Het is weer vrijdag ………….

…………. en dus tijd voor een blogje van de afgelopen week. Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag en ben behoorlijk verwend door ons gezin en vrienden. Ik ben weer heel lang zoet met al dit moois, lekkers en ook staan de bloemen nog steeds.

collage cadeautjes

Zoals ik in mijn vorige blogje al schreef ging ik ook in de bak-modus. Ik bakte een vegan cake (vergeten een foto van te nemen) een havermout appeltaart en maakte van een zelfgebakken cake een aardbeien cake. Alles smaakte prima en ging helemaal OP! Ik kan niet zeggen dat het een hobby is, maar van tijd tot tijd vind ik het wel leuk om te doen.

collage taartenNa het drukke weekend had ik echt behoefte om even lekker thuis te blijven en het e.e.a. af te maken (en uiteraard moest er weer een boek uitgelezen worden). Ik knipte de Lady Skater dress nogmaals, maar nu een aantal maten kleiner en met de nodige aanpassingen. En hij is nu helemaal naar mijn zin en heb ik er weer een leuk jurkje en een leuk patroon bij. En hij kostte mij wel 10 Euro aan stof, als dat geen koopje is!

collage lady skater dressHierna hield ook mijn naaimachine er mee op, alleen nog maar lussen aan de achterkant. Had nog meer plannen maar die maar even in de kast gestopt. Gelukkig heeft hij alleen een goede servicebeurt nodig, mag ook wel, want hij wordt hier heel veel gebruikt en kan ik hem morgen weer ophalen. Het voelt altijd een beetje als een kind van huis, als óf mijn naaimachine, óf mijn elektrische fiets óf mijn autootje van huis is (lol). Ik zette ook een nieuwe bies aan de Mrs. Billings quilt, een licht blauwe dit keer en ben nu druk met het maken van de bloemen voor de volgende rand.

collage mrs.billingsBij Wietske is 20 augustus een speciale Mrs. Billingsdag en daar heb ik me voor opgegeven. Lijkt me heel leuk om ze allemaal eens bij elkaar te zien, want er zijn veel mensen mee bezig! Er kwam ook nog een bescheiden blokje bij voor de Smitten quilt.

P1110510En ik maakte nog iets af een echt mini “tafelkleedje” voor het vensterbank tafeltje. Zag het eens, tijdens één van de wandelingen met manlief, bij iemand voor het raam en ik vond het zo’n leuk idee. En omdat ik zelf ook zo’n tafeltje in de vensterbank heb staan, ging Ik aan de slag en haakte 25 mini granny’s in retro kleurtjes met katoen op naald 2,5.

collage tafelkleedjeZo jullie zijn weer “bij” en ik heb weer het e.e.a. van mijn lijstje kunnen schrappen waar ik aan bezig was. Er staat weer een druk weekend voor de boeg en deze stappertjes bleven de hele week in de gang staan.

P1110495Zo leuk die kleine schoentjes in de gang (we hebben ze jaren gehad met onze 5 kinderen). Elin vergat ze op mijn verjaardag (nou ja, haar papa en mama dan). En morgen komt ze ze halen, maar ze blijft ook gezellig de hele dag spelen! Fijn weekend allemaal!

Smitten, Library quilt en de Lady Skater dress

Aan de top van de Steam Punk wordt al druk gewerkt. Het is een mooi handzaam quiltje en niet te warm op schoot om door te quilten. Inmiddels ben ik ook verder gegaan met de Smitten. Liet er al wat blokken van zien in het vorige bericht en er zijn er deze week weer een paar bijgekomen.

P1110450Zo leuk om met de kleuren te spelen. Nog een paar blokken zijn voorbereid om in elkaar te zetten.

P1110445En blok 3 van the Rowdy Flat Library quilt is ook klaar. Nu weer wachten op maand 4. Ik geloof dat we deze maand overslaan i.v.m. andere activiteiten van de webwinkel waar ik ze van opgestuurd krijg. Wil echt proberen bij te blijven. Ook voor Mrs. Billings ben ik druk met een nieuwe rand, maar ik heb nog veel te tekenen en te knippen.

collage skater dress

En ik waagde me aan een nieuw jurk patroon. Een engelstalig patroon dit keer, the Lady Skater dress Toen ik ging meten welke maat ik moest nemen, kwam ik uit op de één na grootste. Maar als ik patroondelen vergeleek van eerder gemaakte jurkjes, kwam ik veel kleiner uit. Zucht, wat een gedoe. Toch doorgezet en toch maar de één na grootste genomen, al wel met wat aanpassingen. Was toch nog veel te groot. Dus passen, veranderen, passen, veranderen. De lap die ik had kon geen jurk van uit, dat wist ik al, maar ik wilde toch in ieder geval een draagbare tuniek eruit zien te krijgen. Uiteindelijk is het na veel innemen en een heel groot stuk van het bovenlijf af te halen toch nog wel een leuke tuniek geworden. Hij zit in ieder geval fijn. Er komt zeker een tweede, maar dan wel als jurk, en in ieder geval een paar maten kleiner.

P1110479Op Facebook meldde ik het al, onze Glenn is geslaagd voor zijn Havo-diploma. Na de zomervakantie gaat hij naar de Pabo in Utrecht. Niet alleen dit vieren we dit weekend, maar ook mijn verjaardag a.s. zondag. Dus ik ga in de bak- en kookmodus! Fijn weekend allemaal.

Dubbelen, appliqueren en patchen

De Steampunk quilt heeft uiteindelijk een rand gekregen van de wit met zwarte stippeltjes stof. Daar had ik nog genoeg van en vond ik er het mooiste bijstaan. De top zag er toen zo uit.

P1110408

Vandaag heb ik hem gedubbeld. Altijd een “help mijn rug” klusje. Maar omdat de totale top niet zo groot is, kon het makkelijk op de eetkamer tafel. Steeds een stukje en dan weer even wat anders doen. En het is gelukt en ik heb nu een top die klaar is om doorgepit te worden. Ben eigenlijk bezig met de Stonefields quilt, maar die is echt veel te groot en te warm nu. Die komt waarschijnlijk in de herfst weer tevoorschijn.

P1110409Deze week veel rustig binnen gezeten, veel te warm voor mij. Gelukkig is het nu koeler, meer mijn ding. Ook deze week verder gegaan met blok 3 van de Rowdy Flat Library quilt. Alle blaadjes zitten nu vast en ik ben bezig met de bloemetjes in het midden. Maak het iets anders dan het origineel.

P1110411Omdat het toch wel afkicken was van de leuke kleurrijke blokken in elkaar zetten van de Steampunk quilt, een ander patroon gepakt; de Smitten ook van Jen Kingwell. Heerlijk om weer met leuke kleurrijke lapjes in de weer te zijn. Omdat de vormen best wel groot zijn, heb ik besloten om dit keer niet met de papieren malletjes te werken, maar de blokken gewoon te patchen. Gaat prima tot nu toe en ik ben heel blij met de eerste twee “blokken”. Een fijn werkje weer om overal mee naar toe te nemen met gelijk een leuk resultaat als er eentje klaar is. Ze zijn niet allemaal zo groot, maar ik kan weer heerlijk met kleuren en lapjes “spelen”.

P1110414Morgen alweer vrijdag. De week is weer omgevlogen. Morgen naar een concert met vrienden. Veel zin in en het kleine meiske komt weer logeren en daar heeft oma nog meer zin in -;). Het lijkt wel alsof ze elke week weer wat nieuws geleerd heeft.

Steampunk advies gevraagd en nog twee tops en een kussen klaar

P1110395In mijn vorige blogje kondigde ik het al aan; een nieuw project. Een project dat me greep en niet meer los liet en wat nu een (bijna) af topje is van 100cm x 100cm. Patroon is van Jen Kingwell. Het origineel is groter, maar ik zocht juist een kleiner quiltje om de quilt boven de bank te vervangen. Ben met een paar mooie quilts bezig, zoals Mrs. Billings en de Sweet Surrender. Maar deze zijn daar allemaal te groot voor. Ik maakte de blokken met de hand en zette de banen en shashings aan elkaar met de naaimachine. Hier nog een foto maar dan omgekeerd, zodat de bovenste blokken nu wat beter zichtbaar zijn.

P1110399Eigenlijk had ik best nog meer blokken willen maken, want het was een super leuk werkje om stofjes bij elkaar te zoeken (alles uit eigen voorraad, alleen het wit met zwarte stipje heb ik gekocht). Maar ja, dan werd het weer een grote en dat wilde ik juist niet! Nu peins ik over de laatste rand om de blokken heen. Zelf denk ik nog een rand van de witte met zwarte stippeltjes stof, maar andere ideeën en tips zijn welkom!

P1110405En terwijl hij op de grond voor me ligt, werk ik lekker aan blok 3 van The Rowdy Library Quilt van Susan. Ook al zo leuk om te maken. Middenstuk is klaar, dus nu lekker bezig met de blaadjesrand.

P1110382Vorige week maakte ik het restjes kussen af in de moss steek. Was erg leuk om te maken en het oude kussen op de bank is hiermee vervangen. En kleine restbolletjes kregen nog een leuke bestemming.

P1110375Ook maakte ik vorige week nog twee maal de top uit de My Image lente/zomer 2016. De roze stof kocht ik vorig jaar al in de uitverkoop en voerde deze met een effen roze tricot.

P1110376En deze is een uitverkoop lapje van de Stoffenkraam en deze voerde ik met rekbare voering. Nog nooit gebruikt en het ging super. Ben met alle twee heel blij! Manlief zit deze week weer een paar dagen in Frankrijk voor zijn werk. Ongezellig, maar het is niet anders. Maar gelukkig heb ik hele leuke hobby’s -;). Fijne week verder en alvast een goed weekend. Ik moet nog even een toptitel uitlezen, want naast handwerken is lezen mijn andere grote hobby!

Daar was ik weer!

Wat gaat de tijd toch snel, van alles weer gemaakt. dus hoog tijd om weer eens wat te laten zien. Als eerste een shirtje dat ik voor Amy bedrukte die een cadeautje nodig had voor het kindje van haar tienerleiding. Een leuke tekst op een gekocht shirtje. Als versiering naaide ik er nog een paar geinige knoopjes op. Op de foto denk ik niet te zien, maar op de knoopjes stond 1+2=3.

P1110347

Vorige week maakte ik ook een omslagdoek voor mezelf af. Eentje in voorjaarskleuren. Patroon en garen komt bij Naaldkunst in Alkmaar vandaan. Er zit een glinstertje in door het gebruik van het nieuwe ByClaire garen. Erg leuk om te maken en ik heb hem al gedragen, want het is er weer voor. Blij dat ik nu ook bij mijn zomerjas een leuke sjaal heb.

P1110355Hier nog een close up foto van het garen.

P1110353En Mrs. Billings is nu ook voorzien van een nieuwe rand. Op naar de volgende rand, zullen we maar zeggen.

P1110359

Van de blouse die ik in het vorige blogbericht liet zien, had ik nog een heel stuk kant over. Ik was van patroon veranderd en had dus teveel. In mijn voorraad vond ik nog een meter jeanskleurige tricot die er precies bijpaste om de top te voeren. Zelf vind ik hem super geworden. Patroon komt uit de MyImage lente/zomer 2016. Het is model 1516.

P1110365Lastig te fotograferen, maar er zitten leuke plooien bij de hals en hierdoor krijg je een mooi bloezend effect. De tricot gebruikte ik ook om de hals en armsgaten mee af te biezen.

P1110364Ben benieuwd hoe hij is als ik hem enkel maak van gebloemde tricot. Vorige week kocht ik een metertje gebloemde tricot bij de Stoffenkraam en die heb ik zojuist geknipt. Maar nu alle machines even opgeruimd, want ik wil wat voorbereiden voor blok 3 van the Rowdy Flat Library quilt. Die viel het weekend in de bus. En morgen komt kleine Elin spelen, dus dan heeft oma geen tijd om achter de naaimachine te zitten -;).

P.S. Ik startte ook iets nieuws, maar daarover een andere keer!