De schaar erin ……………

Hebben jullie mij allemaal een zucht van verlichting horen geven toen de thermometer naar beneden ging? Het was voor mij gelijk tijd om weer eens de naaimachine tevoorschijn te halen. Vorige week kocht ik bij Lilian van Kleurenmix een prachtige tricot en hier moest gewoon zo snel mogelijk de schaar in. Ik maakte deze week een jurkje voor mezelf. Dit jurkje heb ik al vaker gemaakt en is een los patroon dat ik vorig jaar op het Stoffenspektakel in Ahoy kocht. Een leuk patroon dat van andere stof steeds weer anders oogt.

P1100199Ook had de mama van Elin gevraagd of ik een spenen koord voor Elin wilde maken. Ik maakte er eentje uit hetzelfde boek als waaruit ik voor Elin een dekentje gehaakt heb. Was een leuk werkje om te doen. Heb hem nog opgeleukt met een paar gehaakte bloemetjes. Gisteren is hij opgehaald en meteen in gebruik genomen.

P1100192En dan ging deze week nog ergens de schaar in en wel in het lange haar van Amy.

P1100184Ze had al langer de wens om haar haar te doneren voor kinderen met kanker om er een pruik van te maken. Moet zeggen dat het mij aan mijn hart ging, alhoewel het natuurlijk een fantastisch gebaar is. Woensdag was het zover en togen we naar de kapper. Moet zeggen dat ze ontzettend leuk geholpen werd en iedereen vol bewondering voor haar was. Dan gaat je moederhart toch ook wel sneller kloppen (lol). En ik moet zeggen dat dit haar ook heel erg leuk staat, maar het mag nu weer gaan groeien.

P1100189En deze vlecht heb ik gisteren op de post gedaan naar Stichting Haarwensen.

P1100190Ze heeft nu vakantie en is “brugpieper” af. Met een prachtig rapport gaat ze na de zomervakantie naar VWO 2. Glenn maakt het ieder jaar spannend, maar gelukkig is hij over naar HAVO 5. En oudste dochter is geslaagd en mag zich orthopedagoog noemen. Ook een geweldige prestatie. Maar ze is nog niet uitgeleerd en gaat nog een jaar langer naar de universiteit om nog een master te behalen. Uiteraard ben ik ook trots op deze twee kanjers.

P1100200Inmiddels ben ik begonnen aan maand tien van de Stonefields quilt, die deze week in de bus rolde. De eerste 5 blokken zijn voorbereid om in elkaar gezet te worden. Er zijn maar 4 bloemetjes deze week bij gekomen, dat brengt mijn aantal op 43. Het is ook wel de schuld van het prachtige boek dat ik aan het lezen ben; De kleur van je huid van Peter Leavell. Het is een toptitel dus hij moet in twee weken uit. Lig aardig op schema, mag hem nog een week houden en ben over de helft.

Wens ik iedereen weer een fijn weekend. De blogjes zullen even niet heel frequent komen i.v.m. de vakantietijd. Voor iedereen die nog gaat; een hele fijne zomervakantie. Wij gaan deze vakantie een weekje weg met Elin en haar papa en mama en ja, daar verheugt deze oma zicht uiteraard op. Tot gauw!

Ventilatorwerkjes

P1100168Een ventilatorwerkje was dit niet. Deze heb ik nog snel bijgewerkt voor de warmte. Weer een erg leuke steek, de pyramide-steek. Ben bang dat ik de toeren die morgen weer komen, maar even laat liggen. Is me echt te warm om met de hele deken op schoot te zitten nu; zelfs bij de ventilator.

P1100180

Er zijn wel veel bloemetjes bij de ventilator gemaakt. Er zijn er 16 bijgekomen, dat maakt mijn totaal 39. Nu nog “maar” 132 te gaan! En er zijn al weer een paar nieuwe getekend, dus we gaan vol frisse moed verder. Maand 10 is hier nog niet gearriveerd, dus tot die tijd blijf ik bloemetjes maken.

collage omslagdoek scheepjesOok dit ging prima bij de ventilator, de bloemetjes voor de Scheepjes CAL. Deze week de bloemen van vorige week én van deze week gemaakt. Nu al vier mooie stapeltjes van samen 32 bloemen. Die wil ik volgende week, warm of niet, weer proberen te maken.

P1100183Ook hier kwamen een paar bloemetjes bij. Het is nog niet zo groot, dus nog te doen met dit warme weer. En het blijft een leuk project om aan te werken.

de worstelingGelukkig is naast handwerken, lezen mijn grote hobby en ook dat gaat prima bij de ventilator. In één ruk uitgelezen en nog heerlijk een stapel boeken te gaan van de bibliotheek. Maar ik zie wel uit naar lagere temperaturen, maar daar zal ik niet de enige in zijn. Zo vroeg mogelijk de boel aan kant elke dag en de was vliegt gelukkig droog, dus die ligt ook in no time weer in de kast. Sterkte allemaal met de warmte en alvast een heel fijn weekend.

De geboorte van Willenein, MyImage vest en de Stonefields quilt

P1090735Mag ik jullie voorstellen aan Willenein, het is het laatste ontwerp van Aminette’s World. Ik heb haar gehaakt met Phildar Cotton 3 en ze heeft haar kanten sokjes en onderbroekje al aan. Ze zit nu te wachten op haar jurk. Daar wordt aan gewerkt. Ik had nog een hele mooie merino streng liggen in de kleuren groen, paars en roze. Perfect voor een paasjurk voor Willenein. Ik wilde de streng met mijn wolwindertje tot een mooie bol maken, maar dat ging mis. Hij viel en toen zat de boel hopeloos in de knoei. Ben echt uren bezig geweest om de boel te ontwarren, maar het is gelukt en het jurkje is opgezet. Op de foto zie je nog een stukje dat ik moest ontwarren, maar dat is inmiddels ook klaar.

P1090737Het jurkje zal wel even duren, want helaas krijg ik met breien snel last van mijn handen. Heb vroeger ontelbare truien gemaakt, maar dat gaat dus helaas niet meer. Maar ik heb nog even tot het Pasen is. Met elke dag een paar naaldjes kom ik er ook!

P1090742Ik maakte ook nog een simpel vest uit de MyImage van winter 2014/2015 van een mooie krulletjes lap. Je ziet er in de winkels nu veel vesten van. Had gedacht dat het veel rotzooi zou geven met knippen en naaien, maar dat is me hard meegevallen. Hij staat mooi en weer een patroon om nog eens vaker te maken erbij.

collage blok en boekje

En de postbode bracht maand 5 van de Stonefields quilt en het leuke nieuwe boekje van Christel Krukkert, Haak je eigen boerderij. Het is echt een enig boek. Met de Stonefields ben ik gelijk aan de slag gegaan. De applicatie blokken heb ik al voorbereid en nu eerst de patchblokken ook naaiklaar maken. Heb er weer zin in.

P1090741Net de nieuwe toeren van de CAL gedownload, dus die hoop ik het weekend ook weer te haken. Verder kwam er weer het e.e.a. af voor de baby. Mijn kraammand groeit gestaag en zo leuk om te doen. Fijn weekend allemaal.

Nieuwe blokken maand 3 Stonefields

Brr, wat is het buiten nat en somber. Binnen is het gezellig en echt handwerkweer. Ons kerstboompje staat en ook de gehaakte kerststal is weer tevoorschijn gekomen. Met dit weer kan de boom de hele dag blijven branden zo donker is het.

P1090669Vorige week waren manlief en ik 29 jaar getrouwd. We zijn samen gezellig een dagje op stap geweest. Ik mocht kiezen en hoefde niet lang na te denken. Ik wilde nog wel graag een keertje naar Zutphen. Leuk om even te winkelen én natuurlijk om even langs Petra Prins te gaan. Kwam uiteraard niet met lege handen naar buiten. Een leuk, afgeprijsd boek, en een aantal lapjes voor de Stonefields en voor de Prince, waar ik in januari een workshop voor ga volgen.

P1090661

In een paar is zelfs al de schaar gezet. Ben begonnen aan maand 3 van de Stonefields quilt en er zijn er nu 5 klaar.

P1090668

 

Ook nog aan het haken, daar hoop ik binnenkort weer wat van te laten zien. Ook bestelde ik onlangs hele leuke houten knopen om aan mijn haak- en naaiwerkjes te bevestigen. Ik vind ze echt super leuk. En ben er erg blij mee.

P1090665

Tot slot nog een foto van de mooie bos bloemen die ik van manlief kreeg. Ze staan nog steeds, heerlijk om naar te kijken met dit sombere weer. Even een vrolijke noot met al deze december donkerte!

P1090660

 

Girls Day Out quilt, CAL-deken, Downton Abbey quilt en een paar boeken te koop

P1090261Blok 9 van de Girls Day Out quilt lag al even klaar om gemaakt te worden. Vorige week de koe maar eens bij de horens gevat en hij is klaar. Blok 10 en 11 bestaan uit allemaal kleine stitchery blokjes en dan kan ik gaan beginnen met lapjes zoeken en in elkaar gaan zetten. Dus nog genoeg te doen aan deze quilt. Even een foto gemaakt, helaas een beetje donker, van alle blokken tot nu toe. Ben er best wel een beetje trots op. Heb echt veel gedaan al dit jaar. Alle blokken moeten nog wel precies op maat gesneden worden, maar daar wacht ik nog even mee. Eraf kan altijd nog, erbij niet ;-).

P1090262En dan liep ik met de CAL-deken ook al 4 weken achter. Dit weekend de kist met garen en de deken opgezocht en ik ben weer helemaal bij!

P1090259

En dan was ik begonnen aan een quilt met de Downton Abbey stofjes, maar het is toch niet wat ik ervan verwacht had. Stoffen zijn prachtig, patroon dat ik uitgezocht heb ook. Maar die hexjes zo enorm groot. Niet mijn ding, werk liever met kleinere. Dus ik ben de boel aan het slopen en overnieuw begonnen met veel kleinere hexjes. Hier een foto van hoe het er eerst uitzag. Hoe het nu gaat worden, laat ik later zien, want ik wil er nog wat meer klaar hebben.

P1090266

En dan hebben we echt enorm opgeruimd in huis. Van tijd tot tijd is dat echt nodig. Ook mijn hobbyspullen weer alles netjes bij elkaar en gesorteerd. Wat geeft dat een rust én ruimte in je hoofd en om je heen. Er is ook veel naar de kringloopwinkel gegaan. Maar deze boeken wil ik graag verkopen:

collage boeken– Swingsokken 5 Euro + verzendkosten – GERESERVEERD

– Celtic Quilting 7,50 Euro + verzendkosten – GERESERVEERD

– Stokhaken 5 Euro + verzendkosten – GERESERVEERD

Boeken zijn in nieuw staat. Je kunt hier een berichtje achterlaten of me mailen. Bovenaan staat een kopje met “contact”.

Een fijne week allemaal. Hier is de laatste week van de zomer vakantie aangebroken. Manlief is weer aan het werk en we gaan langzaamaan weer “in het gareel”.