Workshop Ramen Lappen, nieuwe Scheepjes CAL en een affe Smitten top!

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de workshop Ramen Lappen bij Quiltstudio het Gooi. Er zijn al genoeg verhalen en foto’s op internet te vinden, dus ik hou het even bij een beknopt verslag. Het was super leuk! Gezellig, heerlijke zelfgemaakte soep met dito broodjes, genoeg te kijken, te leren en te lachen met elkaar. Toen ik naar huis ging, zag mijn lappie er zo uit

P1120466Inmiddels ben ik thuis al weer wat verder, want ik ben natuurlijk besmet! Errug leuk om te doen en mijn lappie mag gaan groeien. Denk dat ik hem in rood-wit-blauw ga houden. Makkelijk werkje om mee te nemen en gewoon altijd een doosje mee onder handbereik te hebben. Mijn lappie is nu zo

P1120493

Er mogen weer een paar raampjes gelapt worden!
P1120467

En ja, als je dan toch in een quiltwinkel bent, dan kan het gebeuren dat er een paar lapjes heel hard roepen: neem mij mee naar huis! En ja wat doe je dan? Luisteren natuurlijk!

Gisteren begon ook de nieuwe Scheepjes CAL; de prachtige gehaakte sjaal versierd met borduurwerk. Ik koos voor pakket Zeemeermin (en ooooooooh wat erg óók nog voor het pakket met de felle kleurtjes). ( Gelukkig inmiddels van diverse handwerkmaatjes gehoord dat zij er OOK twee gaan maken.)  Beiden favoriet bij mij, de Zeemeermin in mijn lievelingskleuren blauw en groen en het andere pakket door de mooie regenboogkleurtjes. Gestart met de Zeemeermin en week 1 is klaar. Heel erg tevreden tot zo ver.

P1120499

Maar eigenlijk heb ik hier het meeste aan gewerkt deze week. De top van de Smitten van Jen Kingwell. Helemaal af! Helemaal mijn ding met die kleurtjes. Een feest om aan te werken.
P1120488

Ik heb nog een aantal close ups van de blokken gemaakt.

P1120490 P1120491 P1120492

Ik wilde hem ook heel graag af hebben, want vandaag viel maand 1 op de mat van de quilt Happy Days van Sarah Fielke. Bom georganiseerd door Bossche Quilts. Mooi hé. Alle stof voor de ster blokken zit er al bij. Hier ga ik morgen of het weekend eens op mijn gemak voor zitten.

P1120497

Eigenlijk geen tijd ……………….

……….. maar ik wil het toch graag bijhouden om tenminste één keer in de twee weken een blogje te maken. Waar ben ik dan zo druk mee? Nou hier mee, met de blokken van de Smitten quilt van Jen Kingwell. Je wordt er zo blij van met deze donkere dagen. Ik heb de laatste twee weken heel veel blokken gemaakt. Kijken jullie even mee?

collage smitten

En deze ook zo leuk om te maken.

P1120459

Inmiddels zijn al deze kleine blokjes samen 11 grote blokken geworden en zijn er nog 4 kleine blokjes over om de quilt uiteindelijk recht te maken. Maar die liggen nu even te rusten ;-). Oeps vergeten om een foto te maken van het samenvoegen van de blokjes met nog afwerkstukjes om er en grote hexagon van te maken. Dat kan ook niet meer, want ik ben de top in elkaar aan het zetten. En dat is nu waar ik zo lekker mee bezig ben.P1120453Vorige week ook nog achter de naaimachine gezeten en nog en shirt en een top voor mezelf gemaakt. Ja, ja, aan de voorjaars kleding wordt ook gewerkt.

P1120449

En dit kan ik nu ook laten zien. Een paar weken geleden op bestelling gemaakt voor een nieuw bakken jongetje. Was ook weer erg leuk om te maken.collage babyEen gehaakte muziekster en knuffeldoekje eland en een slab en een luiertruitje bedrukt. Zo jullie zijn weer “bij”. Nog even een paar steekjes doen voor het eten en mijn spullen eens op gaan zoeken; morgen workshop Ramen Lappen van Ingrid en daar heb ik ook erg veel zin in. Fijn weekend allemaal.

Verslag van een heerlijk weekend, een affe top en patroon Rowdy Flat Library quilt te koop – VERKOCHT

Afgelopen vrijdag was verdrietig omdat we afscheid namen van onze Kimmy. Ze heeft een mooi plekje gekregen bij de schommelbank. We zullen nog vaak aan haar denken, maar het is echt beter zo. De dierenarts vermoedde dat ze ook helemaal dement was en een poliep in haar oor had. Gelukkig bracht het weekend veel leuke afleiding. Het was echt weer GEWELDIG. Weer een heel andere groep, maar gelukkig was Judith er ook weer. Op haar blog kun je ook een leuk verslag lezen. Wat een leuk mens Margaret Simpson George. Heel benaderbaar, heel geduldig en een duidelijke uitleg over kleuren- en stof gebruik, tips en tricks, etc.

DSC_0079

Ze had geweldige quilts bij zich, gemaakt door haarzelf, maar ook door leerlingen van haar. En alle quilts mochten naar hartenlust gefotografeerd worden en er ook aanzitten!

DSC_0082Ik heb veel detailfoto’s gemaakt. Prachtig kleurgebruik van deze quilt. Modern en toch met een nostalgische uitstraling. Echt genieten.

DSC_0098

En natuurlijk haar prachtige quilt uit haar boek Take an element .

DSC_0102En deze

DSC_0103Haar boek had ik al en natuurlijk heb ik het meegenomen voor een handtekening. Ze schreef er ook nog wat bij.

P1120362

Natuurlijk brachten we ook de nodige bezoekjes aan de winkel (lol). Ik startte met het maken van de vogelkooi. Natuurlijk met de tips van Margaret!

P1120359Na afloop van de eerste dag, gingen we met zijn zessen uit eten, Judith, Annemarie en twee nieuwbakken quiltvriendinnen uit Noorwegen, Ellen en Randi, mijn vriendin en ik. Wat hebben we een lol gehad bij de Italiaan (die overigens heerlijk eten had). En wat klets je toch gelijk heerlijk weg met mensen met dezelfde hobby en passie voor stofjes (lol). Vervolgafspraken zijn al gemaakt en Ellen en Randi hopen we in april in Nantes te zien! Hierna togen we naar onze B&B, gewoon maar dezelfde geboekt als vorig jaar. ‘s Morgens moesten we al weer eten, lol. Heerlijk ontbijt stond er voor ons klaar.

DSC_0101Ook de tweede dag was weer even leuk en gezellig. We gingen allemaal nog een keer shoppen bij Petra Prins, want ja, als je er toch bent, zeg nou zelf! Ik kocht ook Petra’s nieuwe boek, helaas vergeten te vragen om te signeren en natuurlijk nog een paar lapjes (schaam).

P1120360

Ik hoop echt dat er volgend jaar weer zo’n weekend wordt georganiseerd, want het was weer TOP.

En dan nog een affe top, the Rowdy Flat Library Quilt. Hé, zul je zeggen, daar hoort toch nog meer bij? Jazeker, maar voor mij is hij nu af. Het middenstuk lag er al een tijdje en ik zat te verzinnen, hoe nu verder? Want mijn basis stof was niet meer genoeg voor de randen, die eigenlijk nog moesten. Stof niet meer te krijgen, want de quiltwinkel waar ik hem destijds kocht, is er niet meer. Nu de knoop doorgehakt. Ik vind hem ook wel groot genoeg zo (150cm x 150cm). Ik maakte er nog een stoffenrand om deze week, van stofjes die in de quilt zitten. Hij is nu klaar om gedubbeld te worden. Eerst nog tussenvulling scoren en een achterkant. Maar hij is toch nog niet aan de beurt, want ik ben nog druk met de Stone Fields. Ben nu over de helft met de blokken en probeer er de vaart in te houden.

P1120418Ik verkoop overigens de patronen, de gehele BOM dus, want ik ga hem echt niet nog een keer maken pffffffff. Dus bij interesse kun je me mailen of hier reageren. Bovenaan dit blog staat een kopje waar je contact met me op kunt nemen. En ik kan nog wat laten zien, een rammelaar die ik maakte voor oudste dochter om te geven op een baby shower.

P1120326Patroontje is een gratis patroon van Stip en Haak. Nog een leren label erop gemaakt met “lief”. Sorry, het is een lange post geworden, maar ik hoop dat jullie het tot hier gehaald hebben (lol). Weer tot een volgende keer!

Blok 4 Seizoen der Lapjes, Smitten quilt en 3 nieuwe shirtjes

Er zijn weer wat dingen klaar, maar er zijn er ook bij, die ik nog niet kan laten zien. Dat zijn kraamcadeautjes die ik in opdracht gemaakt heb, maar die nog niet gegeven zijn en je weet maar nooit wie er hier meelezen en dat zou niet leuk zijn, als ze het al gezien hebben. Als eerste ging ik vorige week in de startblokken voor blok 4 van de BOM Seizoen der Lapjes. Was meer werk dan ik aanvankelijk dacht, veel borduurwerk vooral. Maar het is weer op tijd gelukt, want ik verwacht volgende week blok 5 in de brievenbus.

P1120320Het is op de foto niet goed te zien, maar alle sterren zijn van wolvilt die ik er eerst met de festonsteek op vast heb gezet en daarna zijn er nog borduursteken over de punten gezet. Ik heb een paar stofjes die erbij zaten vervangen, eigen schuld had niet gelet op. Het moest in spiegelbeeld getekend worden. En wie zijn hersens niet gebruikt ………… juist die moet een ander lapje pakken als je het al geknipt hebt! Maar het is goed gekomen en ik ben blij met het blok. Als blok 5 binnen is, kan de eerste rand aan elkaar gezet worden.

P1120357

Hierna had ik zin in wat vrolijke blokken. Overal duikt nu de Steam Punk op van Jen Kingwell. Ik maakte hem vorig jaar al. Zie hier. Ik startte daarna met een nieuwe quilt van haar de Smitten quilt. Ik maakte deze week de drie blokken op bovenstaande foto. Ik heb inmiddels al een aardige stapel verschillende blokken klaar. Erg leuk om te doen. Ik gebruik er o.a. sjaaltjes voor die oudste dochter veelvuldig heeft gedragen toen zij klein was. Het was toen helemaal hot om een Oilily of Mex sjaaltje om je nek geknoopt te hebben. Ik heb ze altijd bewaard omdat ik de stofjes zo prachtig vond. En zie hier ze komen weer van pas. Was wel even een dingetje om er de schaar in te zetten, maar het wordt wel heel leuk. Hier alle blokken die al klaar zijn.

P1120358

Er liggen nog een paar kleine blokjes klaar om vanavond in mijn luie stoel te maken!

collage shirtjesInmiddels is onze slaapkamer helemaal klaar en tijdens het klussen is onze hele klerenkast uitgemest. Heerlijk veel opgeruimd en ik zag dat ik wel een paar nieuwe shirtjes kon gebruiken. Deze week een nieuw patroon geprobeerd een shirt uit de Ottobre Woman van vorig jaar. Met een kleine aanpassing zat de eerste (de veelkleurige) gelijk goed. Dus nog twee geknipt van 2 lapjes uit de uitverkoop van de Stoffenkraam. Zo heb ik voor nog geen twee tientjes er weer 3 shirtjes bij. Nu voor onder een vest, straks in het voorjaar om gewoon te dragen. Dit patroon ga ik zeker nog eens vaker gebruiken.

Verder heb ik verdrietig en blij nieuws. Verdrietig dat we vanmiddag onze lieve Kimmy laten inslapen. Ze tobt al bijna twee jaar met versleten achterpoten en het gaat nu echt niet meer. Ze komt niet meer buiten, ligt de hele dag bij de verwarming en slaapt ongeveer 23 uur per dag. Echt zielig, dus het besluit is genomen. Het is beter zo. Ze heeft een mooi poezenleven bij ons gehad, nadat we haar toen ze 3,5 jaar was, uit het asiel gehaald hebben. En heerlijk blij nieuws, eind juli hopen we voor de tweede keer opa en oma te worden, een broertje of zusje voor Elin en daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Heerlijk weer een klein mensje in de familie. Wens ik iedereen een fijn weekend. Dat gaat ondanks dat we vanmiddag nog wat verdrietigs gaan doen, bij mij toch vast wel lukken. Ik ga namelijk dit weekend voor de tweede keer naar het Beat the Winterblues weekend van Petra Prins en daar heb ik heel veel zin in.

Eerste blogje 2017 …………

De kerstvakantie zit er alweer bijna op. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Veel gedaan in huis (we zijn onze slaapkamer aan het opknappen), gezellig geweest met de kinderen en vrienden, kleindochter kwam een paar dagen logeren en deden we leuke uitjes (film, lekker shoppen, uit eten). Maar aan alle leuke dingen komt een einde, dus gaat iedereen maandag weer aan het werk of aan de studie. Deze vakantie maar aan een quilt gewerkt en dat is de Stonefields. Bijna de helft van alle blokken is nu doorgepit! Dat was ook mijn doel, om daar een flinke slinger aan te geven.

p1120219Deze foto hadden jullie nog tegoed, het kraampakket dat ik in opdracht mocht maken voor een lief klein mannetje. Ik naaide een jasje, haakte een muziekdoos (de ster), haakte een rammelaar in de vorm van een hondje, bedrukte met de Cameo Silhouette een luiertruitje en zette de naam van de baby op een koffertje. Het koffertje diende gelijk als mandje om alles in te doen en …….

p1120221

…….. in te pakken. Blijft altijd zo leuk om te doe; kraamcadeautjes.

p1120223

Gelukkig gaat het haken weer veel beter met de handen en schouders, alleen breien dat wil nog steeds niet en moet ik misschien wel vaarwel gaan zeggen, helaas. Misschien alleen nog wat simpele recht toe recht aan werkjes. Ik liet een paar weken geleden ook de nieuwe Fenna van de Wibra zien. Ik heb er een tas meegemaakt, samen met een bol effen Lammy Champion die ik nog had. De basis is weer een jute Scheepjeswol tas. Ik heb er geen patroon van. Ik verzon de tas zelf; haakte hele en halve ruiten van de Fenna en de Champion wol willekeurig aan elkaar. Toen de lap groot genoeg was, sloot ik hem tot een ring en haakte van halve stokjes er een passende bodem in. Je moet zorgen dat de hoes die je over de jute tas heen trekt net wat te krap is, dan zit hij er mooi glad omheen.

p1120288

Ik voerde hem weer in zijn geheel en maakte er binnen zakken in. Aan de buitenkant naaide ik aan beide zijden een zak van een oude spijkerbroek van manlief.

p1120289

Ik versierde de zakken nog met houten bloemetjes knopen met mijn blognaam erop en een leren label met mijn merknaam erop.

p1120290Ik verwijderde de jute hengsels en maakte er weer Knit-Pro hengels van, die in verschillende kleuren te koop zijn en steeds weer opnieuw gebruikt kunnen worden, door de bevestiging aan D-ringen. Weer een leuke tas erbij!

p1120229Manlief kreeg een heel leuk kerstpakket, het meeste is al verorberd. Er zat ook een leuk dienblad op pootjes in. Ik haakte er dit kleedje voor, alvast in mooie voorjaarstinten. Ik ben even kwijt waar ik het patroon vandaan gehaald had. Mocht het me weer te binnen schieten, dan meld ik het nog even. Ik heb er verschillende kleine plantjes opgezet.

p1120230

Dat was het weer voor deze keer. Wens ik iedereen een heel fijn weekend verder en natuurlijk een heel creatief en gezond 2017.