam op een gegeven moment er ook niet uit, zeg ik eerlijk. Dus mijn eigen draai eraan gegeven en hem nog versierd met een bedeltje, houten knoopjes en een leren label.

P1120611Afgelopen vrijdag ben ik weer naar de Knit en Knot beurs in Tilburg geweest. Ik had een super gezellige dag met mijn nicht en haar schoondochter. Diverse leuke dingen gekocht, maar helaas pindakaas, er zit het e.e.a. bij om te maken voor het te verwachten 2e kleinkind deze zomer, dus dat moet nog een verrassing blijven.

P1120606Uiteraard wordt er ook nog aan diverse quilts gewerkt. Ik ben weer bezig geweest met het doorpitten van de Stonefileds quilt. Ben inmiddels bij blok 95. Nog 26 te gaan dus + de rand. Ik maakte ook bovenstaand blok; blok 1 van de Happy Days quilt van Sarah Fielke, die ik iedere maand toegestuurd krijg van Bossche quilts. Op de foto lijkt hij een beetje scheef, maar dat is hij niet. Heerlijk die felle kleuren. Blok 2 is inmiddels ook binnen. Maar eigenlijk ben ik nog steeds verslaafd aan het ramen lappen.

P1120613De lap groeit en groeit en ook de plannetjes ervoor in mijn hoofd (Iol). Hij ging mee naar de Supergoofdag in Lunteren het vorige weekend. Wat een leuke dag heb ik daar gehad met een vriendin. Echt genieten en een gezellige tafel met mede quiltsters. Op het wereldwijde web zijn er al veel foto’s van rond gegaan. Ik hoop dat er nog eens zo’n dag wordt georganiseerd. En dan was ik ook nog druk met de 2e verjaardag van kleindochter Elin. Morgen wordt ze al weer twee, maar we vieren het een paar dagen later. Oma is druk in de weer geweest met naaimachine en haaknaald. En uiteraard moet dit nog een verrassing blijven, dus dat zien jullie weer een volgende keer. Iedereen een hele fijne week.

Van alles wat

Er worden nog steeds ramen gelapt. Het is en blijft een leuk werkje. Inmiddels ben ik al wat verder dan op deze foto en probeer ik nu te variëren met een ander achtergrond stofje.

P1120534Maar eerst moest er een ander werkje af en wel blok 5 van de quilt Seizoen der Lapjes. Blok 6 ligt ook al klaar, maar daar moet ik nog aan beginnen.

P1120530

En nog eentje die vorige week af moest, week 2 van de Hygge Scheepjes Cal. Was even wennen borduren op haakwerk en na een paar keer uithalen is het dit geworden.

P1120531Ik hoop dit weekend nog week 3 te maken. Ik heb de kleuren van het borduurwerk iets anders gebruikt, omdat ik de sneeuwsterren zo mooier vond. Scheelt niet heel veel, is gewoon een kwestie van smaak.

En aan deze grote jongen was ik ook al een poosje bezig en die moest ook maar eens af. En wat is ie leuk om te maken; de Beatrix Potter haas van het boek Pasen Haken van Anja Toonen. Ik heb ander garen gebruikt dan in het boek. Ik had nog mooi garen liggen van de Xenos. Een stonewashed garen dat heet Vintage garen. Het is wat fijner dan de Stonewashed van Scheepjeswol. En ik maakte mijn haas in het grijs. Je ziet ze momenteel overal opduiken in het bruin, maar ik dacht ik maak eens een andere.

DSC_0104Het is een flinke jongen geworden en ik vind hem echt heel leuk geworden. Voor zijn buik gebruikte ik ook garen van de Xenos, het heet Breigaren en is een mix van acryl en wol. Het is heel zacht.

P1120565Hier zie je wat beter dat de mijne grijs is. Zijn jas haakte ik weer met ander garen Anna & Claras Cotton yarn van een leuke Scandinavische winkel die overal in Nederland opduikt; Sastrenegrene. Ik had daar nog verschillende kleurtjes van liggen. Haakte ook lekker. Ik haakte alles met naald 3.

P1120563En vandaag volgde ik nog een workshop Tunisch haken bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn met een vriendin. Wat was het leuk, leuke juf, leuke mede haaksters, een heerlijke winkel vol garen . Hier mijn eerste proeflap van het Tunisch haken.

P1120566Zeker ook iets om mee door te gaan. Leuke steken geleerd en natuurlijk een paar leuke bolletjes mee naar huis genomen, wat dachten jullie dan lol. Voor nu iedereen een fijn weekend verder. Ik ga met de beentjes omhoog en aan de slag voor veel kraamcadeautjes want baby’s, baby’s en nog eens baby’s worden er om mij heen verwacht.

Workshop Ramen Lappen, nieuwe Scheepjes CAL en een affe Smitten top!

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de workshop Ramen Lappen bij Quiltstudio het Gooi. Er zijn al genoeg verhalen en foto’s op internet te vinden, dus ik hou het even bij een beknopt verslag. Het was super leuk! Gezellig, heerlijke zelfgemaakte soep met dito broodjes, genoeg te kijken, te leren en te lachen met elkaar. Toen ik naar huis ging, zag mijn lappie er zo uit

P1120466Inmiddels ben ik thuis al weer wat verder, want ik ben natuurlijk besmet! Errug leuk om te doen en mijn lappie mag gaan groeien. Denk dat ik hem in rood-wit-blauw ga houden. Makkelijk werkje om mee te nemen en gewoon altijd een doosje mee onder handbereik te hebben. Mijn lappie is nu zo

P1120493

Er mogen weer een paar raampjes gelapt worden!
P1120467

En ja, als je dan toch in een quiltwinkel bent, dan kan het gebeuren dat er een paar lapjes heel hard roepen: neem mij mee naar huis! En ja wat doe je dan? Luisteren natuurlijk!

Gisteren begon ook de nieuwe Scheepjes CAL; de prachtige gehaakte sjaal versierd met borduurwerk. Ik koos voor pakket Zeemeermin (en ooooooooh wat erg óók nog voor het pakket met de felle kleurtjes). ( Gelukkig inmiddels van diverse handwerkmaatjes gehoord dat zij er OOK twee gaan maken.)  Beiden favoriet bij mij, de Zeemeermin in mijn lievelingskleuren blauw en groen en het andere pakket door de mooie regenboogkleurtjes. Gestart met de Zeemeermin en week 1 is klaar. Heel erg tevreden tot zo ver.

P1120499

Maar eigenlijk heb ik hier het meeste aan gewerkt deze week. De top van de Smitten van Jen Kingwell. Helemaal af! Helemaal mijn ding met die kleurtjes. Een feest om aan te werken.
P1120488

Ik heb nog een aantal close ups van de blokken gemaakt.

P1120490 P1120491 P1120492

Ik wilde hem ook heel graag af hebben, want vandaag viel maand 1 op de mat van de quilt Happy Days van Sarah Fielke. Bom georganiseerd door Bossche Quilts. Mooi hé. Alle stof voor de ster blokken zit er al bij. Hier ga ik morgen of het weekend eens op mijn gemak voor zitten.

P1120497

Eigenlijk geen tijd ……………….

……….. maar ik wil het toch graag bijhouden om tenminste één keer in de twee weken een blogje te maken. Waar ben ik dan zo druk mee? Nou hier mee, met de blokken van de Smitten quilt van Jen Kingwell. Je wordt er zo blij van met deze donkere dagen. Ik heb de laatste twee weken heel veel blokken gemaakt. Kijken jullie even mee?

collage smitten

En deze ook zo leuk om te maken.

P1120459

Inmiddels zijn al deze kleine blokjes samen 11 grote blokken geworden en zijn er nog 4 kleine blokjes over om de quilt uiteindelijk recht te maken. Maar die liggen nu even te rusten ;-). Oeps vergeten om een foto te maken van het samenvoegen van de blokjes met nog afwerkstukjes om er en grote hexagon van te maken. Dat kan ook niet meer, want ik ben de top in elkaar aan het zetten. En dat is nu waar ik zo lekker mee bezig ben.P1120453Vorige week ook nog achter de naaimachine gezeten en nog en shirt en een top voor mezelf gemaakt. Ja, ja, aan de voorjaars kleding wordt ook gewerkt.

P1120449

En dit kan ik nu ook laten zien. Een paar weken geleden op bestelling gemaakt voor een nieuw bakken jongetje. Was ook weer erg leuk om te maken.collage babyEen gehaakte muziekster en knuffeldoekje eland en een slab en een luiertruitje bedrukt. Zo jullie zijn weer “bij”. Nog even een paar steekjes doen voor het eten en mijn spullen eens op gaan zoeken; morgen workshop Ramen Lappen van Ingrid en daar heb ik ook erg veel zin in. Fijn weekend allemaal.