Hygge Cal klaar, nieuw project, nog een My Image top en maand 4 Happy Days

En weer een Tadah-momentje voor mij. De Hygge Cal van Scheepjeswol is klaar! We kochten een paar weken geleden een klepbank voor bij de eethoek. Diverse stoelen waren slecht geworden doordat Kimmy (die in januari is overleden) er haar nagels wat al te vaak in gezet had. En een klepbank leek me wel wat. Daar kunnen met gemak ook een aantal kleinkinderen op (lol). Meer dan op 3 stoelen -;). De Hygge, die bedoeld is als omslagdoek was erg leuk om te maken, maar ik zag me er toch niet mee rondlopen. Hij is best groot geworden. Dus ik kreeg het idee om hem als zitting op de bank te gaan gebruiken. Ik heb hem gevoerd met een mooie dikke stof. Roos heeft hem inmiddels ook ontdekt en lag er gisteren al heerlijk op te slapen.

En als je wat af hebt, mag je wat nieuws beginnen, toch? Er start binnenkort een nieuwe Stylecraft CAL. Erg mooi vind ik hem en vooral de originele kleuren. Maar weer een CAL met steeds “huiswerk” had ik eigenlijk niet zo’n zin in. Maar de kleuren bleven kriebelen en toen ook nog een vriendin er over begon en ook zo verliefd op de kleuren was, maar ook verder geen zin had in de CAL, besloten we om toch samen het pakket te bestellen. Zij heeft er een ander plan mee en ik ook. Kijk toch eens wat een mooie kleuren.

Al lang wil ik eens iets maken, een deken of kussens, met Afrikaanse bloemen volgens dit patroon. Inmiddels heb ik er 3 gehaakt en ik vind ze helemaal mooi. Dus dat gaat het worden. Heb ik ook meteen een leuk haakwerk dat niet zo warm is. Ik haak eerst alle bloemen los en ga later alles aan elkaar zetten.

Het is echt de week van het afmaken geworden. Wat ook af kwam was de top die ik startte tijdens de samen naaidag (ik blogde hier al eerder over). De stof is een goedkoop dun katoentje dat ik voerde met een elastische voering en afzette met tricot biesjes. Patroon komt uit de MyImage van vorig jaar, het zomernummer. Heerlijk om te dragen met het warme weer.

Tot slot maakte ik ook nog maand 4 af van de Happy Days BOM. Was ook behoorlijk wat werk. Het bloemen applicatie blok heb ik een klein beetje veranderd, vond het anders té vol worden. Blij met het resultaat. Gisteren rolde maand 5 door de bus. Maar nu is eerst de Delilah BOM bij mij weer aan de beurt.

Iedereen een heel fijn weekend. Ik hoop zondag mijn verjaardag te vieren en lekker te genieten dat ze er allemaal weer zijn, inclusief lief klein meisje, die volgende maand een broertje of een zusje krijgt. Zo wordt mijn klepbank vanzelf gevuld, zonder dat ik er moeite voor hoef te doen -;).

Achter de naaimachine en de Catch All Caddy

Het is inmiddels al weer een week geleden; de leuke samen naaidag georganiseerd door Daniëlle van het blog Mijn Naaicreaties. Het was echt een topdag. Heel gezellig en ontzettend goed verzorgd. Met op het einde nog een leuke verloting en een goody bag die mee naar huis ging. Ik heb die dag twee shirts gemaakt en startte nog met een topje. Het zijn deze shirts geworden:

Model Odette uit de Maison Victor mei/juni 2017. Stofje komt van een mooie stoffenzaak uit Amersfoort. Ik weet even de naam van de winkel niet meer. En deze:

Zelfde model, maar dan van een mooi stofje van MaMarieke. Een mooie katoenen tricot met bijpassende effen stof voor de mouwafzet en de hals. Niet zo goed te zien op de foto. Het topje moet nog afgemaakt worden, daar is deze week niets meer van gekomen. Maar komt goed. Het shirt kan ik ondertussen dromen, want ik maakte het van tevoren ook al twee keer. Echt een toppertje dit model en steeds weer anders met een ander stofje. Deze

maakte ik ook van een stofje van Mamarieke en in mijn vorige blog staat de eerste die ik maakte. De kast komt zo lekker gevuld. Hij is drastisch opgeruimd en ik probeer elk seizoen zoveel mogelijk zelf te maken. Nog langer geleden maakte ik ook nog een Aster, ook een model van Maison Victor. Wederom een stofje van Mamarieke (nee, ik heb geen aandelen, ze heeft gewoon hele mooie stofjes van een goede kwaliteit). Een echt retro stofje. Heb hem door het aanhoudende warme weer nog steeds niet aangehad. Komt dan wel weer in het najaar. Ligt ie vast klaar!

Ook al enige tijd geleden gemaakt en wordt ook al gedragen, dit jurkje. Stofje was een coupon op het Stoffenspektakel in Ahoy. Heerlijk jurkje. Is een Duits patroon dat ik al lang in huis heb. Eigenlijk is het een tuniek. Deze maakte ik een paar jaar geleden al een aantal keren. Ik heb hem nu verlengd tot een jurk.

Na een dag bijkomen, kroop ik zaterdag weer achter de naaimachine. De tweede cursus dag bij Willeke van Fatquarters Als je op de link klikt, zie je Willeke’s mooie vernieuwde website. Ook hier was het weer doorwerken geblazen met ons vieren en gingen we allemaal met een bijna klare tas naar huis. ‘s Avonds nog de biezen tegengezoomd en toen was hij klaar! Hier de buitenkant.

En  hier de binnenkant met alle bewerkelijke zakken erin.

Het was echt een groot werk, maar als hij dan klaar is, is de voldoening groot. Hier nog een foto van de zijkant van de tas, ook daar kan wat in opgeborgen worden, compleet met rits.

Alle moeite meer dan waard en we hebben ons al opgegeven om later in het jaar nog een workshop te gaan doen van nog een andere tas, want Willeke heeft er meerdere die een hoog “wil-ik-maken-gehalte” hebben.

De afgelopen week aan het bijkomen van al het “naaimachine geweld” en lekker bezig met de blokken van maand 4 van de Happy Days quilt. Die hoop ik de volgende keer te laten zien. En er wordt nog gehaakt, maar dat kan ik helaas nog niet laten zien. Weer tot de volgende keer!

P.s. In oktober is de volgende samen-naaidag en natuurlijk heb ik me al opgegeven. Leuk vooruitzicht na de zomer!

Prijs gewonnen, kraampakket en maand 3 Happy Days

Herinneren jullie je deze blogpost nog, die van mijn nieuwe tas? Ik heb meegedaan met de naaiwedstrijd van MaMarieke en ik heb gewonnen in de categorie Diverse. Maar liefst met 78% van de stemmen. Echt super leuk! En wat ik gewonnen heb, is te lezen op het blog van Marieke. Ook langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor het stemmen. En dan vergeet ik steeds nog een kraampakket te laten zien, dat ik vorige maand maakte.

Hier nog wat detailfoto’s. Ik bedrukte een slab en een shirt, naaide een babyjasje, maakte een knisper labeldoekje en haakte een muziekster.

Inmiddels met nog twee kraammanden bezig, maar daar kan ik nog niks van laten zien!

Vorige week kocht ik op de markt in de Beemster deze oude eiken houten naaibox. Manlief schilderde hem met de kleur Provence en nu is het deze leukerd geworden. Blij mee.

Ik loop wat achter met de bom Happy Days, maar deze week de blokken van maand 3 gemaakt. Erg leuk weer. Nu snel door met maand 4, want over twee weken rolt maand 5 door de bus.

Nu snel het huis aan kant, want ik ga vandaag gezellig met 30 vrouwen naaien. Ik heb er zin in. Mijn spullen staan al gepakt, voor als ik zo word opgehaald.

Maand 3 Delilah TOM, Ottobre shirt en Odette shirt

Allereerst iedereen bedankt voor de complimenten voor mijn tas in mijn vorige post. Hij bevalt ontzettend goed. Precies een mooi maatje! En, een tweede is in de maak, maar die duurt nog even want ik heb hiervoor iets bedacht dat meer werk is; namelijk een buitenkant die uit verschillende lapjes bestaat. Maar eerst was ik begonnen met waar ik mijn vorige blogpost mee eindigde; de blokken van maand 3 van de Delilah TOM van Aljona. Ik vond ze weer ontzettend leuk om te maken en het pakket was wederom weer heel goed verzorgd. Ik heb behalve de lapjes die erbij zaten ook gebruik gemaakt van mijn eigen lapjes. Het is altijd weer even een dingetje met “in spiegelbeeld”. Ik moet eerlijk zeggen, ik ga er wel eens even de mist mee in (lol). Maar het is goed gekomen en ik ben blij met mijn blokken.

Ook maakte ik nog een shirt met driekwart mouwen voor mezelf. Het patroon komt uit een oudere Ottobre Woman, ben even kwijt welk nummer het ook alweer was. Ik maakte hem vorig jaar ook al een keertje. Precies een fijn shirt voor als het wat frisser is. Stof kocht ik op het afgelopen Stoffenspektakel in Ahoy voor een tientje.

Ook kocht ik deze maand de nieuwe La Maison Victor en maakte daaruit het Odette shirt. En ook deze is helemaal naar mijn zin. Ik maakte mijn gewone confectie maat en verlengde de panden met 5cm. Ook knipte ik geen zoom aan de halsnaden, anders vond ik op voorhand al dat deze te hoog zouden vallen. Verder veranderde ik er niets aan. Hij zit heerlijk en ook dit stofje kocht ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy. Ik heb zelfs al een tweede exemplaar gemaakt, maar nog geen foto daarvan.

En dan was het deze Hemelvaartsdag ook nog schitterend weer. Hoog tijd om onze pas aangeschafte fietsendrager uit te proberen. We vertrokken vanmorgen richting de Beemster. Hier was van alles te doen o.a. een hele leuke fair. Hier stonden o.a. Aljona en de Quiltmuis met een kraam. Ook was er een tentoonstelling van verschillende quilts en kon er koffie met taart worden genuttigd. Er was ook nog een demonstratie van verschillende Singer naai machientjes. Wat zijn ze leuk en ik mocht er eentje uitproberen! Nou, ik ben verkocht, hahaha, hij staat op mijn verjaardagslijstje -;).

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. En nee, het naai machientje ging niet mee, daar droom ik nog even van, maar wel deze leuke lapjes en de mallen voor de quilt Halo van Jen Kingwell.

Hierna zijn we echt op de fiets gestapt en hebben heerlijk in de omgeving gefietst en nog diverse boerderijen bezocht waar wat te zien en te doen viel. Het was echt een heerlijke dag.

Nieuwe tas

Momenteel volg ik samen met een vriendin de workshop “Catch all Caddy” bij Willeke van Fatquarters in Culemborg. Het is een workshop om een echte quilttas te maken, waar je al je quiltspulletjes in kwijt kunt. Google maar eens op de naam en je vindt er diverse uitvoeringen van. Voor de cursus moest flink wat huiswerk gedaan worden. Mijn vriendin en ik hebben twee avonden hard doorgewerkt om het klaar te krijgen. Afgelopen zaterdag was de eerste cursusdag. Het was super gezellig en ook daar was het: flink doorwerken. Ik laat nog geen foto zien, want we gaan nog een dag en dan is als het goed is onze tas (bijna) klaar. Voor deze tas heb je een versteviging nodig die heet Soft & Stable. Het is een hele soepele, maar toch stevige tussenvulling. Nu had ik op het laatste Stoffenspektakel in Ahoy bij Stoffendienst een patroon gekocht voor een niet zo moeilijke tas. En die leek me nu gelijk eens leuk om Soft & Stable uit te proberen. Het vereiste enig denkwerk omdat deze tas hier niet mee gemaakt was. Ik keek een demonstratie filmpje bij Mamarieke (hier bestelde ik ook de Soft & Stable). Ik bestelde nog meer (lol), want ze heeft ook prachtige tricot stofjes. Dit zijn er twee van.

P1120682Maar dit terzijde. Er loopt momenteel een leuke naaiwedstrijd bij MaMarieke en ik heb daar deze tas voor ingezonden. Je leest er alles over op haar blog en er zijn leuke prijzen te winnen. En dit is de tas geworden. Stofjes had ik al jaren in huis, ooit eens besteld in Amerika toen dat nog leuk was en je niet bij de postbode nog eens invoerrechten moest betalen.

P1120707En zo ziet de zijkant eruit.

P1120705De tas is helemaal gevoerd en ik maakte er nog binnenzakken in.

P1120706

De binnennaden werkte ik helemaal af met biasband. Als je op bovenstaande foto klikt, kun je het zien zitten. Ik vind het echt een geinig tasje geworden. Niet zo groot, precies goed om ook bijvoorbeeld nog een handwerkje in mee te nemen. Heb al ideeën voor een volgende.

P1120681

Ik maakte ook nog een keer de Aster trui. Zelfde soort stof als de eerste, maar nu met een patchwork printje en fel blauwe boordjes. Net als de eerste zit hij heerlijk. Ik maakte er zelfs nog één, maar daar heb ik nog geen foto van. Dit keer van een dunne tricot. Ook nog een jurkje gemaakt, maar ook nog geen foto’s van. Je zult begrijpen dat er even niks op quiltgebied uit mijn handen is gekomen, want ‘s avonds heb ik veelal zitten haken. Maar nu ligt dan toch de maand mei van de TOM van Aljona op tafel. Erg leuke blokken weer.

P1120710