Deel 2 Woodland deken, onderzetters en nog een bomberjasje

Het was een rare week. We begonnen de week met jongste dochter die buikgriep kreeg. Niet gek, want het heerst. Na een dag was ze al weer opgeknapt en dan denk je, zo dat hebben we ook weer gehad. En toen een dag later jongste zoon ziek uit zijn werk kwam, was dat niet gek. Nee, het heerst, zeiden we. Maar dat pakte toch anders uit, hij belandde ‘s nachts in het ziekenhuis en werd de andere dag geopereerd; een blindedarm ontsteking. Gelukkig is hij inmiddels weer thuis en aan het opknappen.

Afgelopen vrijdag stond deel twee online van de Woodland blanket van Lucy van Attic24. Er moet aardig wat gehaakt worden per week, maar het is weer gelukt. Vandaag deel 3 en uiteraard hoop ik weer “aan te haken”. Ik had ook nog restjes over van de Persian Tiles deken en bedacht dat ik daar wel nieuwe onderzettertjes van kon haken. Patroontje haalde ik uit het boek Round and round the crochet hook. Het boek liet ik een paar blogjes geleden voorbij komen. Alleen veranderde ik de laatste rondes, zodat ze niet te groot zouden worden.

En dan vertelde ik al dat het bomberjasje een vervolg zou krijgen. Ik knipte er nog eentje van een soort velours de panne couponnetje dat ik kocht voor 3 Euro, haalde er een voering en rits bij en zette nog een jasje in elkaar. Foto is lastig te maken, omdat het snel erg gaat glimmen op een foto. De ondergrond is zwart met fleurige bloemen erop. Kreeg hem niet beter. In werkelijkheid is hij wat lichter van kleur. Maar hij is klaar en ik ben er weer blij mee! Hoop dat hij net zo lekker zit als het vorige exemplaar.

Fijn weekend allemaal!

Een bomber jasje, Mug rug workshop en deel 1 Woodland blanket

We hebben 1 keer in de maand een heel gezellig naaiclubje met een aantal dames. We naaien dan een hele dag in het kerkgebouw van één van de dames. Je kunt dan letterlijk “meters maken” op de naaimachine, want je hoeft er niet “af”. Uiteraard drinken en eten we ook gezellig met elkaar, maar daarna is het weer “door”. Doordat ik ziek geweest was, moest ik maandag nog haastje repje een project verzinnen. Moest zelfs nog om een rits en voering. Maar dinsdag was ik startklaar. Ik koos voor een bomberjasje, patroon staat in de Ottobre Woman nummer 2/2017. Een fijn patroon en precies goed in de door mij gekozen maat.

Er zitten steekzakken in en de boordjes maakte ik van effen zwarte boordstof. Ik voerde het jasje met effen zwarte rekbare voering. De stof van het jasje kocht ik bij Driessen.

Een tweede jasje is gedeeltelijk geknipt. Ik had een paar weken geleden een leuke coupon voor een prikje bij de plaatselijke stoffenwinkel. En ik ga later ook zeker nog een zomers exemplaar maken, want hij is ook heel leuk als zomerjasje.

Afgelopen zaterdag stond ook al een tijdje een workshop op de planning bij Quiltshop Leur. Gelukkig was ik zover opgeknapt dat ik er heen kon. De workshop werd gegeven door Jeanneke. Zij ontwerpt mooie quilts en werkt met quiltstempels. We konden een pakketje kiezen, dat bestond uit reeds voorgestempelde vingerhoedjes, een middenstuk, tussen vulling en achterkant , ‘s Morgens naaiden we deze aan elkaar en als je tijd had, kon je hem ook gelijk even doorquilten. Na een heerlijke lunch gingen we ‘s middags verder met het haken van de rand. Ik koos voor heel dun lichtblauw haakgaren van Durable. En ging met een affe Mug Rug (onderzetter) huiswaarts. Het was een super leuke dag en ik ga er zeker nog een paar maken.

Tot slot week 1 van de Woodland blanket een meehaakdeken van Lucy van Attic 24. Week 1 helemaal klaar. Vandaag komt deel 2 op haar site. Prachtige kleuren om mee te haken. Inmiddels ligt ook maand 11 van de Delilah quilt op tafel. Gisterenavond op de bee alvast begonnen met het eerste blok. Er moeten er 9 gemaakt worden deze maand, dus ik hoop hier in het weekend mee verder te gaan. Fijn weekend allemaal.

Een kleurrijk begin van 2018 ……………

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ook in dit jaar hoop ik weer door te gaan met bloggen, maar het zijn toch ook jullie leuke reacties die het leuk laten blijven! Bedankt hiervoor! In deze eerste week van het nieuwe jaar, doe ik al gelijk mee met de griepgolf die er momenteel heerst. Volgens mij heb ik deze week al meer lopen hoesten dan in heel 2017. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op en is mijn stem ook wat meer aan het terug komen. Het voordeel is wel: lekker binnen blijven bij de kachel, lezen en haken. Ik kan dan ook al de eerste affo voor 2018 melden! Nog nooit heb ik zooooooooooo snel een deken gehaakt. Hij is namelijk helemaal klaar; de Persian Tiles Eastern Jewels deken. Ik was gewoon niet te stoppen! Wat een ontzettend leuke deken om te maken! Een feest van kleuren om mee te werken. Een absolute aanrader als je van kleur houdt. Hier een paar detail foto’s van de prachtige kleuren.

Ik heb nog wat restjes over en weet al wat ik daar mee ga doen. Ik kocht bij de Bookdepository het mooie haakboek Round and round the crochet hook. Daar staan zulke mooie patronen in.

Eigenlijk had ik ook een stok achter de deur om de Persian Tiles deken af te hebben. Morgen start namelijk bij Lucy van Attic 24 de Woodland blanket en daar ligt al een poosje het pakket van in huis.Wederom van die prachtige Stylecraft kleurtjes.

Zojuist mijn twee projectmanden startklaar gemaakt, gevuld met alle bollen die nodig zijn voor dit project. Ook gelijk een lijstje gemaakt met de kleurtjes en de desbetreffende namen die daar bij horen. Ik ben er dus helemaal klaar voor!

Voor de kerstvakantie ook nog het laatste grote blok gemaakt voor de Happy Days quilt. Helemaal bij en op naar de laatste loodjes.

Alleen moeten er ook nog “effe” 24 sterblokjes gemaakt worden. Inmiddels zijn er 12 getekend en zitten er 3 in elkaar. Het begin is er!

Weer tot een volgende keer!

Een update van de laatste projecten en een kleine blogpauze

Nog diverse dingen om te laten zien in dit blogje. Als eerste een kraamcadeau dat ik weer op bestelling mocht maken. Ik had de vrije hand en koos voor het thema schaap. Bedrukte een shirt met een leuke afbeelding met schaapjes en haakte een schaap uit het boek Gehaakte Lappenpoppen deel 1.

De lappenpoppen zijn zo leuk om te maken. Ik gaf het schaapje nog een bandana om met de naam van de baby erop.

Sinterklaas vierden we het afgelopen weekend gelijk met Amy haar 15e verjaardag. Voor de boefjes maakte ik nog wat als Sinterklaascadeautje. Voor Morris een nieuw jasje met leeuwen erop..

En voor Elin een tuniek/sweater van Efteling stof. Hij is nog wat te groot, dus ze kan er nog ingroeien.

Ook was het weer tijd voor een nieuwe maand Delilah blokken maken. Het waren er deze maand 9. Maar leuk en makkelijk om te maken met allemaal rechte kanten. Dus de klus is weer geklaard.

Gisteren rolde het pakketje voor de Happy Days quilt door de bus en dat is deze maand maar 1 blok en het einde nadert van deze quilt. Dus deze hoop ik ook binnenkort te maken. Fijn gevoel om met beide quilts ‘bij” te zijn.

Haken blijft toch ook trekken. De blokken voor de Persian Tiles deken zijn zo verschrikkelijk leuk om te haken, dat er inmiddels 4 zijn bij gekomen. Vanavond nog een feestje voor Amy’s verjaardag met ruim 20 meiden en 1 jongen. En morgen komen de boefjes weer logeren. Dus wederom zal er dit weekend niet heel veel gehandwerkt worden. Neem ik nu even een korte blogpauze tot het nieuwe jaar. Wens ik iedereen alvast hele fijne en gezegende Kerstdagen en een voorspoedig, gezond en creatief 2018.

 

 

Workshop Adinda’s World en de Persian Tiles deken

Afgelopen zaterdag 2 december was het eindelijk zo ver; de workshop bij Atelier Bonita Loka. Eigenlijk zouden we al in september gaan, maar daar kwam wat tussen en werd het uiteindelijk 2 december. Nog nooit in deze winkel geweest, maar beslist een aanrader. Wat een vrolijkheid en een mooie uitgebreide collectie op het gebied van wol. Maar er zijn ook stofjes en ook borduursters kunnen er terecht. De workshop was uitstekend verzorgd, met een heerlijke catering. We hadden een primeur; Adinda’s boek was net binnen gekomen. We hebben er een glaasje opgedronken en uiteraard ging het boek mee naar huis.

Mét handtekening van Adinda.

Ze had al haar vrolijke omslagdoeken en tassen bij zich, dus die konden we naar hartenlust bekijken en fotograferen. Je kon kiezen óf je maakte een tas óf je startte met het haken van een omslagdoek. Mijn vriendin koos voor de omslagdoek en ik voor de tas. Adinda hielp ons op weg en gaf tips hoe te beginnen. Je hebt geen echt patroon, maar haakt meer op je gevoel en meten is weten in dit geval. Uiteraard kregen we het die dag niet af, vooral het versieren van de tas en omslagdoeken neemt veel tijd in beslag. Adinda werkt graag met dik garen en dus dikke haaknaalden. Was even wennen, want ik haak daar niet vaak mee, maar daardoor ontstaan wel mooie grote bloemen. De afgelopen week thuis verder gegaan met “het jasje” voor de rieten mand. Erg leuk om te doen en steeds weer wat te verzinnen. Hier een close-up van wat details.

En zo is hij uiteindelijk geworden. Ik heb er ook nog wat kralen bij gebruikt in de kleuren van mijn haakgaren.

Ik wilde hem graag dicht kunnen maken aan de bovenkant en dat is goed gelukt.

En dan starten er momenteel heel veel CAL’s. Er zitten hele mooie bij, maar mijn oog was al een hele tijd geleden gevallen op de Persian Tiles deken; zulke mooie kleurtjes. En je kunt gewoon door haken, want het complete patroon zit er al bij.

Veel getwijfeld, zal ik wel, zal ik niet. Maar hij bleef kriebelen. Nu zijn wij dit weekend 32 jaar getrouwd en dan vragen we altijd aan elkaar: wat vindt je leuk om te krijgen. Nu is dat bij geen van beiden een verrassing (lol); ik kies altijd voor iets wat met handwerken te maken heeft en manlief kiest voor boeken. Dus hij kreeg alvast 5 boeken en ik het dekenpakket. Prachtig vind ik ze, in het echt nog mooier.

En de eerste is gehaakt. Best wel opletten met haken en heel veel draadjes om in te stoppen, maar een feestje om te maken!

Over feest gesproken, dit weekend wordt jongste dochter al weer 15 en dan vieren we gelijk nog Sinterklaas. Straks uit het werk, brengt manlief de twee kleine boefjes mee, want die komen samen een nachtje logeren bij opa en oma. Dus van haken zal er weinig komen! Maar dat vindt oma natuurlijk helemaal niet erg!