Maand 3 Delilah TOM, Ottobre shirt en Odette shirt

Allereerst iedereen bedankt voor de complimenten voor mijn tas in mijn vorige post. Hij bevalt ontzettend goed. Precies een mooi maatje! En, een tweede is in de maak, maar die duurt nog even want ik heb hiervoor iets bedacht dat meer werk is; namelijk een buitenkant die uit verschillende lapjes bestaat. Maar eerst was ik begonnen met waar ik mijn vorige blogpost mee eindigde; de blokken van maand 3 van de Delilah TOM van Aljona. Ik vond ze weer ontzettend leuk om te maken en het pakket was wederom weer heel goed verzorgd. Ik heb behalve de lapjes die erbij zaten ook gebruik gemaakt van mijn eigen lapjes. Het is altijd weer even een dingetje met “in spiegelbeeld”. Ik moet eerlijk zeggen, ik ga er wel eens even de mist mee in (lol). Maar het is goed gekomen en ik ben blij met mijn blokken.

Ook maakte ik nog een shirt met driekwart mouwen voor mezelf. Het patroon komt uit een oudere Ottobre Woman, ben even kwijt welk nummer het ook alweer was. Ik maakte hem vorig jaar ook al een keertje. Precies een fijn shirt voor als het wat frisser is. Stof kocht ik op het afgelopen Stoffenspektakel in Ahoy voor een tientje.

Ook kocht ik deze maand de nieuwe La Maison Victor en maakte daaruit het Odette shirt. En ook deze is helemaal naar mijn zin. Ik maakte mijn gewone confectie maat en verlengde de panden met 5cm. Ook knipte ik geen zoom aan de halsnaden, anders vond ik op voorhand al dat deze te hoog zouden vallen. Verder veranderde ik er niets aan. Hij zit heerlijk en ook dit stofje kocht ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy. Ik heb zelfs al een tweede exemplaar gemaakt, maar nog geen foto daarvan.

En dan was het deze Hemelvaartsdag ook nog schitterend weer. Hoog tijd om onze pas aangeschafte fietsendrager uit te proberen. We vertrokken vanmorgen richting de Beemster. Hier was van alles te doen o.a. een hele leuke fair. Hier stonden o.a. Aljona en de Quiltmuis met een kraam. Ook was er een tentoonstelling van verschillende quilts en kon er koffie met taart worden genuttigd. Er was ook nog een demonstratie van verschillende Singer naai machientjes. Wat zijn ze leuk en ik mocht er eentje uitproberen! Nou, ik ben verkocht, hahaha, hij staat op mijn verjaardagslijstje -;).

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. En nee, het naai machientje ging niet mee, daar droom ik nog even van, maar wel deze leuke lapjes en de mallen voor de quilt Halo van Jen Kingwell.

Hierna zijn we echt op de fiets gestapt en hebben heerlijk in de omgeving gefietst en nog diverse boerderijen bezocht waar wat te zien en te doen viel. Het was echt een heerlijke dag.

Nieuwe tas

Momenteel volg ik samen met een vriendin de workshop “Catch all Caddy” bij Willeke van Fatquarters in Culemborg. Het is een workshop om een echte quilttas te maken, waar je al je quiltspulletjes in kwijt kunt. Google maar eens op de naam en je vindt er diverse uitvoeringen van. Voor de cursus moest flink wat huiswerk gedaan worden. Mijn vriendin en ik hebben twee avonden hard doorgewerkt om het klaar te krijgen. Afgelopen zaterdag was de eerste cursusdag. Het was super gezellig en ook daar was het: flink doorwerken. Ik laat nog geen foto zien, want we gaan nog een dag en dan is als het goed is onze tas (bijna) klaar. Voor deze tas heb je een versteviging nodig die heet Soft & Stable. Het is een hele soepele, maar toch stevige tussenvulling. Nu had ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy bij Stoffendienst een patroon gekocht voor een niet zo moeilijke tas. En die leek me nu gelijk eens leuk om Soft & Stable uit te proberen. Het vereiste enig denkwerk omdat deze tas hier niet mee gemaakt was. Ik keek een demonstratie filmpje bij Mamarieke (hier bestelde ik ook de Soft & Stable). Ik bestelde nog meer (lol), want ze heeft ook prachtige tricot stofjes. Dit zijn er twee van.

P1120682Maar dit terzijde. Er loopt momenteel een leuke naaiwedstrijd bij MaMarieke en ik heb daar deze tas voor ingezonden. Je leest er alles over op haar blog en er zijn leuke prijzen te winnen. En dit is de tas geworden. Stofjes had ik al jaren in huis, ooit eens besteld in Amerika toen dat nog leuk was en je niet bij de postbode nog eens invoerrechten moest betalen.

P1120707En zo ziet de zijkant eruit.

P1120705De tas is helemaal gevoerd en ik maakte er nog binnenzakken in.

P1120706

De binnennaden werkte ik helemaal af met biasband. Als je op bovenstaande foto klikt, kun je het zien zitten. Ik vind het echt een geinig tasje geworden. Niet zo groot, precies goed om ook bijvoorbeeld nog een handwerkje in mee te nemen. Heb al ideeën voor een volgende.

P1120681

Ik maakte ook nog een keer de Aster trui. Zelfde soort stof als de eerste, maar nu met een patchwork printje en fel blauwe boordjes. Net als de eerste zit hij heerlijk. Ik maakte er zelfs nog één, maar daar heb ik nog geen foto van. Dit keer van een dunne tricot. Ook nog een jurkje gemaakt, maar ook nog geen foto’s van. Je zult begrijpen dat er even niks op quiltgebied uit mijn handen is gekomen, want ‘s avonds heb ik veelal zitten haken. Maar nu ligt dan toch de maand mei van de TOM van Aljona op tafel. Erg leuke blokken weer.

P1120710

Meivakantie

En toen was de meivakantie al weer voorbij. De eerste week was druk met een logeerpartij van lief klein meisje en diverse uitjes, o.a. naar de quilttentoonstelling in Amersfoort geweest, maar daar zijn al zoveel foto’s van op het internet te vinden, denk niet dat de mijne nog iets toevoegen lol. Deze week tussen alles door nog wel kans gezien om weer een rand aan mijn Ramenlap te zetten. Blijft een heerlijk werkje om eens even beet te pakken. Ik heb er nu precies 100 aan elkaar zitten en ben nu bezig aan de volgende rand.

P1120675

En toen was het zover; zondagnacht stonden we heeeel vroeg op om op tijd op het vliegveld te staan. En zo liepen we ‘s morgens al om 08.15 uur in Kopenhagen. Het was heeeeeel lang geleden dat ik gevlogen had en jongste dochter (die mee was) had nog nooit gevlogen. We gaan altijd met de auto op vakantie en het is ook wel even vreemd dat je zo beperkt bent in wat je mee kunt nemen. Normaal ben ik echt van mijn eigen koffie en thee en niet te vergeten Hollandse kaas. Maar ik heb het allemaal losgelaten lol. Achteraf was het niet gek geweest als we het mee hadden kunnen nemen, want alle mensen Kopenhagen is voor wat betreft eten en drinken echt wel heel duur. Maar ja, dan zie je ook nooit wat toch? Terwijl Nederland verregende hadden wij alle dagen een strak blauwe lucht en scheen de zon van vroeg tot laat.

collage Kopenhagen 1We gingen naar Christiania, een stukje Kopenhagen vol met graffity, vreemde bouwwerken; een echte hippie plek. Maar langs het water ook verrassend mooie plekjes waar we heerlijk in de zon hebben gezeten. En naar het park Frederiksberg, waar het ook heerlijk toeven is. Natuurlijk ook veel door de stad gebanjerd. Met name door het oude gedeelte. In de grote Lego winkel geweest, daar kun je natuurlijk niet om heen als je in Denemarken bent, met hele mooie bouwwerken. O.a. deze bij de ingang.

DSC_0204

Ook gingen we naar het pretpark Tivoli dat midden in de stad ligt. Ik ging nergens in, want ik word overal misselijk van, maar je kunt daar ook een kaartje kopen tegen een veel lagere prijs en dan mag je gewoon nergens in óf je betaald per attractie. Maar ik vind mensen kijken ook heel leuk en had mijn haakwerk mee genomen. En dat was beslist geen straf om lekker op een bankje in het zonnetje te gaan zitten haken. Natuurlijk gingen we ook kijken bij de beroemde zeemeermin in Kopenhagen. Het is echt maar een klein beeldje en je staat verbaasd van de hordes Japanners die met bussen vol naar het beeldje komen kijken. Wij waren er toevallig in de buurt toen we een paleis bezochten.

collage Kopenhagen 2

 Dit is natuurlijk maar even een kort verslagje, maar toch leuk denk ik om hier even op het blog te laten zien. Ik had garen meegenomen voor een paar cadeautjes, maar die waren eigenlijk doordat ik in het pretpartk zoveel gehaakt had, al snel klaar. Gelukkig verkopen ze in Kopenhagen ook katoen -;). Ik startte met een leuke bloemetjes omslagdoek en kocht ook nog leuke groen gemeleerde katoen. Het patroontje is van Atty.

P1120678

Ook nog een paar kleine spulletjes meegenomen. De mooie houten paardjes die je overal ziet, een potloodhouder met de bekende soldaat en uiteraard een tas met fietsen erop. Kopenhagen is een echte fietsstad. Nog nooit zoveel fietsen in een week gezien.

P1120679

De was is weer weg, koffers opgeruimd en weer terug naar “normaal”. Gisteren nog even bezig geweest met een sleutel/tashanger voor jongste dochter. Maar eigenlijk vindt ze hem te leuk om daarvoor te gebruiken, geloof ik. Een eenhoorn, kooppatroontje van Djonesgirlz. Erg leuk om te maken maar een heel gepriegel, was er wel even zoet mee.

P1120677Wens ik iedereen een fijne week!

Nieuwe zomerkleding

De afgelopen 2 weken weer van alles gemaakt, maar een gedeelte kan ik pas later laten zien. Het is een kraampakket dat ik weer mocht verzorgen, maar dat moet nog gegeven worden. Als eerste een shirt dat jullie nog te goed hadden, daar had ik het in mijn vorige blogpost al over, maar toen had ik nog geen foto. Dat is deze. Een shirt uit de Knip van ik dacht april van twee jaar geleden. Al vaker gemaakt, maar nu zonder boord ( het originele shirt is met een boord). Het stofje vond ik zo leuk; het heeft een print van gehaakte granny’s,

P1120668

En dan kreeg ik de Knip binnen, het meinummer in dit geval. Daar zag ik meteen een leuk shirt in; een overslagshirt en je kunt het ook nog als jurk maken. Uit voorzorg verlengde ik de panden vast.

P1120671Dit is het model. Er zit dus op het voorpand een leuke hoek in, maar ja, dat is met een druk stofje niet zo goed te zien! Dus vandaar maar even de tekening op de foto gezet.

P1120662

En hier op model, nu met nog een vest, want het is nog geen korte-mouwen-weer.

P1120664Ik wilde hem toch ook wel even maken zonder de driehoek erin. Je ziet er immers toch niks van met een druk stofje. Dus de onderste twee delen van het shirt even tegen elkaar aangelegd voor het knippen. Gaat dus ook prima. Nog wel iets meer verlengd en ik heb wat meer naad aangeknipt in de zijnaad. Verder zit hij helemaal goed.

P1120667Modelletje gaat er vast nog wel eens een keer komen.

collage knip shirtsEn ik bedacht dat ik ook nog een omslagdoek gemaakt had (al weer een paar weken geleden) en deze ook nog niet geblogd had, maar hij wordt al wel volop gedragen. Ik haakte hem met een bol verloopgaren van Katia. Ik gebruikte 1,5 bol en haakte hem gewoon simpel in granny strepen. Hij is echt super zacht en draagt fijn.

P1120670

Zo dat was het weer voor nu. Alle naaispullen in mijn kamertje (wat geniet ik daar toch van een hobbykamertje) zijn weer opgeruimd, want lief klein meisje komt volgende week logeren en dan staat haar bedje er weer in. Iedereen nog een fijn weekend verder.

Achter de naaimachine en met de hand

De afgelopen twee weken weer regelmatig achter de naaimachine gezeten. Als eerste “een gouwe ouwe”; het vest uit de MyImage dat ik al vaker maakte. Ik kocht de leuke, soort dikke tricot, stof bij de Stoffenkraam voor maar 5 Euro de meter en ben zo weer, voor een koopje, een leuk vest rijker! Er zitten rozen op de stof gedrukt.

P1120635En deze trui stond al heel lang op mijn lijstje om te maken; de Aster trui uit de La Maison Victor, een Belgisch naaiblad, waar ik een proefabonnement op heb gehad. Ik was hem al ettelijke keren tegengekomen op de verschillende naaiblogs. Veel tips gelezen, omdat iedereen er “nogal wat aan verbouwd” had. Deze ter harte genomen en meteen de panden met 10cm verlengd. De mouwen ook, maar ondanks de 10cm waren ze nog te kort voor lange mouwen, dus er toen toch maar weer een paar cm afgehaald, zodat het wel echte driekwart mouwen werden. Ook het boord bij de hals gedaan, zoals zovelen het hadden gedaan; het achterpandboord ook voor het voorpand gebruikt en meteen op de midden achter naad aan weerszijden nog een cm ingevouwen. Zat met al deze aanpassingen helemaal naar mijn zin. Bij een volgende dan wel voor lange mouwen er nog wat meer lengte aanknippen. Dan komt het helemaal goed. Komt vast een tweede exemplaar van, want hij zit lekker. De stof is een leuke wat dikkere tricot die ik een keer bij Karteris kocht.

P1120641

Ik maakte nog een shirt, ook al gedragen, maar vergeten een foto van te maken. Deze volgt wellicht later nog een keer. Nu bezig met een overslagshirt uit de nieuwste Knip van mei 2017. Net een eerste pas sessie gemaakt en valt me niet tegen. Hoop hem deze week af te maken.

Er moest ook nog huiswerk gemaakt worden voor de twee BOM’s waar ik aan mee doe. Ten eerste blok 2 van de Sarah Fielke BOM Happy Days. Was een leuk blok om te maken en zo is hij geworden.
P1120644En ook vandaag de twee nieuwe blokken van maand twee van de Delilah TOM van Jen Kingwell afgemaakt. Het is iedere keer een feestje om het pakket open te maken. Zulke leuke stofjes en mooie mallen, een prachtig verzorgd pakket iedere maand van Aljona uit Schagen. Het is mijn derde Jen Kingwell quilt. Jen was in Nederland, maar helaas kon ik er niet heen.

P1120655

Nu ligt er nog een blok voorbereid van de quilt Seizoen der Lapjes. Er worden af en toe ook nog steekjes gezet aan de “Ramen lappen” quilt en er wordt nog gehaakt. Maar dat komt een volgende keer weer aan de beurt.