Huiswerk af en nog een longsleeve gemaakt

Iedere maand heb ik “huiswerk” van de Delilah quilt en de Happy Days quilt. De eerste komt per de 1e van de maand en is dus als eerste aan de beurt. Leuke blokken weer, waar je naar hartenlust met stofjes kunt “spelen”. Vier stuks deze maand en dit zijn ze geworden.

De andere BOM komt ongeveer halverwege de maand en daar moesten twee blokken voor gemaakt worden. Twee pittige dit keer. De eerste heb ik gemaakt.

Het tweede blok heb ik niet gemaakt. Het is een mooi ornament met heel veel krullen, gemaakt van 1 stofje. Eerlijk gezegd zie ik hem niet zo zitten om te maken. Er wordt ook al gesuggereerd om het blok te vervangen, omdat hij best moeilijk is. Denk dat ik het blok inderdaad ga vervangen. Heb er al ideeën voor, maar daar moet ik nog een juist plaatje voor vinden. En dan heb ik 1 ander blok ertussen dan het origineel en dat vind ik ook wel grappig.

Ook ben ik nog druk met de herfst/winterkleding voor mezelf. Ik maakte een sweater met lange mouwen van een mooie French terry. Niet te zien op de foto, maar er zitten ook nog figuurnaden in. Hij zit lekker en er volgen er vast meer. Ik hou niet van heel dikke kleding en deze is precies goed voor mij. Ik maakte hem uit een voor mij nieuw blad. Kocht hem bij een stoffenwinkel, maar zag hem inmiddels ook gewoon bij de boekenwinkel in het vak staan. Een leuk blad met mooie basispatronen en er worden erg leuke stoffen voor gebruikt in het blad. Dit is het.

Er ligt nog meer geknipt om in elkaar gezet te worden, maar nu even wat anders. Er is weer een lief baby meisje geboren waar ik de kraamcadeautjes voor mag maken. Vandaag nog even mee verder gaan, het weekend zal er weinig van komen, want de kleinkids komen een paar dagen logeren. En ja, daar kijken we hier allemaal al naar uit!

Anne of Greengables tas of Anne with an “E” tas

We hebben ze alle drie; de 3 seizoenen van de serie Anne of Greengables. En we hebben ze al heel lang. Ik zag het eerste deel denk ik meer dan 20 jaar geleden op de televisie en was meteen verkocht. Wat een heerlijke film met een hoog “kleine huis op de prairie gehaalte”. Later ontdekten we in de Evangelische boekwinkel dat er nog twee delen waren en die waren snel gekocht. En toen, een paar maanden geleden, zag ik bij Carmen van Stitchers Inn een complete stoffenserie van Anne of Greengables. Natuurlijk was ik meteen “verliefd” op de stofjes en een poosje later kocht ik ze bij Carmen. Hier een greep uit de stofjes, er zitten ook een paar andere stofjes van Carmen tussen, welke ik ook voor de tas gebruikt heb.

Eigenlijk wilde ik er meteen de schaar in zetten, maar ik wist dat Carmen bezig was met een patroon voor de stofjes en er kwamen twee kraammanden tussendoor. Tot een paar weken geleden Carmen me mailde dat het patroon klaar was en naar me onderweg. En ja, toen had ik meteen bedacht hoe ik de stof zou gaan gebruiken. Niet voor een quiltje, maar voor een tas.

Ik maakte het middenstuk van het quiltje twee keer voor de zijkanten van de tas en ook  twee keer een groter middenstuk voor de voor- en achterkant van de tas.. Ik maakte de blokken met de hand.

En zette er daarna een rand omheen van een mooi jeansachtig stofje met kleine witte bloemetjes. Dit deed ik met mijn Singertje uit 1951!

Ik stikte ze door op de naaimachine en sneed ze op maat van mijn patroon.

Als patroon gebruikte ik weer het taspatroon van Stoffendienst. Ik maakte er een binnenvoering in van zachtblauwe stof met witte strikjes en uiteraard weer binnenzakken, met en zonder ritsje.

Ik maakte de tashengsels iets langer dan de vorige twee tassen, zodat hij ook met een dikke winterjas blijft hangen. En zo ziet hij er nu uit. Eerste kant.

Detail van de hanger die ik eraan gemaakt heb, met Gerlily erop.

Zijkant 1

Zijkant 2

Voorkant 2

Ik ben er weer super blij mee en hij was weer enig en toch ook weer totaal anders om te maken dan de vorige twee. En eigenlijk zitten er nog wel tien tassen in mijn hoofd!

Inmiddels is de serie voor de tweede keer verfilmd en heet nu Anne with an “E”. Seizoen 1 staat nu op Neflix en seizoen 2 komt volgend jaar. Uiteraard heb ik 1 al gezien. Een heel ander meisje dat nu Anne speelt, jongste dochter vond haar super druk, lol. Maar heeft hem gewoon afgekeken hoor -;).

Kahakai Beachbag en Happy Days quilt blokken

Hij is af de Kahakai Beachbag een CAL van Kreafabriek. Ik kreeg het pakket voor mijn verjaardag. Hij was erg leuk om te maken, met verschillende steken, die ik nog nooit gehaakt had. Echt wel een uitdaging. Hij is royaal van formaat, daar gaan met gemak je strandspullen in. Aan de bovenkant sluit hij met een koord met kwastjes eraan.

En er zat ook een leuk leren label bij om je tas helemaal mee af te maken. De bodem was wel pittig om te maken. Je haakte met dun touw om dik touw heen. Niet erg fijn voor je handen, dus dat heb ik echt rustig aan gedaan.

Ik bestelde er geen stof bij. Had zelf nog wel wat liggen -;). Het werd een lief stofje met roosjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt een strandmens ben, maar hij doet bij mij dienst als opbergzak voor grote bollen wol in mijn hobby kamertje. Je haakte er ook een etui bij om kleine spulletjes in op te bergen, die anders snel zoek zijn in zo’n grote tas. De etui heb ik ook al in gebruik. Is namelijk ideaal om je schaar, haaknaalden en stopnaalden in mee te nemen. Ik voerde hem met hetzelfde stofje als de tas. Alleen deed ik per ongeluk de goede kant van de stof aan de verkeerde kant, maar ik heb het fijn laten zitten. Gaat toch om het haakwerkje en ik vind het echt een handig etuitje.

Al met al ben ik er blij mee en was het een leuke uitdaging. Ook maakte ik deze week de twee blokken voor de Happy Days quilt van Sarah Fielke.

Ik ben weer helemaal bij en nu is het wachten op de nieuwe maandopdracht voor de Delilah quilt. Maar jullie zullen begrijpen dat ik me tot die tijd niet ga zitten vervelen! Fijn weekend allemaal.

Blokken Delilah BOM augustus en byClaire kussen.

Iedereen bedankt voor de felicitaties, hier en heel veel via Facebook. Genieten hoor weer zo’n klein hummeltje. Echt heerlijk. We zijn al een paar keer bij Morris wezen kijken en straks gaan we op ander kraambezoek; oudste dochter en schoonzoon hebben sinds gisteren een klein poesje, Bonnie.

Inmiddels zijn alle vier de blokken voor de Delilah Bom voor augustus klaar. Leuke blokken waarbij je naar harte lust met kleurtjes kunt spelen. Ik ben er weer klaar voor om voor deze maand de blokken voor de Happy Days quilt van Sarah Fielke te ontvangen. Denk dat die deze week weer in de brievenbus komen rollen.

Ook haakte ik voor jongste dochter nog een nieuw kussen voor haar kamer. Niet zo kleurrijk als jullie van mij gewend zijn, maar ze zit nu eenmaal in haar zwart/wit./grijs fase, dus ja moeders past zich ook aan (lol). De witte met de zwarte randjes er om heen haakte ik al eerder een keer.

En hij was leuk om te maken en ze is er erg blij mee. Het garen is van byClair Soft, een mix van katoen en acryl, gehaakt op naald 6 en haakt heerlijk weg. Het patroon van het kussen vindt je op het blog van Claire. Er staat nog een ander kussen in dezelfde kleuren op het programma, maar daar moet ik nog aan beginnen.

En dan kocht ik deze week bovenstaande portemonnee. Is hij niet enig (ik had hem niet nodig, maar zeg nou zelf, die kun je toch niet laten liggen)? Morgen gaat manlief weer aan het werk. Zal wel weer even wennen zijn. We hebben heerlijke weken gehad en natuurlijk als absolute topper de geboorte van kleinzoon Morris.

Een kraammand, verfwerk en Delilah blokken

De kraammand die ik nu laat zien is NIET voor ons kleinkind. Daar wachten we nog steeds op. De baby houdt het gewoon spannend -;). De uitgerekende datum ligt al even achter ons, maar uiteindelijk blijft er geen een zitten, dus deze ook niet. Maar ik mocht ook een kraammand maken voor het eerste kleinkind van één van mijn nichten. Het jongetje kwam veel te vroeg ter wereld, met 26,5 week, maar bleek een vechter te zijn en na ruim twee maanden ziekenhuis mocht deze kanjer vorige week naar huis. Nu wist ik natuurlijk wel gelijk het geslacht en maakte ik een kraammand voor Thijs.

Hier nog een paar close up foto’s. Het was weer super leuk om te maken.

Inmiddels hebben we de mand weggebracht en is hij uitgepakt, dus kan ik hem laten zien. Dat hij er maar veel plezier van mag hebben! Het is hier nog steeds vakantie en we zijn vorige week weer diverse keren wezen fietsen. Er stond ook nog een schilderklus op de planning; namelijk ons bed. Een grenen ledikant, dat nog steeds prima en wel haast onverslijtbaar is. Maar ik wilde graag een ander kleurtje. Dus manlief sjouwde het bed naar buiten en begon te schuren.

En hij schilderde het in een prachtige vintage blauw/grijs kleur.

En nu is onze slaapkamer dus ook eindelijk af. Hij was in de kerstvakantie al geschilderd en behangen, maar voor het bed moesten we toch echt een droge dag buiten hebben.

Ook begonnen aan de nieuwe maand van de Delilah bom. Er moeten deze maand 4 blokken gemaakt worden. Weer veel tekenwerk, maar ook weer enig om te maken. Ik heb er inmiddels twee klaar.

En zo is de laatste week van onze vakantie aangebroken. Nog diverse plannen, maar uiteindelijk gaat natuurlijk een lieve kleine baby bepalen hoe deze week eruit gaat zien!