Hoera een kleinzoon!

Dankbaar en ontzettend blij zijn we met de geboorte van onze kleinzoon Morris, broertje van lief klein meisje Elin. Een prachtige knul van ruim 8 pond en 52cm. Hier de kraammand met 10 cadeautjes, waarvan er iedere dag eentje uitgepakt mag worden. Natuurlijk is Elin niet vergeten en kocht en maakte oma ook nog wat voor haar. Wat er allemaal in zit, verklap ik pas als alles is uitgepakt. Dus nog even geduld!

Meivakantie

En toen was de meivakantie al weer voorbij. De eerste week was druk met een logeerpartij van lief klein meisje en diverse uitjes, o.a. naar de quilttentoonstelling in Amersfoort geweest, maar daar zijn al zoveel foto’s van op het internet te vinden, denk niet dat de mijne nog iets toevoegen lol. Deze week tussen alles door nog wel kans gezien om weer een rand aan mijn Ramenlap te zetten. Blijft een heerlijk werkje om eens even beet te pakken. Ik heb er nu precies 100 aan elkaar zitten en ben nu bezig aan de volgende rand.

P1120675

En toen was het zover; zondagnacht stonden we heeeel vroeg op om op tijd op het vliegveld te staan. En zo liepen we ‘s morgens al om 08.15 uur in Kopenhagen. Het was heeeeeel lang geleden dat ik gevlogen had en jongste dochter (die mee was) had nog nooit gevlogen. We gaan altijd met de auto op vakantie en het is ook wel even vreemd dat je zo beperkt bent in wat je mee kunt nemen. Normaal ben ik echt van mijn eigen koffie en thee en niet te vergeten Hollandse kaas. Maar ik heb het allemaal losgelaten lol. Achteraf was het niet gek geweest als we het mee hadden kunnen nemen, want alle mensen Kopenhagen is voor wat betreft eten en drinken echt wel heel duur. Maar ja, dan zie je ook nooit wat toch? Terwijl Nederland verregende hadden wij alle dagen een strak blauwe lucht en scheen de zon van vroeg tot laat.

collage Kopenhagen 1We gingen naar Christiania, een stukje Kopenhagen vol met graffity, vreemde bouwwerken; een echte hippie plek. Maar langs het water ook verrassend mooie plekjes waar we heerlijk in de zon hebben gezeten. En naar het park Frederiksberg, waar het ook heerlijk toeven is. Natuurlijk ook veel door de stad gebanjerd. Met name door het oude gedeelte. In de grote Lego winkel geweest, daar kun je natuurlijk niet om heen als je in Denemarken bent, met hele mooie bouwwerken. O.a. deze bij de ingang.

DSC_0204

Ook gingen we naar het pretpark Tivoli dat midden in de stad ligt. Ik ging nergens in, want ik word overal misselijk van, maar je kunt daar ook een kaartje kopen tegen een veel lagere prijs en dan mag je gewoon nergens in óf je betaald per attractie. Maar ik vind mensen kijken ook heel leuk en had mijn haakwerk mee genomen. En dat was beslist geen straf om lekker op een bankje in het zonnetje te gaan zitten haken. Natuurlijk gingen we ook kijken bij de beroemde zeemeermin in Kopenhagen. Het is echt maar een klein beeldje en je staat verbaasd van de hordes Japanners die met bussen vol naar het beeldje komen kijken. Wij waren er toevallig in de buurt toen we een paleis bezochten.

collage Kopenhagen 2

 Dit is natuurlijk maar even een kort verslagje, maar toch leuk denk ik om hier even op het blog te laten zien. Ik had garen meegenomen voor een paar cadeautjes, maar die waren eigenlijk doordat ik in het pretpartk zoveel gehaakt had, al snel klaar. Gelukkig verkopen ze in Kopenhagen ook katoen -;). Ik startte met een leuke bloemetjes omslagdoek en kocht ook nog leuke groen gemeleerde katoen. Het patroontje is van Atty.

P1120678

Ook nog een paar kleine spulletjes meegenomen. De mooie houten paardjes die je overal ziet, een potloodhouder met de bekende soldaat en uiteraard een tas met fietsen erop. Kopenhagen is een echte fietsstad. Nog nooit zoveel fietsen in een week gezien.

P1120679

De was is weer weg, koffers opgeruimd en weer terug naar “normaal”. Gisteren nog even bezig geweest met een sleutel/tashanger voor jongste dochter. Maar eigenlijk vindt ze hem te leuk om daarvoor te gebruiken, geloof ik. Een eenhoorn, kooppatroontje van Djonesgirlz. Erg leuk om te maken maar een heel gepriegel, was er wel even zoet mee.

P1120677Wens ik iedereen een fijne week!

Van bruiloft tot hobbykamer

Hé, hé eindelijk weer eens een blogje. Voor de bruiloft van oudste dochter kwam er niks meer van en ook na de bruiloft even niet. Drukke tijden en ook even weer helemaal wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Weer een kind uitgevlogen, in dit geval voelt het als 2, omdat schoonzoon al ruim 8 jaar soms bijna dagelijks van de partij was. Dan is het opeens stil en wordt er niet meer gevraagd: hoeveel koffie moet ik zetten, komt Chris nog? Maar natuurlijk ook weer heel leuk om het jonge stel een bezoekje te brengen in hun eigen nestje en gelukkig wonen ze maar een dorpje verderop en zaten ze de dag na de bruiloft, net als ik zelf overigens toen wij trouwden, hier alweer aan de koffie. We hebben een fantastische dag gehad, waar we nog steeds van nagenieten. Al heel veel “eigen foto’s” van dé dag. IMG_2776En mocht kleindochter Elin de ringen geven in de kerk. Wat deed ze het goed en wat zag ze er schattig uit in haar witte jurkje. En omdat ze haar tante helemaal had zien veranderen van in gewone kleren naar haar trouwjurk (ze waren er al vroeg ‘s morgens) vond ze het ook helemaal niet “eng”, tante Sharelle en ome Chris opeens in heel andere kleren. Dit vind ik zo’n lieve foto. Zo vol plezier!

Elin

Het was de hele dag schitterend weer en tijdens het diner buiten, waanden we ons bijna in een film. Alleen daarin zitten ze aan witte gedekte tafels (lol).
IMG_2954We kijken uit naar de foto’s van “de echte fotograaf”. Die beloven wat. We hebben vast een sneak preview gekregen, waaronder deze.

Bruiloft Chris en Sharelle

Ook is er door tweede zoon en schoondochter een film van de hele dag gemaakt en ook hier zijn we allemaal heel benieuwd naar.

Ik mocht een kleine bijdrage leveren aan de bruiloft door het maken van het ringen kussen. Dochterlief wilde hem graag gemaakt hebben van jute en kant.

P1110736

Met het verlaten van het ouderlijk huis door ons derde kind, kwam er een kamertje vrij en dat betekent dat ik, na ruim 25 jaar een eigen hoekje in de huiskamer te hebben gehad, opeens een heus hobbykamertje heb. Manlief ging vorige week gelijk aan de slag en verfde het kamertje voor me in wit en oud roze en ben ik druk met “inrichten” en heel veel uitzoeken. Hier alvast een paar foto’s.

P1110832Dit gele Ikea kastje kocht ik 3 jaar geleden al op Marktplaats. Ik vond het zo leuk, voor als ik een hobbykamertje had. Het heeft al die tijd op zolder in de doos gestaan en nu mocht het dan in gebruik genomen worden. Het zit nog niet vol, maar dat gaat me, zonder twijfel, lukken hahaha. De leuke stationsklok erfde ik van dochterlief. En nu ook plaats om wat oude barbies te pronk neer te zetten. Ze zijn helaas niet van mezelf, die zijn allemaal “ik weet niet waar” gebleven. Maar deze heb ik een paar jaar geleden op de kop weten te tikken en deze lijken op de barbies die ik zelf vroeger had.

P1110831Ook dit boekenkastje kreeg een plaats in het hobbykamertje. Deze stond bij ons op de slaapkamer met voornamelijk hobbyboeken van mij erin. Allemaal haak-, brei, quilt- en naai boeken. Nu fijn allemaal bij elkaar en zo voor het grijpen.

P1110833Al mijn machines naast elkaar op het oude keukentafeltje van mijn lieve mama, die alweer bijna 5 jaar geleden overleden is. De afgelopen jaren gebruikte dochterlief hem als bureautje in hetzelfde kamertje. Nu is het mijn hobby tafeltje geworden.

P1110830Ik zit lekker bij het raam. Gordijnen van dochterlief blijven hangen. Niks mis mee en ze zijn weer fris gewassen. Ik heb wel plakplastic op het raam geplakt, want ik hou er niet zo van om “in de kijkert” te zitten. Morgen weer verder met uitzoeken. Er zitten ook twee vaste kasten in het kamertje en ook hiermee heb ik geen moeite om ze vol te krijgen (errug hé). Het leuke is dat we alleen verf en het plastic voor het raam gekocht hebben, verder alles gedaan met bestaande spulletjes. Inmiddels hebben we ook veel meer ruimte in de woonkamer gekregen. En staat eindelijk, wat ik altijd al zo graag wilde, de eethoek onder het achterraam en kijken we zo de tuin in tijdens het eten. Hier later nog eens foto’s van. Dit was het even voor nu. Heb nog wel het e.e.a. te laten zien op haak- en quiltgebied, maar nog geen foto’s van. En momenteel komt hier alleen ‘s avonds wat van. Als ik lekker uit zit te blazen voor de tv of buiten!

Drukke tijden ………….

Bloggen het kwam er niet van; drukke tijden in huize Hartman. Pfff, waar zijn we eigenlijk allemaal mee bezig. Meest leuke dingen gelukkig, maar wel veel dingen die tijd en aandacht vragen. Zo gingen we twee weken geleden saampjes een paar dagen weg in een hotelletje in de buurt van Zutphen. De eerste dag hadden we goed weer en gingen een dagje naar het Openlucht museum. De andere dagen was het weer helaas minder, maar ja, daar hebben er momenteel meer last van die in Nederland blijven -;). Ga er verder niks van zeggen, want jullie weten het ondertussen wel: ik-ben-geen-zomer type. Dus qua temperatuur is het voor mij een prima zomer.

collage openluchtmuseumUiteraard ging ik langs Petra Prins. Had al een een bestelling gedaan van mallen die ik op zou komen halen en ik wilde natuurlijk even lekker neuzen in de bakken. En uiteraard gingen er nog een paar lapjes mee naar huis.

P1110522De twee lapjes rechtsonder scoorde ik overigens in een heel leuk vintage winkeltje in Zutphen. Waar ik ook een te gekke vintage portemonnee scoorde. Helaas heeft hij het zelfde probleem als alle andere portemonnees; hij houdt een geld -;). Op een van de dagen dat we weg waren, togen we ook nog naar Utrecht om de presentatie van oudste dochter bij te wonen op de universiteit. Zij volgde de master Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken Pedagogische Wetenschappen. Een hele mond vol. Zij heeft zich beziggehouden met vechtscheidingen. Uiteraard zaten wij als ouders te glimmen van trots!

Voordat we gingen en vorige week toen we terug waren, heb ik nog het e.e.a. genaaid voor mezelf. Het is prima gelukt deze zomer om zoveel mogelijk kleding zelf te maken. Ik wilde nog graag wat nieuwe topjes voor bij vesten die ik al langer heb (die zijn overigens destijds gekocht). Ik gebruikte weer het patroon uit de MyImage van deze zomer. Deze keer eentje van tricot, de anderen zijn van kreukkatoen en gewone katoen en beiden gevoerd met een elastische voering. Topje rechts boven draag ik bij een donkerblauw vest. Zaterdag viel de Knip in de bus en er staan weer leuke dingen in, daar hoop ik volgende week mee aan de slag te gaan. Deze week zal er niks van komen, dat weet ik nu al.

collage tops

Ook was er vorige week de diploma uitreiking van jongste zoon. Hij behaalde zijn Havo-diploma. Het was een ontzettend leuke avond waar veel werk van was gemaakt. En ook hier zaten we als trotse ouders. Wat heerlijk dat je dat toch allemaal mee mag maken met je kind. Na de zomer naar de Pabo in Utrecht, in de voetsporen van oudste zoon.

P1110538En eindelijk zit dan ook de volgende rand weer om de Mrs. Billings quilt. Ben er lang mee bezig geweest, veel werk en weinig tijd. Maar nu helemaal blij met het resultaat en op naar weer heel veel wiebers tekenen, knippen en naaien. En er liggen al twee nieuwe patronen klaar, de Chapman quilt en de English Whirl. Ook veel zin in. Misschien vandaag een klein beginnetje maken. Hierna komt ook daar weinig van, want lieve Elin komt morgen een poosje logeren. En daar heb ik natuurlijk mega veel zin in (lol). Manlief zit weer een paar dagen in Frankrijk voor zijn werk en wordt er hier druk voorbereid voor de reis die oudste dochter en a.s. schoonzoon gaan maken naar Thailand, jongste zoon die over 3 weken al in Uganda zit en natuurlijk de bruiloft van oudste dochter volgende maand. Spannend allemaal, maar eerst alle kids weer veilig op honk! Manlief heeft later nog wel twee weken vakantie, maar wij blijven verder thuis, behoudens wat uitstapjes. Want zo ziet onze achtertuin er nu uit.

P1110540Een zandvlakte dus. Zaterdag hebben 3 sterke zoons en een sterke schoonzoon heel wat kruiwagentjes zand geschept. Ophogen van het terras was dan ook geen luxe. En zo zaten we zaterdag weer eens gezellig met alle kids, aanhang en kleindochter aan de tafel. Genieten om de hele ploeg weer bij elkaar te hebben. Woensdag worden de tegels gelegd maar er komt ook nog nieuw gras en de schuur moet opgehoogd worden. Verder wachten binnen nog diverse klussen waar onder het schilderen van een kast en het opknappen van Amy’s kamer. Kortom wij gaan ons beslist niet vervelen. En dan hoop ik dat de volgende keer dat ik een blogje schrijf (sorry dat deze zo lang is geworden) het er heel anders bij ligt.

P1110541

P.S. zit ik nu met smart te wachten op een nieuwe boiler, die het begaf en afwassen met een keteltje water is wel nostalgisch maar niet erg handig met een groot gezin.

Even bijkletsen en best wel veel gemaakt …………

Ongewild heb ik een kleine blogpauze gehouden. Best wel druk voor de kerstvakantie en ook in de kerstvakantie gewoon veel met het gezin bezig geweest en lekker aan de haak- en quiltwerkstukken gewerkt. Allereerst allemaal een heel gezond en creatief 2015 toegewenst. Zelf vind ik het nu best wel spannend worden, want half maart verwachten wij ons eerste kleinkind. Hoe zal dat zijn, is het echt zo leuk om oma te zijn? Ik hoor het van veel vriendinnen die al oma zijn. Ik hoop het te gaan beleven! We hebben fijne kerstdagen gehad met de kinderen en zijn ook in de vakantie nog twee keer naar de film geweest. Als eerste, traditiegetrouw met oudste zoon en schoondochter, naar deel 3 van the Hobbit geweest.

En met Glenn en Amy nog naar Exodus. Een mooie spektakelfilm, maar ver naast het werkelijke verhaal uit de bijbel. Dat vond ik wel jammer. De uittocht uit Egypte is immers in de bijbel uitgebreid beschreven, daar hoef je niks aan bij- of af te verzinnen.

Excodus

Verder heb ik best veel gehandwerkt. We hebben dan ook veel films gekeken, lekker op onze eigen bank en dat is toch wel wat ik het liefste doe met ondertussen lekker quilten of haken ;-). Twee vliegen in één klap, zullen we maar zeggen. Amy had me al langere tijd gevraagd dit mooie stel voor haar te haken. Geen straf, want ik vind ze zelf ook super schattig. Het is een patroon van MyKrissieDolls. Ik vind haar patronen zo leuk, heb ook de koe gehaakt, maar daar heb ik nog geen foto’s van. Die ik overigens lekker zelf hou ;-).

P1090678Zijn ze niet schattig? Ik haakte ze met sokkenwol van Regia en het haakte nog eens fijn ook.

P1090676

Ook pakte ik de Scheepjes Cal deken weer op. Hij was in een doos op zolder beland, omdat ik er echt geen gat meer in zag een paar weken geleden. Bij het zien nu van alle mooie affo’s ging het toch weer kriebelen, zo erg dat ik ondertussen al bij week 5 ben beland. Dit zijn mijn nieuwe blokken.

P1090682En ik ben nu ook in het bezit van zo’n mooie granny blokkenspanner. Dat werkt toch fijner dan het opprikken van de blokken. Wel prijzig, maar ik ben er super blij mee. Kocht hem bij Echtstudio.

P1090681

Ook flink doorgewerkt aan maand 3 van de Stonefields quilt. De eerste blokken had ik al laten zien. Deze blokken kwamen erbij.

P1090683

En een foto van alle 12 de blokken die gemaakt moesten worden voor maand 3. Zag dat niet alle blokken precies in het midden zitten, maar ik hanteer de slogan van Susan: Better finished than perfect! Maand 4 verwacht ik eerdaags in de brievenbus, dus ik kan weer gelijk door.

P1090684Kreeg ik op de valreep nog een leuk berichtje van Annemarie van Annemarie’s Haakblog dat mijn gehaakte tas in juli het populairste bericht was. Dat vind ik toch wel heel erg leuk! Maandag is iedereen weer naar school en werk. Zal stil zijn hier. Maar dinsdag ga ik heerlijk een dagje workshoppen bij Aztec Rose in Zwijndrecht. Juf is zij en zij gaat ons de kneepjes leren voor de quilt the Prince en daar heb ik mega veel zin in.