Een Affo!

P1110655

Sinds afgelopen week hangt hij. De Steam Punk quilt, een patroon van Jen Kingwell, is een affo. Doordat de quilt niet zo groot is (ongeveer 120cm x 120cm) en ik gekozen had voor een dunne tussenlaag, was het goed te doen om hem deze zomer door te quilten. De stof voor de bies, die ik een paar weken geleden kocht bij de Dijkquiltster past er perfect bij. Ik ben er heel blij mee en het is een echte blikvanger boven de bank als je binnen komt. Nog een paar detailfoto’s.

P1110650

P1110651

P1110653Het was een super leuke quilt om te maken en inmiddels hebben het patroon en de mallen al een nieuwe eigenaar. Afgelopen week weer twee blokken gemaakt van een nieuwe Jen Kingwell quilt waar ik aan bezig ben; de Smitten. Ook al zo leuk om te maken. Nog geen foto’s van de nieuwe blokken. En ook ben ik ijverig bezig met maand 4 van the Rowdy Flat Library quilt. Er moeten 4 blokken gemaakt worden van zo’n 800 vierkantjes. Een hele klus, maar ik heb een doosje vol voorbereid en het eerste blok zit al voor meer als de helft in elkaar. Fijne zondag allemaal.

Twee jurken, twee tassen en een hele leuke show and tell!

De afgelopen twee weken had manlief vakantie. Een andere vakantie dan anders i.v.m. de reis van jongste zoon naar Uganda en de bruiloft van oudste dochter aan het einde van de maand. Hij begon slecht helaas. Na een doorwaakte nacht van de kiespijn, belde ik ‘s morgens direct de tandarts. Gelukkig kon ik dezelfde morgen nog terecht. Waar ik al bang voor was, bleek waarheid te zijn. Een ontsteking onder de enige kroon die ik rijk ben/was. En omdat het een ouwetje was met een lange pin en 6 jaar geleden ook nog eens opnieuw geplaatst “met verse cement”, omdat hij eruit gevallen was, bleek het een vreselijk werk om hem eruit te krijgen. Alhoewel me dat op dat moment helemaal niks kon schelen, als hij er maar uit was! Na 3 kwartier, waarbij eerst de kroon helemaal kapot was gemaakt, kwam hij los. Ik hoorde ondertussen allerlei prijzen voor als ik wat nieuws wilde, maar daar ga ik eerst maar eens rustig over nadenken. Voorlopig mag er toch niks nieuws in en gelukkig valt het niet op. Helaas heb ik er nog meer dan een week last van gehad, maar met op tijd innemen van pijnmedicatie, was het vol te houden. Nu zouden we de eerste week toch nergens heen gaan. Klussen stond er op het programma. De achtertuin is afgemaakt (alleen de blokhut moet t.z.t. nog vervangen worden, maar daar zijn we nog niet overuit), werd Amy’s kamer opnieuw geverfd en behangen en zo waren er nog tal van klusjes. Omdat in die week mijn taak meer was soppen en schoonmaken, ben ik overdag lekker achter de naamachine gekropen en rolden er nog twee fijne jurkjes van de naaimachine. Als eerste eentje naar een It’s a Fitts patroon. Stof kocht in de opruiming bij Stoffen.net.

collage its a fitts jurk

En als tweede nog een keertje de Skaterdress. Stofje kocht ik bij Karteris in de opruiming.

collage skaterdressAfgelopen week zijn we veel weggeweest, kris kras door het land heen. Ik ben bij schandalig veel quiltwinkels geweest, ja echt, ik ga ze niet allemaal opnoemen. Twee licht ik eruit. Dat was naar de Dijkquiltster in Ouderkerk aan de IJssel. Voor mij nieuw, maar hij zit er ook nog maar sinds een paar maanden. We werden gastvrij onthaald en een mooie “voor elk wat wils” collectie.

collage dijkquiltster

Ik ging erheen met “een missie”. De afgelopen weken heb ik ijverig gewerkt aan de Steam Punk quilt. Die is namelijk helemaal doorgepit en ik zocht nu stof voor de bies. Goed geslaagd en natuurlijk gingen er nog een paar lapjes mee (de oranje op de foto is de stof voor de bies) en ik ben er inmiddels mee bezig, dus ik hoop spoedig een affo te kunnen laten zien.
P1110602

Er is ook nog gehaakt. Ik kocht een paar weken geleden bij de Primark een rieten tas en had meteen een idee om wat te gaan doen met de nieuwe kleurtjes van het ByClare garen nr. 1. Het is deze versiering op de gekochte tas geworden. Idee haalde ik hier vandaan.

P1110642En dan had ik nog een heel leuk uitje. Een show en tell van Judith, van Juuds Quilts. Het was bij Herman en Wietske van Bossche quilts en meer. Ik heb veel foto’s genomen maar ga ze niet allemaal laten zien. Veel ervan zijn al op de verschillende blogs voorbij gekomen en als je in de gelegenheid bent, moet je beslist naar een show en tell van Judith gaan. Ze kan mega leuk vertellen over haar prachtige quilts. Mijn eerste kennismaking met haar had ik vorig jaar januari tijdens een workshop van de Prince.

P1110630Juud heeft me appliqueren geleerd en later had ik haar nog een keer als “juf” tijdens het Beat the winterblues weekend bij Petra Prins. We hebben contact via Facebook en de blogs en zo verblijdde Judith mij pas met een aantal mooie stofjes voor een van de quilts waar ik mee bezig ben. Ik had een tegenprestatie beloofd. Ik bedrukte met de Cameo Silhouette deze tas voor Judith.

P1110601En wat vond ze het leuk toen ze hem gisteren uitpakte. Ik werd er gewoon verlegen van. Op haar blog een hele leuke foto van ons samen. Ik vond het ook erg leuk om Inge, waar ik al jaren mee bevriend ben via het blog en Facebook, eens in het echt te ontmoeten.  In oktober weer zo’n leuke show en tell; dan naar Ingrid bekend als Supergoof. Dat wordt vast ook weer genieten. Morgen moet manlief weer aan het werk, komt jongste zoon ‘s morgens terug uit Uganda en oudste dochter ‘s avonds laat uit Thailand. De bruiloft nadert met rasse schreden. Donderdag gaan we haar trouwjurk ophalen. Gelukkig zijn we inmiddels allemaal geslaagd voor de grote dag. Ik maakte mijn jurk zelf en nee, die laat ik nog niet zien! Alvast een fijne week allemaal.

Quilt update

Eigenlijk had ik deze week gepland om nog achter de naaimachine te zitten. Ik knipte een jurkje en daar stopte het gelijk mee. Te warm om achter de naaimachine te kruipen. Wat wel heerlijk om te doen is met dit weer is lezen en patchen. Er lagen voor diverse quilts verschillende blokken voorbereid. Ik maakte 6 nieuwe blokken voor de Smitten quilt van Jen Kingwell. Heb ze willekeurig neergelegd hoor, nog niks ligt vast en er komen nog andere blokken tussen. Heel tevreden tot nu toe en super leuk om mee bezig te zijn. Voorraadje is op, dus er moet weer getekend en geknipt worden.

P1110568Net zo leuk om aan te werken, is de English Whirl quilt. De blokken zijn best groot, dus je hebt gelijk een flinke lap. Van Judith kreeg ik super leuke lapjes in jaren 30 stijl en ik zette er meteen de schaar in. Ze pasten helemaal bij mijn stofjes. Judith nogmaals bedankt en je houdt nog wat van me tegoed.

P1110543

Ik heb nu 4 blokken klaar en ook hier is mijn doosje leeg van, dus er moet weer geknipt en getekend worden.

P1110569Ook deze quilt blijft natuurlijk trekken; de Mrs. Billings. Ook hier wordt weer druk voor getekend en geknipt. Ik heb weer een doosje vol, maar ben er nog lang niet. Maar het begin is er weer.

P1110572Je ziet het, ik vermaak me prima. Weliswaar het meest binnen, want het is me een graad of wat te heet buiten, maar ook binnen een zomergevoel met deze mooie zonnebloemen.

P1110544Inmiddels is het a.s. bruidspaar op “pre-huwelijksreis” naar Thailand (kan niet anders want a.s. schoonzoon werkt in het onderwijs) en is alles bijna in orde voor jongste zoon die volgende week naar Uganda vertrekt. We hebben weer een terras om op te zitten en nu is manlief het gras aan het afgraven en komt daar boomschors. Morgen moet hij nog een dag werken en dan heeft ook hij vakantie en hopen we nog wat leuke uitstapjes te doen en gaan we de slaapkamer van Amy re-stylen. De weken gaan zo snel, alweer bijna 2 weken van de schoolvakantie voorbij. Morgen komt kleindochter Elin weer een nachtje logeren en dan laat ik de lapjes, weer even de lapjes -;)

Drukke tijden ………….

Bloggen het kwam er niet van; drukke tijden in huize Hartman. Pfff, waar zijn we eigenlijk allemaal mee bezig. Meest leuke dingen gelukkig, maar wel veel dingen die tijd en aandacht vragen. Zo gingen we twee weken geleden saampjes een paar dagen weg in een hotelletje in de buurt van Zutphen. De eerste dag hadden we goed weer en gingen een dagje naar het Openlucht museum. De andere dagen was het weer helaas minder, maar ja, daar hebben er momenteel meer last van die in Nederland blijven -;). Ga er verder niks van zeggen, want jullie weten het ondertussen wel: ik-ben-geen-zomer type. Dus qua temperatuur is het voor mij een prima zomer.

collage openluchtmuseumUiteraard ging ik langs Petra Prins. Had al een een bestelling gedaan van mallen die ik op zou komen halen en ik wilde natuurlijk even lekker neuzen in de bakken. En uiteraard gingen er nog een paar lapjes mee naar huis.

P1110522De twee lapjes rechtsonder scoorde ik overigens in een heel leuk vintage winkeltje in Zutphen. Waar ik ook een te gekke vintage portemonnee scoorde. Helaas heeft hij het zelfde probleem als alle andere portemonnees; hij houdt een geld -;). Op een van de dagen dat we weg waren, togen we ook nog naar Utrecht om de presentatie van oudste dochter bij te wonen op de universiteit. Zij volgde de master Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken Pedagogische Wetenschappen. Een hele mond vol. Zij heeft zich beziggehouden met vechtscheidingen. Uiteraard zaten wij als ouders te glimmen van trots!

Voordat we gingen en vorige week toen we terug waren, heb ik nog het e.e.a. genaaid voor mezelf. Het is prima gelukt deze zomer om zoveel mogelijk kleding zelf te maken. Ik wilde nog graag wat nieuwe topjes voor bij vesten die ik al langer heb (die zijn overigens destijds gekocht). Ik gebruikte weer het patroon uit de MyImage van deze zomer. Deze keer eentje van tricot, de anderen zijn van kreukkatoen en gewone katoen en beiden gevoerd met een elastische voering. Topje rechts boven draag ik bij een donkerblauw vest. Zaterdag viel de Knip in de bus en er staan weer leuke dingen in, daar hoop ik volgende week mee aan de slag te gaan. Deze week zal er niks van komen, dat weet ik nu al.

collage tops

Ook was er vorige week de diploma uitreiking van jongste zoon. Hij behaalde zijn Havo-diploma. Het was een ontzettend leuke avond waar veel werk van was gemaakt. En ook hier zaten we als trotse ouders. Wat heerlijk dat je dat toch allemaal mee mag maken met je kind. Na de zomer naar de Pabo in Utrecht, in de voetsporen van oudste zoon.

P1110538En eindelijk zit dan ook de volgende rand weer om de Mrs. Billings quilt. Ben er lang mee bezig geweest, veel werk en weinig tijd. Maar nu helemaal blij met het resultaat en op naar weer heel veel wiebers tekenen, knippen en naaien. En er liggen al twee nieuwe patronen klaar, de Chapman quilt en de English Whirl. Ook veel zin in. Misschien vandaag een klein beginnetje maken. Hierna komt ook daar weinig van, want lieve Elin komt morgen een poosje logeren. En daar heb ik natuurlijk mega veel zin in (lol). Manlief zit weer een paar dagen in Frankrijk voor zijn werk en wordt er hier druk voorbereid voor de reis die oudste dochter en a.s. schoonzoon gaan maken naar Thailand, jongste zoon die over 3 weken al in Uganda zit en natuurlijk de bruiloft van oudste dochter volgende maand. Spannend allemaal, maar eerst alle kids weer veilig op honk! Manlief heeft later nog wel twee weken vakantie, maar wij blijven verder thuis, behoudens wat uitstapjes. Want zo ziet onze achtertuin er nu uit.

P1110540Een zandvlakte dus. Zaterdag hebben 3 sterke zoons en een sterke schoonzoon heel wat kruiwagentjes zand geschept. Ophogen van het terras was dan ook geen luxe. En zo zaten we zaterdag weer eens gezellig met alle kids, aanhang en kleindochter aan de tafel. Genieten om de hele ploeg weer bij elkaar te hebben. Woensdag worden de tegels gelegd maar er komt ook nog nieuw gras en de schuur moet opgehoogd worden. Verder wachten binnen nog diverse klussen waar onder het schilderen van een kast en het opknappen van Amy’s kamer. Kortom wij gaan ons beslist niet vervelen. En dan hoop ik dat de volgende keer dat ik een blogje schrijf (sorry dat deze zo lang is geworden) het er heel anders bij ligt.

P1110541

P.S. zit ik nu met smart te wachten op een nieuwe boiler, die het begaf en afwassen met een keteltje water is wel nostalgisch maar niet erg handig met een groot gezin.

Het is weer vrijdag ………….

…………. en dus tijd voor een blogje van de afgelopen week. Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag en ben behoorlijk verwend door ons gezin en vrienden. Ik ben weer heel lang zoet met al dit moois, lekkers en ook staan de bloemen nog steeds.

collage cadeautjes

Zoals ik in mijn vorige blogje al schreef ging ik ook in de bak-modus. Ik bakte een vegan cake (vergeten een foto van te nemen) een havermout appeltaart en maakte van een zelfgebakken cake een aardbeien cake. Alles smaakte prima en ging helemaal OP! Ik kan niet zeggen dat het een hobby is, maar van tijd tot tijd vind ik het wel leuk om te doen.

collage taartenNa het drukke weekend had ik echt behoefte om even lekker thuis te blijven en het e.e.a. af te maken (en uiteraard moest er weer een boek uitgelezen worden). Ik knipte de Lady Skater dress nogmaals, maar nu een aantal maten kleiner en met de nodige aanpassingen. En hij is nu helemaal naar mijn zin en heb ik er weer een leuk jurkje en een leuk patroon bij. En hij kostte mij wel 10 Euro aan stof, als dat geen koopje is!

collage lady skater dressHierna hield ook mijn naaimachine er mee op, alleen nog maar lussen aan de achterkant. Had nog meer plannen maar die maar even in de kast gestopt. Gelukkig heeft hij alleen een goede servicebeurt nodig, mag ook wel, want hij wordt hier heel veel gebruikt en kan ik hem morgen weer ophalen. Het voelt altijd een beetje als een kind van huis, als óf mijn naaimachine, óf mijn elektrische fiets óf mijn autootje van huis is (lol). Ik zette ook een nieuwe bies aan de Mrs. Billings quilt, een licht blauwe dit keer en ben nu druk met het maken van de bloemen voor de volgende rand.

collage mrs.billingsBij Wietske is 20 augustus een speciale Mrs. Billingsdag en daar heb ik me voor opgegeven. Lijkt me heel leuk om ze allemaal eens bij elkaar te zien, want er zijn veel mensen mee bezig! Er kwam ook nog een bescheiden blokje bij voor de Smitten quilt.

P1110510En ik maakte nog iets af een echt mini “tafelkleedje” voor het vensterbank tafeltje. Zag het eens, tijdens één van de wandelingen met manlief, bij iemand voor het raam en ik vond het zo’n leuk idee. En omdat ik zelf ook zo’n tafeltje in de vensterbank heb staan, ging Ik aan de slag en haakte 25 mini granny’s in retro kleurtjes met katoen op naald 2,5.

collage tafelkleedjeZo jullie zijn weer “bij” en ik heb weer het e.e.a. van mijn lijstje kunnen schrappen waar ik aan bezig was. Er staat weer een druk weekend voor de boeg en deze stappertjes bleven de hele week in de gang staan.

P1110495Zo leuk die kleine schoentjes in de gang (we hebben ze jaren gehad met onze 5 kinderen). Elin vergat ze op mijn verjaardag (nou ja, haar papa en mama dan). En morgen komt ze ze halen, maar ze blijft ook gezellig de hele dag spelen! Fijn weekend allemaal!