Twee jurken, twee tassen en een hele leuke show and tell!

De afgelopen twee weken had manlief vakantie. Een andere vakantie dan anders i.v.m. de reis van jongste zoon naar Uganda en de bruiloft van oudste dochter aan het einde van de maand. Hij begon slecht helaas. Na een doorwaakte nacht van de kiespijn, belde ik ‘s morgens direct de tandarts. Gelukkig kon ik dezelfde morgen nog terecht. Waar ik al bang voor was, bleek waarheid te zijn. Een ontsteking onder de enige kroon die ik rijk ben/was. En omdat het een ouwetje was met een lange pin en 6 jaar geleden ook nog eens opnieuw geplaatst “met verse cement”, omdat hij eruit gevallen was, bleek het een vreselijk werk om hem eruit te krijgen. Alhoewel me dat op dat moment helemaal niks kon schelen, als hij er maar uit was! Na 3 kwartier, waarbij eerst de kroon helemaal kapot was gemaakt, kwam hij los. Ik hoorde ondertussen allerlei prijzen voor als ik wat nieuws wilde, maar daar ga ik eerst maar eens rustig over nadenken. Voorlopig mag er toch niks nieuws in en gelukkig valt het niet op. Helaas heb ik er nog meer dan een week last van gehad, maar met op tijd innemen van pijnmedicatie, was het vol te houden. Nu zouden we de eerste week toch nergens heen gaan. Klussen stond er op het programma. De achtertuin is afgemaakt (alleen de blokhut moet t.z.t. nog vervangen worden, maar daar zijn we nog niet overuit), werd Amy’s kamer opnieuw geverfd en behangen en zo waren er nog tal van klusjes. Omdat in die week mijn taak meer was soppen en schoonmaken, ben ik overdag lekker achter de naamachine gekropen en rolden er nog twee fijne jurkjes van de naaimachine. Als eerste eentje naar een It’s a Fitts patroon. Stof kocht in de opruiming bij Stoffen.net.

collage its a fitts jurk

En als tweede nog een keertje de Skaterdress. Stofje kocht ik bij Karteris in de opruiming.

collage skaterdressAfgelopen week zijn we veel weggeweest, kris kras door het land heen. Ik ben bij schandalig veel quiltwinkels geweest, ja echt, ik ga ze niet allemaal opnoemen. Twee licht ik eruit. Dat was naar de Dijkquiltster in Ouderkerk aan de IJssel. Voor mij nieuw, maar hij zit er ook nog maar sinds een paar maanden. We werden gastvrij onthaald en een mooie “voor elk wat wils” collectie.

collage dijkquiltster

Ik ging erheen met “een missie”. De afgelopen weken heb ik ijverig gewerkt aan de Steam Punk quilt. Die is namelijk helemaal doorgepit en ik zocht nu stof voor de bies. Goed geslaagd en natuurlijk gingen er nog een paar lapjes mee (de oranje op de foto is de stof voor de bies) en ik ben er inmiddels mee bezig, dus ik hoop spoedig een affo te kunnen laten zien.
P1110602

Er is ook nog gehaakt. Ik kocht een paar weken geleden bij de Primark een rieten tas en had meteen een idee om wat te gaan doen met de nieuwe kleurtjes van het ByClare garen nr. 1. Het is deze versiering op de gekochte tas geworden. Idee haalde ik hier vandaan.

P1110642En dan had ik nog een heel leuk uitje. Een show en tell van Judith, van Juuds Quilts. Het was bij Herman en Wietske van Bossche quilts en meer. Ik heb veel foto’s genomen maar ga ze niet allemaal laten zien. Veel ervan zijn al op de verschillende blogs voorbij gekomen en als je in de gelegenheid bent, moet je beslist naar een show en tell van Judith gaan. Ze kan mega leuk vertellen over haar prachtige quilts. Mijn eerste kennismaking met haar had ik vorig jaar januari tijdens een workshop van de Prince.

P1110630Juud heeft me appliqueren geleerd en later had ik haar nog een keer als “juf” tijdens het Beat the winterblues weekend bij Petra Prins. We hebben contact via Facebook en de blogs en zo verblijdde Judith mij pas met een aantal mooie stofjes voor een van de quilts waar ik mee bezig ben. Ik had een tegenprestatie beloofd. Ik bedrukte met de Cameo Silhouette deze tas voor Judith.

P1110601En wat vond ze het leuk toen ze hem gisteren uitpakte. Ik werd er gewoon verlegen van. Op haar blog een hele leuke foto van ons samen. Ik vond het ook erg leuk om Inge, waar ik al jaren mee bevriend ben via het blog en Facebook, eens in het echt te ontmoeten.  In oktober weer zo’n leuke show en tell; dan naar Ingrid bekend als Supergoof. Dat wordt vast ook weer genieten. Morgen moet manlief weer aan het werk, komt jongste zoon ‘s morgens terug uit Uganda en oudste dochter ‘s avonds laat uit Thailand. De bruiloft nadert met rasse schreden. Donderdag gaan we haar trouwjurk ophalen. Gelukkig zijn we inmiddels allemaal geslaagd voor de grote dag. Ik maakte mijn jurk zelf en nee, die laat ik nog niet zien! Alvast een fijne week allemaal.

Haakwerk en Cameo Silhouette projectjes

In mijn vorige blogje liet ik twee giraf rammelaars zien. Amy had vorig weekend een kraamcadeautje nodig en ik maakte voor het jongetje ook een rammelaar, alleen nu geen giraf, maar het werd een ondeugend hondje.

P1100583En Elin haar mama verzekerde me dat Elin hem ook heel leuk zou vinden, dus toen ze vorig weekend bij ons logeerde (wat overigens prima ging en waar we allemaal van genoten hebben) ging er voor haar ook eentje mee terug in de tas.

P1100586Zelf had ik ook nog een cadeautje nodig voor een jarige vriendin. Weer een mooie reden om wat uit te proberen met de Cameo Silhouette. Ik bedrukte voor haar eerst twee theeglazen.

P1100596Toen 3 waxine lichtjes met geloof, hoop en liefde.

P1100597Tot slot een dienblad met een tekst.

P1100598Kocht er thee en chocolade bij en had zo een leuk origineel cadeautje.

P1100599Elin’s mama vroeg of ik twee shirtjes voor Elin wilde bedrukken. Ik kocht ze gewoon bij de Zeeman in effen rood en effen roze. Natuurlijk had oma nog wel een bijpassend lapje voor twee broekjes en dus naaide ik die volgens dit patroon.

P1100626Zondag komt ze weer dus kunnen ze mee naar huis. Hoop dat alles past. Ook het beest dat ik moest haken voor de uitgeverij is klaar en staat gereed om opgestuurd te worden. Kan helaas nog niets van laten zien. Zo nu eens kijken waar ik eerst de schaar in ga zetten van mijn buit van het Stoffenspektakel afgelopen vrijdag in Ahoy. Momenteel heb ik gewoon te veel leuks waar ik aan bezig ben. Oh ja, er is ook weer een stuk bij gekomen aan de Fair Isle Sampler II van Wieke van Keulen. Hier een volgende keer weer een foto van.

 

Van de naaimachine gerold

Zoals ik al in mijn vorige blogje schreef, heb ik voordat we op vakantie gingen nog veel achter de naaimachine gezeten voor mezelf. Lekker bij de ventilator want buiten was het me veel te heet. Ik maakte o.a. dit dunne bloesje van een stofje dat al heel lang in de kast lag, volgens mij ooit gekocht op de lapjes markt in Utrecht.

P1100205Dit model beviel zo goed dat ik het nog een paar gemaakt heb. Bij het bovenste setje is het roze hemdje eronder gekocht, maar bij de volgende setjes heb ik ook al de hemdjes eronder zelf gemaakt. Ik vind het een ideaal kledingstuk voor als je toch nog niet zo bloot wilt zijn ‘s morgens vroeg. Als je het warm krijgt, trek je het bloesje gewoon uit. Hier in een prachtige kleur oud roze. Stofjes van het laatste Stoffenspektakel in Ahoy.

P1100219

En ik maakte het setje ook in het donkerblauw. Stof lag ook al wat langer in de kast, denk gekocht op het Stoffenspektakel in het najaar 2014.

P1100224

 

En ook nog in deze combi. Ben helemaal verliefd op de stof van dat bloesje. Kocht dit stofje op het Stoffenspektakel in Ahoy. Eronder het hemdje in het wit.

P1100419

 

Het patroon van het hemdje komt uit de Ottobre Woman lente/zomer 2/2008. Het patroon van het bloesje komt uit de MyImage spring/summer 2015.

Dit stofje van Londen vond ik zo leuk dat ik daar nog een shirtje voor mezelf van gemaakt heb.  Komt ook uit de Ottobre Woman lente/zomer 2008. Heb het wel groter geknipt, omdat in de tricot weinig rek zat.

P1100240

En alvast voor het najaar maakte ik dit shirt met lange mouwen, van een mooie tricot die ik in de opruiming kocht en deze heet Venetië, het is me daar veel te warm, maar ik heb er wel een shirt mee (lol). Dit patroon komt uit de Knip Mode april 2015.

P1100420

In de vakantie gingen manlief en ik een dagje naar Maastricht. Daar was markt en laten daar nu net een paar stoffenkramen staan, die uitverkoop hadden. Heb gelijk een paar stofjes gekocht voor volgend jaar zomer, voor nu is mijn kast genoeg gevuld en ga ik aan het najaar denken met stofjes uitzoeken. Wil nog het e.e.a. wegnaaien want in oktober is er weer het Stoffenspektakel in Ahoy (staat al in mijn agenda).

P1100237

En nu ligt al de hele week de Stonefields quilt onder de naaimachine, er zitten al 6 rijen aan elkaar. Nog 5 te gaan. Zodra het middenstuk in elkaar zit, een foto. Morgen nog een heerlijk dagje uit met een vriendin om de vakantie af te sluiten. Heel veel zin in. Waar we naar toe gaan, vertel ik later. Heeft met stofjes te maken, maar dat zal jullie niet verbazen!

P.S. ik heb nog heel veel leuke spulletjes te koop staan op Marktplaats in mijn winkeltje daar, o.a. nog veel leuke kinderstofjes en borduurgaren.

 

Er is er één jarig en Beatrix

Vandaag is manlief jarig. Vijftig jaar is hij geworden en we hebben het dit weekend gevierd met alle kinderen en aanhang. We zijn heerlijk uit eten geweest in ons favoriete barbecue restaurant. Dit keer uitbundiger dan andere jaren, niet alleen omdat 50 een mijlpaal is, maar ook omdat zijn ernstig ziek zijn ons allemaal nog vers in het geheugen ligt. Thuis kreeg hij, net als ik vorig jaar, zijn 50 jaar medaille opgespeeld.

P1070521En omdat we alle kids nu eens bij elkaar hadden een mooie gelegenheid om het stel weer eens met zijn allen op de foto te zetten.

P1070529Verder heb ik dit weekend Beatrix afgemaakt, uit het nieuwe boekje van Christel Krukkert. Alexander en Maxima moeten wachten tot volgend jaar, teveel andere dingen nog te maken en af te maken op mijn lijstje voor deze week. Morgen ook helaas al weer de laatste bee bij de Schapekop van dit seizoen. Dus nog even lekker genieten morgen.P1070520

 

Morgen weer een echt blogje

Het is al de hele week stil op het blog. Maar ik ben maandagnacht ziek geworden en het is in geen jaren gebeurd (voor de laaste keer denk ik zes jaar geleden op mijn laatste kraambed), maar ik heb een paar dagen helemaal op bed gelegen. Gelukkig heeft mijn lieve mannetje alle dagen thuis kunnen werken, want ook de twee jongsten zijn ziek geweest. Vandaag ben ik weer “op” en ik hoop morgen weer wat creatiefs te laten zien.