Girls Day Out blok 2 en nieuwe poppenkleertjes

girlsdayoutblok2Ook de stitchery blokken van blok 2 van de Girls Day Out quilt zijn klaar. Inmiddels ben ik bezig met blok 3, dat veel op blok 2 lijkt. Erg leuk ontspannend werkje!

collage hello kitty kleertjesOok zijn er 2 nieuwe setjes in mijn webwinkeltje geplaatst voor Baby Born of andere 43cm baby poppen. Uitgebreide setjes dit keer, compleet met lekker warm vestje of poncho.

P1080263Tot slot een mooie foto van Roos. Omdat Kimmy helemaal zwart is en Roos verder ook erg donker, is het altijd moeilijk om een duidelijke foto van ze te maken. Amy heeft deze gemaakt en ze is nu eens een keer vrij duidelijk te zien. Weer regen vandaag, dus ik kruip weer lekker achter de naaimachine en mijn haak- en breinaalden.

Druk geweest

De afgelopen week druk geweest met een paar bestellingen. Eentje kan ik er vast laten zien; 4 handdoeken en 4 washandjes. Ze zijn voor aan boord van een schip bedoeld.

pescadorOok lekker bezig geweest voor mijn winkeltje. Een nieuw jasje en een nieuw setje gemaakt, beiden bestemd voor Baby Born of andere 43cm baby poppen.

collage kleertjesVerder hadden we gisteren weer de eerste bee bij de Schapekop. Heel erg leuk om iedereen na de vakantie weer terug te zien. Ons clubje is compleet terug. Ik heb gewerkt aan mijn eerste blok van de Girls Day Out quilt. Zodra hij klaar is, laat ik een foto zien. Verder zit ik druk te haken aan een nieuwe sjaal van het Fenna garen van de Wibra. Die hoop ik deze week ook af te krijgen. Enne, bij ons was het garen gisteren weer binnen ;-). Voor nu liggen er een paar lappen klaar voor mezelf om wat van te maken.

Een nieuw project, een bijna affo, leuk garen en nieuwe kleertjes.

Een week niet geblogd zie ik, maar natuurlijk niet stil gezeten. Een nieuw haakproject gestart. Het paard van Heidi Bears design. Natuurlijk wordt ie voor Amy. Zij zocht de kleurtjes uit en de eerste binnenstukjes zijn gehaakt.

P1080101

En ik ben deze week druk geweest met het naaiquiltje. Hij is helemaal doorgepit en ik heb hem nog versierd met allerlei naaispulletjes, maar dat hou ik nog even geheim. Nu is de bies gesneden en hoop ik hem volgende week af te maken.

P1080100Bij de Wibra is super leuk nieuw verloopgaren, Fenna heet het. Het is 100% acryl en voelt heel zacht aan. Bolletjes zijn 1,79 Euro. Ben gezwicht voor 2 bollen van elke kleur.

P1080094En nog hard gewerkt aan nieuwe kleertjes voor in mijn winkeltje. Kleertjes met Strawberry Shortcake; een setje met jasje voor ChouChou/Annabell en voor Baby Born.

collage strawberry kleertjesAllemaal een heel fijn en creatief weekend toegewenst!

Grote en kleine kleren …………

Bijna zijn we weer terug naar normaal. Glenn en Amy zijn weer naar school. Alleen oudste dochter keert pas volgende week terug naar de universiteit en het op kamers wonen leven. Glenn is naar Havo 3 en Amy naar groep 8. Met enige weemoed van mijn kant voor wat Amy betreft. Als zij de basisschool verlaat, hebben we onafgebroken 23 jaar een kind op de basisschool gehad! Nu ben ik wel klaar met de basisschool, maar dat er niemand meer tussen de middag thuis komt, dat vind ik wel heel erg jammer. Ik ben nog van het uitstervende ras (lol), waarvan nog nooit een kind is overgebleven. Maar goed, zo bedacht ik ook, dat het ook weer niet helemaal waar is. Ik heb immers een zoon die al een paar jaar meester is van een groep 8! Dus toch nog een (groot) kind op de basisschool (lol). Ik geniet nog even dit laatste jaartje. Genoeg gekletst. Er is ook nog wat gedaan deze week. Als eerste twee nieuwe setjes in mijn winkeltje te koop.

collage setjes1Ook deze week gemaakt een borduuropdracht. De zwager van één van onze zoons is een bedrijfje begonnen. Zoonlief maakte het logo en zijn visitekaartjes. Manlief digitaliseerde de logo’s en ik borduurde ze op een werkjas en 4 werkshirts voor hem. Als dat geen samenwerking in de familie is ;-).

collage basEn dan nog twee shirtjes die ik voor mezelf gemaakt heb deze zomer, maar nog geen foto’s van had. Inmiddels heb ik ze aangehad en ze zitten heerlijk. Shirtje rechts komt uit de Ottobre Woman van 2013 en shirtje links komt uit de Knip van augustus 2013.

collage shirtjesZo zijn er weer heel wat, grote en kleine, kledingstukken door mijn handen geweest. Nu ga ik eens snel een lekkere pasta salade maken, zodat ik vanavond met dit warme weer niet hoef te koken.