Daar was ik weer!

Wat gaat de tijd toch snel, van alles weer gemaakt. dus hoog tijd om weer eens wat te laten zien. Als eerste een shirtje dat ik voor Amy bedrukte die een cadeautje nodig had voor het kindje van haar tienerleiding. Een leuke tekst op een gekocht shirtje. Als versiering naaide ik er nog een paar geinige knoopjes op. Op de foto denk ik niet te zien, maar op de knoopjes stond 1+2=3.

P1110347

Vorige week maakte ik ook een omslagdoek voor mezelf af. Eentje in voorjaarskleuren. Patroon en garen komt bij Naaldkunst in Alkmaar vandaan. Er zit een glinstertje in door het gebruik van het nieuwe ByClaire garen. Erg leuk om te maken en ik heb hem al gedragen, want het is er weer voor. Blij dat ik nu ook bij mijn zomerjas een leuke sjaal heb.

P1110355Hier nog een close up foto van het garen.

P1110353En Mrs. Billings is nu ook voorzien van een nieuwe rand. Op naar de volgende rand, zullen we maar zeggen.

P1110359

Van de blouse die ik in het vorige blogbericht liet zien, had ik nog een heel stuk kant over. Ik was van patroon veranderd en had dus teveel. In mijn voorraad vond ik nog een meter jeanskleurige tricot die er precies bijpaste om de top te voeren. Zelf vind ik hem super geworden. Patroon komt uit de MyImage lente/zomer 2016. Het is model 1516.

P1110365Lastig te fotograferen, maar er zitten leuke plooien bij de hals en hierdoor krijg je een mooi bloezend effect. De tricot gebruikte ik ook om de hals en armsgaten mee af te biezen.

P1110364Ben benieuwd hoe hij is als ik hem enkel maak van gebloemde tricot. Vorige week kocht ik een metertje gebloemde tricot bij de Stoffenkraam en die heb ik zojuist geknipt. Maar nu alle machines even opgeruimd, want ik wil wat voorbereiden voor blok 3 van the Rowdy Flat Library quilt. Die viel het weekend in de bus. En morgen komt kleine Elin spelen, dus dan heeft oma geen tijd om achter de naaimachine te zitten -;).

P.S. Ik startte ook iets nieuws, maar daarover een andere keer!

Blouse, jurk en een beginnend restjes project

Geloof me, ik geniet ook echt wel van de zomer. Maar zodra het 25 graden of hoger wordt, haak ik letterlijk af! En dat was afgelopen week een paar dagen zo. Dan blijf ik zo veel mogelijk binnen en meestal kruip ik dan heerlijk achter de naaimachine! Zo heeft ieder zijn eigenaardigheden. Ik nam een klein abonnement op de Knip Mode (3 nummers voor 15 Euro) en afgelopen zaterdag kwam de eerste door de bus. En die viel niet tegen, ik zag best veel leuke dingen erin. Als eerste tekende en knipte ik model 19. Stof kocht ik op het Stoffenspektakel in Ahoy, een soort seersucker en elastisch. “Geknipt” voor dit patroon. Ik had er ergens anders al een kantstofje bijgekocht. Want dat leek me leuk van deze stof. Had eerst een ander patroon voor ogen, maar deze vond ik eigenlijk leuker. Dus was blij dat ik er de schaar nog niet ingezet had.

P1110334Hij zit heerlijk, vooral met het warme weer. Heb wel de halsbies kleiner geknipt, want hij was anders veel te wijd. Ook heb ik de blouse zelf nog wat ingenomen, want ook die vond ik net wat te wijd. Manlief noemt me “een engel” (lol). Kijk maar op deze foto!

P1110335Al met al dik tevreden. Deze gaat beslist vaak gedragen worden en weer een patroon om nog eens te maken.

Als tweede maakte ik jurk nummer 2 uit dezelfde Knip. Ook van een stof die ik kocht op het Stoffenspektakel. Ik zag al op de foto’s dat hij erg kort was en had hem dus al op voorhand met 7 cm verlengd. Aanvankelijk had ik ook de zakken getekend en geknipt. Maar toen ik hem in elkaar aan het zetten was, heb ik ze toch weggelaten. Waarschijnlijk doe ik er toch niks in en erger ik me meer als ze niet goed zitten en je allerlei hobbels krijgt. Ook met dit jurkje ben ik heel blij. Moet nu alleen even wachten tot het er weer weer voor is!

P1110342

Ik was al bezig met een restjes katoen project, in de zgn. moss stitch. Ik maakte hem in een zigzagpatroon en had al best een heel eind gehaakt. Maar was toch niet naar mijn zin. Wilde er toch liever een kussen van maken, want die is hard nodig om de huidige op de bank te vervangen. Dus de hele boel uitgetrokken en zo kreeg ik een hele leuke bol eigengemaakt “verloopgaren”. Nu minder steken opgezet en gewoon alle toeren recht. Het haakt heerlijk weg en het is super leuk om steeds weer een ander kleurtje tegen te komen en te kijken hoe het uitpakt. Ook een heerlijk werkje om overal mee naar toe te nemen in de auto.

P1110346Ook nog aan Mrs. Billings gewerkt, maar nog geen foto. Wens ik iedereen een heel fijn Pinksterweekend toe!

It’s a fitts 1075, blok 2 The Rowdy Flat Library quilt en een kraamcadeautje

Zoals in mijn vorige blogje beloofd ook nog een foto van een jurk die ik voor mezelf maakte. Je hebt er behoorlijk wat stof voor nodig (3 meter), want het is een echte “zwierjurk”. Maar hij zit super en hij was leuk om te maken. Hier komen er vast nog meer van.

P1110329Ook liet ik in mijn vorige blogje het begin zien van blok 2 van The Rowdy Flat Library Quilt. En ook dit blok is klaar. Zo leuk om te maken, maar ik heb wel weer wat weggelaten, in dit geval een aantal van de bijtjes, want het waren er wel erg veel en ik vond hem zo vol genoeg. Ook geef ik mijn eigen draai aan de blaadjes, niet allemaal recht tegenover elkaar.P1110326Nu weer wachten op blok drie (ik weet al welk plaatje ik nu weer in het centrum ga doen). En ondertussen lekker weer verder met Mrs. Billings en de Sweet Surrender. Vrijdag gingen manlief en ik met jongste dochter een dagje shoppen in Den Bosch. Natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om eens bij Wietske van Bossche Quilts langs te gaan. Wat een mooie winkel en Juud was er ook, die gaf les. Zo leuk om die ook weer even te spreken. Ik ging shoppen voor mijn Mrs. Billings. Ik ga het niet halen met mijn achtergrond stof en het leek me verstandig om op tijd een andere stof erbij “te introduceren”. Helemaal geslaagd en uiteraard ging er nog meer mee naar huis -;).

P1110324Ook maakte ik pas op bestelling nog een kraamcadeautje met de Cameo Silhouette.

P1110312Verder ben ik nog aan het haken aan een nieuwe voorjaars omslagdoek én aan een nieuwe tas. En ik ben heerlijk verwend met moederdag. Vandaag komt kleindochter Elin lekker een dagje bij oma spelen. Fijne week allemaal.

Maatje 34/36, Fair Isle deken, Sweet Surrender en The Rowdy Flat Library Quilt

Maat 34/36, nee helaas, dat heb ik allang niet meer. Maar jongste dochter heeft die maat wel en voor haar mocht ik weer een paar shirtjes maken. Toen ik in maart naar het Stoffenspektakel in Rotterdam ging, verzekerde ze me dat ze heel graag wilde dat ik weer wat voor haar zou maken. Er werden zelfs berichtjes gestuurd terwijl ik daar was, of ik al wat gevonden had en zo ja, of ik dan vast foto’s wilde sturen. Zoveel enthousiasme is natuurlijk wel heel leuk. Ik kocht dan ook 3 lappen voor haar en deze zijn alle drie al verwerkt. Als eerste maakte ik dit shirt voor haar

P1110288Model komt uit de Victor La Maison maart/april 2015. De volgende dag ging hij meteen aan naar school. Glunderend vertelde ze dat heel veel meisjes gevraagd hadden waar ze dat shirt gekocht had, tot aan de klassenlerares aan toe. Ik glunderde uiteraard niet minder (lol). Dus maakte ik meteen dezelfde van een ander stofje. Ik vind het een super model, had nog nooit wat uit dit blad gemaakt. Shirtje nummer 2, zelfde patroon.

P1110304

Vandaag zette in shirtje 3 in elkaar. Ze had gekozen voor een off-shoulder shirtje. Model komt uit de Knip Mode van April 2016. Hij laat dus de schouders bloot. Ook deze zat in één keer goed. Een foto sessie had ze geen zin in, dus jullie zullen het met deze foto moeten doen. Misschien een andere keer nog op model. Lastig te fotograferen. In het echt is het shirtje veel zwarter en er zit een klein werkje in.

P1110316

Ze bladerde meteen weer diverse bladen door en heeft al weer wat uitgekozen. Maar daar moeten we eerst weer stof voor gaan kopen. Ze heeft lekker vakantie, dus dat gaan we binnenkort nog doen. Tussen de shirts door heb ik ook nog een jurk voor mezelf gemaakt. Die is ook heel goed gelukt, maar heb ik nog geen foto’s van. Zo naaide ik 4 van de 11 lappen die ik in maart kocht alvast weg.

P1110309

Deze deken is al even klaar, maar er moest nog een rand omgebreid worden. Dat is vorige week gebeurd. Eigenlijk is de rand niet helemaal naar mijn zin. Had wat minder steken op moeten zetten, maar ik laat het zo. Het was een grote klus om te doen en voor het eerst dat ik een deken breide in de fair-isle techniek. Gewoon een goede leer voor de volgende keer, denk ik maar. Hij is in ieder geval heerlijk warm.

P1110320Er zijn ook weer 2 blokken klaar van de Sweet Surrender quilt en ik heb de blokken die al klaar zijn, eens aan elkaar gezet. Was erg benieuwd naar hoe het eruit ging zien. Is helemaal naar mijn zin!

P1110318
Blok 2 van The Rowdy Flat Library quilt kwam ook door de brievenbus. En ik had zo’n zin om er aan te beginnen. Ik ben al weer zover. Heerlijk dat appliqueren. Nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou gaan vinden. Mrs Billings heeft er ook weer bijna een halve rand bij, dus die wordt ook niet vergeten. Een andere keer hoop ik daar ook weer een foto van te hebben. Wij genieten nog even van de meivakantie. Heerlijk handwerkweer! En mocht je nog een binnen activiteit zoeken, gisteren gingen we met Amy naar Junglebook. Erg mooi en een aanrader wat mij betreft.

Hollandse postzegeltas

P1110271

Toen ik deze tas maakte, had ik al weer een idee voor een nieuwe tas (eigenlijk kan ik er nog wel meer bedenken, dus wie weet in de toekomst). Allereerst verzamelde ik de benodigde materialen. Uitgangspunt was de leuke Hollandse postzegelstof die ik bij de Stoffenkraam kocht.

P1100956Het haakgaren dat ik gebruikte is Lammy jeans garen. Voor de binnenzakken gebruikte ik een restje postzakkenstof die ik nog over had van een andere tas. Met de Cameo Silhouette maakte ik een paar textiel stickers; een tekst en poststempels.

P1100959

Ik streek ze op de zakken en op delen waar de rits tussenuit gestikt is.

P1100960

Ik knipte de rest van de binnentas en haakte de buitentas.

P1100961

Zette de binnentas in elkaar en naaide hem vast aan de binnenkant van een jute Scheepjeswol tas. Er zitten twee ruime binnenzakken in de tas.

P1110137

Hierna bevestigde ik de zakken op de buitentas en naaide deze stevig vast aan de buitenkant van de jute tas.

P1110277

Stikte de rits tussen de bovendelen in en bevestigde deze ook met de hand aan de tas.

P1110274

Tot slot bevestigde ik de Knit-pro handvaten en heb ik er weer een heerlijke tas bij! Blij mee!P1110272