Quilt update

Eigenlijk had ik deze week gepland om nog achter de naaimachine te zitten. Ik knipte een jurkje en daar stopte het gelijk mee. Te warm om achter de naaimachine te kruipen. Wat wel heerlijk om te doen is met dit weer is lezen en patchen. Er lagen voor diverse quilts verschillende blokken voorbereid. Ik maakte 6 nieuwe blokken voor de Smitten quilt van Jen Kingwell. Heb ze willekeurig neergelegd hoor, nog niks ligt vast en er komen nog andere blokken tussen. Heel tevreden tot nu toe en super leuk om mee bezig te zijn. Voorraadje is op, dus er moet weer getekend en geknipt worden.

P1110568Net zo leuk om aan te werken, is de English Whirl quilt. De blokken zijn best groot, dus je hebt gelijk een flinke lap. Van Judith kreeg ik super leuke lapjes in jaren 30 stijl en ik zette er meteen de schaar in. Ze pasten helemaal bij mijn stofjes. Judith nogmaals bedankt en je houdt nog wat van me tegoed.

P1110543

Ik heb nu 4 blokken klaar en ook hier is mijn doosje leeg van, dus er moet weer geknipt en getekend worden.

P1110569Ook deze quilt blijft natuurlijk trekken; de Mrs. Billings. Ook hier wordt weer druk voor getekend en geknipt. Ik heb weer een doosje vol, maar ben er nog lang niet. Maar het begin is er weer.

P1110572Je ziet het, ik vermaak me prima. Weliswaar het meest binnen, want het is me een graad of wat te heet buiten, maar ook binnen een zomergevoel met deze mooie zonnebloemen.

P1110544Inmiddels is het a.s. bruidspaar op “pre-huwelijksreis” naar Thailand (kan niet anders want a.s. schoonzoon werkt in het onderwijs) en is alles bijna in orde voor jongste zoon die volgende week naar Uganda vertrekt. We hebben weer een terras om op te zitten en nu is manlief het gras aan het afgraven en komt daar boomschors. Morgen moet hij nog een dag werken en dan heeft ook hij vakantie en hopen we nog wat leuke uitstapjes te doen en gaan we de slaapkamer van Amy re-stylen. De weken gaan zo snel, alweer bijna 2 weken van de schoolvakantie voorbij. Morgen komt kleindochter Elin weer een nachtje logeren en dan laat ik de lapjes, weer even de lapjes -;)

Drukke tijden ………….

Bloggen het kwam er niet van; drukke tijden in huize Hartman. Pfff, waar zijn we eigenlijk allemaal mee bezig. Meest leuke dingen gelukkig, maar wel veel dingen die tijd en aandacht vragen. Zo gingen we twee weken geleden saampjes een paar dagen weg in een hotelletje in de buurt van Zutphen. De eerste dag hadden we goed weer en gingen een dagje naar het Openlucht museum. De andere dagen was het weer helaas minder, maar ja, daar hebben er momenteel meer last van die in Nederland blijven -;). Ga er verder niks van zeggen, want jullie weten het ondertussen wel: ik-ben-geen-zomer type. Dus qua temperatuur is het voor mij een prima zomer.

collage openluchtmuseumUiteraard ging ik langs Petra Prins. Had al een een bestelling gedaan van mallen die ik op zou komen halen en ik wilde natuurlijk even lekker neuzen in de bakken. En uiteraard gingen er nog een paar lapjes mee naar huis.

P1110522De twee lapjes rechtsonder scoorde ik overigens in een heel leuk vintage winkeltje in Zutphen. Waar ik ook een te gekke vintage portemonnee scoorde. Helaas heeft hij het zelfde probleem als alle andere portemonnees; hij houdt een geld -;). Op een van de dagen dat we weg waren, togen we ook nog naar Utrecht om de presentatie van oudste dochter bij te wonen op de universiteit. Zij volgde de master Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken Pedagogische Wetenschappen. Een hele mond vol. Zij heeft zich beziggehouden met vechtscheidingen. Uiteraard zaten wij als ouders te glimmen van trots!

Voordat we gingen en vorige week toen we terug waren, heb ik nog het e.e.a. genaaid voor mezelf. Het is prima gelukt deze zomer om zoveel mogelijk kleding zelf te maken. Ik wilde nog graag wat nieuwe topjes voor bij vesten die ik al langer heb (die zijn overigens destijds gekocht). Ik gebruikte weer het patroon uit de MyImage van deze zomer. Deze keer eentje van tricot, de anderen zijn van kreukkatoen en gewone katoen en beiden gevoerd met een elastische voering. Topje rechts boven draag ik bij een donkerblauw vest. Zaterdag viel de Knip in de bus en er staan weer leuke dingen in, daar hoop ik volgende week mee aan de slag te gaan. Deze week zal er niks van komen, dat weet ik nu al.

collage tops

Ook was er vorige week de diploma uitreiking van jongste zoon. Hij behaalde zijn Havo-diploma. Het was een ontzettend leuke avond waar veel werk van was gemaakt. En ook hier zaten we als trotse ouders. Wat heerlijk dat je dat toch allemaal mee mag maken met je kind. Na de zomer naar de Pabo in Utrecht, in de voetsporen van oudste zoon.

P1110538En eindelijk zit dan ook de volgende rand weer om de Mrs. Billings quilt. Ben er lang mee bezig geweest, veel werk en weinig tijd. Maar nu helemaal blij met het resultaat en op naar weer heel veel wiebers tekenen, knippen en naaien. En er liggen al twee nieuwe patronen klaar, de Chapman quilt en de English Whirl. Ook veel zin in. Misschien vandaag een klein beginnetje maken. Hierna komt ook daar weinig van, want lieve Elin komt morgen een poosje logeren. En daar heb ik natuurlijk mega veel zin in (lol). Manlief zit weer een paar dagen in Frankrijk voor zijn werk en wordt er hier druk voorbereid voor de reis die oudste dochter en a.s. schoonzoon gaan maken naar Thailand, jongste zoon die over 3 weken al in Uganda zit en natuurlijk de bruiloft van oudste dochter volgende maand. Spannend allemaal, maar eerst alle kids weer veilig op honk! Manlief heeft later nog wel twee weken vakantie, maar wij blijven verder thuis, behoudens wat uitstapjes. Want zo ziet onze achtertuin er nu uit.

P1110540Een zandvlakte dus. Zaterdag hebben 3 sterke zoons en een sterke schoonzoon heel wat kruiwagentjes zand geschept. Ophogen van het terras was dan ook geen luxe. En zo zaten we zaterdag weer eens gezellig met alle kids, aanhang en kleindochter aan de tafel. Genieten om de hele ploeg weer bij elkaar te hebben. Woensdag worden de tegels gelegd maar er komt ook nog nieuw gras en de schuur moet opgehoogd worden. Verder wachten binnen nog diverse klussen waar onder het schilderen van een kast en het opknappen van Amy’s kamer. Kortom wij gaan ons beslist niet vervelen. En dan hoop ik dat de volgende keer dat ik een blogje schrijf (sorry dat deze zo lang is geworden) het er heel anders bij ligt.

P1110541

P.S. zit ik nu met smart te wachten op een nieuwe boiler, die het begaf en afwassen met een keteltje water is wel nostalgisch maar niet erg handig met een groot gezin.

Het is weer vrijdag ………….

…………. en dus tijd voor een blogje van de afgelopen week. Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag en ben behoorlijk verwend door ons gezin en vrienden. Ik ben weer heel lang zoet met al dit moois, lekkers en ook staan de bloemen nog steeds.

collage cadeautjes

Zoals ik in mijn vorige blogje al schreef ging ik ook in de bak-modus. Ik bakte een vegan cake (vergeten een foto van te nemen) een havermout appeltaart en maakte van een zelfgebakken cake een aardbeien cake. Alles smaakte prima en ging helemaal OP! Ik kan niet zeggen dat het een hobby is, maar van tijd tot tijd vind ik het wel leuk om te doen.

collage taartenNa het drukke weekend had ik echt behoefte om even lekker thuis te blijven en het e.e.a. af te maken (en uiteraard moest er weer een boek uitgelezen worden). Ik knipte de Lady Skater dress nogmaals, maar nu een aantal maten kleiner en met de nodige aanpassingen. En hij is nu helemaal naar mijn zin en heb ik er weer een leuk jurkje en een leuk patroon bij. En hij kostte mij wel 10 Euro aan stof, als dat geen koopje is!

collage lady skater dressHierna hield ook mijn naaimachine er mee op, alleen nog maar lussen aan de achterkant. Had nog meer plannen maar die maar even in de kast gestopt. Gelukkig heeft hij alleen een goede servicebeurt nodig, mag ook wel, want hij wordt hier heel veel gebruikt en kan ik hem morgen weer ophalen. Het voelt altijd een beetje als een kind van huis, als óf mijn naaimachine, óf mijn elektrische fiets óf mijn autootje van huis is (lol). Ik zette ook een nieuwe bies aan de Mrs. Billings quilt, een licht blauwe dit keer en ben nu druk met het maken van de bloemen voor de volgende rand.

collage mrs.billingsBij Wietske is 20 augustus een speciale Mrs. Billingsdag en daar heb ik me voor opgegeven. Lijkt me heel leuk om ze allemaal eens bij elkaar te zien, want er zijn veel mensen mee bezig! Er kwam ook nog een bescheiden blokje bij voor de Smitten quilt.

P1110510En ik maakte nog iets af een echt mini “tafelkleedje” voor het vensterbank tafeltje. Zag het eens, tijdens één van de wandelingen met manlief, bij iemand voor het raam en ik vond het zo’n leuk idee. En omdat ik zelf ook zo’n tafeltje in de vensterbank heb staan, ging Ik aan de slag en haakte 25 mini granny’s in retro kleurtjes met katoen op naald 2,5.

collage tafelkleedjeZo jullie zijn weer “bij” en ik heb weer het e.e.a. van mijn lijstje kunnen schrappen waar ik aan bezig was. Er staat weer een druk weekend voor de boeg en deze stappertjes bleven de hele week in de gang staan.

P1110495Zo leuk die kleine schoentjes in de gang (we hebben ze jaren gehad met onze 5 kinderen). Elin vergat ze op mijn verjaardag (nou ja, haar papa en mama dan). En morgen komt ze ze halen, maar ze blijft ook gezellig de hele dag spelen! Fijn weekend allemaal!

Smitten, Library quilt en de Lady Skater dress

Aan de top van de Steam Punk wordt al druk gewerkt. Het is een mooi handzaam quiltje en niet te warm op schoot om door te quilten. Inmiddels ben ik ook verder gegaan met de Smitten. Liet er al wat blokken van zien in het vorige bericht en er zijn er deze week weer een paar bijgekomen.

P1110450Zo leuk om met de kleuren te spelen. Nog een paar blokken zijn voorbereid om in elkaar te zetten.

P1110445En blok 3 van the Rowdy Flat Library quilt is ook klaar. Nu weer wachten op maand 4. Ik geloof dat we deze maand overslaan i.v.m. andere activiteiten van de webwinkel waar ik ze van opgestuurd krijg. Wil echt proberen bij te blijven. Ook voor Mrs. Billings ben ik druk met een nieuwe rand, maar ik heb nog veel te tekenen en te knippen.

collage skater dress

En ik waagde me aan een nieuw jurk patroon. Een engelstalig patroon dit keer, the Lady Skater dress Toen ik ging meten welke maat ik moest nemen, kwam ik uit op de één na grootste. Maar als ik patroondelen vergeleek van eerder gemaakte jurkjes, kwam ik veel kleiner uit. Zucht, wat een gedoe. Toch doorgezet en toch maar de één na grootste genomen, al wel met wat aanpassingen. Was toch nog veel te groot. Dus passen, veranderen, passen, veranderen. De lap die ik had kon geen jurk van uit, dat wist ik al, maar ik wilde toch in ieder geval een draagbare tuniek eruit zien te krijgen. Uiteindelijk is het na veel innemen en een heel groot stuk van het bovenlijf af te halen toch nog wel een leuke tuniek geworden. Hij zit in ieder geval fijn. Er komt zeker een tweede, maar dan wel als jurk, en in ieder geval een paar maten kleiner.

P1110479Op Facebook meldde ik het al, onze Glenn is geslaagd voor zijn Havo-diploma. Na de zomervakantie gaat hij naar de Pabo in Utrecht. Niet alleen dit vieren we dit weekend, maar ook mijn verjaardag a.s. zondag. Dus ik ga in de bak- en kookmodus! Fijn weekend allemaal.

Dubbelen, appliqueren en patchen

De Steampunk quilt heeft uiteindelijk een rand gekregen van de wit met zwarte stippeltjes stof. Daar had ik nog genoeg van en vond ik er het mooiste bijstaan. De top zag er toen zo uit.

P1110408

Vandaag heb ik hem gedubbeld. Altijd een “help mijn rug” klusje. Maar omdat de totale top niet zo groot is, kon het makkelijk op de eetkamer tafel. Steeds een stukje en dan weer even wat anders doen. En het is gelukt en ik heb nu een top die klaar is om doorgepit te worden. Ben eigenlijk bezig met de Stonefields quilt, maar die is echt veel te groot en te warm nu. Die komt waarschijnlijk in de herfst weer tevoorschijn.

P1110409Deze week veel rustig binnen gezeten, veel te warm voor mij. Gelukkig is het nu koeler, meer mijn ding. Ook deze week verder gegaan met blok 3 van de Rowdy Flat Library quilt. Alle blaadjes zitten nu vast en ik ben bezig met de bloemetjes in het midden. Maak het iets anders dan het origineel.

P1110411Omdat het toch wel afkicken was van de leuke kleurrijke blokken in elkaar zetten van de Steampunk quilt, een ander patroon gepakt; de Smitten ook van Jen Kingwell. Heerlijk om weer met leuke kleurrijke lapjes in de weer te zijn. Omdat de vormen best wel groot zijn, heb ik besloten om dit keer niet met de papieren malletjes te werken, maar de blokken gewoon te patchen. Gaat prima tot nu toe en ik ben heel blij met de eerste twee “blokken”. Een fijn werkje weer om overal mee naar toe te nemen met gelijk een leuk resultaat als er eentje klaar is. Ze zijn niet allemaal zo groot, maar ik kan weer heerlijk met kleuren en lapjes “spelen”.

P1110414Morgen alweer vrijdag. De week is weer omgevlogen. Morgen naar een concert met vrienden. Veel zin in en het kleine meiske komt weer logeren en daar heeft oma nog meer zin in -;). Het lijkt wel alsof ze elke week weer wat nieuws geleerd heeft.