Van alles wat

Er worden nog steeds ramen gelapt. Het is en blijft een leuk werkje. Inmiddels ben ik al wat verder dan op deze foto en probeer ik nu te variëren met een ander achtergrond stofje.

P1120534Maar eerst moest er een ander werkje af en wel blok 5 van de quilt Seizoen der Lapjes. Blok 6 ligt ook al klaar, maar daar moet ik nog aan beginnen.

P1120530

En nog eentje die vorige week af moest, week 2 van de Hygge Scheepjes Cal. Was even wennen borduren op haakwerk en na een paar keer uithalen is het dit geworden.

P1120531Ik hoop dit weekend nog week 3 te maken. Ik heb de kleuren van het borduurwerk iets anders gebruikt, omdat ik de sneeuwsterren zo mooier vond. Scheelt niet heel veel, is gewoon een kwestie van smaak.

En aan deze grote jongen was ik ook al een poosje bezig en die moest ook maar eens af. En wat is ie leuk om te maken; de Beatrix Potter haas van het boek Pasen Haken van Anja Toonen. Ik heb ander garen gebruikt dan in het boek. Ik had nog mooi garen liggen van de Xenos. Een stonewashed garen dat heet Vintage garen. Het is wat fijner dan de Stonewashed van Scheepjeswol. En ik maakte mijn haas in het grijs. Je ziet ze momenteel overal opduiken in het bruin, maar ik dacht ik maak eens een andere.

DSC_0104Het is een flinke jongen geworden en ik vind hem echt heel leuk geworden. Voor zijn buik gebruikte ik ook garen van de Xenos, het heet Breigaren en is een mix van acryl en wol. Het is heel zacht.

P1120565Hier zie je wat beter dat de mijne grijs is. Zijn jas haakte ik weer met ander garen Anna & Claras Cotton yarn van een leuke Scandinavische winkel die overal in Nederland opduikt; Sastrenegrene. Ik had daar nog verschillende kleurtjes van liggen. Haakte ook lekker. Ik haakte alles met naald 3.

P1120563En vandaag volgde ik nog een workshop Tunisch haken bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn met een vriendin. Wat was het leuk, leuke juf, leuke mede haaksters, een heerlijke winkel vol garen . Hier mijn eerste proeflap van het Tunisch haken.

P1120566Zeker ook iets om mee door te gaan. Leuke steken geleerd en natuurlijk een paar leuke bolletjes mee naar huis genomen, wat dachten jullie dan lol. Voor nu iedereen een fijn weekend verder. Ik ga met de beentjes omhoog en aan de slag voor veel kraamcadeautjes want baby’s, baby’s en nog eens baby’s worden er om mij heen verwacht.

Van alles wat ……….

Het was even stil op het blog, maar daar ben ik weer. Vorige week een fantastisch Hemelvaartweekend gehad met onze gemeente en ja, dan moet je weer even terug komen in je eigen “gedoetje”. Alhoewel ik nog wel heerlijk buiten heb zitten haken, want we hadden ook nog eens prachtig weer. Inmiddels heb ik aardig wat om te laten zien, dus pak een bak koffie erbij, zou ik zeggen (lol). Allereerst was er daar, nu al weer bijna twee weken geleden moederdag. Ik ben heerlijk verwend. Kijk maar.

P1090951Overal heel bij mee en met het garen rechts op de foto ben ik al flink aan de slag gegaan. Het wordt een dekentje voor in het camping bedje voor Elin en hopelijk voor nog heel veel meer kleinkinderen in de toekomst. Ze ligt nu nog in de kinderwagen bak als ze komt, maar dat kan natuurlijk op een gegeven moment niet meer. Het is nieuw garen van Online, Donita heet het en haakt heerlijk weg. Het patroon ervan komt uit één van de haakboekjes die ik ook voor moederdag heb gekregen.

P1090971Met de gerbera tas trek ik veel “bekijks”. Echt heel leuk hoe de tas overal herkend wordt. Iedereen ook nog bedankt voor de vele leuke reacties hier en de vele via Facebook die ik gekregen heb. Was echt wel genieten. Omdat ik nog niet klaar ben met de gerbera’s ga ik gewoon lekker verder met een omslagdoek met de gerbera’s met een bol Unikat garen ( te zien in mijn vorige blogpost).

P1090970Deze week vooral druk geweest met de Stonefields, want ja, ik moet wel bijblijven natuurlijk. Inmiddels 7 blokken klaar en al weer 4 voorbereid, dus het gaat lekker zo.

P1090968Twee weken geleden ook nog een shirt voor mezelf gemaakt. Prachtige tricot gekocht bij Kleurenmix. Model komt uit de Knip van april en heb ik al vaker gemaakt.

P1090957Ik mocht ook nog een kraamcadeautje maken voor iemand. Geïnspireerd door het kaartje is het dit geworden. Was weer erg leuk om te maken.

P1090962En gisteren kwam ook hier het CAL pakket van Scheepjeswol binnen. Prachtig garen en een heel mooi verzorgd pakket. Veel zin in.

P1090964Oh ja, en voor ik het vergeet ook de Lily Pond en de CAL-deken 2015 zijn bijgewerkt. Loop nu nog 1 week achter en dinsdag waren ook de nieuwe blokken voor de Lily Pond er, dus die moeten ook nog. Hé, hé een mens heeft het er maar druk mee ;-).

P1090952Nu weer snel aan de slag. Koffie is op, was hangt al buiten, mooi weer vandaag! Alvast iedereen hele fijne Pinksterdagen. Hier gaat één van de grote zoons verhuizen.

Shirts, borduurwerk, Stonefields quilt en de CAL-dekens

Een blogje met van alles en nog wat van de afgelopen tijd Twee weken geleden kocht ik bij Lilian van Kleurenmix een paar mooie stofjes en een nieuw patroon.

P1090902De rozentricot vond ik zo ontzettend mooi, wel prijzig maar een prachtige kwaliteit. Ik zette er vorige week gelijk de schaar in. Ik wilde de twee shirts (zie vorige blogpost) nog een keertje maken maar dan met korte mouw. De boordstof paste er perfect bij. De blauwachtige boordstof kocht ik bij een tricot die ik op het Stoffenspektakel in Ahoy gekocht had en ook deze paste er perfect bij. Omdat het patroon inmiddels bekend is, zette ik de shirts in no time in elkaar. En wederom zitten ze heerlijk en eentje al meteen aangehad gisteren met het mooie weer.

collage shirtjes met boordAfgelopen weekend had ik een hele leuke dag. Elke twee jaar houden we een neven- en nichten dag. Omdat er nog maar één tante in leven is, hebben we deze dag in het leven geroepen om toch elkaar nog eens te spreken. Ditmaal togen we naar Zeist en bezochten o.a. huis Doorn en kregen daar een rondleiding. Ik borduurde voor de gastvrouw een aardigheidje als aandenken in de vorm van een gastendoekje. Het was de derde keer dat we zo bij elkaar kwamen en er is een afspraak gemaakt bij wie het over tweee jaar weer is. Ook nog een bestelling van een handdoek geborduurd, daar moest een zeemeermin op komen.

P1090903En dan kwamen ook de dekens weer aan de beurt. Voor het eerst mochten we haken voor de Lily Pond deken. Vier stuks dit keer. Ik vond het best veel huiswerk en veel draadjes om in te stoppen, bijna elke toer een nieuwe kleur. Maar erg leuk en ik vind ze mooi. Ik haak niet met het originele garen maar met een andere acryl draad van Lammy. Dinsdag 21 april krijgen we het nieuwe huiswerk.

P1090915Woensdag was het Haak-Inn van de kerk en heb ik de CAL- deken meegenomen en ook hier is hij “bij”. Ook deze vind ik heel mooi worden. Moet hem nu wel op de grond fotograferen. Voor de tafel wordt hij te groot.

P1090916De Stonefields quilt gaat niet heel hard deze maand, maar dat geeft niet. Toch weer 3 blokken klaar. Bij het eerste blok heb ik het gelaten bij 2 blaadjes op elkaar i.p.v. 3. Vond het zo dik genoeg.

P1090917Morgen een leuke dag, een workshop met één van de quiltgroepen waar ik naar toe ga. We gaan een water color quilt maken. Lapjes zijn opgezocht, vanavond nog even de rest inpakken en dan ben ik er klaar voor. Zin in.

Een jungle kraampakket en nog 2 opkikkertjes

P1090594In de loop der jaren heb ik al heel wat kraampakketten mogen maken en het is én blijft steeds weer een feestje om er wat leuks van te maken. Meestal vraag ik hoe het kaartje eruit ziet, of ze weten hoe het babykamertje is, eventueel het beroep van de ouders kan ook een bron van inspiratie zijn. Het kindje waar ik nu wat voor mocht maken, heeft een jungle kamer (het grappige is natuurlijk ook dat ik vaak de hele familie niet ken). Dat was genoeg om meteen inspiratie te krijgen. Ik haakte deze vrolijke aap en deed hem een geruit sjaaltje om met de naam van de baby erop.

P1090601Ik borduurde nog een handdoek met een olifant erop en een slab met een giraf. Deed alles in een mandje en pakte het mooi in (het inpakken vindt ik ook altijd al leuk om te doen ;-).).

P1090603Ook borduurde ik nog een bad jasje op bestelling. Helaas geen foto van gemaakt, deze was ook zo grappig geworden, we hadden hier als uitgangspunt een tatoeage van de vader voor genomen. Maar ik maakte nog wel een foto van twee kikkerpotjes die ik op bestelling maakte. Ze zijn en blijven grappig.

P1090606Hierna eindelijk verder gegaan met de Stonefields blokken van maand 2. De laatste 6 blokken zijn helemaal geknipt en voorbereid om in elkaar gezet te gaan worden. Fijn weekend verder.

Van alles wat!

Even bijkletsen hoor, zoveel gebeurd en door mijn handen gegaan. Het zal wel bij iedereen hetzelfde zijn; hectische tijden zo voor de zomervakantie. Hier moeten ze nog wel even. Officieel is het hier 18 juli pas vakantie. Maar met een kind in groep 8 is er van alles te doen. Zo ging Amy vorige week op schoolkamp. Ze kwam moe en versleten thuis. Eigenlijk zou ze een uur later al weer naar het kinderkamp van de kerk vertrekken. Dat vonden we echter een beetje teveel van het goede. Dus liet ik haar heerlijk in bad weken en in haar eigen bed slapen. Zaterdagmorgen om 8 uur vertrokken we, met nog twee van de leiding, die ook later gingen, naar het kinderkamp. Daar leverden we iedereen om half 10 af en waren manlief en ik vrij om zelf te gaan genieten van een weekendje weg. Wij hadden een bed & breakfast geboekt in de buurt van het kamp. Omdat we vlakbij Tilburg zaten, was een bezoekje aan Dotty vanzelfsprekend (lol).

P1090059Ik had nog wat te besteden en kocht deze mooie pastelkleurige stofjes en nog twee fellere stofjes. De pastelkleurige stofjes zijn bestemd voor de Stonefield’s quilt. Ja, ja, jullie lezen het goed. Ik ga in het najaar aan deze quilt beginnen.

P1090067Dat mag, want deze dame ligt nu in zijn geheel geregen op de achtergrond lap. Nu nog een kwestie van alles netjes erop appliqueren en dan kan ik gaan denken aan een vulling en stof voor de achterkant. Maar ik denk dat ik daar mee wacht totdat we gaan beginnen met het nieuwe Bee seizoen in september. Kan ik advies vragen aan mijn quiltmaatjes en de juf. Ben er tot nu toe super blij mee. Nu even te warm om de cirkel te appliqueren, dus dat werkje moet even wachten. Officieel heet de quilt La Passion, ik noem de mijne La Passion Petite (lol).

P1090071Maar ik dwaal af. Want een paar huizen naast Dotty ligt het Textielmuseum en een bezoekje daaraan stond al langer op de planning. En we vonden het geweldig. Ja, ook super leuk voor mannen met al de machines die je kunt bekijken en waar sommigen nog van in werking zijn. En een paar prachtige tentoonstellingen zijn er momenteel. Een paar kiekjes.

collage textielmuseaum

Goede vrienden logeerden in de buurt ook in een bed & breakfast en zaterdagavond hadden we afgesproken bij restaurant Aap in Aphen. Had er nog nooit van gehoord, maar dit restaurant was ons weer aanbevolen door andere vrienden. En ik kan het hier ook van harte aanbevelen. Wat een leuk restaurant in Afrika sfeer, heerlijk gegeten, leuke bediening en een kok die diverse malen aan tafel uitleg over het eten kwam geven. We zijn maar in het diepe gedoken en aten krokodil, zebra en struisvogel.Verder hebben we beide dagen ook nog heerlijk gewandeld.

Zondagmiddag haalden we Amy en nog een paar kinderen op en hadden het gevoel een week weg te zijn geweest, terwijl het maar 2 dagen waren.

Maandag was het aanpoten geblazen om alle was e.d. weer weg te werken en ging mijn borduurmachine aan, want er stond nog een bestelling te wachten voor een kraammand. Gisteren was ie klaar en vandaag is hij opgehaald. Ze waren er heel blij mee.

koen1

 

Alles in een mand gedaan en leuk ingepakt.

koen2

Gisterenmorgen, gewapend met de lockmachine, weer naar school geweest en samen met een collega moeder 10 rokjes voor de musical opgekort. Vrijdag nog een keer een repetitie met alle kinderen of de kleding nu helemaal compleet is. En dan nog een weekje oefenen voor de kinderen voor de grote dag van de musical.

Tussendoor is oudste dochter ook terug verhuisd naar het ouderlijk huis. Na twee jaar op kamers gewoond te hebben, is de flat die ze deelde met vriendinnen verkocht en ook gaat ze na de vakantie stage lopen in Breda en dat is niet echt handig als je dan in Utrecht woont. Ze is nu druk met het uitzoeken van alles, want ja, je verzamelt natuurlijk ook weer een hoop in die twee jaar. Ik heb nog meer gemaakt de laatste 1,5 week, maar dat kan ik nog niet laten zien, dat zijn cadeautjes die nog gegeven moeten worden.

Maar ik vergeet ze bijna! Ook nog drie blokjes van de Dear Jane quilt om te laten zien.

P1090014a