Buit stoffenmarkt Utrecht, film en cupcakes

Uitgebreid op stofjesjacht gaan, doe ik het liefst met vriendin Margreeth (helaas geen blog meer). En ons top uitje is altijd het Stoffenspektakel in Ahoy. We verheugen er ons altijd al lang van tevoren op. Helaas kan ik deze keer (22 maart) niet, want manlief wordt die dag geopereerd. Best wel teleurgesteld overlegden we met elkaar en besloten meteen om zo snel mogelijk naar de stoffenmarkt in Utrecht te gaan. In ons geval betekende dit de andere dag al (lol). Om half 8 pikte ze me op en zo kon het gebeuren dat we om 5 over 8 al in Utrecht liepen. Heerlijk rustig altijd als je zo vroeg bent. Het aanbod viel ons een beetje tegen want we misten een paar favoriete kramen. Maar goed, we hebben ons prima vermaakt en heerlijk bijgekletst bij onze gebruikelijke cappuccino met appeltaart. De buit is hier te zien.

Aan het eind van de ochtend kwam ik thuis en stopte snel mijn lappen in de wasmachine om me na de lunch weer in mijn jas te hijsen en samen met manlief goede vrienden op te halen, die we verrast hebben met naar de film gaan. Zij hebben veel voor ons gedaan toen manlief zo ziek was en dus wilden we ze bedanken. We zijn naar Les Miserables geweest. Wat een prachtige ontroerende film. Echt een vette aanrader als je nog niet geweest bent. Wij waren alle vier zwaar onder de indruk en hebben genoten!

Vandaag wilde Amy graag cupcakes bakken. Ik had een pak gekocht voor simpele naturel cupcakes. Daarbij een pakje met kant en klare marsepeinen poesjes en een paar glazuur stiften. Ze heeft zich lekker uitgeleefd en ze waren prima gelukt. Het versieren vond ze natuurlijk het leukste ;-). Oh ja, ook het opeten natuurlijk! Het was een heerlijk weekend. Wat ik verder nog gehaakt heb (aan de bloemetjesdeken) zien jullie woensdag weer.

Top Civil War, gehaakte deken 7 en 8 en het Paasweekend

Ik blog wat minder, omdat ik de laatste weken probeer zoveel mogelijk aan mijn grote projecten te werken en dan heb je niet altijd wat te laten zien. Zo kwam de posttas al tot een goed einde en heb ik hem inmiddels een week in gebruik en ik moet zeggen, hij bevalt uitstekend! Het tweede grote project gaat nu ook als een speer, de Civil War Quilt. Hij meet nu ongeveer 155cm x 155cm en dan komt er nog een rand bij. De top zit helemaal in elkaar en gaat morgen mee naar de bee van de Schapekop om stof voor de rand te kiezen. Alles wat ik zelf heb, is te weinig. Ik denk aan groen, maar hou nog andere opties open. Eens kijken wat de juf en de andere dames er van vinden. Ook heb ik eindelijk weer eens aan deze quilt gewerkt. Er zijn weer een aantal bloemen doorgepit. Gehaakte deken nummer 7 is ook heerlijk aan het opschieten. Vertelde ik hier dat ik de halve deken uit moest halen, kan ik nu vertellen dat alles terug gehaakt is en meer. De deken meet nu 75cm x 100cm breed. Ook hier zit dus schot in de zaak. Ter afwisseling begon ik aan deken nummer 8. Ik vertelde er hier over. Hij is erg leuk ter afwisseling. Deken nummer 7 haakt heerlijk, maar is natuurlijk geen verrassing meer qua kleuren wissel. En dat is deze deken wel, lekker spelen met kleurtjes. Ze zorgen zo samen voor een mooie afwisseling.

En dan genieten we ook nog van een fijn lang Paasweekend. Zaterdag gingen we naar oudste zoon die 25 jaar werd. Voelt als een klein jubileum van 25 jaar moeder zijn (lol). Wow, een zoon van 25, waar blijft de tijd. Zondag hadden we een fijne dienst in onze gemeente en mocht Amy samen met een aantal kinderen meedoen met de praise band en ………….. zong ze een couplet solo. Ik vond het al heel knap dat ze het durfde, maar ik moet ook bekennen dat ik niet wist dat ik een dochter had die zo mooi kan zingen.  Een foto van het nog een keer oefenen voor de dienst. Amy in het midden met het witte bloesje aan. Aansluitend aan de dienst hadden we een gezellige high tea. Iedereen had wat gebakken en meegenomen. Manlief had een plaat eierkoek gemaakt en ik een hartige taart gerookte kip. Het was erg gezellig en alles is schoon opgegaan met zijn allen. Vanmorgen zijn we met Amy naar de film “Achtste groepers huilen niet” geweest. Een prachtige film. Ik heb het niet droog gehouden.  Wat vreselijk dat dit helaas werkelijkheid is in sommige gezinnen. Ook maakte ik afgelopen week nog een knoopjurk. Helaas nog geen foto, want het weer leent zich er nog niet voor; korte mouwen en zomers rood. Dus die komt later. Mijn coverlock heeft een beurt gehad en dat was heel goed te merken. De jurk ging als een speer. Hij maakt weer prachtige stiksels. Zo’n beurt is toch altijd wel zijn geld waard.

Een haaktop en heel veel uitjes!

Ik heb deze week door de vakantie niet echt heel veel gemaakt, maar één ding is wel helemaal klaar gekomen, een haaktop naar patroon van Farbenmix. Vorige zomer maakte ik er vier voor Amy en deze zijn zelfs de winter gewoon doorgedragen met een shirtje met lange mouwen er onder. Ik vind het een ideaal kledingstuk voor het hele jaar en nog eens ontzettend leuk om te maken. Maar kleine meisjes groeien hard, dus het werd tijd voor een paar grotere exemplaren. Het patroon van de zonnebloemen vond ik hier. Een leuk en makkelijk patroontje. Ze kan hem alvast weer aan met een shirt met lange mouwen eronder, daarna met korte mouwen en uiteindelijk zonder iets er onder. Multifunctioneel dus (lol).

En dan hadden we schandalig veel uitjes deze week. Afgelopen weekend gingen manlief en ik naar Motel Westcoast. Voor ons de derde keer, want we zijn destijds ook naar 1 en 2 geweest. Echt geweldig als je houdt van the Eagles, Fleetwood Mac, etc. Gouwe ouwe in een zaal vol mensen die meestal 40+, 50+ of ouder zijn, waar vervlogen tijden voor herleven. Dan ging manlief dinsdag naar Hans Liberg. Ik ben er geen fan van, maar gelukkig een goede vriend wel, met een vrouw die er ook geen fan van is (lol). De mannen hadden dus een heerlijke avond en wij konden lekker thuis blijven. Film is ook iets waar we graag naar toe gaan. Dus met de kleintjes op naar Dik Trom en Mijn opa de bankrover. Allebei heel leuk en niet met elkaar te vergelijken. En dan belde als klap op de vuurpijl schoondochter lief op (werkt naast haar studie in het theaterwereldje) of we zin hadden in nog een keer We will Rock you? Ze had twee vrijkaartjes voor ons. Natuurlijk zei ik gelijk JA, maar ja oppas? Was ook geregeld daar zorgden hun voor. Dus vanavond gaan we heerlijk nog een keertje. Als dat geen top week van uitjes is, dan weet ik het niet meer! Fijn weekend allemaal.

Klein Fanö

Dit weekend een nieuw zomershirtje gemaakt voor Amy naar een van de nieuwste patronen van Farbenmix Klein Fanö. Ik heb er verder geen versiering opgedaan in de vorm van een applicatie o.i.d., want de stofjes zijn zo al druk genoeg. Ik vind het een prachtig patroon, wat je ook nog kunt variëren, o.a. met een gewone strakke lange mouw, zonder pasje, etc. Hier gaan er zeker nog veel meer van volgen deze zomer. Verder heb ik heel veel gehaakt dit weekend, maar dat laat ik een andere keer weer zien. Vanmiddag gaan we met Glenn en Amy naar de film naar Nanny McPhee2. Toevallig hebben we pas 1 op de televisie gezien. Wat een schoonheid hé (lol)? Maar hoe liever de kinderen worden, hoe mooier ze wordt.

Nieuw poppensetje en een nieuw project

Gisteren nog een nieuw poppensetje voor Baby Born gemaakt. Te koop in mijn winkeltje.

En ik ben een nieuw project begonnen. Een nieuwe tas voor mezelf. Ik koop bijna nooit een tas, maar maak ze altijd zelf. Veel leuker en altijd een tas die niemand heeft. Liep al langer rond met het idee dat het weer eens tijd was voor een nieuwe. Vorige week in de stad een hele leuke spijkertas gezien, maar vond hem veel te duur (45 Euro). Toen kwam gisteren bij Farbenmix een nieuw Ebook uit, geheten Weekender. Een leuk formaat tas, want ik hou niet van zo’n kleintje. Spijkerstof en andere stevige stof (van Ikea) opgezocht en de tas is geknipt (moet alleen de vlieseline en het volume vlies nog). Er waren ook mooie nieuwe borduurpatronen van Huups en de eerste zit erop.

Al weer de laatste dag van de voorjaarsvakantie. Hij is echt voorbij gevlogen en ik heb heel veel kunnen doen, doordat er veel van huis waren deze week. Het is hier altijd een bijennest met zoveel kinderen, aanhang en vriendjes en vriendinnetjes. Normaal gesproken vind ik dat niet erg, dat hoort nu eenmaal bij een groot gezin, maar voor het eerst in jaren ook zelf eens vakantie gehad, doordat er gewoon niet constant veel waren. Manlief heeft vandaag lekker een daagje vrij genomen en vanmiddag gaan we nog met Glenn en Amy naar de film Iep.