Workshop Adinda’s World en de Persian Tiles deken

Afgelopen zaterdag 2 december was het eindelijk zo ver; de workshop bij Atelier Bonita Loka. Eigenlijk zouden we al in september gaan, maar daar kwam wat tussen en werd het uiteindelijk 2 december. Nog nooit in deze winkel geweest, maar beslist een aanrader. Wat een vrolijkheid en een mooie uitgebreide collectie op het gebied van wol. Maar er zijn ook stofjes en ook borduursters kunnen er terecht. De workshop was uitstekend verzorgd, met een heerlijke catering. We hadden een primeur; Adinda’s boek was net binnen gekomen. We hebben er een glaasje opgedronken en uiteraard ging het boek mee naar huis.

Mét handtekening van Adinda.

Ze had al haar vrolijke omslagdoeken en tassen bij zich, dus die konden we naar hartenlust bekijken en fotograferen. Je kon kiezen óf je maakte een tas óf je startte met het haken van een omslagdoek. Mijn vriendin koos voor de omslagdoek en ik voor de tas. Adinda hielp ons op weg en gaf tips hoe te beginnen. Je hebt geen echt patroon, maar haakt meer op je gevoel en meten is weten in dit geval. Uiteraard kregen we het die dag niet af, vooral het versieren van de tas en omslagdoeken neemt veel tijd in beslag. Adinda werkt graag met dik garen en dus dikke haaknaalden. Was even wennen, want ik haak daar niet vaak mee, maar daardoor ontstaan wel mooie grote bloemen. De afgelopen week thuis verder gegaan met “het jasje” voor de rieten mand. Erg leuk om te doen en steeds weer wat te verzinnen. Hier een close-up van wat details.

En zo is hij uiteindelijk geworden. Ik heb er ook nog wat kralen bij gebruikt in de kleuren van mijn haakgaren.

Ik wilde hem graag dicht kunnen maken aan de bovenkant en dat is goed gelukt.

En dan starten er momenteel heel veel CAL’s. Er zitten hele mooie bij, maar mijn oog was al een hele tijd geleden gevallen op de Persian Tiles deken; zulke mooie kleurtjes. En je kunt gewoon door haken, want het complete patroon zit er al bij.

Veel getwijfeld, zal ik wel, zal ik niet. Maar hij bleef kriebelen. Nu zijn wij dit weekend 32 jaar getrouwd en dan vragen we altijd aan elkaar: wat vindt je leuk om te krijgen. Nu is dat bij geen van beiden een verrassing (lol); ik kies altijd voor iets wat met handwerken te maken heeft en manlief kiest voor boeken. Dus hij kreeg alvast 5 boeken en ik het dekenpakket. Prachtig vind ik ze, in het echt nog mooier.

En de eerste is gehaakt. Best wel opletten met haken en heel veel draadjes om in te stoppen, maar een feestje om te maken!

Over feest gesproken, dit weekend wordt jongste dochter al weer 15 en dan vieren we gelijk nog Sinterklaas. Straks uit het werk, brengt manlief de twee kleine boefjes mee, want die komen samen een nachtje logeren bij opa en oma. Dus van haken zal er weinig komen! Maar dat vindt oma natuurlijk helemaal niet erg!

Langetantesetjeshawl, wagenspanner, Blanche vest en nog een Lichtpietje

Op het blog van tante Setje vond ik het patroon van een leuke eenvoudige shawl. De kleurtjes spraken me meteen aan. Maar ja, nog genoeg garen in huis, dus ik besloot om zelf een keuze te maken uit mijn eigen voorraad. Ik gebruikte drie verschillende bollen Lucie (van de Wibra) en combineerde deze met een paar effen bolletjes Epic van Yarn en Colors. Het is een hele fijne shawl en hij is lekker zacht. Hier nog een paar kiekjes.

Op bestelling maakte ik een leuke wagenspanner. Inspiratie vond ik in het leuke boek van Joke Postma, Box, bed en buggyspeeltjes.

Ik bedrukte er ook nog een romper bij.

Inmiddels nog meer op bestelling gemaakt, maar dat kan ik nog niet laten zien.

Ik naaide voor mezelf ook nog dit jasje in de afgelopen weken. Stof kocht ik bij Driessen, het is een jacquard stof. Ik voerde het jasje helemaal met roze voeringstof. Hier heb ik geen foto van, vergeten te maken. Het patroon komt uit een nummer van La Maison Victor en heet het Blanche vest. Het was even lastig met de kraag, daar kwam ik niet helemaal uit, maar gelukkig waren er dames op ons naaiclubje die raad verschaften. Ik ben er erg blij mee en hou het voor de feestdagen. Eronder op de foto een gekocht bloesje, maar ik heb er inmiddels ook een donkerrood exemplaar bij gekocht. Maar twijfel nog of ik er niet ook nog een jurk bij zal maken. Hier nog een paar detailfoto’s.

Het jasje bestond uit iets van 15 deeltjes, maar dat is op de foto niet goed te zien, helaas. Ga hem zeker nog eens maken.

Tot slot nog een Pietje voor het lieve grietje (lees kleindochter Elin). Ze duiken overal op de Pietjes op een lichtbol en ja, ik kon het niet laten om er voor haar ook eentje te maken.

Patroontje is een kooppatroon van Bizzy Bee Klaske. Alleen heb ik er nog een lijfje aangehaakt. Ze was er weer blij mee! Weer tot een volgende keer!

Een Pietje voor een lief grietje , quiltblokken Delilah en Happy Days en de Quiltdagen in Nieuwegein

Met haar 2,5 jaar is kleindochter Elin voor het eerst in haar jonge leventje zich bewust van Sinterklaas en Zwarte Piet. Wat het allemaal precies inhoudt, snapt ze natuurlijk nog niet. En als ze haar schoen mag zetten, vraagt ze of ze jarig is. Maar ze maken wel indruk. Dus haakte ik voor haar een Zwarte Pietje uit het boekje Ik hou van Holland & haken van Christel Krukkert. Ik kreeg de andere dag al een foto van haar mama dat ze heerlijk geslapen had met Pietje in bed. Dit was even een tussendoor projectje, want ik was druk met de blokken voor de 2 BOM’s die ik volg en graag mee wil “bij blijven”.

Als eerste moesten er deze maand 9 blokken gemaakt worden voor de Delilah quilt. Je kon ze op verschillende manieren maken en ik heb er voor gekozen om er 3 volgens de mallen te maken en er 6 te maken met behulp van de Perfect Circles en deze erop te appliqueren. Het is weer gelukt, dus op naar de volgende maand.

Voor de Happy Days quilt deze maand twee blokken. Niet moeilijk en leuk om te maken. Dus ook weer “bij”. Vandaag een heerlijk uitje gehad naar de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein met twee dames. Ik was er nog nooit geweest en heb genoten van alle mooie stofjes, patronen, leuke hebbedingetjes, etc. Er ging ook nog wat mee naar huis uiteraard. Hier een foto van mijn “buit”.

Nu lekker genieten van mijn aankopen en het is weer weekend! Een fijn weekend allemaal.

Bowl Me Over tas en de Lost-in-time omslagdoek

Wederom gingen een vriendin en ik op tassencursus bij Willeke van Fatquarters. Eerst samen ons “huiswerk” thuis gedaan, dat bestond uit alle onderdelen op maat snijden en alvast doorstikken met de naaimachine. Toen een hele zaterdag naar Willeke en afgelopen zaterdag nog een hele dag naar Willeke. Met als resultaat dus de Bowl Me Over tas, een patroon van by Annie. Het was weer een hele klus, net als de Catch All Caddy die we al eerder maakten, maar absoluut al het werk waard. Ik ging met mijn stofkeuze echt wel buiten mijn comfort zone, zoals dat zo mooi heet. Ben ik normaal best wel van de felle kleurtjes, nu koos ik voor zachte kleuren. En zo is hij geworden.

De tas zit vol met vakjes, al dan niet afgesloten met een rits. De binnenkant voerde ik met een schattig stofje met allemaal lieveheersbeestjes erop. Ook werkte ik de onderkant van de tas af met tasvoetjes, zodat de bodem niet zo snel vies wordt, als je hem ergens op de grond zet.

Ik ben er heel erg blij mee en vooral het afwerken van de naden aan de binnenkant met biasband, was echt een pittig klusje. Maar goed dat de tas dan verder al helemaal klaar is, anders zou je zomaar “de handdoek in de ring gooien”. Inmiddels is hij in gebruik!

Ik had al een tijdje een mooie Whirl bol in huis van Scheepjeswol. Het is de kleur Salted Caramel Matcha. Ik wilde graag de Lost-in-time omslagdoek haken. Niet moeilijk maar je moet wel heel goed opletten en steeds even natellen. Ik heb diverse keren “achteruit moeten haken”, omdat het niet klopte, maar hij is af. Ik vond de bol niet groot genoeg en gebruikte nog een halve bol van het kleine zusje van De Whirl; de Whirlette kleur Grappa. Hij is heerlijk zacht en de kleuren zijn prachtig. Hier nog wat foto’s om de kleuren beter te kunnen bekijken.

Ik heb een van de foto’s gelijk als achtergrond van mijn blog gemaakt. Mooie herfstkleuren voor nu! Ook snort de naaimachine weer, heel veel leuke reacties gehad op de trui voor manlief, dus wordt vervolgd ………….

Er rolde weer van alles van de naaimachine ………………

Ik zit de laatste tijd veel achter de naaimachine, dat blijkt ook weer uit dit blogje. Altijd al heel graag kleding gemaakt, maar sinds een paar maanden ga ik, een keer in de maand, naar een heel gezellig naaiclubje. We naaien dan de hele dag (van 09.00 uur tot 16.00 uur) in het kerkgebouw van een van de dames. Het is niet alleen ontzettend gezellig, maar je kunt ook de hele dag “door”. En snap je iets niet? Met elkaar kom je er altijd wel weer uit. Ook gaat mijn uitdaging, zo veel mogelijk kleding zelf maken, erg goed zo. Allereerst deze Aster trui uit de La Maison Victor. Al meerdere keren gemaakt, maar nu een versie met lange mouwen. Stofje is van Stenzo en ik vind de panterkop echt gaaf. Het achterpand heeft een pantermotief.

Ook maakte ik het Jackie vestje van een dun gebreid stofje. Ook dit is een patroon van La Maison Victor. Het zit heerlijk en er is zelfs al een nieuwe geknipt. Er onder een gekocht rood bloesje, dat op de foto veel roder is dan in werkelijkheid, maar ik krijg het niet beter. Er zitten veel deelnaden in het vestje, niet zo goed te zien op de foto’s, maar heeft daardoor een hele mooie belijning.

In het verleden maakte ik ook regelmatig iets voor manlief, maar dat is echt lang geleden. Omdat de La Maison Victor ook regelmatig een leuk heren patroon in het blad op neemt, was mijn oog gevallen op de Titus trui. Manlief opgemeten en de maat bepaald. Ik maakte deze warme trui voor hem. Zeg nou zelf, hij staat hem super! We zijn er allebei heel blij mee en er volgt zeker nog meer kleding voor hem. Er zijn al diverse lappen in huis.

In de avonduurtjes wordt er nog aan de quilts gewerkt en ook de omslagdoek die ik aan het haken ben, de lost in time, is bijna klaar. Voor deze maand moeten we voor de Delilah quilt 9 blokken maken. Ik heb er nu drie af. Erg leuk weer om te maken en een uitdaging die ronde vormen.

Inmiddels ook bezig met een colbertje voor mezelf, dat is ook bijna klaar. Morgen weer een workshop dag bij Willeke van Fatquarters. We hopen dan de nieuwe tas af te maken. Uiteraard volgen daar t.z.t. foto’s van. Iedereen alvast een fijn weekend.