Wij zijn er klaar voor!

Vanmorgen de herfstspulletjes opgeruimd en de Sinterklaas knutseltjes tevoorschijn gehaald. Ik heb alles een paar jaar geleden gemaakt van vilt en het is ieder jaar weer erg leuk om het weer tevoorschijn te halen. De gehaakte cupcakes met  Sint en Pieten maakte ik volgens mij ook al weer 2 jaar geleden.

In de vensterbank Sinterklaas, zijn paard en de hoofdpiet

P1080289Op de eethoek de gehaakte Sint en zijn Pieten

P1080286Op de salontafel de kleine vilten Pietjes

P1080287Vanmorgen bakte ik voor het eerst gevulde speculaas. Ik vond hem wel wat hard en dacht al ojee, dat wordt niks. Maar hij smaakt heerlijk, dus die gaat het weekend wel op;-).

P1080288En hier ook nog een foto van mijn stoofpeertjes. Die zijn me toch lekker. Vanavond eten we de laatsten op. Ik heb er ook nog hachee bijgemaakt. Dat wordt weer smullen.

P1080285Vandaag ook nog een paar vingerloze handschoentjes voor Amy gehaakt van het garen van de sjaal uit mijn vorige blogje. Ze vond het garen zo mooi. Dit keer met een langer duimpje.

P1080291Wens ik iedereen een heel fijn weekend. Wij gaan dit weekend met vrienden naar een concert van Sela. Verheug me er al op!

Nog een shirtje en viltpakketjes te koop.

Volgende week heerlijk naar het Stoffenspektakel in Ahoy, verheug me er al enorm op. Dus ben ik druk met het weg naaien van wat lappen uit de kast. Bij een donkerblauw (gekocht) vest, dat ik al een poos heb en heerlijk zit, wilde ik een nieuw shirtje. Het is dit model geworden uit de Knip van augustus 2013. Ook al vaker gemaakt en ook deze is voor mij een modelletje dat ik graag maak en draag.

collage shirtjeVerder heb ik nog wat viltpakketjes in de aanbieding. Hoe leuk ik het ook vind om deze pakketjes te maken, ik kom er gewoon niet aan toe. Werk toch naast breien en haken, het liefst met lappen stof om er kleren of quilts van te maken. Ze staan allemaal op Marktplaats en als je advertentienummer  729997386 intikt kom je bij de eerste advertentie. Wil je de rest zien dan klikken op “Bekijk alle advertenties”. Ik heb de nieuwprijs van de pakketjes erbij gezet, zodat je een richtprijs hebt om te bieden. Fijn weekend allemaal, echt handwerkweer!

collage viltpakketjes

– Madeliefjeslichtje van Atelier Annemoontje

– Kaatje Kaneel van Atelier Annemoontje

– 5 Dennenappelmannetjes van Atelier Annemoontje – GERESERVEERD

– An Net Niet van Atelier Schatten van de natuur

– Slaap wortel slaap van Atelier Schatten van de natuur

– Marie Patisserie van Jit Design- GERESERVEERD

– Vrouwtje viool met 3 kinderen van Atelier Lindelicht

 

Nieuwe shirtjes en patronen poppenkleding (VERKOCHT) te koop.

Omdat het maar niet wil zomeren en het gewoon koud blijft, heb ik nog maar twee nieuwe shirtjes met lange mouwen voor Amy gemaakt. Veel wordt te kort en hopelijk kan ze ze van de herfst ook nog aan. Het eerste shirtje is een Isabelle van Cinderella Zwergenmode. Alle stofjes zijn van Michas Stoffecke en van een hele mooie kwaliteit. Het tweede shirtje komt uit de Ottobre lente 1/2009. Ik had maat 158 genomen, maar moest deze wel iets innemen want de nek was te wijd en de armen veel te lang. Hij zit nu prima en ik heb hem gelijk nog een keertje geknipt. Ik ben van plan om hier een borduurtje op te doen.

En dan kreeg ik vorige week ook nog mijn mooie prijs van Corina’s Viltcreaties met een mooie kaart erbij. Ook werd er nog het nieuwe boek van Julie Klassen bezorgd. Ik heb haar drie vorige boeken ook en als je van historische romans houdt, dan kan ik haar boeken van harte aan bevelen. En ik borduurde op bestelling nog een kraamcadeautje voor een klant. Weer een nieuwe week voor de boeg en hopelijk wordt deze week de Civil War gedubbeld en hoop ik nog wat te naaien voor Amy.

En dan heb ik op Marktplaats de volgende kleding patronen voor poppen te koop. Het zijn allemaal Engelstalige patronen van bekende merken.

Give-away gewonnen!

Ik werd net heerlijk verrast door Corina van Viltcreaties Corina dat ik de give-away ter ere van haar verjaardag heb gewonnen. Een geweldige prijs; het patroonblad én het materiaalpakket van bovenstaande bloesemkrans! Ik ben er geweldig blij mee en kijk vol spanning uit naar de postbode deze week. Als dat geen goed begin van de week is, dan weet ik het niet meer! Corina alvast hartstikke bedankt!

Een jarige en nog wat herfstknutsels

Vandaag is oudste dochter (ons derde kind in de rij van vijf) jarig. Al weer 19 jaar is ze geworden. We vieren het rustig met ons eigen ploegje, haar a.s. schoonouders en mijn schoonmoeder. Net als ik is ze niet zo’n verjaardagsmens en ook is het nog maar kort geleden dat mijn moeder is overleden. Dus ook vreemd dat er niet een taartje richting mijn moeder wordt gebracht door de jarige, omdat ze zelf allang niet meer kon komen. Straks ga ik nog een taart maken en bij de bakker langs, vanavond komen alle kinderen met aanhang eten. De slingers hangen al op, dus ze zal zich zeker wel jarig voelen!

De helft van de borduuropdracht is inmiddels klaar, maar er kwam even een klusje tussendoor. Oudste zoon is voor het derde jaar meester van een groep 8 op de basisschool. Zijn vriendin is sinds het nieuwe schooljaar een kersverse juf voor een groep 1/2 combinatie. Heerlijk voor het eerst haar eigen klasje en daar moet natuurlijk over de seizoenen gewerkt worden. Ze was al op pad geweest, maar had veel gezien wat ze juist niet leuk vond. Ha, ha, even neuzen bij mij leverde meer leuks op (lol). Ze heeft al het e.e.a. meegenomen, want herfstgek als ik zelf ben, ik heb genoeg. Ze wilde ook nog wel graag een paar gehaakte pompoenen voor in de klas en ja, dat herfstblad van vilt was ook wel erg leuk. Dus ik ben nog even voor haar de slag gegaan, kan ze het vanavond gelijk meenemen voor na de vakantie 😉