Een jasje en een eenhoorn

Het is weer stil in huis. Het speelgoed staat weer in de kast, de kinderstoel weer op zolder en mijn kamertje is weer mijn kamertje; het camping bedje is weer ingeklapt en opgeborgen. Wat hebben we weer genoten van een weekend met Elin. Wat is het toch een leuke leeftijd, 1,5 is ze nu. Iedere keer weer wijzer, rapper in de kamer door rennen, op de bank klimmen en achter de katten aan sjezen. Het is een heerlijk kind waar we allemaal van genieten! Oom en tante die nog thuis wonen, wedijveren om het hardst naar de gunsten van hun lieve kleine nichtje. Die ze alle twee vet om haar vingers wikkelt. Ze ging niet met lege handen naar huis. Oma maakte afgelopen week een soort van tussendoor jasje voor haar, gemaakt van een lekkere warme fleece met kleine bloemetjes erop. Stofje zocht ik een tijdje geleden met haar mama uit bij de plaatselijke stoffenwinkel.

p1110886Ik voerde de capuchon met een bijpassend stofje dat ik nog had liggen. Een restje van een ander project. Jasje komt uit een Ottobre, maar ben even kwijt welk nummer het ook al weer was.
p1110889

En er ging nog een grote knuffel mee naar huis. Een tijdje geleden kocht ik het boek Knuffelkussens haken.

knuffelkussens-haken-mr-cey-boek-cover-9789491840043Een ontzettend leuk boek. Moeilijk kiezen welke te maken. Het werd als eerste de eenhoorn. En hij is groot! Maar zo leuk om te maken en zo heerlijk zacht door het gebruik van het garen Sweetheart Soft van Scheepjeswol.

p1110893Zo is het een knuffel. Onder zijn buik zitten twee knopen die met lussen vast zitten. Haal je de lussen van de knopen dan is het een kussen. Zo leuk bedacht!

p1110896Hij is aan de achterkant ook heel eigenwijs!

p1110897En hij heeft een lief eigenwijs koppie, vind ik, net als onze Elin.

p1110895Ik ga er binnenkort nog een maken. Welke dat is, zien jullie dan wel weer! Alvast een hele fijne week allemaal.

Vervolg de Rowdy Flat Library quilt ………..

Ik heb mijn blogjes van de laatste tijd eens bekeken en het waren er niet veel, terwijl ik toch tussen alle bruilofts- en vakantiedrukte door best veel gehandwerkt heb. En vorige week behoorlijk wat getekend en geknipt heb voor de diverse quilts waar ik aan bezig ben. Dat was ook het beste met het hete weer van vorige week; lekker binnen bij de ventilator tekenen, knippen en patchen. Er is al veel over geschreven, dat het veel en veel te warm was. Maar ik wil het ook nog even zeggen: heerlijk dat we de herfst in gaan duiken! Mijn favoriete jaargetijde! De afgelopen week ben ik veel bezig geweest met de Rowdy Flat Library quilt van Susan Smith. Voor maand 4 moeten 4 grote patchblokken gemaakt worden met bij elkaar wel 800 vierkantjes en driehoekjes. En ik heb er 2 helemaal klaar! En het was geeneens een straf, eigenlijk best een leuk werkje. Inmiddels heb ik een klein beginnetje van het derde blok en is mijn doosje weer gevuld met nieuwe vierkantjes.

p1110881

Er zitten in maand 4 ook nog 4 kleine applicatieblokken, maar die laat ik even rusten. Daar ga ik als ik nog verder ben met de quilt aan werken. Inmiddels is maand 5 ook in huis en ook met die ben ik gestart. Het eerste begin is er inmiddels en is een leuke afwisseling op het patchen, weer fijn appliqueren.

p1110882Ook zijn er veel hele en halve ruiten getekend en geknipt voor Mrs. Billings. En heb ik weer veel stukjes aan elkaar gezet, maar die komt een andere keer weer voorbij. Ook voor de Smittenquilt zijn weer blokken klaar en ook de Whirligig quilt is weer gegroeid met nieuwe blokken.

p1110884

En ik ga een nieuw project beginnen. De besmetting heeft weer toegeslagen (lol). Ik heb hem op het blog én in het echt gezien bij Judith; de Harriet quilt. Zo mooi en omdat ik helemaal de smaak te pakken heb van het appliqueren, zou ik hem toch wel heel graag willen maken. Twee weken geleden verscheen het patroon opeens op het blog van Wietske! Het patroon was bij haar te koop. En ja, toen ging ik, jullie raden het al, overstag! Ondertussen heen en weer gemaild met Wietske over afmetingen, stoffen, etc. Herman was zo lief geweest om op de ondergrond stof alles voor haar vast uit te tekenen, zodat het niet mis kan gaan met appliqueren. En laat ik nu ook zo’n hele lieve man hebben, die dat ook wel voor mij wil doen! En laten we nu net dit weekend met vrienden een weekendje weg gaan in Brabant! Nou jullie snappen het wel, dan is 1 + 1 nog steeds 2! Even langs Wietske en Herman. De ondergrond stof van Wietske erbij en samen met manlief en Herman bekeken hoe Herman het aangepakt heeft! Dus dat gaat helemaal goed komen. Gelijk geslaagd voor een mooie stof en gelukkig, ik kwam voor Mrs. Billings nog stof te kort voor mijn ruiten en die was er gelukkig nog! En ook maar gelijk zo’n handige cirkellineaal aangeschaft.

p1110880Na een heerlijke lunch nog even de stad in gedoken. Eind van de middag op naar de B&B in de buurt van Breda. Even later kwamen onze vrienden ook, die hadden Breda verkend. Er waren twee enorme kamers in de B&B. Gemaakt in de voormalige stal, waar je ook nog veel elementen van in de kamers terugzag. Gelukkig niet de geur hahaha. Na ons geïnstalleerd te hebben, togen we naar Breda, waar we een tafeltje gereserveerd hadden in een spare ribs restaurant. Verrukkelijk gegeten en toen op naar de bioscoop voor Bridget Jones Baby. Wat hebben we genoten en gelachen met zijn vieren. Echt een aanrader. Terug in de B&B kropen we ieder in ons mandje in onze kamers. De volgende morgen wachtte ons een verrukkelijk ontbijt. Het plan was om deze dag naar het Mastbos te gaan. Hier hebben we gewandeld en de natuur is nog prachtig. Nog weinig te zien van de herfst, hier en daar een paddestoel. Er waren prachtige plekjes, waaronder deze

dsc_0039Nog lekker genoten op een terrasje van het mooie najaarsweer en toen was de koek weer op. Het was de derde keer dat we dit deden met deze vrienden en volgend jaar gaan we absoluut weer!

Ik hoop het bloggen weer wat frequenter op te gaan pakken en snel weer met een nieuw blogje te komen. Fijne week allemaal.

 

Van bruiloft tot hobbykamer

Hé, hé eindelijk weer eens een blogje. Voor de bruiloft van oudste dochter kwam er niks meer van en ook na de bruiloft even niet. Drukke tijden en ook even weer helemaal wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Weer een kind uitgevlogen, in dit geval voelt het als 2, omdat schoonzoon al ruim 8 jaar soms bijna dagelijks van de partij was. Dan is het opeens stil en wordt er niet meer gevraagd: hoeveel koffie moet ik zetten, komt Chris nog? Maar natuurlijk ook weer heel leuk om het jonge stel een bezoekje te brengen in hun eigen nestje en gelukkig wonen ze maar een dorpje verderop en zaten ze de dag na de bruiloft, net als ik zelf overigens toen wij trouwden, hier alweer aan de koffie. We hebben een fantastische dag gehad, waar we nog steeds van nagenieten. Al heel veel “eigen foto’s” van dé dag. IMG_2776En mocht kleindochter Elin de ringen geven in de kerk. Wat deed ze het goed en wat zag ze er schattig uit in haar witte jurkje. En omdat ze haar tante helemaal had zien veranderen van in gewone kleren naar haar trouwjurk (ze waren er al vroeg ‘s morgens) vond ze het ook helemaal niet “eng”, tante Sharelle en ome Chris opeens in heel andere kleren. Dit vind ik zo’n lieve foto. Zo vol plezier!

Elin

Het was de hele dag schitterend weer en tijdens het diner buiten, waanden we ons bijna in een film. Alleen daarin zitten ze aan witte gedekte tafels (lol).
IMG_2954We kijken uit naar de foto’s van “de echte fotograaf”. Die beloven wat. We hebben vast een sneak preview gekregen, waaronder deze.

Bruiloft Chris en Sharelle

Ook is er door tweede zoon en schoondochter een film van de hele dag gemaakt en ook hier zijn we allemaal heel benieuwd naar.

Ik mocht een kleine bijdrage leveren aan de bruiloft door het maken van het ringen kussen. Dochterlief wilde hem graag gemaakt hebben van jute en kant.

P1110736

Met het verlaten van het ouderlijk huis door ons derde kind, kwam er een kamertje vrij en dat betekent dat ik, na ruim 25 jaar een eigen hoekje in de huiskamer te hebben gehad, opeens een heus hobbykamertje heb. Manlief ging vorige week gelijk aan de slag en verfde het kamertje voor me in wit en oud roze en ben ik druk met “inrichten” en heel veel uitzoeken. Hier alvast een paar foto’s.

P1110832Dit gele Ikea kastje kocht ik 3 jaar geleden al op Marktplaats. Ik vond het zo leuk, voor als ik een hobbykamertje had. Het heeft al die tijd op zolder in de doos gestaan en nu mocht het dan in gebruik genomen worden. Het zit nog niet vol, maar dat gaat me, zonder twijfel, lukken hahaha. De leuke stationsklok erfde ik van dochterlief. En nu ook plaats om wat oude barbies te pronk neer te zetten. Ze zijn helaas niet van mezelf, die zijn allemaal “ik weet niet waar” gebleven. Maar deze heb ik een paar jaar geleden op de kop weten te tikken en deze lijken op de barbies die ik zelf vroeger had.

P1110831Ook dit boekenkastje kreeg een plaats in het hobbykamertje. Deze stond bij ons op de slaapkamer met voornamelijk hobbyboeken van mij erin. Allemaal haak-, brei, quilt- en naai boeken. Nu fijn allemaal bij elkaar en zo voor het grijpen.

P1110833Al mijn machines naast elkaar op het oude keukentafeltje van mijn lieve mama, die alweer bijna 5 jaar geleden overleden is. De afgelopen jaren gebruikte dochterlief hem als bureautje in hetzelfde kamertje. Nu is het mijn hobby tafeltje geworden.

P1110830Ik zit lekker bij het raam. Gordijnen van dochterlief blijven hangen. Niks mis mee en ze zijn weer fris gewassen. Ik heb wel plakplastic op het raam geplakt, want ik hou er niet zo van om “in de kijkert” te zitten. Morgen weer verder met uitzoeken. Er zitten ook twee vaste kasten in het kamertje en ook hiermee heb ik geen moeite om ze vol te krijgen (errug hé). Het leuke is dat we alleen verf en het plastic voor het raam gekocht hebben, verder alles gedaan met bestaande spulletjes. Inmiddels hebben we ook veel meer ruimte in de woonkamer gekregen. En staat eindelijk, wat ik altijd al zo graag wilde, de eethoek onder het achterraam en kijken we zo de tuin in tijdens het eten. Hier later nog eens foto’s van. Dit was het even voor nu. Heb nog wel het e.e.a. te laten zien op haak- en quiltgebied, maar nog geen foto’s van. En momenteel komt hier alleen ‘s avonds wat van. Als ik lekker uit zit te blazen voor de tv of buiten!

Een Affo!

P1110655

Sinds afgelopen week hangt hij. De Steam Punk quilt, een patroon van Jen Kingwell, is een affo. Doordat de quilt niet zo groot is (ongeveer 120cm x 120cm) en ik gekozen had voor een dunne tussenlaag, was het goed te doen om hem deze zomer door te quilten. De stof voor de bies, die ik een paar weken geleden kocht bij de Dijkquiltster past er perfect bij. Ik ben er heel blij mee en het is een echte blikvanger boven de bank als je binnen komt. Nog een paar detailfoto’s.

P1110650

P1110651

P1110653Het was een super leuke quilt om te maken en inmiddels hebben het patroon en de mallen al een nieuwe eigenaar. Afgelopen week weer twee blokken gemaakt van een nieuwe Jen Kingwell quilt waar ik aan bezig ben; de Smitten. Ook al zo leuk om te maken. Nog geen foto’s van de nieuwe blokken. En ook ben ik ijverig bezig met maand 4 van the Rowdy Flat Library quilt. Er moeten 4 blokken gemaakt worden van zo’n 800 vierkantjes. Een hele klus, maar ik heb een doosje vol voorbereid en het eerste blok zit al voor meer als de helft in elkaar. Fijne zondag allemaal.

Twee jurken, twee tassen en een hele leuke show and tell!

De afgelopen twee weken had manlief vakantie. Een andere vakantie dan anders i.v.m. de reis van jongste zoon naar Uganda en de bruiloft van oudste dochter aan het einde van de maand. Hij begon slecht helaas. Na een doorwaakte nacht van de kiespijn, belde ik ‘s morgens direct de tandarts. Gelukkig kon ik dezelfde morgen nog terecht. Waar ik al bang voor was, bleek waarheid te zijn. Een ontsteking onder de enige kroon die ik rijk ben/was. En omdat het een ouwetje was met een lange pin en 6 jaar geleden ook nog eens opnieuw geplaatst “met verse cement”, omdat hij eruit gevallen was, bleek het een vreselijk werk om hem eruit te krijgen. Alhoewel me dat op dat moment helemaal niks kon schelen, als hij er maar uit was! Na 3 kwartier, waarbij eerst de kroon helemaal kapot was gemaakt, kwam hij los. Ik hoorde ondertussen allerlei prijzen voor als ik wat nieuws wilde, maar daar ga ik eerst maar eens rustig over nadenken. Voorlopig mag er toch niks nieuws in en gelukkig valt het niet op. Helaas heb ik er nog meer dan een week last van gehad, maar met op tijd innemen van pijnmedicatie, was het vol te houden. Nu zouden we de eerste week toch nergens heen gaan. Klussen stond er op het programma. De achtertuin is afgemaakt (alleen de blokhut moet t.z.t. nog vervangen worden, maar daar zijn we nog niet overuit), werd Amy’s kamer opnieuw geverfd en behangen en zo waren er nog tal van klusjes. Omdat in die week mijn taak meer was soppen en schoonmaken, ben ik overdag lekker achter de naamachine gekropen en rolden er nog twee fijne jurkjes van de naaimachine. Als eerste eentje naar een It’s a Fitts patroon. Stof kocht in de opruiming bij Stoffen.net.

collage its a fitts jurk

En als tweede nog een keertje de Skaterdress. Stofje kocht ik bij Karteris in de opruiming.

collage skaterdressAfgelopen week zijn we veel weggeweest, kris kras door het land heen. Ik ben bij schandalig veel quiltwinkels geweest, ja echt, ik ga ze niet allemaal opnoemen. Twee licht ik eruit. Dat was naar de Dijkquiltster in Ouderkerk aan de IJssel. Voor mij nieuw, maar hij zit er ook nog maar sinds een paar maanden. We werden gastvrij onthaald en een mooie “voor elk wat wils” collectie.

collage dijkquiltster

Ik ging erheen met “een missie”. De afgelopen weken heb ik ijverig gewerkt aan de Steam Punk quilt. Die is namelijk helemaal doorgepit en ik zocht nu stof voor de bies. Goed geslaagd en natuurlijk gingen er nog een paar lapjes mee (de oranje op de foto is de stof voor de bies) en ik ben er inmiddels mee bezig, dus ik hoop spoedig een affo te kunnen laten zien.
P1110602

Er is ook nog gehaakt. Ik kocht een paar weken geleden bij de Primark een rieten tas en had meteen een idee om wat te gaan doen met de nieuwe kleurtjes van het ByClare garen nr. 1. Het is deze versiering op de gekochte tas geworden. Idee haalde ik hier vandaan.

P1110642En dan had ik nog een heel leuk uitje. Een show en tell van Judith, van Juuds Quilts. Het was bij Herman en Wietske van Bossche quilts en meer. Ik heb veel foto’s genomen maar ga ze niet allemaal laten zien. Veel ervan zijn al op de verschillende blogs voorbij gekomen en als je in de gelegenheid bent, moet je beslist naar een show en tell van Judith gaan. Ze kan mega leuk vertellen over haar prachtige quilts. Mijn eerste kennismaking met haar had ik vorig jaar januari tijdens een workshop van de Prince.

P1110630Juud heeft me appliqueren geleerd en later had ik haar nog een keer als “juf” tijdens het Beat the winterblues weekend bij Petra Prins. We hebben contact via Facebook en de blogs en zo verblijdde Judith mij pas met een aantal mooie stofjes voor een van de quilts waar ik mee bezig ben. Ik had een tegenprestatie beloofd. Ik bedrukte met de Cameo Silhouette deze tas voor Judith.

P1110601En wat vond ze het leuk toen ze hem gisteren uitpakte. Ik werd er gewoon verlegen van. Op haar blog een hele leuke foto van ons samen. Ik vond het ook erg leuk om Inge, waar ik al jaren mee bevriend ben via het blog en Facebook, eens in het echt te ontmoeten.  In oktober weer zo’n leuke show en tell; dan naar Ingrid bekend als Supergoof. Dat wordt vast ook weer genieten. Morgen moet manlief weer aan het werk, komt jongste zoon ‘s morgens terug uit Uganda en oudste dochter ‘s avonds laat uit Thailand. De bruiloft nadert met rasse schreden. Donderdag gaan we haar trouwjurk ophalen. Gelukkig zijn we inmiddels allemaal geslaagd voor de grote dag. Ik maakte mijn jurk zelf en nee, die laat ik nog niet zien! Alvast een fijne week allemaal.