Maatje 34/36, Fair Isle deken, Sweet Surrender en The Rowdy Flat Library Quilt

Maat 34/36, nee helaas, dat heb ik allang niet meer. Maar jongste dochter heeft die maat wel en voor haar mocht ik weer een paar shirtjes maken. Toen ik in maart naar het Stoffenspektakel in Rotterdam ging, verzekerde ze me dat ze heel graag wilde dat ik weer wat voor haar zou maken. Er werden zelfs berichtjes gestuurd terwijl ik daar was, of ik al wat gevonden had en zo ja, of ik dan vast foto’s wilde sturen. Zoveel enthousiasme is natuurlijk wel heel leuk. Ik kocht dan ook 3 lappen voor haar en deze zijn alle drie al verwerkt. Als eerste maakte ik dit shirt voor haar

P1110288Model komt uit de Victor La Maison maart/april 2015. De volgende dag ging hij meteen aan naar school. Glunderend vertelde ze dat heel veel meisjes gevraagd hadden waar ze dat shirt gekocht had, tot aan de klassenlerares aan toe. Ik glunderde uiteraard niet minder (lol). Dus maakte ik meteen dezelfde van een ander stofje. Ik vind het een super model, had nog nooit wat uit dit blad gemaakt. Shirtje nummer 2, zelfde patroon.

P1110304

Vandaag zette in shirtje 3 in elkaar. Ze had gekozen voor een off-shoulder shirtje. Model komt uit de Knip Mode van April 2016. Hij laat dus de schouders bloot. Ook deze zat in één keer goed. Een foto sessie had ze geen zin in, dus jullie zullen het met deze foto moeten doen. Misschien een andere keer nog op model. Lastig te fotograferen. In het echt is het shirtje veel zwarter en er zit een klein werkje in.

P1110316

Ze bladerde meteen weer diverse bladen door en heeft al weer wat uitgekozen. Maar daar moeten we eerst weer stof voor gaan kopen. Ze heeft lekker vakantie, dus dat gaan we binnenkort nog doen. Tussen de shirts door heb ik ook nog een jurk voor mezelf gemaakt. Die is ook heel goed gelukt, maar heb ik nog geen foto’s van. Zo naaide ik 4 van de 11 lappen die ik in maart kocht alvast weg.

P1110309

Deze deken is al even klaar, maar er moest nog een rand omgebreid worden. Dat is vorige week gebeurd. Eigenlijk is de rand niet helemaal naar mijn zin. Had wat minder steken op moeten zetten, maar ik laat het zo. Het was een grote klus om te doen en voor het eerst dat ik een deken breide in de fair-isle techniek. Gewoon een goede leer voor de volgende keer, denk ik maar. Hij is in ieder geval heerlijk warm.

P1110320Er zijn ook weer 2 blokken klaar van de Sweet Surrender quilt en ik heb de blokken die al klaar zijn, eens aan elkaar gezet. Was erg benieuwd naar hoe het eruit ging zien. Is helemaal naar mijn zin!

P1110318
Blok 2 van The Rowdy Flat Library quilt kwam ook door de brievenbus. En ik had zo’n zin om er aan te beginnen. Ik ben al weer zover. Heerlijk dat appliqueren. Nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou gaan vinden. Mrs Billings heeft er ook weer bijna een halve rand bij, dus die wordt ook niet vergeten. Een andere keer hoop ik daar ook weer een foto van te hebben. Wij genieten nog even van de meivakantie. Heerlijk handwerkweer! En mocht je nog een binnen activiteit zoeken, gisteren gingen we met Amy naar Junglebook. Erg mooi en een aanrader wat mij betreft.

Fair Isle Sampler, Sweet Surrender en nog meer shirts

P1110094Een Tadaah-momentje voor mij deze week. De Wieke van Keulen Fair Isle Sampler is klaar. Na 25 weken lang elke week een rand, kon ik gaan afhechten. Het spannendste moet nog komen; het doorknippen van het breiwerk. Nog nooit gedaan, net als een vriendin, dus we hebben een datum geprikt om dat over 2 weken gezamenlijk te gaan doen. Wish us luck zou ik zeggen!. Wordt vervolgd dus.

P1110090Ik maakte weer een blok van de Sweet Surrender quilt. Bewerkelijk maar oh zo leuk om te doen. Er ligt ook weer een blok voorbereid om a.s. dinsdag mee te nemen naar de bee bij de Schapekop. Ons groepje loopt helaas ten einde omdat de Schapekop ermee ophoudt. Maar we hebben al afgesproken om met een aantal zelfstandig door te gaan bij een van ons thuis.

P1110095Mrs Billings is ook nog aan de beurt geweest, maar die laat ik weer zien als de volgende rand er omheen zit.
P1110079

Vorige week maakte ik een shirt uit de nieuwste Ottobre Woman. Ik vond hem toch erg wijd vallen en heb hem ingenomen. Het shirt gelijk nog een keertje gemaakt van een ander stofje en meteen een maat kleiner. Deze zit veel beter en er volgen er vast meer.

P1110083Er lag ook nog een leuke denim-achtige tricot in de kast en daar heb ik dit shirt uit een Knip van vorig jaar gemaakt. Hij zit heerlijk, want ik draag hem al. En dan is het alweer weekend. Vandaag paastakken en gerbera’s gekocht in frisse kleuren, als tegenhanger van het sombere weer. Ik heb de gehaakte spulletjes er weer in gehangen die ik vorig jaar en langer geleden al eens gemaakt heb. Staat gelijk gezellig. En vandaag rolde het nieuwe quiltblad de Klossie door de brievenbus en die ga ik dit weekend eens op mijn gemak bekijken en lezen. Iedereen een heel fijn weekend toegewenst. Hier staat al een heerlijke chocolade cake af te koelen. Ik hoef voor het weekend niet meer te bakken; Amy neemt dit tegenwoordig van me over en daar heb ik helemaal geen bezwaar tegen!

P1110097

Quilten, breien en nog wat anders ………..

De titel zegt het al, quilten en breien, twee hobby’s die ik momenteel het meeste doe. Ik ben “bij” met de Sampler van Wieke van Keulen. Nog één week en dan zijn de fair isle randen klaar. Ik had even een inhaalslaag nodig om weer bij te zijn. Week 24 heb ik niet gebreid. Voor het eerst vond ik hem niet leuk en omdat ik één week per ongeluk twee keer had gebreid, heb ik week 24 overgeslagen.

P1110024Er is ook weer een stuk door gepit van de sterrenquilt, maar die laat ik niet iedere keer zien. Maar wel van de Sweet Surrender. Weer twee nieuwe blokken gemaakt deze week.

P1110018Dit zijn de blokken bij elkaar die tot nu toe klaar zijn. Over de juiste volgorde van aan elkaar zetten, maak ik me nog niet druk, dat doe ik pas als alle blokken klaar zijn.

P1110019En als werkje tussendoor ben ik begonnen aan de ruitjesquilt. Een fijn werkje voor onder het televisie kijken. Erg leuk om te doen. Hier het eerste beginnetje.

P1110020

Ook nog een uitstapje gemaakt naar een andere hobby (lol). Afgelopen zaterdag volgde ik met mijn schoonzusjes (wij zijn 5 vrouwen getrouwd met 5 broers) een workshop steigerhout/sloophout in Amersfoort met aansluitend een High Tea. En dat was me toch leuk. We gingen naar huis met allemaal een zelfgemaakt wandbord. Nog nooit met een boor en schroefboor gewerkt hahaha. Zal ook wel niet mijn hobby worden. Ook nog geschilderd en dit is mijn resultaat, een echt “naai-wandbord”.

P1110010

Van handwerken zal dit weekend weinig terecht komen. Morgen met een aantal dames naar de Handwerkbeurs in Zwolle. Onnodig te zeggen dat ik daar mega veel zin in heb. Heb al een lijstje gemaakt van waar ik naar wil kijken. Benieuwd of het gaat lukken. Zaterdag gaan we shoppen voor DE JURK voor oudste dochter voor haar trouwdag in augustus. Ook hier heel veel zin in. En Elin komt een nachtje logeren en dat is natuurlijk helemaal de kers op de taart van dit weekend. Alvast een fijn weekend toegewenst!

Weer veel te laten zien ……..

Voor het weekend kwam het er niet van om een blogje te maken en ik heb best veel te laten zien. Allereerst dit kussen, al gemaakt in de kerstvakantie, maar steeds vergeten om hier te posten. Een kussen op Amy haar kamer was aan vervanging toe en het is dus deze geworden.

P1100931Het patroon van de vierkantjes heb ik hier vandaan. Eigenlijk was het een deken, maar ik heb het gehouden bij 40 vierkantjes (voor en achterkant van het kussen). Hij past zo prima bij de andere kussens die ik voor haar maakte.

P1100946Vorige week lekker achter de naaimachine gezeten. In maart is er weer het Stoffenspektakel in Ahoy en ik wilde nog wat weg naaien voordat ik daar naartoe ga. Dat lukt tot nu toe prima. Bijna al mijn lappen heb ik weg genaaid nu. Het shirt links had ik nog niet eerder gemaakt, het komt uit de bijlage van Knip Mode van oktober 2015. Voor de zekerheid eerst wat extra naad aangeknipt, maar dat was niet nodig. Hij zit prima. Blij mee en weer eentje om nog eens te maken. Het shirt rechts heb ik al vele malen gemaakt en komt uit de Knip van april 1015. Dit keer met driekwart mouwen zodat hij ook voor het voorjaar geschikt is.

collage setjesIk maakte er ook nog twee vesten bij van lekkere warme harige stof. Het gaf wel enorm veel troep met knippen en naaien. De stofzuiger stond ook startklaar om steeds de ergste rommel op te zuigen. Mijn broek hing zo aan met alle pluizen dat ik op het laatst met een pyjama broek aan zat te naaien, omdat daar de pluizen makkelijker afgingen (lol). Maar het resultaat is heel erg leuk en ze zijn heerlijk warm met het koude weer dat we nu hebben. Patroon ook al vaak gebruikt, uit de MyImage winter 1014/2015.

P1100957Er zijn deze maand veel nieuwe haak CAL’s gestart, maar ik doe aan niks mee, heb ik besloten. Een vriendin heeft me aangestoken met een andere deken. Een gebreide log cabin deken en ik vind het zo leuk om te doen. Bijna twee blokken klaar. Ik brei met Stonewashed van Scheepjeswol op een rondbreinaald en het is super leuk om te doen. Het patroon vindt je hier. Het is mijn breiwerk voor als ik mijn huiswerk voor de Sampler van Wieke van Keulen af heb. Ik ben met deze Sampler helemaal bij en ben zelfs zo fanatiek geweest dat ik 1 week 2x heb gebreid! Op de foto ligt hij dubbel, want ik ga hem als hij klaar is doorknippen, zodat het een heerlijk warme deken is. Ben ook met dit project heel erg in mijn nopjes, zulke mooie kleurtjes. Ik brei met Colour Crafter van Scheepjeswol.

P1100958Ondertussen ben ik ook met een nieuwe tas begonnen. Hier alvast een voorproefje van alle materialen die er in komen te zitten.

P1100956Wens ik iedereen een fijne zonnige week. Heerlijk dat koude vriesweer. Dit weekend ga ik met een vriendin op quiltweekend. Nog nooit gedaan en heel veel zin in. Ga dan starten met een nieuwe quilt! Oh ja, de Stonefields quilt heeft inmiddels 2 randen met hexagonnen. Nog twee te gaan en dan is mijn top af. Ik laat hem pas weer zien als de hele top klaar is.

Nog veel te laten zien en laatste blogje van dit jaar

Van bloggen kwam helemaal niks de laatste tijd. Het Sinterklaasfeest, dat overigens heel gezellig was, maakte dat bijna ons hele gezin in de lappenmand raakte. Een vervelend buikvirus deed de ronde en de één was er zieker van dan de ander, maar het resulteerde in een onverwachte logeerpartij van kleindochter Elin (wat natuurlijk geen straf was) en bergen wasgoed en veel poetswerk. Gelukkig is de crises nu grotendeels bezworen en hoopt de laatste morgen weer naar school te gaan. Jullie hebben nog heel wat foto’s te goed van projecten die afkwamen of vorderingen maakten. Zelf ben ik de dans grotendeels ontsprongen, meer last van een zere keel en vermoeidheid. Ik maakte voor Elin nog het e.e.a. voor Sinterklaas. Ik bedrukte een shirtje en rompertje voor haar.

P1100798P1100799

En maakte alvast een jasje voor het voorjaar. Zelfde jasje als dat ik maakte voor de kraammand, maar dan maat 80 i.p.v. maat 62. Ik hoop dat ze er net zoveel plezier van zal hebben als van het eerste jasje.

P1100801Ik maakte twee weken geleden nog een setje voor mezelf, een shirt en een vest. Stof van het shirtje is van het Stoffenspektakel en de stof van het vest van Kleurenmix. Ik maakte de set al eerder en omdat het vest zo heerlijk zit, heb ik nog een paar kleuren van die stof besteld.

P1100855Uiteraard komt het boord als ik het aanheb niet onder het vest vandaan. Dat geeft een bloezend effect aan het shirt.

Inmiddels ben ik ook begonnen met de laatste rand van de Stonefields quilt. Ik ben de hexagonnen aan het appliqueren op de buitenrand.

P1100853

Omdat ik nu al zo ver ben met de Stonefields quilt heb ik een andere quilt weer eens opgepakt; de Dear Jane. De laatste drie blokjes van de C-rij zijn gemaakt en ik ben nu bezig met de sashings. Hij heeft lang stilgelegen maar heb nu weer zin in het maken van een aantal blokken als afwisseling van het appliqueren van de hexagonnen.

P1100846Ook ben ik momenteel helemaal “bij” met de Fair Isle Sampler van Wieke van Keulen. Het is zo verschrikkelijk leuk om te doen. Heb er echt een verslaving bij. Momenteel bezig met week 16. Hij ligt hier dubbel op de foto want ik ga er een dekentje van maken.

P1100856Tot slot een foto van de gehaakte kerststal die al voor het 3e jaar staat. Nog steeds heel erg blij mee. Ik neem even een blogpauze en wens iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en creatief 2016. Tot in het nieuwe jaar!

P1100858