Koetje Boe, nieuwe CAL deken en Stonefields blokjes

Met veel dingen bezig, maar ook veel waar ik nog niks van kan laten zien. Dus wat minder blogjes, maar hier dan toch weer een blogje met “van alles wat”.

P1090695Ook deze koe maakte ik in de kerstvakantie. Helaas is de foto wat donker, maar ik ben heel tevreden over het eindresultaat. Ik haakte hem wederom met sokkenwol. Wist eigenlijk niet dat dat vaak zo’n leuk effect geeft bij amigurumi. Het patroon is van MyKrissieDoll.

Toch ook weer mee gaan doen met de nieuwe CAL-deken. Vond hem toch té leuk om niet mee te doen. Ik haak hem in de felle variant. Heb alleen een starterspakketje gekocht. De rest zoek ik er uit mijn eigen voorraad bij. Het zijn toch allemaal kleurtjes die ik graag gebruik. Hier week 1.

P1090685En zo is hij nu na week 2.

P1090694

Er zijn ook weer blokken bijgekomen bij de Scheepjes Cal-deken, maar daar heb ik nog geen foto’s van. Ben nu bezig met week 7.

P1090701Ik probeer ook steeds een blokje te maken voor de Stonefields quilt. Er zijn er weer 4 klaar, dus ik zit op de helft van maand 4. De volgende blokjes zijn al voorbereid. Dit zijn patch blokken, deze bewaar ik voor de bee die ik deze week heb. Ik vond het blokje met de bloem en die van het konijntje heel lastig. Pfff, heb er echt op zitten zweten. Maar het moet zo maar. Jullie weten het: “better finished than perfect”.

Tot slot maakte ik vanavond eens hutspot op een andere manier. Gewoon een recept uit het Jumbo boekje en het was heerlijk. Gewoon hutspot en aardappelen samen koken. Afgieten als alles gaar is. Een kopje kookvocht opvangen en hier mee alles door elkaar stampen met nog een beetje peper en zout erbij. Dan alles overdoen in een beboterde ovenschaal. Daar bovenop een pittige rookworst in schijfjes verdelen en geraspte kaas. Een kwartiertje in de oven en tot slot net voor het opdienen nog wat bieslook erover strooien. Super simpel en het was heerlijk.

P1090700

Even bijkletsen en best wel veel gemaakt …………

Ongewild heb ik een kleine blogpauze gehouden. Best wel druk voor de kerstvakantie en ook in de kerstvakantie gewoon veel met het gezin bezig geweest en lekker aan de haak- en quiltwerkstukken gewerkt. Allereerst allemaal een heel gezond en creatief 2015 toegewenst. Zelf vind ik het nu best wel spannend worden, want half maart verwachten wij ons eerste kleinkind. Hoe zal dat zijn, is het echt zo leuk om oma te zijn? Ik hoor het van veel vriendinnen die al oma zijn. Ik hoop het te gaan beleven! We hebben fijne kerstdagen gehad met de kinderen en zijn ook in de vakantie nog twee keer naar de film geweest. Als eerste, traditiegetrouw met oudste zoon en schoondochter, naar deel 3 van the Hobbit geweest.

En met Glenn en Amy nog naar Exodus. Een mooie spektakelfilm, maar ver naast het werkelijke verhaal uit de bijbel. Dat vond ik wel jammer. De uittocht uit Egypte is immers in de bijbel uitgebreid beschreven, daar hoef je niks aan bij- of af te verzinnen.

Excodus

Verder heb ik best veel gehandwerkt. We hebben dan ook veel films gekeken, lekker op onze eigen bank en dat is toch wel wat ik het liefste doe met ondertussen lekker quilten of haken ;-). Twee vliegen in één klap, zullen we maar zeggen. Amy had me al langere tijd gevraagd dit mooie stel voor haar te haken. Geen straf, want ik vind ze zelf ook super schattig. Het is een patroon van MyKrissieDolls. Ik vind haar patronen zo leuk, heb ook de koe gehaakt, maar daar heb ik nog geen foto’s van. Die ik overigens lekker zelf hou ;-).

P1090678Zijn ze niet schattig? Ik haakte ze met sokkenwol van Regia en het haakte nog eens fijn ook.

P1090676

Ook pakte ik de Scheepjes Cal deken weer op. Hij was in een doos op zolder beland, omdat ik er echt geen gat meer in zag een paar weken geleden. Bij het zien nu van alle mooie affo’s ging het toch weer kriebelen, zo erg dat ik ondertussen al bij week 5 ben beland. Dit zijn mijn nieuwe blokken.

P1090682En ik ben nu ook in het bezit van zo’n mooie granny blokkenspanner. Dat werkt toch fijner dan het opprikken van de blokken. Wel prijzig, maar ik ben er super blij mee. Kocht hem bij Echtstudio.

P1090681

Ook flink doorgewerkt aan maand 3 van de Stonefields quilt. De eerste blokken had ik al laten zien. Deze blokken kwamen erbij.

P1090683

En een foto van alle 12 de blokken die gemaakt moesten worden voor maand 3. Zag dat niet alle blokken precies in het midden zitten, maar ik hanteer de slogan van Susan: Better finished than perfect! Maand 4 verwacht ik eerdaags in de brievenbus, dus ik kan weer gelijk door.

P1090684Kreeg ik op de valreep nog een leuk berichtje van Annemarie van Annemarie’s Haakblog dat mijn gehaakte tas in juli het populairste bericht was. Dat vind ik toch wel heel erg leuk! Maandag is iedereen weer naar school en werk. Zal stil zijn hier. Maar dinsdag ga ik heerlijk een dagje workshoppen bij Aztec Rose in Zwijndrecht. Juf is zij en zij gaat ons de kneepjes leren voor de quilt the Prince en daar heb ik mega veel zin in.

Quiltnieuws en een nieuw jurkje

De sterrenquilt heeft inmiddels een achterkant gekregen en ik ben hem aan het dubbelen. Gelukkig gaat het goed op de eetkamer tafel, maar ik doe het in etappes omdat mijn rug het anders niet trekt.

P1090333En ik maakte vorige week een nieuw jurkje voor mezelf. Patroon kocht ik op het Stoffenspektakel in het voorjaar. Het is een patroon van You en Me. Ik ben erg in mijn sas met het jurkje.

P1090324

Het jurkje bevalt zo goed, dat ik er inmiddels nog eentje gemaakt heb. Heb wel de hals wat aangepast, want die vond ik erg diep. Deze heb ik nog niet aangehad, maar een foto volgt t.z.t.

De kleuren van de jurk deden me denken aan “een vergeten quilt”; de Pockets of Posies. Geen idee wanneer ik er het laatst aan gewerkt had, echt gewoon uit het oog verloren. Hij was snel gevonden en ik was al best een eind op weg zag ik. Dus heb ik hem maar gelijk onder handen genomen. Het middenstuk was al klaar en de rest allemaal al voorgewerkt om te appliqueren en in elkaar te zetten. Zo ver zit hij nu in elkaar.

P1090331Waar ik Freezer papier gebruikt heb om te appliqueren, dat zit er allemaal nog in. Dat haal ik er pas uit als de hele top in elkaar zit (duurt nog wel even ;-)). Ook mandjes had ik al voorbereid en ik kan er alvast 3 in elkaar zetten.

P1090332

Het is zoals je ziet een Hollandse Pockets of Posies quilt aan het worden. Ga nu toch proberen ook hier regelmatig wat aan de doen. Gewoon té leuk om te laten liggen. Ook voor Jane zijn weer blokken voorbereid.

Het afgelopen weekend zijn we ook samen naar het bos geweest. Glenn en Amy waren op tienerkamp van de kerk, dus hadden wij “vrij”. We zijn eerst naar The Stitchers Inn geweest, een wens van mij om daar eens te gaan kijken. Wat een snoepwinkel, geweldig mooie stoffen en ontzettend leuk geholpen door Carmen. Heb wat stofjes voor de Stonefield gekocht en nog een mooi linnen lapje met nostalgische meisjes erop.

P1090321

Na een heerlijke lunch zijn we richting bos gegaan en hebben daar heerlijk gewandeld. De herfst is al in aantocht en we hebben al mooie paddenstoelen gezien. Het weer was ook super, dus we hebben een hele fijne dag gehad.

collage bos

Thuis wachtte nog een heerlijke chocolade cake die ik de dag ervoor gemaakt had. Moest Glenn en Amy wel beloven een stuk voor hen te bewaren ;-). Hij was weer voor herhaling vatbaar werd mij verzekerd.

P1090312

Van alles wat

P1080488Dit weekend gelijk “het huiswerk” gemaakt van de Crochet Along 2014. Leuke toeren, die me alles meevielen. De bovenste deken is voor Amy, de onderste voor onszelf. Alles is weer opgeborgen tot a.s. vrijdag.

P1080484Afgelopen week ook het shirt in elkaar gezet dat al geknipt lag. Lap nummer 7 van de laatste buit van het Stoffenspektakel in Ahoy van afgelopen oktober. Nog een lap te gaan, dan zijn ze allemaal weggenaaid. Er ligt nu nog een shirt geknipt van stofjes die ik vorig jaar kocht in Utrecht op de lapjesmarkt. Bovenstaand shirt komt uit de Ottobre Woman van vorig jaar zomer.

P1080485Ook ik ben naar de Zeeman geweest afgelopen weekend ;-). Had nog nooit met dit garen, Soft van Zeeman, gehaakt en ik moet zeggen het haakt heerlijk. Ik heb van alle kleuren wat genomen en voor een eerste proefproject deze kleurtjes eruit gepikt. Ik werd geïnspireerd daarbij door de mooie ripple deken in het boek Mollie Makes. Een patroon dat ik al heel lang eens wilde proberen. Hier het restultaat tot nu toe. Ik ga er een kussen van maken.

P1080486En nog wat uitgeprobeerd op het gebied van eten. We zijn hier in ons gezin, ik denk bij meerdere mensen het geval, verdeeld over het wel of niet lekker vinden van spruiten. Manlief en ik vinden ze heerlijk en ook een paar van onze kinderen lusten ze graag. Tot nu toe had ik ze altijd gewoon gekookt. Maar met de komst van mijn nieuwe keukenmachine heb ik ze, na ze schoongemaakt te hebben, nu eerst in de keukenmachine in plakjes gesneden. Hierna heb ik ze in een scheutje zonnebloemolie, samen met spekreepjes, ui en knoflook roergebakken. We vonden ze heerlijk, dus dat gaan we zeker zo eens vaker doen.

P1080483

 

De uil zat in de olmen ……………

Zat er pas geleden al een gast in de tuin, vond ik er gisteren weer eentje. Het was net “de uil zat in de olmen”. Dat was het eerste wat door me heen schoot toen ik hem zag zitten. Mevrouw de uil is een patroontje van Esbelotta en net als haar andere patroontjes erg leuk en duidelijk te maken. Eens kijken of er binnenkort ook nog een babyuiltje bij wil komen ;-).

En dan maakte ik gisteren nog een overheerlijke hartige taart. Normaal gebruik ik als bodem een blikje croissantdeeg, maar dan vond ik de randen vaak zo droog worden. Nu een keer met bladerdeeg gedaan en dat smaakte echt veel beter. Ik vulde, na de bodem gemaakt te hebben, de vorm met uitgebakken spekjes, prei, ui, 3 kleuren paprika ‘s, champignons, tomaatjes en een beetje ketjap. Daarna klopte ik 4 eieren met 250ml  creme fraiche en goot dit er over. De oven had ik op 180 graden voorverwarmd en daar schoof ik hem nog 50 minuten in. Hij was echt heerlijk zo. Dus voortaan voor mij bladerdeeg!