Eerste blogje 2017 …………

De kerstvakantie zit er alweer bijna op. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Veel gedaan in huis (we zijn onze slaapkamer aan het opknappen), gezellig geweest met de kinderen en vrienden, kleindochter kwam een paar dagen logeren en deden we leuke uitjes (film, lekker shoppen, uit eten). Maar aan alle leuke dingen komt een einde, dus gaat iedereen maandag weer aan het werk of aan de studie. Deze vakantie maar aan een quilt gewerkt en dat is de Stonefields. Bijna de helft van alle blokken is nu doorgepit! Dat was ook mijn doel, om daar een flinke slinger aan te geven.

p1120219Deze foto hadden jullie nog tegoed, het kraampakket dat ik in opdracht mocht maken voor een lief klein mannetje. Ik naaide een jasje, haakte een muziekdoos (de ster), haakte een rammelaar in de vorm van een hondje, bedrukte met de Cameo Silhouette een luiertruitje en zette de naam van de baby op een koffertje. Het koffertje diende gelijk als mandje om alles in te doen en …….

p1120221

…….. in te pakken. Blijft altijd zo leuk om te doe; kraamcadeautjes.

p1120223

Gelukkig gaat het haken weer veel beter met de handen en schouders, alleen breien dat wil nog steeds niet en moet ik misschien wel vaarwel gaan zeggen, helaas. Misschien alleen nog wat simpele recht toe recht aan werkjes. Ik liet een paar weken geleden ook de nieuwe Fenna van de Wibra zien. Ik heb er een tas meegemaakt, samen met een bol effen Lammy Champion die ik nog had. De basis is weer een jute Scheepjeswol tas. Ik heb er geen patroon van. Ik verzon de tas zelf; haakte hele en halve ruiten van de Fenna en de Champion wol willekeurig aan elkaar. Toen de lap groot genoeg was, sloot ik hem tot een ring en haakte van halve stokjes er een passende bodem in. Je moet zorgen dat de hoes die je over de jute tas heen trekt net wat te krap is, dan zit hij er mooi glad omheen.

p1120288

Ik voerde hem weer in zijn geheel en maakte er binnen zakken in. Aan de buitenkant naaide ik aan beide zijden een zak van een oude spijkerbroek van manlief.

p1120289

Ik versierde de zakken nog met houten bloemetjes knopen met mijn blognaam erop en een leren label met mijn merknaam erop.

p1120290Ik verwijderde de jute hengsels en maakte er weer Knit-Pro hengels van, die in verschillende kleuren te koop zijn en steeds weer opnieuw gebruikt kunnen worden, door de bevestiging aan D-ringen. Weer een leuke tas erbij!

p1120229Manlief kreeg een heel leuk kerstpakket, het meeste is al verorberd. Er zat ook een leuk dienblad op pootjes in. Ik haakte er dit kleedje voor, alvast in mooie voorjaarstinten. Ik ben even kwijt waar ik het patroon vandaan gehaald had. Mocht het me weer te binnen schieten, dan meld ik het nog even. Ik heb er verschillende kleine plantjes opgezet.

p1120230

Dat was het weer voor deze keer. Wens ik iedereen een heel fijn weekend verder en natuurlijk een heel creatief en gezond 2017.

Laatste blogje 2016 ………..

Zo de foto’s zijn weer gemaakt en dus tijd om weer even bij te kletsen hier. Zoals bij iedereen, drukke tijden hier met het oog op de feestdagen en de bijbehorende vakantie, dit jaar ook lekker voor manlief. Sinds jaren is hij ook weer een keer 2 weken vrij! Er zijn wat uitstapjes gepland en verder zien we wel. Gewoon lekker even relaxen, hopen we. Als eerste een kraamcadeautje dat ik maakte in opdracht van jongste dochter. Bij de tienerouders waar zij en haar groep iedere 2 weken welkom zijn, werd een zoontje geboren. Geen straf natuurlijk, om een cadeautje te mogen maken. Het werd een gehaakte muziekdoos in de vorm van een ster.

p1120167Ik sloeg in tuigleer ook nog de naam van het kindje en naaide deze in het midden van de ster.

p1120168Ik maakte nog een heel kraampakket op bestelling voor iemand anders, maar dat kan ik nog niet laten zien, want dat moet nog gegeven worden. Houden jullie te goed voor het nieuwe jaar!

p1120206Ik kroop ook nog achter de naaimachine en naaide twee lappen van het stofspektakel weg. Twee keer mijn favoriete top van het moment. Hier een foto op model van de blauwe, alleen is de kleur blauw van bovenstaande foto meer de juiste kleur. Donkere dagen, dus foto’s maken is niet zo makkelijk nu.

p1120208Deze sjaal was ik al even aan bezig, maar hij vorderde maar langzaam. Maar ook deze is nu af en wordt al volop gedragen. Het is er weer voor!

p1120212Ik haakte hem volgens de Planned Pooling methode. Hier lees je er meer over. Heel leuk om te doen, maar ik moest 8x (slik) opnieuw beginnen voordat ik hem “had”. Wel een heel leuk resultaat vind ik. Leuk bij mijn donkerblauwe en lichtblauwe winterjas. Ik maakte ook (bijna) nog een jurk, maar ook bij mij mislukt wel eens wat, hij ligt in de kliko. Jurk al eerder gemaakt, maar dit keer van een wat dikkere stof en “het zag er niet uit”. Probeer nu nog van een reststuk een tas te maken, dan is het wat minder “zuur” van de mooie lap. Maar weer snel vergeten ;-), is in dit geval het beste. Ondertussen probeer ik ook al de hele winter steeds wat te doen aan de Stonefields quilt. En dat lukt best aardig; er zijn al 38 blokken doorgepit. Hij is wel zwaar, want ik heb een wat dikkere tussenvulling gebruikt dan normaal. Eigenljk een beetje spijt van, maar hij wordt wel mooi en dat telt tenslotte.

p1120226De Harriet heeft ook nog een update gekregen. Inmiddels zo ver. Veel zit nog geregen, dus weer een mooi werkje voor in de luie stoel.

p1120225Nu ligt de eerste border van de Rowdy Flat Library quilt op tafel. Druk aan het tekenen en knippen om deze voor te bereiden. Zojuist rolde maand 9 door de brievenbus. Ik doe ook voor het eerst mee met de Stoffenclub van Petra Prins. Ik heb gekozen voor moderne stoffen. De eersten rolden vorige week door de bus. Super leuk vind ik ze. Die gaan ook in de Harriet, heb ik al besloten.

p1120203En dan wil ik niemand hier “gek maken”, maar er is nieuwe Fenna bij de Wibra. Ik nam deze mee naar huis en ben er ook al mee bezig. Wat, moeten jullie ook nog even op wachten tot in het nieuwe jaar. Even kijken of het wordt wat ik ervan verwacht.

p1120218Voor nu allemaal weer bedankt voor het kijken en lezen hier in het afgelopen jaar. Reacties vind ik altijd super leuk om te lezen. Wens ik iedereen hele mooie en liefdevolle dagen en tot in het nieuwe jaar!

3x Quiltnieuws en een Sinterklaas cadeautje

De afgelopen twee weken hard gewerkt aan de diverse quilts waar ik aan bezig ben. Als eerste maakte ik maand 3 van de Seizoen der Lapjes quilt. Hier wil ik graag bij bijblijven, want elke maand komt er immers een nieuw blok. Ik ben er weer klaar voor.

p1120148

Ik werkte ook hard aan het laatste grote applicatieblok van the Rowdy Flat Library quilt. En ook deze is af.

p1120161

En toen …………… kon ik het hele middenstuk in elkaar gaan zetten. Wow, wat groot al en zo gaat het eruit zien.

p1120183Nu een begin gaan maken met de laatste rand met alle bloempotjes en beestjes. Ook nog een heel werk, maar dit klaar te hebben, geeft al een heerlijk gevoel.

p1120157En hier de Harriet, dat begint ook wat te worden. Nog niet alles zit definitief vast, dat zit nog geregen, maar al heel blij met het resultaat tot nu toe.

We vierden ook nog Sinterklaas het afgelopen weekend met de kinderen en ons kleinkind. Ik had tweede zoon getrokken en wist meteen wat ik voor cadeau zou geven. Hij en zijn vriendin hebben een site met veganistische recepten Vetjebol heet deze. Ik kocht een effen schort en bedrukte deze met de naam van de site en nog een leuke tekst. Het cadeau viel zeer “in de smaak”.

p1120158Verder werk ik nog in opdracht aan een aantal kraamcadeautjes, maar daar kan ik nog niks van laten zien. Dat komt een andere keer weer aan de beurt. Wens ik iedereen een fijn weekend, wij vieren dat jongste dochter morgen al weer 14 wordt. Een pracht meid. Kijk maar naar deze foto van vader en dochter. Gisteren had ze een gemaskerd bal en natuurlijk moest dit even vereeuwigd worden en liet paps zijn dochter maar met moeite gaan. Ze droeg er nog een zilver masker bij. Onvoorstelbaar dat ze al weer zo groot is.

p1120181

Een heleboel …………

De titel van dit blogje zegt het al: een heleboel te laten zien. Bloggen kost veel tijd, degenen die het doen, weten dat en soms komt het er gewoon niet van. Maar ik vind het toch ook leuk om zelf bij te houden wat ik zoal maak en natuurlijk hoop ik ook dat ik iemand anders kan “besmetten” met het handwerkvirus.Waar beginnen we; oh ja, de Mrs Billings. Die krijgt weer een nieuwe rand en eentje zit er al om en aan de volgende kant wordt hard gewerkt.

p1120095

Inmiddels ook bezig met een nieuw blok voor the Rowdy Flat Library quilt. Deze week viel ook maand 3 van de quilt Seizoen der Lapjes op de deurmat en daar ook een begin mee gemaakt. Kan nu lekker vanuit mijn luie stoel (voor de televisie) het e.e.a. gaan vastmaken. En de Harriet a Journey to now staat nu ook “in de steigers”. Eigenlijk ben ik al wat verder dan op deze foto te zien is. Alle halve cirkels zitten er inmiddels ook op geregen en ik ben bezig om alle druppels nu definitief vast te zetten. Wat een machtig leuke quilt om aan te werken.

p1120100

Verder probeer ik ook elke week wat nieuwe kleding voor mezelf te naaien. Het lukt steeds beter om zoveel mogelijk in een seizoen zelf te maken. Twee weken geleden maakte ik deze top bij een vest dat ik al 2 jaar heb, maar waar wat nieuws bij moest.

p1120105

Nu weer een leuke set van weten te maken.

p1120121

Ik draag het op een bruine broek. De top kan ook heel goed bij dit vest, dat kocht ik pas nieuw.p1120108

 

Maar dit vest kocht ik eigenlijk bij deze top die ik maakte.  Is al geloof ik 3 weken geleden dat ik hem maakte.

p1120107

En dan wordt het zo

p1120106

Weer een leuk setje bij een zwarte broek! En zo rommel ik wat af (lol). Oh ja, ook deze week een kledingstuk genaaid. Een vest bij een gekochte top.

p1120135

Ik ben en blijf nu eenmaal een vestenmens, dat moge nu wel duidelijk zijn.

Vorige week een hele gezellige dag gehad naar de Knit en Knot beurs in Tilburg, samen met mijn nicht en haar schoondochter. We hebben genoten en echt helemaal op ons gemak de beurs bekeken en de nodige koffie- en lunchstops genomen. Er ging het e.e.a. mee naar huis, waaronder dit boekje en een aantal metalen ringen.

p1120133

Ik heb twee weken niet gebreid of gehaakt i.v.m. mijn schouder. Breien is nog steeds foute boel, maar ik heb deze week wel elke dag een stukje gehaakt (het bloed kruipt waar het niet gaan kan) en zo maakte ik deze hanger in herfst kleuren. Hij hangt op mijn hobbykamer en ik ga er voor elk seizoen eentje haken. De bevestiging aan de ring zelf heb ik mondjesmaat gedaan, want dat is geen fijn werkje voor je handen en schouders. Dus nu ook even weer een haakpauze ingelast. Hij moet nog in de textielverharder, zodat hij niet gaat uitzakken, maar dat moet ik nog kopen.

p1120134

En dan ook vandaag nog een bruiloft gehad en voor het bruidspaar maakte ik dit met de Cameo Silhouette; een wijnfles met hun namen, twee ringen en hun trouwdatum met twee wijnglazen met naam erop. Zo leuk om iedere keer weer wat te verzinnen om een persoonlijk cadeau te geven.

p1120132

De bruiloft is gelijk een leuke reden om een nieuw jurkje aan te trekken. Ik maakte het denk ik al 2,5 maand geleden aan het einde van de zomer. Het is een Lady Skater dress. Ik vond er precies de goede kleur vest en panty’s bij en ook mijn grijze laarzen maken het plaatje helemaal compleet. Ga zeker nog zo’n jurkje maken voor de winterp1120136En nogmaals ik maak dit echt niet allemaal in twee weken hoor. Dit is allemaal werk dat ik laat zien wat soms al een paar weken af is. Het is meer “een inhaal-blog-bericht”. Allemaal nog een heel fijn weekend verder en heel leuk als je een berichtje achterlaat, dat waardeer ik altijd zeer. En dat maakt en houdt het bloggen ook leuk.

Vest, Seizoen der lapjes, the Rowdy Flat Library Quilt en ……..

Er is al bijna weer een week voorbij. Een week waarin ik de haak- en breinaalden even heb laten liggen. Een vervelende schouder is de boosdoener en met name met haken en breien heb ik er veel last van. Gelukkig heb ik nog meer hobby’s -;). En het was ook heerlijk binnen-bezig zijn-weer, met al die regen. Vorige week maakte ik nog een setje compleet met een fijn vest. Hele leuke stof, beetje grijs/zwart met kleine gekleurde bolletjes erop, zodat het net gebreid lijkt.

p1120052Vorige week was ik al ijverig begonnen met maand 2 van de quilt Seizoen der lapjes. Deze week er lekker mee verder gegaan en hij is klaar! Alleen de boom is even voor de foto een gewoon bruin quiltlapje. Dat moet een boom van vilt worden, maar er waren problemen met het leveren van het vilt bij Dorry, dus dat komt later met een andere maand mee. Het is in dit blok toch het laatste dat erop moet, dus geen nood.

p1120091Met maand 5 van de Rowdy Flat Library quilt was ik ook al een poosje bezig. Hier moest nog steeds de rand met de bijtjes, lieveheersbeestjes en ander vliegend “spul” gemaakt worden. Hier heb ik vandaag de laatste hand aan gelegd en ook dit blok is nu klaar. Nog één zo’n groot blok en dan zijn alle vier de applicatie- en patchblokken klaar voor het middenstuk van de quilt.

p1120089En met dank aan mijn lieve man, kon ik de afgelopen tijd ook een beginnetje maken met de Harriet Journey to now. Hij heeft alle oriëntatie lijnen van de quilt op de ondergrond stof voor me getekend. Hierna heb ik alle lijnen geregen en kon ik de eerste applicaties gaan maken. Ik ga hier allemaal felle kleurtjes voor gebruiken net als bij het origineel. Het gaat een monster project worden, maar dat deert me niet. Geen tijdsdruk voor mij met quilts, ik werk aan waar ik zin in heb en uiteindelijk komt alles wel een keer af (lol).

p1120094

Dit weekend van plan om weer eens een slinger te gaan geven aan de Mrs Billings. Gewoon even lekker patchen na al het appliqueren van de afgelopen tijd. Iedereen een heel fijn (droog) weekend toegewenst.