Trunkshow Supergoof; een feest van herkenning

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, we hadden ons al een paar maanden geleden opgegeven (vriendin en ik), om naar de Show en Tell van Supergoof (Ingrid van der Harst) te gaan bij Quiltstudio het Gooi. Konden we meteen ook lekker rond neuzen bij een quiltwinkel die we nog niet kenden. En wat was het leuk, we hebben genoten en voor mij was het 1 feest van herkenning! Ingrid gebruikt in haar quilts ook flanellen stoffen, broderie stoffen en dekbedovertrekken en lakens! Zomaar flanel tussen katoen gebruiken, durfde ik eigenlijk nooit zo. Mijn lieve mama is 5 jaar gelden overleden en ik heb toen behalve haar beddengoed, ook al haar flanellen nachtjaponnen mee genomen. Om er nog eens wat mee te doen. Haar beddengoed heb ik al diverse keren in quilts gebruikt. Lees nog maar eens hier en hier. Ingrid liet ook haar klosjesquilt zien. En die heb ik een paar jaar geleden ook gemaakt, hier kun je hem zien. Ooh, is dat al zo lang geleden in 2009, zie ik nu! Mijn klosjes waren destijds best wel groot en ik had altijd nog eens de wens om er nog eentje met kleinere te maken. Ik kocht een tijd geleden haar klosjespatroon en malletje om er nog eens eentje te maken met kleinere klosjes. Ik had zelfs al een klein beginnetje gemaakt met restjes van de Mrs. Billings.

p1110940Toen ik ‘s middags thuis kwam, begon het meteen te kriebelen om ze op te zoeken én natuurlijk mijn moeders flanellen nachtjaponnen!

p1110937

En de broderie stoffen die ik nog heb van mijn dochters toen ik nog volop voor ze naaide.

p1110939

Ik had alles in een speer gevonden, dat is het voordeel van mijn nieuwe hobbykamertje, alles is uitgezocht en ik weet weer (nog) waar alles ligt (lol). Maar meteen de schaar erin gezet en nog een paar klosjes getekend en geknipt, dit keer met katoen, flanel én broderie stofjes. ‘s Avonds en gisteren mee verder gegaan en kijk mijn lapje is gegroeid!

p1110947

Wat leuk weer om te doen. Geen idee hoe groot het gaat worden, hoeft ook niet, gewoon een leuk tussendoor werkje en leuk om met restjes te werken. Ingrid had ook muis bij zich, wie regelmatig het blog van Ingrid leest, weet dat hij altijd haar diamanten showt voor haar diamanten quilt. Laat ik die muizen nu ook hebben. Ik kocht ze jaren geleden in Orvelte in een winkeltje. We gingen vaak naar Drenthe op vakantie en ik bracht er telkens eentje mee. En net als Ingrid vertelde, stelden ze ons gezin voor. Kijk, hier liggen ze in een koffertje. Ook dit snel gevonden.

p1110941

Eventjes op een rijtje in de kast. De oplettende lezer, zal zien dat er iets niet klopt. Er staan namelijk een vader en moeder muis op, 3 zonen en 1 dochter. Maar, wij hebben nog een dochter. Dus ik mis een muizenmeisje! Helaas nooit meer eentje bij kunnen vinden.

p1110942

Eigenlijk zijn ze veel te leuk om in een koffertje te laten liggen, dus heb ik ze maar gelijk een plekje gegeven op mijn hobbykamertje.

p1110946

Ik heb maar 1 foto genomen tijdens de Trunkshow, een foto van de Ramen Lappen quilt die Ingrid aan het maken is. Die vinden we zo verschrikkelijk leuk dat we ons opgegeven hebben voor een workshop in februari volgend jaar. Dan gaat Ingrid ons toevoegen aan het “ramenlappers gilde”, hopen we.

p1110934

Het was een heerlijke dag. Na afloop zijn we nog wezen lunchen bij “de Theetuin” in Eemnes, ons aangeraden door Else die Ingrid hielp. Ze had niks teveel gezegd, het was heerlijk. Je kunt op Ingrid haar weblog ook nog even meegenieten van de Trunkshow. Vandaag creatief in de keuken. Er is al een pan met een stoofschotel klaar

p1110944

en er staat een grote pan met stoofpeertjes op het fornuis.

p1110943

Nog even mijn lieve mannetje verwennen, want die moet de rest van de week weer naar Frankrijk voor zijn werk. Ongezellig, maar gelukkig hebben Glenn en Amy vakantie. En uiteraard vermaak ik me wel weer met de lapjes en wolletjes. Oh ja, er ging nog wat mee naar huis zaterdag.

p1110936Fijne week allemaal.

Nieuwe tops en een update van de Rowdy Flat Library Quilt

Ik geniet ontzettend van mijn eigen hobbykamertje. Wat is het heerlijk dat je gewoon alles kunt laten liggen. Deur dicht en klaar. Uiteraard is het een opslagplaats van lapjes, bolletjes wol en boeken en tijdschriften. Maar verder gebruik ik hem hoofdzakelijk om er achter de naaimachine te zitten. Er zijn weer een paar nieuwe kledingstukken van de naaimachine gerold. Allereerst probeerde ik een nieuw model voor een tuniekje. Hij komt uit een oude Ottobre Woman nr. 2/2008. Zelf vind ik hem erg leuk geworden en hier gaan er zeker meer van komen, want hij zit ook heerlijk.

p1110917Hier nog een foto op model.

p1110920Als tweede maakte ik, een inmiddels al veel gemaakt model, nog een top voor mezelf. Wederom uit de MyImage zomer 2016. Ze dragen zo fijn en zijn ideaal om te combineren met een vest. De achterkant is effen blauw, want ik had nog maar een klein stukje van deze stof, daar kon alleen nog een voorpand uit.

p1110914Ik combineer hem met een donkerblauw vest en heb er zo weer een leuk setje bij.

p1110918Er ligt nog meer geknipt, want ik wil er even de sokken inzetten met het oog op het Stoffenspektakel eind van deze maand in Ahoy.

p1110927

Hier wordt ook ijverig aan gewerkt; the Rowdy Flat Library quilt. Er is weer een groot blok met vierkantjes klaar. Het is nummer 3 van de 4. Elk blok bestaat uit 200 vierkantjes, dus een aardig klusje. Inmiddels begonnen met het vierde blok en ook een paar blaadjes geappliqueerd op het volgende cirkel blok. Ik was best benieuwd hoe het er ondertussen uit gaat zien en dus alles even uitgelegd. Nog veel te doen, maar wat wordt hij leuk!

p1110928Er wordt ook nog gebreid. Niet te veel en te lang, want dan krijg ik toch weer last van mijn handen. Ik doe voor het eerst mee met de Mysterie Deken van de Breiclub. Heel leuk om te doen en ook best wel pittig sommige blokjes. Gelukkig heb ik een breigoeroe-vriendin die ook mee doet en kan ik altijd even om hulp vragen. Hier komt later weer eens een foto van. Zaterdag naar de Show en Tell van Supergoof bij Quiltstudio het Gooi met een vriendin. Heel veel zin in, dat wordt vast genieten. Ook nog nooit geweest, dus ook leuk om de winkel eens te bekijken. Tot de volgende keer weer!

Seizoen der lapjes en 2 gehaakte cadeautjes

p1110908Ik denk dat de meesten de quilt, Seizoen der lapjes, uit het blad Quilt Country, wel voorbij hebben zien komen. Toen ik hem voor het eerst zag op de Facebook pagina van Quilt It & Dotty was het met de mededeling dat de BOM vol zat. Ai, dacht ik, die vind ik nu echt heel mooi. Jammerrrrr! Een paar weken geleden kwam hij weer voorbij met de mededeling dat er nog een paar mensen mee konden doen. En ja, toen heb ik snel een mailtje gestuurd. De andere week viel maand 1, het patroon en alle stofjes die je daarvoor nodig hebt, in de bus. Maandag er eens goed voor gaan zitten (ja , ja, in mijn gezellige hobby kamertje) en deze week dus maand 1 helemaal af! Wat een super leuk blok; een Pineapple blok met een schattige applicatie van een sneeuwman.

p1110907Inmiddels vroeg jongste dochter, mam ik heb vrijdag een feestje van 2 vriendinnen (in dit geval een tweeling die bij haar in de klas zit), wilt u wat leuks maken. De meiden haken zelf ook en zouden het vast heel leuk vinden als u wat wilt maken. Nu had ik pas een leuk patroontje van Bizzy Bee Klaske gekocht en ze was gelijk enthousiast. Kleuren en inhoud van de potjes werden opgegeven. De één hield van kikkertjes en de ander van kersjes. Was best nog wel even een aardig klusje deze twee potjes. De rook kwam nog net niet uit mijn haaknaald! Cup cake potjes leeg.

p1110898

Gevuld met kersjes en kikkertjes.

p1110902En leuk ingepakt staan ze nu klaar om mee te gaan naar het feestje. Was heel leuk om te doen, maar voortaan weet ik het liever wat eerder!

p1110904Iedereen een heel fijn weekend.

Een jasje en een eenhoorn

Het is weer stil in huis. Het speelgoed staat weer in de kast, de kinderstoel weer op zolder en mijn kamertje is weer mijn kamertje; het camping bedje is weer ingeklapt en opgeborgen. Wat hebben we weer genoten van een weekend met Elin. Wat is het toch een leuke leeftijd, 1,5 is ze nu. Iedere keer weer wijzer, rapper in de kamer door rennen, op de bank klimmen en achter de katten aan sjezen. Het is een heerlijk kind waar we allemaal van genieten! Oom en tante die nog thuis wonen, wedijveren om het hardst naar de gunsten van hun lieve kleine nichtje. Die ze alle twee vet om haar vingers wikkelt. Ze ging niet met lege handen naar huis. Oma maakte afgelopen week een soort van tussendoor jasje voor haar, gemaakt van een lekkere warme fleece met kleine bloemetjes erop. Stofje zocht ik een tijdje geleden met haar mama uit bij de plaatselijke stoffenwinkel.

p1110886Ik voerde de capuchon met een bijpassend stofje dat ik nog had liggen. Een restje van een ander project. Jasje komt uit een Ottobre, maar ben even kwijt welk nummer het ook al weer was.
p1110889

En er ging nog een grote knuffel mee naar huis. Een tijdje geleden kocht ik het boek Knuffelkussens haken.

knuffelkussens-haken-mr-cey-boek-cover-9789491840043Een ontzettend leuk boek. Moeilijk kiezen welke te maken. Het werd als eerste de eenhoorn. En hij is groot! Maar zo leuk om te maken en zo heerlijk zacht door het gebruik van het garen Sweetheart Soft van Scheepjeswol.

p1110893Zo is het een knuffel. Onder zijn buik zitten twee knopen die met lussen vast zitten. Haal je de lussen van de knopen dan is het een kussen. Zo leuk bedacht!

p1110896Hij is aan de achterkant ook heel eigenwijs!

p1110897En hij heeft een lief eigenwijs koppie, vind ik, net als onze Elin.

p1110895Ik ga er binnenkort nog een maken. Welke dat is, zien jullie dan wel weer! Alvast een hele fijne week allemaal.

Vervolg de Rowdy Flat Library quilt ………..

Ik heb mijn blogjes van de laatste tijd eens bekeken en het waren er niet veel, terwijl ik toch tussen alle bruilofts- en vakantiedrukte door best veel gehandwerkt heb. En vorige week behoorlijk wat getekend en geknipt heb voor de diverse quilts waar ik aan bezig ben. Dat was ook het beste met het hete weer van vorige week; lekker binnen bij de ventilator tekenen, knippen en patchen. Er is al veel over geschreven, dat het veel en veel te warm was. Maar ik wil het ook nog even zeggen: heerlijk dat we de herfst in gaan duiken! Mijn favoriete jaargetijde! De afgelopen week ben ik veel bezig geweest met de Rowdy Flat Library quilt van Susan Smith. Voor maand 4 moeten 4 grote patchblokken gemaakt worden met bij elkaar wel 800 vierkantjes en driehoekjes. En ik heb er 2 helemaal klaar! En het was geeneens een straf, eigenlijk best een leuk werkje. Inmiddels heb ik een klein beginnetje van het derde blok en is mijn doosje weer gevuld met nieuwe vierkantjes.

p1110881

Er zitten in maand 4 ook nog 4 kleine applicatieblokken, maar die laat ik even rusten. Daar ga ik als ik nog verder ben met de quilt aan werken. Inmiddels is maand 5 ook in huis en ook met die ben ik gestart. Het eerste begin is er inmiddels en is een leuke afwisseling op het patchen, weer fijn appliqueren.

p1110882Ook zijn er veel hele en halve ruiten getekend en geknipt voor Mrs. Billings. En heb ik weer veel stukjes aan elkaar gezet, maar die komt een andere keer weer voorbij. Ook voor de Smittenquilt zijn weer blokken klaar en ook de Whirligig quilt is weer gegroeid met nieuwe blokken.

p1110884

En ik ga een nieuw project beginnen. De besmetting heeft weer toegeslagen (lol). Ik heb hem op het blog én in het echt gezien bij Judith; de Harriet quilt. Zo mooi en omdat ik helemaal de smaak te pakken heb van het appliqueren, zou ik hem toch wel heel graag willen maken. Twee weken geleden verscheen het patroon opeens op het blog van Wietske! Het patroon was bij haar te koop. En ja, toen ging ik, jullie raden het al, overstag! Ondertussen heen en weer gemaild met Wietske over afmetingen, stoffen, etc. Herman was zo lief geweest om op de ondergrond stof alles voor haar vast uit te tekenen, zodat het niet mis kan gaan met appliqueren. En laat ik nu ook zo’n hele lieve man hebben, die dat ook wel voor mij wil doen! En laten we nu net dit weekend met vrienden een weekendje weg gaan in Brabant! Nou jullie snappen het wel, dan is 1 + 1 nog steeds 2! Even langs Wietske en Herman. De ondergrond stof van Wietske erbij en samen met manlief en Herman bekeken hoe Herman het aangepakt heeft! Dus dat gaat helemaal goed komen. Gelijk geslaagd voor een mooie stof en gelukkig, ik kwam voor Mrs. Billings nog stof te kort voor mijn ruiten en die was er gelukkig nog! En ook maar gelijk zo’n handige cirkellineaal aangeschaft.

p1110880Na een heerlijke lunch nog even de stad in gedoken. Eind van de middag op naar de B&B in de buurt van Breda. Even later kwamen onze vrienden ook, die hadden Breda verkend. Er waren twee enorme kamers in de B&B. Gemaakt in de voormalige stal, waar je ook nog veel elementen van in de kamers terugzag. Gelukkig niet de geur hahaha. Na ons geïnstalleerd te hebben, togen we naar Breda, waar we een tafeltje gereserveerd hadden in een spare ribs restaurant. Verrukkelijk gegeten en toen op naar de bioscoop voor Bridget Jones Baby. Wat hebben we genoten en gelachen met zijn vieren. Echt een aanrader. Terug in de B&B kropen we ieder in ons mandje in onze kamers. De volgende morgen wachtte ons een verrukkelijk ontbijt. Het plan was om deze dag naar het Mastbos te gaan. Hier hebben we gewandeld en de natuur is nog prachtig. Nog weinig te zien van de herfst, hier en daar een paddestoel. Er waren prachtige plekjes, waaronder deze

dsc_0039Nog lekker genoten op een terrasje van het mooie najaarsweer en toen was de koek weer op. Het was de derde keer dat we dit deden met deze vrienden en volgend jaar gaan we absoluut weer!

Ik hoop het bloggen weer wat frequenter op te gaan pakken en snel weer met een nieuw blogje te komen. Fijne week allemaal.